IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
    За какво отопление говорите вие? Климатът се промени драстично. Кога сме виждали скоро температури под -10 градуса навън? Те и под нулата вече падат рядко. Без включено каквото и да било отопление при хубава изолация и дограма вътре си поддържа 17-18 градуса. Това е и най-здравословната температура за спане. В краен случай слагате по една дрешка повече и изобщо не усещате, че е зима, или включвате климатика за час-два. Какви термопомпи, какви 5 лева?

Търговците само се чудят как да измъкнат паричките на бунаците. 60к инвестиция в термопомпа, това си е като да купиш панелка за 2000+ евро квадратният метър - загуба тотална. Всички тези "енергийно ефективни зелени измишльотини" водят Европа към фалит, хората явно не осъзнават що за глупости са това и колко повече вредят отколкото помагат.
    Джонка, ще ме извиняваш, ама си те представих как зимъска седиш с ушанка и терлици, зорлем да не пускаш топло. То верно, че така ви учат у швабско, ама газта поевтиня

Коментар

• Проблема на вода-вода е чистота на сондажа и това че лесно може да се получи проблем от седименти. Преди разпитвах за една къща и ми казаха че няма смисъл освен ако нямаш подпочвени чисти води на ниско и може да се вкараш в големи филми и по-добре въздух-вода. То само сондажа е 100лв/метър а ти трябват два и ако водата ти е на 20 метра имаш едни 4к само за дупки и то ако уцелиш.
      Иначе водно подово е най-доброто ако живееш постоянно, няма какво да го бие като ефективност и комфорт. Единствения му минус е че е много интертно и му трябват няколко часа да стопли, но като всичко друго в днешно време обикновенно може да си го пуснеш през нет-а предварително. С какъв толоносител вече е въпрос на вкус и възможности. Инвестицията в термопомпа се избива за около 5 години ако се сравнява с отопление на ток с кпд 1.
      Миналата година имаше -17 но да, тази зима беше много топла, за сметка на това Май беше по-студен от Февруари.

Само от джонката може да се чуят бисери че отоплението е нещо от което нямаш нужда и да изговори една камара безмислици за джипове и пдч-та.
      Джонка като си купиш къща за половин, един, два милиона изказвай мнения, на гол тумбак тия претенции и крайни изказвания са смешни.
      То е ясно че като наемател едва ли ще те пуснат някъде с такива лукс екстри в поне близките 20 години докато не излизезнат такива на пазара за наематели, но не е нужно да се фрустрираш и да коментираш неща които не си виждал.

Коментар

За какво отопление говорите вие? Климатът се промени драстично. Кога сме виждали скоро температури под -10 градуса навън? Те и под нулата вече падат рядко. Без включено каквото и да било отопление при хубава изолация и дограма вътре си поддържа 17-18 градуса. Това е и най-здравословната температура за спане. В краен случай слагате по една дрешка повече и изобщо не усещате, че е зима, или включвате климатика за час-два. Какви термопомпи, какви 5 лева?

Търговците само се чудят как да измъкнат паричките на бунаците. 60к инвестиция в термопомпа, това си е като да купиш панелка за 2000+ евро квадратният метър - загуба тотална. Всички тези "енергийно ефективни зелени измишльотини" водят Европа към фалит, хората явно не осъзнават що за глупости са това и колко повече вредят отколкото помагат.
        Моят най-добър приятел е алпинист. От началото на годината има едно запитване за външна изолация, хората по-скоро дават пари за вътре. Както каза "Спряха изведнъж", като с натиснат бутон.
        Тая зима беше края на външните изолации за много дълъг период от време. Няма кой да дава пари за изолация при зимни температури около нулата. Ние сме пускали парно за не повече от 48 часа сумарно за целия сезон и по 1 час духалка вечер след къпанията.

Коментар

Не знам, при положение че имаш къща за над половин милион, да мислиш какви ще са ти сметките и как да спестиш 50 лева месечно (инвестирайки 60к за нещо дето не ти трябва ама изобщо)...Същевременно вътре мебели ПДЧ предизвикващи рак, щото било по-евтинко.... харчат се безумни пари за неща, които са ненужни и от които нямаш полза и даже вредят, а нещата които значително ти увеличават качеството на живот и подпомагат здравето ти - там се пести като за световно.
          Отдавна т.н. ПДЧ и МДФ не тровят и не се изпозлват вредни леписа за слепване на частиците, наскоро проверявах. Да не говорим, че и масив да вземе човек не е ясно с какъв лак са го намацали и какво може да отделя и той.
          За термопомпите при сегашните цени на енергия, дърва и т.н. икономия няма, само усложняване на инсталациите, потенциални проблеми и пълнене на джобовете на продаващите ги.
          За другото съм напълно съгласен, но това е масовия консуматор - имат си хората разни идеални, разни техни си виждания/комплекси и си живеят на кредит, взимат се джипове и лимузини, а после слагат газови уредби и правят тънки сметки - ама защо да не ми е по-евтино... което до някъде пък си е характерна черта, че пвоечето богаташи са мног остиснати и си броят и стотинките, доста по-редки са бохемите. Човек с такъв доход да спестява по 50-100лв на месечно нищо не е вече, смешно е, един обикновен пазар в кауфланд/лидъл с една количка за 3ма души е 250-300лв+ седмично. какво е 15-30лв отгоре на седмица от тази помпа? или някаква икономия че караш на газ лимото/джипа и ти е по-евтино със 100лв на месец, а караш потенциална бомба и една сложна система с допълнителни разходи и главоболия. Да не говорим за новите автомобили - цени 60000лв за някакво пежо хечбек... или 80-90000лв за хибрид дето пак харчи 6.7л/100км... при гориво 2.55лв - финансово изобщо не е обосновано за обикновените хора да набиват пари в новите скъпи ламарини, да не говорим за електричките както се спомена - там нито пробег, нито инфраструктура, за в града да джиткаш ако имаш гараж става, но пак ще е в пъти по-скъпо да я имаш и трябва допълнително да се товариш да мислиш кога и къде да я зареждаш.

Коментар

• БНБ публикува лихвената статистика1 за 2023.04. Лихвеният процент по новоотпуснатите жилищни кредити продължава да се понижава:

Месец: Лихвен процент (жилищни кредити):
            2023.03 2.62%
            2023.04 2.54%

1. БНБ, лихвена статистика

Коментар

Не знам, при положение че имаш къща за над половин милион, да мислиш какви ще са ти сметките и как да спестиш 50 лева месечно (инвестирайки 60к за нещо дето не ти трябва ама изобщо)...Същевременно вътре мебели ПДЧ предизвикващи рак, щото било по-евтинко.... А колата ако не е джип широк 2.20 за който трябва и двоен гараж не може, отделно втора кола за жената и трета за "отрочето". Даваш луди пари за частно училище на децата (там било "елитно"), а пазаруваш и даваш на същите тези деца в Лидъл на промоции разни вредни химии. И тези неща се правят от хора интелигентни, с високи доходи и социално положение. С няколко думи - харчат се безумни пари за неща, които са ненужни и от които нямаш полза и даже вредят, а нещата които значително ти увеличават качеството на живот и подпомагат здравето ти - там се пести като за световно.

Необяснимо за мен.

