Първоначално изпратено от Traicho_80
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнениеСлед като се отвори темата за безработните, броят на обявите за свободните работни позиции в един от големите портали продължава да расте:
Дата: Брой свободни позиции: 2023.03.29 42956 2023.04.29 43036 2023.05.29 45956
Нека обобщим:
1. Намаляване на лихвените проценти по жилищните кредити.
2. Значително увеличение на доходите и натиск за бъдещи шокови повишения (30% или дори 60%1).
3. Все по-затегнат пазар на труда.
1. Служителите на КЗП на протест за по-високи заплати (2023.03.17)
по т.1 намаление на л%, но за кратък промоционален период с цел привличане на нови клиенти, че търсенето умира.
по т.2 увеличение на доходите в диапазона 30-60% - да, но в сферата на мечтите...
по т.3 съм съгласен, но и това е до време... Щом почнаха и по националните медии да тръбят, че Германия изпада в рецесия, не вярвам още дълго и Бг икономиката да "бумти" както досега...
Само времето ще покаже кой ще познае, но се надявам аз да не съм прав...
Коментар
-
След като се отвори темата за безработните, броят на обявите за свободните работни позиции в един от големите портали продължава да расте:
Дата: Брой свободни позиции: 2023.03.29 42956 2023.04.29 43036 2023.05.29 45956
Нека обобщим:
1. Намаляване на лихвените проценти по жилищните кредити.
2. Значително увеличение на доходите и натиск за бъдещи шокови повишения (30% или дори 60%1).
3. Все по-затегнат пазар на труда.
1. Служителите на КЗП на протест за по-високи заплати (2023.03.17)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеЛихвите по жилищните кредити падат през април
В сравнение с март намаляват обемите на отпуснатите от банките заеми за бизнеса, показват актуалните данни на БНБ
шок и ужасТ
накаврък, пращай мейла!
Днес си гледах съобщенията в онлайн банкирането където ми превеждат заплатата и там ми предлагат ипотечен кредит за 2.18% (без пазарлък)..., но за първите 6 месеца от кредита...!!!
Хитро, нали?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
Кога?
Понеже депозитарите губят двуцифрени проценти годишно и сигурно са се уморили от такива "анализи"
https://www.youtube.com/watch?v=ffv2AlsxjQA
бъртрамчо не го мисли, едва ли е теглил и 10лв кредит да плати нещо.
депозити предполагам също не търпипрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение
Иначе и колегите ми също искат увеличение, но получаваме един .i.
Принципно може да има увеличение, но не знам дали на заплатите или на безработните...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Щото отчитат и бързите кредити с висока лихва.Аз имам потребителски кредит от февруари тази година с 5 процента ГПР.Лихвата беше 4.6 процента или нещо подобно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
луда работа
народът харчи като 'за последно' пари, които не е изкарал... това няма да свърши добре
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеЕвропейската столица, в която наемът на жилище е два пъти по-висок от минималната заплата
Португалия е обхваната от остра жилищна криза заради ръста на чуждестранните инвестиции в имоти и липсата на достъпни нови жилища
за сега само в португал, но скоро ...
Португалия е обхваната от остра жилищна криза, породена от ръста на чуждестранните инвестиции в имоти и липсата на достъпни нови жилища.
Средния наем в София е около 750 лв, а минималната заплата около ........ 750 лв.
България НЕ Е обхваната от жилищна криза, защото жилища - бол, отделно строителите бълват ли бълват нови и нови.
Е как да стане?
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Гледай ко става с потребителските.
Кредити за домакинства
През април средният лихвен процент по кредитите за потребление в левове се увеличава за месец с 0,24 пр. п. до 8,48%, а за година с 0,64 пр. п.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
Основната лихва нагоре, лихвите по ипотеките надолу, съвсем нормална ситуация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеЛихвите по жилищните кредити падат през април
В сравнение с март намаляват обемите на отпуснатите от банките заеми за бизнеса, показват актуалните данни на БНБ
шок и ужасТ
накаврък, пращай мейла!
Кредити за домакинства
През април средният лихвен процент по кредитите за потребление в левове се увеличава за месец с 0,24 пр. п. до 8,48%, а за година с 0,64 пр. п.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
луда работа
народът харчи като 'за последно' пари, които не е изкарал... това няма да свърши добре
Понеже депозитарите губят двуцифрени проценти годишно и сигурно са се уморили от такива "анализи"
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнениеБНБ публикува лихвената статистика1 за 2023.04. Лихвеният процент по новоотпуснатите жилищни кредити продължава да се понижава:
1. БНБ, лихвена статистикаМесец: Лихвен процент (жилищни кредити): 2023.03 2.62% 2023.04 2.54%
народът харчи като 'за последно' пари, които не е изкарал... това няма да свърши добреLast edited by bertram; 29.05.2023, 20:15.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар