Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Е в този блок ще има евтини апарти. Дори мисля има и обяви за него, но пояснението липсва що няма Акт 16 :-)
Обаче от описаната ситуация от Бота как можеш да си направиш извод, че от утре апартите ще са без пари ? Или по-скоро ще са за много повече пари....Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
На запад има апп от сорта "my home", в който влизам с пръстов отпечатък, и получавам всичко, от нотариален акт, до пълно описание и препоръки и за облагородяване (дори е описано кои субсидии мога да взема) на имота. Примерно какви слънчеви панели да сложа, и за колко време ще се изплатят.
Ако реша да копая в двора - пак там имам чертежи на тръби, кабели, отпечатвам и работя. Описание на почвите има. Ниво на шум дори.
Пълна програма на предстоящи ремонти и строежи в района, с таблица, карти, дати.
Може да не знам каква изолация е слагана преди на фасадата - там пак пише, че и фактурите от преди 20 години са там за всички подобрения.
А тука минават преброители на 10г да видят къде какво НЕЗАКОННО се е пръкналоНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 3 Харесвания
Коментар
-
То много неща трябва да се направят.... ама няма.... няма желание. Ето сега тези общи части . Гледам обяви и ми изтръпна мозъка да събирам и изваждам за да разбера за колко ми го продават. Елементарно е да се разреши този проблем.
Такава е системата, а по нея корупцията и проблемите са на макс...
Сметката се плаща от купувачитепрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
То много неща трябва да се направят.... ама няма.... няма желание. Ето сега тези общи части . Гледам обяви и ми изтръпна мозъка да събирам и изваждам за да разбера за колко ми го продават. Елементарно е да се разреши този проблем.
Сметката се плаща от купувачитеНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Ако премахнат РУШВЕТИТЕ мой човек в общината ще паднат поне 500€ цените.
В центъра на София ще има само разрешение да правиш РЕМОНТ.
Аз бих ЗАБРАНИЛ нови строежи докато не се ДОВЪРШАТ ВСИЧКИ ЗАПОЧНАТИ.
За да е законно - колкото са недовършените толкова пъти по скъпо разрешението. 10 незавършени в квартала - 10х, 100 - 100х или 2-3к€ на квадрат РЗП. По същия начин за упътняването. 1% застроен квартала - 1 такса разрешение, 10% застроени - 10х. Със всеки строеж става все по скъпо да се вземе разрешение да се строи
Това разбира се няма как да се случи , но това не пречи цените да пълзят още на горе подхранвани от мръсни пари и глобалният тренд.
Last edited by Майстора233; 28.01.2022, 14:53.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Ако премахнат РУШВЕТИТЕ мой човек в общината ще паднат поне 500€ цените.
За да е законно - колкото са недовършените толкова пъти по скъпо разрешението. 10 незавършени в квартала - 10х, 100 - 100х или 2-3к€ на квадрат РЗП. По същия начин за упътняването. 1% застроен квартала - 1 такса разрешение, 10% застроени - 10х. Със всеки строеж става все по скъпо да се вземе разрешение да се строи
Сметката се плаща от купувачите
- 2 Харесвания
Коментар
-
Е в този блок ще има евтини апарти. Дори мисля има и обяви за него, но пояснението липсва що няма Акт 16 :-)
Обаче от описаната ситуация от Бота как можеш да си направиш извод, че от утре апартите ще са без пари ? Или по-скоро ще са за много повече пари....
За да е законно - колкото са недовършените толкова пъти по скъпо разрешението. 10 незавършени в квартала - 10х, 100 - 100х или 2-3к€ на квадрат РЗП. По същия начин за упътняването. 1% застроен квартала - 1 такса разрешение, 10% застроени - 10х. Със всеки строеж става все по скъпо да се вземе разрешение да се строиНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
В сграда без акт16 рисковете са доста повече. Не че апартамент с акт 16 е безрисков. Например може някое от предходните придобивания да е с порок, например фалшиво пълномощно или удостоверение за наследници. Като цяло проучвай внимателно, ако предните 1-2 прехвърляния са в кратък срок или съмнителни като природа. Най-добре е в такъв случай да имаш опитен адвокат.
Коментар
-
Обаче от описаната ситуация от Бота как можеш да си направиш извод, че от утре апартите ще са без пари ? Или по-скоро ще са за много повече пари....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениемерси.
какво следва да се гледа внимателно в такъв случай?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
В Студенстки град бяха построили една сграда която не получи акт 16 и то тези години -2015-2016,2017 защото при проверките за терена са хванали до 10 годишен период и сега обаче е излезнал казус който реално е възникнал преди този 10 годишен период и един от съсобствениците на терена има претенции към него и се съдят ,и затова сградата няма акт 16
Коментар
-
Трябва да провериш до кога изобщо можеш да видиш ясно какво е дереджето със терена или сградата максимално назад
Коментар
-
п.п Има и едни друг елемент - законност.
- 1 like
Коментар
Коментар