тез 1/2 милион са реално 50-100к ЛЕВА вложени. Та 100-200лв спестени са си пари. Ето аз имам 15см изолация и плащам по 100-120лв, комшиите нямат и плащат 300лв а топлим все по 60квадрата. При мен е 22-23гр(дето не топля 15-20) при тях 17-19 според колко е студено вънка. И 15к лева за изолация ще се изплатят за 5 години ако се поддържа същия комфорт. Другия комшия с пелетите се изнесе в София зимата (занимава се със сондажи), третия со вода/вода плащаше по 160-180лв за 80кв и всяка година нещо магарят по инсталацията
              Last edited by bota156; 29.05.2023, 15:24.
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Къде раздават дървата без пари?
                Иначе с дърва ще отопляваш една стая ако си сам. Аз отоплявам 140 квадрата жилище в къща и една печка няма как да ми свърши работа. Да не говорим,че си е хамалогия да цепиш дърва,да се чапаш с въглища и да им хвърляш пепелта.
                Даваш някой лев на ромите с крауците и доставят ,или на горския

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

За да разбереш,ела да те взема с мен на ол инклузива да видиш как българските бизнесмени ,голяма част от тях и в този форум тъпчат фурми в пликчета на аванта за да не си купят от магазина .
                  Това е .
                  На такъв ол инклузив, бизнесмен, различен от продавач на джапанки в Ахтопол, няма да стъпи.
                  Не бъркай другите пълнички чиновници с предприемачи

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Каврък, признай, че докато никой не гледа, ловко туряш у пликчето, квото има на шведската маса.
                    Единствено съм взел две сандвичета за самолетчето ,друго..нищичко

Коментар

Най- евтиното е ,слагаш или климатик или на дърва една хубава ,съвременна печка и си палиш печката ,даже може и да готвиш на нея ,да правиш различни хубави неща.
                      Ако съм в къща,директно слагам печката на дръвца и на въглища ,това е .Плюса е и че винаги има опции да вземеш някъде нещо за без пари ,дърва има решения или по евтини .
                      Къде раздават дървата без пари?
                      Иначе с дърва ще отопляваш една стая ако си сам. Аз отоплявам 140 квадрата жилище в къща и една печка няма как да ми свърши работа. Да не говорим,че си е хамалогия да цепиш дърва,да се чапаш с въглища и да им хвърляш пепелта.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Каврък, признай, че докато никой не гледа, ловко туряш у пликчето, квото има на шведската маса.
                        ми няма само бизнесмените на евтин олл инклузив да пълнят найлонките
                        препоръка е

Коментар

За да разбереш,ела да те взема с мен на ол инклузива да видиш как българските бизнесмени ,голяма част от тях и в този форум тъпчат фурми в пликчета на аванта за да не си купят от магазина .
                          Това е .

Коментар

Не знам, при положение че имаш къща за над половин милион, да мислиш какви ще са ти сметките и как да спестиш 50 лева месечно (инвестирайки 60к за нещо дето не ти трябва ама изобщо)...Същевременно вътре мебели ПДЧ предизвикващи рак, щото било по-евтинко.... А колата ако не е джип широк 2.20 за който трябва и двоен гараж не може, отделно втора кола за жената и трета за "отрочето". Даваш луди пари за частно училище на децата (там било "елитно"), а пазаруваш и даваш на същите тези деца в Лидъл на промоции разни вредни химии. И тези неща се правят от хора интелигентни, с високи доходи и социално положение. С няколко думи - харчат се безумни пари за неща, които са ненужни и от които нямаш полза и даже вредят, а нещата които значително ти увеличават качеството на живот и подпомагат здравето ти - там се пести като за световно.

Необяснимо за мен.

Това е .

Коментар

Да теглиш кредит на края на дните си и то ипотечен е жалко дори трагично,на никой не го пожелавам ...както и да е ,да е жив и здрав..
                              https://www.housingwire.com/articles...-rates-over-7/

В Щатите ипотечните минаха 7% вече..най високото ниво дотук..
                              "малкия" който трябва да гони 35, вече има нужда от самостоятелно жилище
                              а няма нито спестени пари, нито постоянни доходи, освен джобните от тате...
                              как да го оставиш сам да се блъска в тоя живот
                              Last edited by ratten; 29.05.2023, 14:53.
                              препоръка е

Коментар

Българина го е страх да не настине и да не се мине ама покрай страха да не настине,както казваш и ти търговците го минават както им падне.

Необяснимо за мен.

Коментар

Working...
                                X