IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Ха ха ,какви линкове в Турция те тресат ?
    Там няма такива неща ,отиваш по складовете ,ако знаеш къде и при кого де ,линкове страшна работа си
    За това става дума, ако имаш някакви места да препоръчаш, дай ги.

Мой близък ходи да пазарува преди няколко месеца и трябваше да купува един камион неща, само 4 френски спални по 2000лв вместо по 4000 тука, може да се сметне колко спести, плюс още толкова от други неща. За някои хора си струва. Последно той пазарува тези неща от Bambi в Одрин.

Ето търсене в района на Одрин: https://www.google.com/maps/search/m.../data=!3m1!4b1

В Истанбул ето го мястото/град MASKO, което знам: https://goo.gl/maps/Eeh7QZghCjSDwCeo9
    Last edited by troika; 22.05.2023, 16:56. Причина: ИстаНбули, ИстаМбули...

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
      800 нашенци пръснаха много пари за имоти в Гърция,от които Бота156, но сега им се стъжни

https://blitz.bg/ikonomika/800-nashe...ews954340.html
      ако доходите им са доказани (с платени в БГ данъци) - нямат абсолютно никакъв проблем.
      да му мислят рушветчии и разни тарикати, които не плащат данъци.
      и пак си мисля, че баш тези с най-големите кражби ще се разминат с някой и друг рушвет.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• 800 нашенци пръснаха много пари за имоти в Гърция,от които Бота156, но сега им се стъжни

https://blitz.bg/ikonomika/800-nashe...ews954340.html

Коментар

Там няма такива неща ,отиваш по складовете ,ако знаеш къде и при кого де ,линкове страшна работа си
          почти си те представям, как обикаляш от склад на склад с пазарската чанта
          и ги питаш; бир пара е туй кашкавал?
          Last edited by ratten; 22.05.2023, 13:42.
          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от gbikov Разгледай мнение
            Започна се. Първите птички долетяха. Имоти (bcpea.org), Имоти (bcpea.org)
            не съм следил докъде е сагата с приемането на закона за фалит на физическо лице.
            имаше някакъв приет проект https://news.bg/politics/ms-prie-pro...iya-falit.html , но не съм следил какво се случва в НС.
            приемането на един такъв закон със сигурност ще доведе до раздвижване при ЧСИ, но как и какво ще се случи е рано да се каже
            за момента пазарът при ЧСИ е колкото да се каже, че го има...
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

прати неко линк с магазини на лични, ако не те затруднява.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Още не съм ходил, може би след месец. Имам приятел, който ме насочи къде да ходя, в зависимост дали ще ходя в Одрин или Истамбул. Първо ще си видя офертите от тук и когато отивам на място ще преценявам цени, материали, качество.
                прати неко линк с магазини на лични, ако не те затруднява.
                препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Не знам дали си прав, но и аз съм съгласен с тебе, че можеше да е много по-добре и регулирано. Наистина, ако трябваше да се застрахова задължително всеки един комерсиален строеж за неизпълнение, да нямаше възможност за административно разтакаване, бърз съд и т.н. може би щеше да е по-добре. Но това е България. Не е перфектно, не е и много зле. Ние всички сме отговорни и формираме това положение. Чета литературни произведения за едно време и виждам, че и преди 150 години сме били с подобен манталитет.
                  Франция ,Дубай и други примерни държави,за тях знам -искаш на зелено,супер - Зад строителя има застраховател ,почваш да плащаш имота ,и ако има проблеми не губиш парите си ,имаш застрахова ,във Франция съм чувал парите се превеждат в специални сметки ,зад които има нотариус ,строителя е наясно че си получава парите но ако пак има проблеми имаш гаранция че няма да ги загубиш,иначе какво едни хвърчаши договорчета за поръчка ,ти правиш поръчка на някой си да строи и до там ,после почнат ли се мизериите забрави

Коментар

колега, да разкажеш, как е минал шопинга в туркия
                    Още не съм ходил, може би след месец. Имам приятел, който ме насочи къде да ходя, в зависимост дали ще ходя в Одрин или Истамбул. Първо ще си видя офертите от тук и когато отивам на място ще преценявам цени, материали, качество.

Коментар

Когато няма реални регулации и застраховки както е на Запад кой какво има ,какви са му договорите няма значение .Почнат ли номерата дай ми парите ,иначе ще ти направя мръсно да не вземеш акт 16 и мотания бавения и какво ли не оправия няма.Това е .А това че ти или друг е купил без проблеми пак няма значение защото пак няма реални гаранции и реални застраховки които да ти пазят инвестициите при такива случаи.
                      Не знам дали си прав, но и аз съм съгласен с тебе, че можеше да е много по-добре и регулирано. Наистина, ако трябваше да се застрахова задължително всеки един комерсиален строеж за неизпълнение, да нямаше възможност за административно разтакаване, бърз съд и т.н. може би щеше да е по-добре. Но това е България. Не е перфектно, не е и много зле. Ние всички сме отговорни и формираме това положение. Чета литературни произведения за едно време и виждам, че и преди 150 години сме били с подобен манталитет.

Коментар

още не си си извадил пясъка от...банските и вече се захвана със зеленото
                        Не с лошо ,не дърпай дявола за опашката че виждаш по Би ти ви какви репортажи почнаха да пускат и то забележи къде ,в 120 ,минути ,едно от най-гледаните предавания

Коментар

• Започна се. Първите птички долетяха. Имоти (bcpea.org), Имоти (bcpea.org)
                          Last edited by gbikov; 22.05.2023, 11:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Ключовата фраза е "преди две години". Лихвата не му е мръднала, имота поскъпнал, наемите и те, заплатата нараснала, жив да го ожалиш.
                            https://www.capital.bg/politika_i_ik...kata_zapochva/

Българската икономика: Охлаждането започва Ако доскоро статистиката отчиташе рекорди на ръста на износа, на заплатите, на промишленото производство, на строителството на жилища, през първите три месеца на годината това рязко се промени. И много от показателите регистрираха спадове за първи път в последните две години на бурно икономическо възстановяване.
                            Логично данните за БВП от началото на годината до март също показаха охлаждане - ръст едва 2% на годишна база - най-слабият темп за последните десетина години, ако изключим спадовете по време на пандемията. Причината е, че основните двигатели, които подкрепят растежа, през първото тримесечие вероятно са достигнали "точка на пречупване" и вече започват да се забавят.

Коментар

https://www.dunavmost.com/novini/vel...ilishtna-kriza

Йоан Костов e младши мениджър на железопътни проекти в Англия. Получава добра заплата, което му позволява да изтегли кредит преди две години за семеен дом.
                              „За щастие, избрахме по-скъп лихвен процент с 5-годишна фиксирана тарифа, но съм изключително притеснен от факта, че инфлацията продължава да расте, лихвите по кредитите продължават да растат. И макар че имаме три години, финансовата обстановка в света не изглежда да се промени”, смята той.

Великобритания е на прага на жилищна криза. За 18 месеца Английската централна банка повиши основния лихвен процент за 12-и път в опит да спре растящата инфлация. Това мигновено доведе до поскъпване на жилищните кредити с плаваща лихва, предава NOVA.
                              Ключовата фраза е "преди две години". Лихвата не му е мръднала, имота поскъпнал, наемите и те, заплатата нараснала, жив да го ожалиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Сега вади водораслите от банските.
                                Трудно се вадят, че много яко се е стиснал

Коментар

Working...
                                X