Първоначално изпратено от Гилгамеш
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Усещам как скоро ипотекарите ще затварят магистрали с искане държавата да се намеси и помага с лихвите!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
свърши се с евтините квартири
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
и на мен така ми се струва (второто)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Гилгамеш Разгледай мнениеСтарият ми акаунт е прецакан, но това няма значение.
На пазара следва най-интересната част:
Вдигане на лихви, леко намаляване на цени, изчезване на каквито и да било смислени имоти, гладуване на брокери, чакащите на гарата ще кандисат на скапани сделки, за смотани имоти и накрая за тях ще платят същите и по-високи пари.
И ще има “АмаШоПакТакаСтанаДейба” ?!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение
Ниските влогове не обясняват по-ниски лихви от ДЦК. Пазарът на европейски облигации може да поеме цялата ликвидност на българските банки без да паднат лихвите. В същото време банките биха подобрили капиталовата си адекватност. Банките в България или проявяват крайна некомпетентност или кроят да оглозгат кредиторите, за да компенсират изпуснатите печалби. Второто е много по-вероятно.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение
Това са глупости. Единствения натиск може да дойде от вложителите. Докато има умници като тебе, дето си държат кеша на нулеви лихви в банките, купонът си тече.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Старият ми акаунт е прецакан, но това няма значение.
На пазара следва най-интересната част:
Вдигане на лихви, леко намаляване на цени, изчезване на каквито и да било смислени имоти, гладуване на брокери, чакащите на гарата ще кандисат на скапани сделки, за смотани имоти и накрая за тях ще платят същите и по-високи пари.
И ще има “АмаШоПакТакаСтанаДейба” ?!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
свърши се с евтините квартири
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеНо въпреки тази непопулярност на квартала цените на жилищата там са нараснали с 30 до 50% за последните три години, по данни на Имоти.Нет.
https://www.economic.bg/bg/a/view/ko...artal-v-sofija
препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Това са глупости. Единствения натиск може да дойде от вложителите. Докато има умници като тебе, дето си държат кеша на нулеви лихви в банките, купонът си тече.
Коментар
-
за да се случи трябва изтеглят парички от банките - да ги накарат да купят държавни ценни книжа на някаква прилична доходност
и тогава кредита ще му намерят цаката
това е сценарии в случай, че държавата не може да се финансира на прилични нива от външните пазари
при текущото развитие на нещата в Европа си мисля, че никой няма да вземе български дълг изгодно (за нас) и ще ни сгънат с много високи лихви.
това ще е моторът да се погледне към 'фрашканите с пари' банки и да се финансира вътрешно, което не казвам, че ще е добре за нас, но като цяло ще доведе до промени в лихвените нива по кредити, депозити и така.
ПП след 2 седмици ще стане точно година откак БНБ опита да пласира дълг последно (мисля, че тогава не се приеха условията). Лежим на кълката, че сме малко задлъжнели и е ок да взимаме външен, но в момента при лихва 4% на ЕЦБ не виждам кой ще ни финансира под 6, че ако не и 7% ... къде е ганьо с ипотеката 2.7% къде държавата с дцк на 6+... тотален дисбаланс.Last edited by bertram; 10.10.2023, 16:59.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Но въпреки тази непопулярност на квартала цените на жилищата там са нараснали с 30 до 50% за последните три години, по данни на Имоти.Нет.
https://www.economic.bg/bg/a/view/ko...artal-v-sofija
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Не е по-различно , но си си в родината. Детето ти не е в турско-арабско-мбонго училище, където и да отидеш у нас дори до мякаш или лъкаш си Българин и възприеман нормално... Няма нито един показател по който емигрантският живот да е за предпочитане пред този в твоята страна при еднакви финансови условия....
А при кризисни ситуации винаги се сещам за 2 примера - първият е по време на първоначалният шок от Ковид как места за Българи нямаше в испанските болници, а имаше само за местни и как Путин праща на първа линия на фронта хора от малцинства за Русия..., а Московчани си праят партита.... Такива са съдбите на емигрантите по света и нашите в Европа няма да имат по-различна...дори и след няколко поколения
Евентуално в емигрантски държави като Сащ , Нз, Австралия има по-добри шансове.... Южна Америка изглежда супер само дето аз знам от познати какво е да си бял Европеец/ не местен такъв/ в Бразилия и Колумбия.....Не е добре нека така да го напиша.....обири, нападения, отвличания.....квото ти се падне....
А колега на конгрес в Рио Де Жанейро беще посъветван вечерта да се поразходи по Копакабана плажа, хотела му бил баш на плажа почти...но с местна цветна ризка, не с костюм....защото би могъл да бъде бит и обран без проблем. Така е, различните касти в различни квартали и общества.Last edited by bulgarian lev; 10.10.2023, 16:56.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар