Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Драги ми смехурко на банките в БГ не дължа нито кинта и не защото ме е страх да взимам кредити, а защото вече не ми се налага
Такива велики инвеститори като тебе ще си изгниете по дружбенските гарсониери и никога няма да осъзнаете че с използването на кредити се правят първите големи мангизи
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Ооо, де да беше толкова лесно. Ти най-вероятно си имал парцел или къща на него, затова ти е излязла сметката. А и е много занимавка с поддръжка и градини. Затова гледам "мързеливото" - голямо апартче, ма пущините не падат.
С мой приятел редовно вадим елката, понеже 2019г. взе парцел до София, с идеята да вдига къща. И както и да го смятаме под 500к сумарно за 2 етажа със 140м2 РЗП няма вариант, при положение, че парцела е купен евтино спрямо сегашните цени. То вярно кеф кеф, ама над половин милка е прекалено.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнение
ааа без такива. Идеално е за под наем, с прииждащите хиляди апартамента в такива сгради. Да не вземат тухлолюбителтите да си помислят, че в близките 15г ще вдигат наеми.
Този септември индексирах всичките наеми с 25%. Като гледам Кокорчо и компания какви ги вършат, инфлацията няма никакъв шанс да спре и септември 2024 ще е пак 15-25% нагоре. Наемите винаги вървят паралелно с доходите и реалната инфлация. Здраво догонване на западните цени.
Като гледам и колко е шарен станал пазарът на труда в София.... буквално вчера наех австралийка на работа във фирмата ми, живее си в София от 2 години и е изключително доволна, а всеки 4-ти или 5-ти кандидатстваш не е българин.
Е, кажи, как да паднат цените на наемите?Особено пък за добре направено НС.
Last edited by ivanvg93; 24.11.2023, 11:24.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Те арендаторите отдавна си накупиха на тънките цени, тия боклуци ще си останат както тези:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...p19&f1=1&fe7=1
От 13 год стоят, оня ден минах и видях, че вече се разпадат. 80% от построените последните 2-3 год ги чака същатат съдба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Ти като я хвана за колко години си роб на банката?Предполагам до пенсия.
Такива велики инвеститори като тебе ще си изгниете по дружбенските гарсониери и никога няма да осъзнаете че с използването на кредити се правят първите големи мангизи
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеГладната брокеразка пасмина се чуди кви дивотии да пише, за да хване дикиш. Гледайте:
ДЪМПИНГ! Намалена цена От 330 000 Е на 250 000 Е
NB! Ден на отворените врати - 30.11.23 г. от 11.00 до 15.00 ч. за два апартамента в един блок в най-хубавата част на кв. Лозенец в близост до Борисова градина.
Апартамент 2 - за офис или за живеене:
Моля, записвайте се с телефон и име на e-mail: olimpia3@abv.bg
Ние ще ви върнем обаждане. Заповядайте!
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...69624321004706
TD удвоява прогнозата за канадския спад на цените на жилищата до 10% TD казва преразглеждане поради по-висока доходност на облигациите.
Цените на жилищата в Канада вероятно ще паднат два пъти повече от очакваното, според икономисти от Toronto-Dominion Bank , тъй като постоянно високите разходи за заеми и неочакваното нарастване на листванията оказват по-голям низходящ натиск върху пазара.
Още миналия месец екипът на TD прогнозираше, че средните цени на жилищата ще намалеят с 5% през първото тримесечие на 2024 г., което направиха за първи път през септември. Сега те промениха прогнозирания спад на 10%, казаха те в изследователска бележка от сряда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеСледващата кочина за триста илядо (и отгоре).
Тук стаите са още по-малки, отделно от прозорците се вижда, че другата сграда е буквално на 5-6 метра???!!
Единствения прозорец, който има простор е няква ужасна тераса от 2-3кв, където не можеш да сложиш дори стол, за масичка да не говорим, отделно изводите за климатика са на терасата.
70-80% от новопостроенето за нищо не става, пари хвърлени на вятъра.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Хубаво, че го правят, но аз ще си завърша годината с 4,2 % ГПР по потребителски! Много ме уплашиха хора, без един кредит теглен в живота си, но даже мислят, че %-а бил висок, пълни психопати!:
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
И ти я пропусна - Колко жалко
Чудно ми е защо след като вече имотите няма да носят богатство ти все още се надаш да купиш???
- 5 Харесвания
Коментар
-
Гладната брокеразка пасмина се чуди кви дивотии да пише, за да хване дикиш. Гледайте:
ДЪМПИНГ! Намалена цена От 330 000 Е на 250 000 Е
NB! Ден на отворените врати - 30.11.23 г. от 11.00 до 15.00 ч. за два апартамента в един блок в най-хубавата част на кв. Лозенец в близост до Борисова градина.
Апартамент 2 - за офис или за живеене:
Моля, записвайте се с телефон и име на e-mail: olimpia3@abv.bg
Ние ще ви върнем обаждане. Заповядайте!
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...69624321004706Last edited by better; 23.11.2023, 23:51.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Спалните може да са малки, но за сметка на това коридора, килера и терасата са просторни.
Някой добруджански арендатор ще го лапне да има за децата. На това се разчита.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...p19&f1=1&fe7=1
От 13 год стоят, оня ден минах и видях, че вече се разпадат. 80% от построените последните 2-3 год ги чака същатат съдба.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.economic.bg/bg/a/view/pr...seha-bogatstvo
Приключи ерата, в която имотите носеха богатство !
Чудно ми е защо след като вече имотите няма да носят богатство ти все още се надаш да купиш???
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Ако добавим и терминал 1 и 2 то локацията си е отлична. Аз като собственик на имоти в района бих добавил като огромен + и неограниченото количество подземни води. Буквално на 3-4 м има неограничено количество вода. Това с дълбоките черноземни почви и подородните речни наноси гарантират едно лесно биоземеделие. Отоплението с термопомпи вода вода е без конкуренция като икономичност. Пък баламите да се катерят по баирите на северният склон на Витоша.
П.П. и там имам имоти но не ги тача. Усойни, стръмни и каменисти са. Ни вода, ни плодородие.
къща с голям двор или само място
и 2 въпроса,
чуват ли се много самолетите
има ли много индийци там, че не съм минавалпрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
Не са ви верни сметките.
Тук едни експерти (обитаващи квартири, общежития и детски стаи) твърдят че строителната себестойност е 200 Евро на квадрат, до ключ
- 1 like
Коментар
Коментар