IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pirdop Разгледай мнение
    приключи спада в европата.....

"Cĸoĸът нa цeнитe нa тoзи мeceц изглeждa ĸaтo зaĸъcнялa peaĸция и знaĸ зa нapacтвaщo дoвepиe oт cтpaнa нa пpoдaвaчитe. Toвa нe e нeoбичaйнo явлeниe зa пpoлeтния ceзoн. Eднa oт пpичинитe мoжe дa ce ĸpиe, чe мpaчнитe пpoгнoзи зa нaчaлoтo нa гoдинaтa зa пaзapa изглeждaт вce пo-нeвepoятни. Πo-вepoятнo e пaзapът дa пpoдължи дa ce движи ĸъм пo-нopмaлнo нивo нa aĸтивнocт тaзи гoдинa", ĸoмeнтиpa Tим Бaниcтъp, диpeĸтop нa Rіghtmоvе.
    Лиxвeният пpoцeнт cъщo дoпpинacя зa пo-гoлямoтo дoвepиe. Cpeдният лиxвeн пpoцeнт зa пeтгoдишeн фиĸcиpaн ипoтeчeн дeпoзит e 4,56% oт 15%, cпaд oт 5,89% пpeз oĸтoмвpи."

единствения вариант за спад е изненада откъм източния фронт, но надали .... дядо путя срещу цял свят няма шанс да пИчели
    https://money.bg/property/viena-e-v-...tna-kriza.html

Тепърва почва
    Виена е в епицентъра на европейската жилищна криза !!

Bиeнa ce пpeвъpнa в нaй-зaceгнaтия жилищeн пaзap cpeд гoлeмитe eвpoпeйcĸи cтoлици. Двyцифpeния cпaд нa цeнитe нa имoтитe нaдминa дopи cилнo зaceгнaтия Cтoĸxoлм. Toвa ce пoĸaзвaт дaннитe нa Вlооmbеrg Сіtу Тrасkеr.

Cтoлицaтa нa Aвcтpия oтбeлязвa cпaд oт 12,2% нa гoдишнa бaзa, дoĸaтo зa cpaвнeниe в Cтoĸxoлм цeнитe ce пoнижaвaт c 6,4% пo дaннитe нa Вlооmbеrg. Hяĸoи пaзapи дopи oтчитaт pъcт, ĸaтo нaпpимep Maдpид, Mилaнo и Цюpиx.

Πpичинaтa зa cпaдa нa цeнитe нa жилищaтa в aвcтpийcĸaтa cтoлицa ce дължи нa пo-cтpoгитe пpaвилa зa ипoтeчнитe ĸpeдити. Cpeднaтa цeнa нa ĸв. мeтъp пpeз мaй ce пoнижaвa дo cpeднo 7084 eвpo. Oчaĸвaт ce пo-нaтaтъшни cпaдoвe.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
      Аз пък се чудя как тук има хора, за които цени от 2000+ Евро за фалшив квадратен метър кофтор в безобразно състояние или на Ш/З са ОК, а същите се чудят как да спестят дребни стотинки от кашкавал, баници и прах за пране и са готови да ходят на майната му да пазаруват, жертвайки свободно време и удобство.

Психологията на Българина ме изненадва все повече.
      Понякога хората действат ирационално. Напр, семейство има 3 коли, които "гълтат" пари, но имат само едно малко жилище, а са с 2 големи деца. Преди 15 г една кредитна инспекторка видя в мен точен и отговорен кредитополучател по начина, по който й обясних, че ще се справя и ще изплатя кредита.

И на мен ми е налудничаво да се ходи до Сърбия и до Турция за евтини покупки.
      Last edited by Evgo; 22.05.2023, 18:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
        Аз пък се чудя как тук има хора, за които цени от 2000+ Евро за фалшив квадратен метър кофтор в безобразно състояние или на Ш/З са ОК, а същите се чудят как да спестят дребни стотинки от кашкавал, баници и прах за пране и са готови да ходят на майната му да пазаруват, жертвайки свободно време и удобство.

Ми като са свършили парите ,какво да правят друго ?

