Първоначално изпратено от segato
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Ти продължаваш да копаш дъното
Айде кажи ни как наредба 18 ти повиши данъците, ако изключим тезата че си мислел да укриваш обороти и да не плащаш данъци ???
Обясни ни кой точно е данъкът за който ти не знаеше и се оказа преломен за твоето напускане ???
А забележката ти към счетоводството напълно доказва това което говоря - БЮРОКРАЦИЯТА в БГ е на такова ниво че е почти невъзможно да развиваш дори и дребен бизнес без счетоводител
Говориш обши приказки, разбрал-недоразбрал. Тия пък приказки за дъното малко не си дорасъл да ги говориш. Айде говори си сам
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
В града със западащи функции Варна нищо не прибират. Във вечерните заведения навсякъде се пуши. Дават чашка с мокра салфетка вътре. Някъде дават и пепелник за пури. Ако има пури.
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Мисля , че имаш трудности в разбирането. Дойдох заради това че съм българин и исках да създам някакъв бизнес да капе и да се занимавам като се прибера след 10-на години. Данъците изглеждаха ниски което съшо беше бенефит. После се оказа , че данъците не са ниски, само че това се разбира като започнеш да плащаш. Преди това какво ше разбереш ? Оказа се че има и мнго по-големи проблеми по данъците , наредба 18 е пример. В крайна сметка значение има cost of doing business , а данъците са само част от това. В САЩ нещата за хора на моето ниво са супер прости, няма нужда даже да регистрираш бизнес. В началото не се и бях регистрирал 3-4 години. Сега вече съм регистрирал компания но по-скоро за да се отделя от бизнеса и да не ми вземат всчко ако направя някой гаф. Дори с отделен бизнес е много по-лесно от БГ. По-евтино също. Като пример мога да т кажа че счетоводотител на заплата нямам. Имам такъв на който плащам годишна такса и ми обрабптва всички долументи и данъци и е към 5 пъти по-евтин като сума от счетовдителя в БГ на който си плащам месечна заплата. Просто данъчните документи и изисквания са минимизирани до абсурдни нива и дори и при по-високи данъци всичко останало е лесно и струва по-малко. Накрая това рефлектира на CODB и както казах това е важното.
Аз бях казал и преди , че няма против да вдигнат данъците и да намалят CODB, сега страната губи пари
Айде кажи ни как наредба 18 ти повиши данъците, ако изключим тезата че си мислел да укриваш обороти и да не плащаш данъци ???
Обясни ни кой точно е данъкът за който ти не знаеше и се оказа преломен за твоето напускане ???
А забележката ти към счетоводството напълно доказва това което говоря - БЮРОКРАЦИЯТА в БГ е на такова ниво че е почти невъзможно да развиваш дори и дребен бизнес без счетоводител
- 1 like
Коментар
-
Мисля , че имаш трудности в разбирането. Дойдох заради това че съм българин и исках да създам някакъв бизнес да капе и да се занимавам като се прибера след 10-на години. Данъците изглеждаха ниски което съшо беше бенефит. После се оказа , че данъците не са ниски, само че това се разбира като започнеш да плащаш. Преди това какво ше разбереш ? Оказа се че има и мнго по-големи проблеми по данъците , наредба 18 е пример. В крайна сметка значение има cost of doing business , а данъците са само част от това. В САЩ нещата за хора на моето ниво са супер прости, няма нужда даже да регистрираш бизнес. В началото не се и бях регистрирал 3-4 години. Сега вече съм регистрирал компания но по-скоро за да се отделя от бизнеса и да не ми вземат всчко ако направя някой гаф. Дори с отделен бизнес е много по-лесно от БГ. По-евтино също. Като пример мога да т кажа че счетоводотител на заплата нямам. Имам такъв на който плащам годишна такса и ми обрабптва всички долументи и данъци и е към 5 пъти по-евтин като сума от счетовдителя в БГ на който си плащам месечна заплата. Просто данъчните документи и изисквания са минимизирани до абсурдни нива и дори и при по-високи данъци всичко останало е лесно и струва по-малко. Накрая това рефлектира на CODB и както казах това е важното.
Аз бях казал и преди , че няма против да вдигнат данъците и да намалят CODB, сега страната губи пари
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Никой не глобяват. Идват от персонала и казват "прибираме пепелниците" защото ще идва проверка, идва "проверката", обикаля заведението, слага някой лв в джобчето и си отива по живо и здраво.
Коментар
-
Тоест дойде на моя че не са проблем високите данъци в БГ за липсата на чуждестрани инвестиции
Благодаря. Нямам други въпроси
- 2 Харесвания
Коментар
-
Никой не глобяват. Идват от персонала и казват "прибираме пепелниците" защото ще идва проверка, идва "проверката", обикаля заведението, слага някой лв в джобчето и си отива по живо и здраво.
Коментар
-
Е и там сигурно е някаква схема като с ДО ( данък оборот ) едно време... първо оставяш да пушат и постепенно всички заведения почват да си затварят очите зшото ако ти не си ги затвориш съседа го прави и клиентите отиват при него. Всеки вижда че последствия няма и да не губи клиенти слага пеппелниците. Обаче идва деня за друсне на крушата и за един ден минават с честитките за всички. Така вместо да глобят 1-2 заведения , чакат 3 месеца и глобяват всички. Собствениците реално нямат избор зашото или трябва да затворят заради липса на клиенти или да си каклкулират глобите. Ма глобите не са данък, на хартия данъка си е 10% и 5% дивидент и сме едва ли не с най-ниски данъци в Европа. Да не почвам за онлайн плашанията ...
Коментар
-
Тоест дойде на моя че не са проблем високите данъци в БГ за липсата на чуждестрани инвестиции
Или да инвестират в "завод" за кабелни комплекти, които и маймуна може да ги направи.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Ква държава? "Държавата" не вижда пушачите в заведенията в центъра на СФ, някви такси ще регулира.
Коментар
-
Ква държава? "Държавата" не вижда пушачите в заведенията в центъра на СФ, някви такси ще регулира.
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеДанъците бяха причината да дойда. после се видяха всички други простотии
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеДанъците бяха причината да дойда. после се видяха всички други простотии и аз не съм типичен слчай зашото нито стигнах до фаза да търся хора, нито съм плащал заплати ( само за счеводител). продажбите бяха онлайн. практически от нишо не съм зависел от държавата и пак ме изгоинха. Не е само корупцията , и на това издържах, вече като се намеси министърката, та борда ли нямаше да пада, та нови данъци ли и тая даже не подаде оставка... абе туземска история и пак казвам , аз реален бизнес нямам , само пошенска кутия и плашах данъци, нямам нужда от отстъпки, субсидии, пътища, и пак се махнах, прави сметка ако ми трябваше накакъв съпорт. Абе държавата не ше да се намеси да регулира банковите такси толкова време при очевиден картел ... ма това е пак корупция де, Значи сега какво стана ? Корупцията не я броим ли ?
Коментар
-
ти да видя някъде в тези 3 неща дето съм изброил да казвам че са ни ниски данъците - А те специално в частта за данък печалба наистина са ниски
В същото време не отговори на въпроса - ЗАЩО СПРЯ ДА ПРАВИШ БИЗНЕС В БГ
Индиректно си отговорил на тоз въпрос в един от другите ти постове
Защот в БГ е пълно с КОРУПЦИЯ и БЮРОКРАЦИЯ
Не си бил кепенците щото са ти високи данъците
Коментар
Коментар