Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеполаксчо може да се включи и да каже как са цените
обикновено ги цитира около 500-600е
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеНе очаквайте ново качествено строителство да бъде продавано на ниски цени.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ти мисля имаше поглед над Варна. Как е там ?
От наблюденията ми в последно време по конкретни сгради апарти виждам повишение на сгради в строеж с по 50% за 1-2 години. Разбирай над 500 евро на квадрат. В същото време строителството поскъпна доста, но като себестойност е надали повече от 200-250 евро на квадрат.. Т.е. има откровени моменти на прекомерна алчност :-) Такава е ситуацията и момента , че може да има частичен успех, но цените са на такива нива че се съмнявам колко купувачи би имало на тези нива и най-вече за колко време и дали за всичко планирано.
Наясно съм че има хора с много пари и кредита е евтин, ама някой ако ще влага 10 милиона в апарти, то по-скоро сам ще си построи. Сигурно по Берти партито ще продължи още известно време, но охлаждане ще има или ще трябва да има няколко мъртви години докато хората наваксат с кеша :-)
Инвеститори, които разпродадоха строежите си на ниски цени изитват затруднения.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеНе очаквайте ново качествено строителство да бъде продавано на ниски цени.
- 2 Харесвания
Коментар
-
От наблюденията ми в последно време по конкретни сгради апарти виждам повишение на сгради в строеж с по 50% за 1-2 години. Разбирай над 500 евро на квадрат. В същото време строителството поскъпна доста, но като себестойност е надали повече от 200-250 евро на квадрат.. Т.е. има откровени моменти на прекомерна алчност :-) Такава е ситуацията и момента , че може да има частичен успех, но цените са на такива нива че се съмнявам колко купувачи би имало на тези нива и най-вече за колко време и дали за всичко планирано.
Наясно съм че има хора с много пари и кредита е евтин, ама някой ако ще влага 10 милиона в апарти, то по-скоро сам ще си построи. Сигурно по Берти партито ще продължи още известно време, но охлаждане ще има или ще трябва да има няколко мъртви години докато хората наваксат с кеша :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Да, наемите пълзят нагоре, но това си беше очаквано.
Дано някои от наемателите тук да се се възползвали за да си осигурят още 1-2 години спокойствие
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Помните ли как през 2017 си мислеха че ще скочат ипотечните вноски? Какво стана? Вноските намаляха, но наемите са яко нагоре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
С другите договори за наем от Септември вече ще са убедени и последните които още не го знаят, така че ще ги актуализирам леко.
То е ясно, и аз съм вече в тези 95% ако нямах някакъв кеш, но след 2 години и аз съм в чувала.
Сега ги разбирам Западняците що секи си купува Айфон и подобни... Като нема паре за тула и телефона е тула психотерапевт :-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Да, наемите пълзят нагоре, но това си беше очаквано.
Дано някои от наемателите тук да се се възползвали за да си осигурят още 1-2 години спокойствие
- 2 Харесвания
Коментар
-
Мани, днес пооогледах предложенията и е ужасТ като цени..
Има гоУема вероятност така да се случи.... Обаче се чудя кой ще купува на тези пари. Мисля че за 95% от хората става невъзможно..
От друга страна сега гледам че и наемите са на рекордни нива вече. Минали са предковидните нива....
Коментар
-
Мани, днес пооогледах предложенията и е ужасТ като цени..
Има гоУема вероятност така да се случи.... Обаче се чудя кой ще купува на тези пари. Мисля че за 95% от хората става невъзможно..
От друга страна сега гледам че и наемите са на рекордни нива вече. Минали са предковидните нива....
То е ясно, и аз съм вече в тези 95% ако нямах някакъв кеш, но след 2 години и аз съм в чувала.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Споко, Песимисте, след 2 години ще разправят ква евтиния е 3000€ метъра.
От друга страна сега гледам че и наемите са на рекордни нива вече. Минали са предковидните нива....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 28.01.2022, 19:42.
Коментар
Коментар