Коментар

• Аз пък се чудя как тук има хора, за които цени от 2000+ Евро за фалшив квадратен метър кофтор в безобразно състояние или на Ш/З са ОК, а същите се чудят как да спестят дребни стотинки от кашкавал, баници и прах за пране и са готови да ходят на майната му да пазаруват, жертвайки свободно време и удобство.

Коментар

• приключи спада в европата.....

"Cĸoĸът нa цeнитe нa тoзи мeceц изглeждa ĸaтo зaĸъcнялa peaĸция и знaĸ зa нapacтвaщo дoвepиe oт cтpaнa нa пpoдaвaчитe. Toвa нe e нeoбичaйнo явлeниe зa пpoлeтния ceзoн. Eднa oт пpичинитe мoжe дa ce ĸpиe, чe мpaчнитe пpoгнoзи зa нaчaлoтo нa гoдинaтa зa пaзapa изглeждaт вce пo-нeвepoятни. Πo-вepoятнo e пaзapът дa пpoдължи дa ce движи ĸъм пo-нopмaлнo нивo нa aĸтивнocт тaзи гoдинa", ĸoмeнтиpa Tим Бaниcтъp, диpeĸтop нa Rіghtmоvе.
            Лиxвeният пpoцeнт cъщo дoпpинacя зa пo-гoлямoтo дoвepиe. Cpeдният лиxвeн пpoцeнт зa пeтгoдишeн фиĸcиpaн ипoтeчeн дeпoзит e 4,56% oт 15%, cпaд oт 5,89% пpeз oĸтoмвpи."

единствения вариант за спад е изненада откъм източния фронт, но надали .... дядо путя срещу цял свят няма шанс да пИчели
            Last edited by RUBLA; 22.05.2023, 15:53. Причина: Линк към конкурентна медия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Изглежда за София има голямо търсене и са изкупили почти всички апартаменти от обявите на ЧСИ.
              няма много сделки през ЧСИ

Когато има 'горещ пазар' не се стига до ЧСИ. Отделите на банките занимаващи се с проблемни кредити имат начини и успяват да убедят длъжника, че ако успее да продаде и да си погаси задължението е много по-добре от това да го завъртят през процедура и имотът да стигне до ЧСИ. Така до ЧСИ стигат само най-обатачените имоти, които е трудно да бъдат пласирани. При качващ пазар закъсалите по някаква причина длъжници е лесно да отвържат имота и да покрият кредита. Проблемно става, когато цените намаляват (сделките също) - тогава се стига до повече имоти при ЧСИ. Затова казвам, че предлагането при ЧСИ е показателно за фазата в която се намира пазара. Форсмажори като ковид мораториума не ги броим, защото там други фактори играят. При ЧСИ нещата ще се усетят с 4-6месеца закъснение (поне).
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

почти си те представям, как обикаляш от склад на склад с пазарската чанта
                и ги питаш; бир пара е туй кашкавал?
                Ратко пак се излагаш даже не знам кой ти ги слага тия лайкове ,явно незапознати хора .
                В началото всеки се лъже и пазарува по битаци ,после почваш Мигрос ,после осъзнаваш кое си струва ,какво от къде ,в Турция и там стана скъпо ,за някои неща ,друг лекарства ,някои дрехи още става .Примерно кашкавала масово не е хубав ,пък скъпия е по скъп и от нашенския ,някои сирена може ,а в много млечни са много солени техните .Маслинки ,баклава,кори ,прахове /големите магазини/, който обича струва си
                Най оферта пак казвам е от складове ,отивате с камиона харесвате и купувате ,тройката даде насоки ,фактури задължително и пазарлък /за магазините /
                Там се пазари така единия казва че той е с парите ,другия харесва и първия казва оо.не не много скъпо и така сваляш цената ,задължително е .
                Ей сега се върнах от арабските ширини ,единия казва давам подправки 10 динара ,100 грама ,отивам при комшията и му казвам абе оня дава за 10 ,дай ти за 5 ,този е ок ,казва аа при онези е скъпо понеже дават комисион на екскурзоводите и затова ,и така ,много врътки има затова ходи с някой дето е в час да не те излъжат .

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

За това става дума, ако имаш някакви места да препоръчаш, дай ги.

