IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Потвърждавам, че е така...
    Днес си гледах съобщенията в онлайн банкирането където ми превеждат заплатата и там ми предлагат ипотечен кредит за 2.18% (без пазарлък)..., но за първите 6 месеца от кредита...!!!
    Хитро, нали?
    И кой е казал че след 6-те месеца лихвата ти ще нарасне?
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение
      След като се отвори темата за безработните, броят на обявите за свободните работни позиции в един от големите портали продължава да расте:

Дата: Брой свободни позиции:
      2023.03.29 42956
      2023.04.29 43036
      2023.05.29 45956

Нека обобщим:
      1. Намаляване на лихвените проценти по жилищните кредити.
      2. Значително увеличение на доходите и натиск за бъдещи шокови повишения (30% или дори 60%1).
      3. Все по-затегнат пазар на труда.

1. Служителите на КЗП на протест за по-високи заплати (2023.03.17)
      Колега, моите коментари по твоите заключения са следните:

по т.1 намаление на л%, но за кратък промоционален период с цел привличане на нови клиенти, че търсенето умира.
      по т.2 увеличение на доходите в диапазона 30-60% - да, но в сферата на мечтите...
      по т.3 съм съгласен, но и това е до време... Щом почнаха и по националните медии да тръбят, че Германия изпада в рецесия, не вярвам още дълго и Бг икономиката да "бумти" както досега...

Само времето ще покаже кой ще познае, но се надявам аз да не съм прав...

Коментар

• След като се отвори темата за безработните, броят на обявите за свободните работни позиции в един от големите портали продължава да расте:

Дата: Брой свободни позиции:
        2023.03.29 42956
        2023.04.29 43036
        2023.05.29 45956

Нека обобщим:
        1. Намаляване на лихвените проценти по жилищните кредити.
        2. Значително увеличение на доходите и натиск за бъдещи шокови повишения (30% или дори 60%1).
        3. Все по-затегнат пазар на труда.

1. Служителите на КЗП на протест за по-високи заплати (2023.03.17)

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
          Лихвите по жилищните кредити падат през април

В сравнение с март намаляват обемите на отпуснатите от банките заеми за бизнеса, показват актуалните данни на БНБ

шок и ужасТ

накаврък, пращай мейла!
          Потвърждавам, че е така...
          Днес си гледах съобщенията в онлайн банкирането където ми превеждат заплатата и там ми предлагат ипотечен кредит за 2.18% (без пазарлък)..., но за първите 6 месеца от кредита...!!!
          Хитро, нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

Кога?
            Понеже депозитарите губят двуцифрени проценти годишно и сигурно са се уморили от такива "анализи"
            уморили са се съпругите им, да се местят с тях по квартири
            https://www.youtube.com/watch?v=ffv2AlsxjQA

бъртрамчо не го мисли, едва ли е теглил и 10лв кредит да плати нещо.
            депозити предполагам също не търпи
            препоръка е

Коментар

Държавни служители поискаха 30% увеличение на възнагражденията си1.

1. КТ Подкрепа
              Относно статията, искащите увеличение не са потенциални купувачи, а по-скоро наематели.

Иначе и колегите ми също искат увеличение, но получаваме един .i.
              Принципно може да има увеличение, но не знам дали на заплатите или на безработните...
              ​​​​​​

Коментар

• Държавни служители поискаха 30% увеличение на възнагражденията си1.

1. КТ Подкрепа

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Щото отчитат и бързите кредити с висока лихва.Аз имам потребителски кредит от февруари тази година с 5 процента ГПР.Лихвата беше 4.6 процента или нещо подобно.
                  Това е още по-зле, защото бързите са с още по-висока лихви, и за да докарат средната на 8,5% (при 5% за потребителски) значи са твърде много.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

луда работа
                    народът харчи като 'за последно' пари, които не е изкарал... това няма да свърши добре
                    Не бих казал. Според данните за първото тримесечие (2023.Q1) едва 22.30% от продажбите на недвижими имоти са реализирани с ипотечен кредит.

Коментар

Европейската столица, в която наемът на жилище е два пъти по-висок от минималната заплата

Португалия е обхваната от остра жилищна криза заради ръста на чуждестранните инвестиции в имоти и липсата на достъпни нови жилища

за сега само в португал, но скоро ...
                      Средният наем в Лисабон сега е малко над 2000 евро, а минималната заплата е около 760 евро.

Португалия е обхваната от остра жилищна криза, породена от ръста на чуждестранните инвестиции в имоти и липсата на достъпни нови жилища.

Средния наем в София е около 750 лв, а минималната заплата около ........ 750 лв.
                      България НЕ Е обхваната от жилищна криза, защото жилища - бол, отделно строителите бълват ли бълват нови и нови.
                      Е как да стане?

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Гледай ко става с потребителските.

Кредити за домакинства

През април средният лихвен процент по кредитите за потребление в левове се увеличава за месец с 0,24 пр. п. до 8,48%, а за година с 0,64 пр. п.
                        Щото отчитат и бързите кредити с висока лихва.Аз имам потребителски кредит от февруари тази година с 5 процента ГПР.Лихвата беше 4.6 процента или нещо подобно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение

Основната лихва нагоре, лихвите по ипотеките надолу, съвсем нормална ситуация.
                          То на тез "безплатни пари" (2,78% си е безплатна пара на фона на 50% реална инфлация) сделките падат, кво остава да вдигнат на 3-4%.

Коментар

Лихвите по жилищните кредити падат през април

В сравнение с март намаляват обемите на отпуснатите от банките заеми за бизнеса, показват актуалните данни на БНБ

шок и ужасТ

накаврък, пращай мейла!
                            Гледай ко става с потребителските.

Кредити за домакинства

През април средният лихвен процент по кредитите за потребление в левове се увеличава за месец с 0,24 пр. п. до 8,48%, а за година с 0,64 пр. п.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

луда работа
                              народът харчи като 'за последно' пари, които не е изкарал... това няма да свърши добре
                              Кога?
                              Понеже депозитарите губят двуцифрени проценти годишно и сигурно са се уморили от такива "анализи"

Коментар

БНБ публикува лихвената статистика1 за 2023.04. Лихвеният процент по новоотпуснатите жилищни кредити продължава да се понижава:
                                Месец: Лихвен процент (жилищни кредити):
                                2023.03 2.62%
                                2023.04 2.54%
                                1. БНБ, лихвена статистика
                                луда работа
                                Last edited by bertram; 29.05.2023, 20:15.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X