Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
То това МЯУ е от 2016 насам все за догодина или за след 6 месеца... Имотите са по 3 от тогава, та дори да е наистина догодина и паднат с 10-20% гоУем праЗ... Не че падането ще стане преди 2039 де....
Дай ми мейл да ти пратя ,вчера Еланата ми дадоха нови данни за оферти относно ДЦК ,и то само за 12 месеца ,имаше Румъния на около 4.11%.
Има и на други държави ,може да разг;ледаш
Коментар
� -
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
арменската мажоретка, рече МЯУ ДОГОДИНА, как така 2049?!
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Качеството на живот не с еопределя от заплатата. Всички смятате само в цифри. Дали си с 2000 Евро или 5000 Евро няма почти никакво значение. Просто в БГ няма какво да се купи срещу парите. Абсолютно всичко е боклук и те лъжат навсякъде. Освен това няма нито един път като хората, има нехуманно отношение към животните, всичко е презастроено и потънало в боклуци. Няма и хора, няма кого да наемеш да ти окоси двора (и да не те окраде) например.
Ти примерно би ли живял в Зимбабве с 20.000 долара заплата? Предполагам, че не. Подобно е и сравнението между БГ и нормалните държави. Каквито и пари да изкарваш в БГ, всичко е кофти. Добре е само за спекуланти, перачи на пари и такива, които крадат. За нормалните хора БГ не става за нищо.
Живота у нас / София/ в момента е най-добър за последните 30 години и това е свързано с доходите , които напоследък са достатъчни за повечето хора за основните им нужди.
Сигурно е трудно да похарчиш много пари у нас за шантави сървиси. и продукти..Пазара на такива е малък и ако ги има ще са по-скъпи от Европа, но 99% от хората не са потребители на такива неща. Ако ти си от онзи 1 % който иска и търси такива неща то мястото ти не е у нас....
Това че искаш да платиш на някой провинциален надник да ти върши работа за трима е нормално да получиш като следствие крадене... Аз имам няколко майстори по поддръжката на апартите. Всичко правят точно и коректно.... е надника се удвои за последните 2-3 години , но тва е... А на село знам за няколко къщи които се поддържат по описаният от теб начин ...никой нищо не е откраднал от тях ...., но заплащането е адекватно....
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
арменската мажоретка, рече МЯУ ДОГОДИНА, как така 2049?!
догодина, до друга,.....до аамина
и аудиторията е обзета от възторг и радостно маха с опашка докато пасе
а лордчето само стриже с големата ножица и зарежда автоматичната доилка
препоръка е
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Докато влизат корупционни пари у нас, имотите няма да паднат. Чети лекарчето във форума. Кога почне да се оплаква, че вече няма за крадене, тогава вече може да има някакъв спад. Иначе всичкото имот ще продължава да се концентрира и да седи празно. Заплатаджиите да го духат.
В гръцко така се срина пазарът. Като хранилката за средния ешелон корумпета свърши.
===
Дайте сега акъл точно за сградите в центъра на София. Не тези от преди ВСВ около Мария Луиза или под Дондуков. За тези 1950-те години, в които има още много живот, но се рушат, защото половината апартаменти са празни, а в другата половина, в тристаен живее по един пенсионер. Да се продават директно, или да се правят опити за реанимация?
Хората , които очакват спад не проумяват каква е позицията на човек с имоти и защо освен проблемен имот нищо друго не би се продало. Трябва да съм тотален олигофрен да продам некоя тула в момента и да зема примерно 500К , които да се чудя къде да ги кътам в инфлационна среда и балонизирани акции / ако имотите са балон то борсите са дирижабъл/
Остават само строителите да продават , но повечето от тях не са глупаци и няма да строят без нужната печалба.
Писал съм и преди че съседа ми строи едно блокче в София в момента / около покрив е и е продал достатъчно да го завърши + остават около 20% от имотите/ Излишъка от кеш го е набутал в ДЦК-та на 7% не европейски. Каза че няма да почва да строи нищо в близките няколко години / има парцели / Нямало смисъл защото разходите за строителство се вдигат постоянно и дори на сегашните ''високи'' маржове печалбата му се струва малка....
