IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Споко, Песимисте, след 2 години ще разправят ква евтиния е 3000€ метъра.
    Мани, днес пооогледах предложенията и е ужасТ като цени..
    Има гоУема вероятност така да се случи.... Обаче се чудя кой ще купува на тези пари. Мисля че за 95% от хората става невъзможно..
    От друга страна сега гледам че и наемите са на рекордни нива вече. Минали са предковидните нива....
    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 28.01.2022, 19:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
      без да съм експерт в областта, но мисля, че тежестите върху ни имат 10 годишна давност.
      затова и се вадят с такъв срок.
      И аз не съм, но за задължения, дългове и пр. да, но при собственост и претенции мисля че не е така. Още повече ако и има официално предявени възражения и от рода. Сори за непрофи терминологията.
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Е в този блок ще има евтини апарти. Дори мисля има и обяви за него, но пояснението липсва що няма Акт 16 :-)
        Обаче от описаната ситуация от Бота как можеш да си направиш извод, че от утре апартите ще са без пари ? Или по-скоро ще са за много повече пари....
        Споко, Песимисте, след 2 години ще разправят ква евтиния е 3000€ метъра.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• На запад има апп от сорта "my home", в който влизам с пръстов отпечатък, и получавам всичко, от нотариален акт, до пълно описание и препоръки и за облагородяване (дори е описано кои субсидии мога да взема) на имота. Примерно какви слънчеви панели да сложа, и за колко време ще се изплатят.
          Ако реша да копая в двора - пак там имам чертежи на тръби, кабели, отпечатвам и работя. Описание на почвите има. Ниво на шум дори.
          Пълна програма на предстоящи ремонти и строежи в района, с таблица, карти, дати.
          Може да не знам каква изолация е слагана преди на фасадата - там пак пише, че и фактурите от преди 20 години са там за всички подобрения.

А тука минават преброители на 10г да видят къде какво НЕЗАКОННО се е пръкнало
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

То много неща трябва да се направят.... ама няма.... няма желание. Ето сега тези общи части . Гледам обяви и ми изтръпна мозъка да събирам и изваждам за да разбера за колко ми го продават. Елементарно е да се разреши този проблем.
            Такава е системата, а по нея корупцията и проблемите са на макс...
            Сметката се плаща от купувачите
            ако изчезнат рушветите, общите част ще намалеят.
            препоръка е

Коментар

То много неща трябва да се направят.... ама няма.... няма желание. Ето сега тези общи части . Гледам обяви и ми изтръпна мозъка да събирам и изваждам за да разбера за колко ми го продават. Елементарно е да се разреши този проблем.
              Измислените квадрати е за 1 седмица решението. И след 1 година ще забравим какво е измама на дребно. По нат. акт всичко си е точно. НИЕ си искаме да се лъжем като на арабски пазар за боклуци. Опс ма то и имотиту са същите боклуци

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Ако премахнат РУШВЕТИТЕ мой човек в общината ще паднат поне 500€ цените.
                В центъра на София ще има само разрешение да правиш РЕМОНТ.
                Аз бих ЗАБРАНИЛ нови строежи докато не се ДОВЪРШАТ ВСИЧКИ ЗАПОЧНАТИ.
                За да е законно - колкото са недовършените толкова пъти по скъпо разрешението. 10 незавършени в квартала - 10х, 100 - 100х или 2-3к€ на квадрат РЗП. По същия начин за упътняването. 1% застроен квартала - 1 такса разрешение, 10% застроени - 10х. Със всеки строеж става все по скъпо да се вземе разрешение да се строи
                Ако корупцията изведнъж изчезне и България стане правова държава . Цените ще се удвоят.

Това разбира се няма как да се случи , но това не пречи цените да пълзят още на горе подхранвани от мръсни пари и глобалният тренд.

Last edited by Майстора233; 28.01.2022, 14:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

За да е законно - колкото са недовършените толкова пъти по скъпо разрешението. 10 незавършени в квартала - 10х, 100 - 100х или 2-3к€ на квадрат РЗП. По същия начин за упътняването. 1% застроен квартала - 1 такса разрешение, 10% застроени - 10х. Със всеки строеж става все по скъпо да се вземе разрешение да се строи

Коментар

Е в този блок ще има евтини апарти. Дори мисля има и обяви за него, но пояснението липсва що няма Акт 16 :-)
                    Обаче от описаната ситуация от Бота как можеш да си направиш извод, че от утре апартите ще са без пари ? Или по-скоро ще са за много повече пари....

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

В сграда без акт16 рисковете са доста повече. Не че апартамент с акт 16 е безрисков. Например може някое от предходните придобивания да е с порок, например фалшиво пълномощно или удостоверение за наследници. Като цяло проучвай внимателно, ако предните 1-2 прехвърляния са в кратък срок или съмнителни като природа. Най-добре е в такъв случай да имаш опитен адвокат.
                      Вие в банката как процедирате ?

Коментар

Тези процеси ги е имало винаги в България и при предишната криза,както видя в огромни обеми ,но цените пак паднаха ,това не е фактор

Коментар

мерси.
                          какво следва да се гледа внимателно в такъв случай?
                          В сграда без акт16 рисковете са доста повече. Не че апартамент с акт 16 е безрисков. Например може някое от предходните придобивания да е с порок, например фалшиво пълномощно или удостоверение за наследници. Като цяло проучвай внимателно, ако предните 1-2 прехвърляния са в кратък срок или съмнителни като природа. Най-добре е в такъв случай да имаш опитен адвокат.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

В Студенстки град бяха построили една сграда която не получи акт 16 и то тези години -2015-2016,2017 защото при проверките за терена са хванали до 10 годишен период и сега обаче е излезнал казус който реално е възникнал преди този 10 годишен период и един от съсобствениците на терена има претенции към него и се съдят ,и затова сградата няма акт 16

Коментар

мерси.
                              Казуса най общо е че имаш проверка върху собственост и всичко свързано с нея /за терена например /за 10 години назад,само че в момент се появяват претенции или излиза случай който е факт преди тези 10 години ,например излиза друг човек който има претенции върху терена и това не е било обект на проверката ,почват делата ,почва се едно влачене до безкрай .
                              Трябва да провериш до кога изобщо можеш да видиш ясно какво е дереджето със терена или сградата максимално назад

Коментар

мерси.
                                Проучваш собствеността до първия собственик. Това се отнася както за сградата, така и за земята, ако има такава. Колкото повече история има един имот, толкова повече документи са ти необходими.
                                п.п Има и едни друг елемент - законност.

Коментар

Working...
                                X