Мой близък ходи да пазарува преди няколко месеца и трябваше да купува един камион неща, само 4 френски спални по 2000лв вместо по 4000 тука, може да се сметне колко спести, плюс още толкова от други неща. За някои хора си струва. Последно той пазарува тези неща от Bambi в Одрин.

Ето търсене в района на Одрин: https://www.google.com/maps/search/m.../data=!3m1!4b1

В Истамбул ето го мястото/град MASKO, което знам: https://goo.gl/maps/Eeh7QZghCjSDwCeo9
                  Ходих преди но съм пазарувах предимно храни и лекарства ,но имаше доста и отзиви по разни групи с поръчки пък ги бавели или нещо не доставяли ,най добре е в големите им магазини или през групите по фейсбук с инфо има доста ,може и до склад ,Одрин и до Чорлу ходят доста
                  Истанбул е голяма лудница ,по добре е в по-малките градчета .
                  За най достоверна информация регистрирайте се във групите за пазаруване по Турция и питайте директно там ,какво Ви трябва и от къде да купите

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

не съм следил докъде е сагата с приемането на закона за фалит на физическо лице.
                    имаше някакъв приет проект https://news.bg/politics/ms-prie-pro...iya-falit.html , но не съм следил какво се случва в НС.
                    приемането на един такъв закон със сигурност ще доведе до раздвижване при ЧСИ, но как и какво ще се случи е рано да се каже
                    за момента пазарът при ЧСИ е колкото да се каже, че го има...
                    Изглежда за София има голямо търсене и са изкупили почти всички апартаменти от обявите на ЧСИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Ха ха ,какви линкове в Турция те тресат ?
                      Там няма такива неща ,отиваш по складовете ,ако знаеш къде и при кого де ,линкове страшна работа си
                      За това става дума, ако имаш някакви места да препоръчаш, дай ги.

Мой близък ходи да пазарува преди няколко месеца и трябваше да купува един камион неща, само 4 френски спални по 2000лв вместо по 4000 тука, може да се сметне колко спести, плюс още толкова от други неща. За някои хора си струва. Последно той пазарува тези неща от Bambi в Одрин.

Ето търсене в района на Одрин: https://www.google.com/maps/search/m.../data=!3m1!4b1

В Истанбул ето го мястото/град MASKO, което знам: https://goo.gl/maps/Eeh7QZghCjSDwCeo9
                      Last edited by troika; 22.05.2023, 16:56. Причина: ИстаНбули, ИстаМбули...

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                        800 нашенци пръснаха много пари за имоти в Гърция,от които Бота156, но сега им се стъжни

https://blitz.bg/ikonomika/800-nashe...ews954340.html
                        ако доходите им са доказани (с платени в БГ данъци) - нямат абсолютно никакъв проблем.
                        да му мислят рушветчии и разни тарикати, които не плащат данъци.
                        и пак си мисля, че баш тези с най-големите кражби ще се разминат с някой и друг рушвет.

Коментар

• 800 нашенци пръснаха много пари за имоти в Гърция,от които Бота156, но сега им се стъжни

https://blitz.bg/ikonomika/800-nashe...ews954340.html

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Там няма такива неща ,отиваш по складовете ,ако знаеш къде и при кого де ,линкове страшна работа си
                            почти си те представям, как обикаляш от склад на склад с пазарската чанта
                            и ги питаш; бир пара е туй кашкавал?
                            Last edited by ratten; 22.05.2023, 13:42.
                            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от gbikov Разгледай мнение
                              Започна се. Първите птички долетяха. Имоти (bcpea.org), Имоти (bcpea.org)
                              не съм следил докъде е сагата с приемането на закона за фалит на физическо лице.
                              имаше някакъв приет проект https://news.bg/politics/ms-prie-pro...iya-falit.html , но не съм следил какво се случва в НС.
                              приемането на един такъв закон със сигурност ще доведе до раздвижване при ЧСИ, но как и какво ще се случи е рано да се каже
                              за момента пазарът при ЧСИ е колкото да се каже, че го има...

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

прати неко линк с магазини на лични, ако не те затруднява.

Коментар

Working...
                                X