IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Такова липсва и никога не е имало.
    Винаги е имало и качествено - въпрос на цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
      полаксчо може да се включи и да каже как са цените
      обикновено ги цитира около 500-600е
      Къде ги гледа полаксчо на тези цени? Е, ако в обявата са надули общата квадратура, за да излезе в сайта на подобна цена, може. На такива цени само някакви компромисни апартаменти със съществени недостатъци. Панелите, дори и в крайните квартали, са над 800е/кв

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
        Не очаквайте ново качествено строителство да бъде продавано на ниски цени.
        Такова липсва и никога не е имало.

Коментар

• полаксчо може да се включи и да каже как са цените
          обикновено ги цитира около 500-600е
          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Ти мисля имаше поглед над Варна. Как е там ?
            От наблюденията ми в последно време по конкретни сгради апарти виждам повишение на сгради в строеж с по 50% за 1-2 години. Разбирай над 500 евро на квадрат. В същото време строителството поскъпна доста, но като себестойност е надали повече от 200-250 евро на квадрат.. Т.е. има откровени моменти на прекомерна алчност :-) Такава е ситуацията и момента , че може да има частичен успех, но цените са на такива нива че се съмнявам колко купувачи би имало на тези нива и най-вече за колко време и дали за всичко планирано.
            Наясно съм че има хора с много пари и кредита е евтин, ама някой ако ще влага 10 милиона в апарти, то по-скоро сам ще си построи. Сигурно по Берти партито ще продължи още известно време, но охлаждане ще има или ще трябва да има няколко мъртви години докато хората наваксат с кеша :-)
            Сам ще си построи ако има къде.
            Инвеститори, които разпродадоха строежите си на ниски цени изитват затруднения.

Коментар

Преди няколко години излезна анализ колко некачествено е строено като цяло при предишния бум,анализа беше дори от банка.Кое е качествено и кое не е ,е относително понятие.Новото строителство,не само в България,а и в целия свят като цяло не е качествено,защото в миналото жилищата са строени за живеене,а сега се строят за инвестиция и за живеене ,НО основно за инвестиция.

Коментар

Ти мисля имаше поглед над Варна. Как е там ?
                От наблюденията ми в последно време по конкретни сгради апарти виждам повишение на сгради в строеж с по 50% за 1-2 години. Разбирай над 500 евро на квадрат. В същото време строителството поскъпна доста, но като себестойност е надали повече от 200-250 евро на квадрат.. Т.е. има откровени моменти на прекомерна алчност :-) Такава е ситуацията и момента , че може да има частичен успех, но цените са на такива нива че се съмнявам колко купувачи би имало на тези нива и най-вече за колко време и дали за всичко планирано.
                Наясно съм че има хора с много пари и кредита е евтин, ама някой ако ще влага 10 милиона в апарти, то по-скоро сам ще си построи. Сигурно по Берти партито ще продължи още известно време, но охлаждане ще има или ще трябва да има няколко мъртви години докато хората наваксат с кеша :-)

Коментар

• Не очаквайте ново качествено строителство да бъде продавано на ниски цени.

Коментар

• Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение

Да, наемите пълзят нагоре, но това си беше очаквано.

Дано някои от наемателите тук да се се възползвали за да си осигурят още 1-2 години спокойствие
                    Нищо не пълзи,наемите ще падат още,голямо предлагане,още по голямо предлагане,ниско търсене,и малък процент дългосрочни и читави наематели

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Помните ли как през 2017 си мислеха че ще скочат ипотечните вноски? Какво стана? Вноските намаляха, но наемите са яко нагоре.
                      А,ти помниш ли как се сринаха цените и на наемите и на жилищата след последната криза ,и как рязко се вдигнаха лихвите ?

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

С другите договори за наем от Септември вече ще са убедени и последните които още не го знаят, така че ще ги актуализирам леко.
                        То е ясно, и аз съм вече в тези 95% ако нямах някакъв кеш, но след 2 години и аз съм в чувала.
                        И аз съм в тях. Сега правя последни опити за Бусманци и след това и там няма да мога. Едно време като пишех, че децата ми няма да имат никакъв шанс за покупка не мислех, че и на мен толкова скоро ще мис е случи....:-)
                        Сега ги разбирам Западняците що секи си купува Айфон и подобни... Като нема паре за тула и телефона е тула психотерапевт :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение

Дано някои от наемателите тук да се се възползвали за да си осигурят още 1-2 години спокойствие
                          Помните ли как през 2017 си мислеха че ще скочат ипотечните вноски? Какво стана? Вноските намаляха, но наемите са яко нагоре.

Коментар

Мани, днес пооогледах предложенията и е ужасТ като цени..
                            Има гоУема вероятност така да се случи.... Обаче се чудя кой ще купува на тези пари. Мисля че за 95% от хората става невъзможно..
                            От друга страна сега гледам че и наемите са на рекордни нива вече. Минали са предковидните нива....

Коментар

Има гоУема вероятност така да се случи.... Обаче се чудя кой ще купува на тези пари. Мисля че за 95% от хората става невъзможно..
                              От друга страна сега гледам че и наемите са на рекордни нива вече. Минали са предковидните нива....
                              С другите договори за наем от Септември вече ще са убедени и последните които още не го знаят, така че ще ги актуализирам леко.
                              То е ясно, и аз съм вече в тези 95% ако нямах някакъв кеш, но след 2 години и аз съм в чувала.
                              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Споко, Песимисте, след 2 години ще разправят ква евтиния е 3000€ метъра.
                                Last edited by pesimist4o na kvadrat; 28.01.2022, 19:42.

Коментар

Working...
                                X