Евентуално може да има по некой надценил се оптимист почнал да строи без да е продал достатъчно , но това да речем биха бли 1000 или неколко хиляди апарта да са...Те няма да обърнат пазара...малко са...
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ще те пращам на уроци при Радев....
До 2049 няколко години ли са ?Last edited by два_таралежа; 27.09.2023, 11:45.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение
Напълно е така. Бил съм по Европа и наистина качеството на живот, което можеш да водиш с една прилична към добра заплата тук е в пъти по-добро от почти навсякъде другаде. До голяма степен е до облекчен данъчен режим и социална политика, които иначе правят държавата мизерна, но най-важния фактор са хората. Докато контингента стои отцепен в свои си райони, ще е добре. Бариерата с езика и идеята, че стандарта на живот тук е нисък ни спасяват много от пришълци.
Ти примерно би ли живял в Зимбабве с 20.000 долара заплата? Предполагам, че не. Подобно е и сравнението между БГ и нормалните държави. Каквито и пари да изкарваш в БГ, всичко е кофти. Добре е само за спекуланти, перачи на пари и такива, които крадат. За нормалните хора БГ не става за нищо.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеНовините от реалния пазар не са добри .Вчера безпричинно бях нападнат доста арогантно от един от създателите на Delta 3 real estate Мануел Попов,явно сделките не вървят изобщо
Запътили сме се отново към пазар на купувача , ако вече не сме там де. Това не означава че цените ще паднат....
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
само още няколко години и ще паднат цените.
недей да се кахъриш напразно.
До 2049 няколко години ли са ?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Absolute_Amateur Разгледай мнение
За съжаление действителността в нашата мила родина е такава, че дори истината да извади очите на хората, по-голямата част от тях са като коне с капаци. Колкото и да се опитваш да им наливаш акъл, трудно може да промениш убежденията им, а в случая, че цените на имотите нямам как да паднат. Сложна икономическа ситуация в световен мащаб, глобалност на пазарите и влиянието, което оказват на тях покачването на лихвите, се възприемат само като празни приказки.
Ама то се говори за падане на цените от няколко години, ама не падат; ами то сега хората имат повече пари в банките от всякога и т.н... но другите неща, които също се доближават до исторически най-високите си нива, като цените на имотите, като лихвите на ЕЦБ и ФЕД, които рано или късно, след определëн "lag period", ще окажат влияние на световните пазарите - те не се забелязват, или по-скоро ще се забележат постфактум!
недей да се кахъриш напразно.препоръка е
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеНовините от реалния пазар не са добри .Вчера безпричинно бях нападнат доста арогантно от един от създателите на Delta 3 real estate Мануел Попов,явно сделките не вървят изобщо
във ведомствения стол липрепоръка е
- 3 Харесвания
Коментар
� -
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеНяма нищо уникално в БГ имотния пазар.
USA цени на жилищата(Case-shiller ) на ATH,докато достъпноста пада ли пада и се отваря една ножица ,като гледам 3 пъти по-голяма от 2007
В последствие какво се получи 2007,много хора не помнят.Аре шимпназетата помнят само по няколко минути (научен факт) ,но хората защо пропускат този факт.
Тук е добре да се напомни,че 2007 в БГ ги НЯМАШЕ тези бързо построени и нискокачествени планини от нови квартали с нови обори.
Сега всичкия тоя траш е на тезгяха.
И най-големия парадокс е това,че някви шимпназета да последно не се усещат какво идва
За съжаление действителността в нашата мила родина е такава, че дори истината да извади очите на хората, по-голямата част от тях са като коне с капаци. Колкото и да се опитваш да им наливаш акъл, трудно може да промениш убежденията им, а в случая, че цените на имотите нямам как да паднат. Сложна икономическа ситуация в световен мащаб, глобалност на пазарите и влиянието, което оказват на тях покачването на лихвите, се възприемат само като празни приказки.
Ама то се говори за падане на цените от няколко години, ама не падат; ами то сега хората имат повече пари в банките от всякога и т.н... но другите неща, които също се доближават до исторически най-високите си нива, като цените на имотите, като лихвите на ЕЦБ и ФЕД, които рано или късно, след определëн "lag period", ще окажат влияние на световните пазарите - те не се забелязват, или по-скоро ще се забележат постфактум!
- 1 like
Коментар
�
Коментар