Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Тоест пак дойде на МОЯ
Не високите данъци, а безумната БЮРОКРАЦИЯ и ТЪПИ закони са виновна за това да биеш кепенците
и не се притеснявай и ние пушим Кент и ядем бонбонки Тик-Так
Не знам защо ти е толкова важно бюрокрацията да е фактор а данъците не. Какво значение има ? Накрая резултата е, че малките бизнеси не издържат.
Ти не ми отговори, Ясно , че ни си имал собствен бизнес, поне работил ли си в частна компания ?Last edited by segato; 02.01.2024, 02:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Мда ,факт , волята ,свободната, маркира само възприятието , но всъщност кой е наблюдателяТ ?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
Трябва да помним, че относителноста на времето съобщава, не съществува настояще. Без настояще не можем да опредилим минало и бъдеще. Те също не съществуват. И както казваш миналото нактоящето и бъдещето вече е предугадено и космоса се движи по вече подаден сценарий и ни лишава от така наречената свободна воля..
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Сбрали са се частиците ,щото някой им е казал да се съберЪт. От маймуни ние не сме произлезли!!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Клиенти са ми ryanair, dpworld и фирми от този ранг. Сигурно не си чувал половината. Какво криене на обороти? За какво? Нали затова стм дошъл за да плащам данъци и да имам легални пари? Наредба 18 направи приемането на онлайн плащания невъзможно. Всичко е по банков път и минава по други процедури които са за много по-големи големи договори. В черна гора нещата са много по-прости и лесни. В БГ дори PayPal се класифицира като кешово плащане и трябва да издаваш касова бележка. Имал ли си някога регистриран бизнес или поне работил ли си в частния сектор?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Освен това сме съсздадени от милиарди и милиарди частици, които са се движели в четириизмерното пространство и време и някакси са се събрали в нас и после линиите на тези частици ще се разпръснат коя накъде.и ще прекъснат краткото рандеву.
Коментар
-
Тоест пак дойде на МОЯ
Не високите данъци, а безумната БЮРОКРАЦИЯ и ТЪПИ закони са виновна за това да биеш кепенците
- 1 like
Коментар
-
Клиенти са ми ryanair, dpworld и фирми от този ранг. Сигурно не си чувал половината. Какво криене на обороти? За какво? Нали затова стм дошъл за да плащам данъци и да имам легални пари? Наредба 18 направи приемането на онлайн плащания невъзможно. Всичко е по банков път и минава по други процедури които са за много по-големи големи договори. В черна гора нещата са много по-прости и лесни. В БГ дори PayPal се класифицира като кешово плащане и трябва да издаваш касова бележка. Имал ли си някога регистриран бизнес или поне работил ли си в частния сектор?
- 1 like
Коментар
-
Ти си този с празните приказки
Наредба 18 му била вдигнала данъка - Еми като си мислел да не отчиташ обороти със сигурност ти е вдигнала данъка
ей колко мъка има по този свят Господи колко мъка
- 1 like
Коментар
-
Абе нали ти казах че значение има CODB ? На хартия Ирландия има по-висок данък он България ама всички големи компании са там а не в БГ. Естония ако погледнеш е с още по висок данък и пак имат една камара фирми пошенски кутии които само плащат данъци там.
Говориш обши приказки, разбрал-недоразбрал. Тия пък приказки за дъното малко не си дорасъл да ги говориш. Айде говори си сам
Наредба 18 му била вдигнала данъка - Еми като си мислел да не отчиташ обороти със сигурност ти е вдигнала данъка
ей колко мъка има по този свят Господи колко мъка
- 1 like
Коментар
-
Абе все някаква схема е , дали ше са глоби или пари в джобчето ... нали първо трябва всички да са виновни та после да цакат
Коментар
-
Ти продължаваш да копаш дъното
Айде кажи ни как наредба 18 ти повиши данъците, ако изключим тезата че си мислел да укриваш обороти и да не плащаш данъци ???
Обясни ни кой точно е данъкът за който ти не знаеше и се оказа преломен за твоето напускане ???
А забележката ти към счетоводството напълно доказва това което говоря - БЮРОКРАЦИЯТА в БГ е на такова ниво че е почти невъзможно да развиваш дори и дребен бизнес без счетоводител
Говориш обши приказки, разбрал-недоразбрал. Тия пък приказки за дъното малко не си дорасъл да ги говориш. Айде говори си сам
- 1 like
Коментар
-
В града със западащи функции Варна нищо не прибират. Във вечерните заведения навсякъде се пуши. Дават чашка с мокра салфетка вътре. Някъде дават и пепелник за пури. Ако има пури.
Коментар
-
Мисля , че имаш трудности в разбирането. Дойдох заради това че съм българин и исках да създам някакъв бизнес да капе и да се занимавам като се прибера след 10-на години. Данъците изглеждаха ниски което съшо беше бенефит. После се оказа , че данъците не са ниски, само че това се разбира като започнеш да плащаш. Преди това какво ше разбереш ? Оказа се че има и мнго по-големи проблеми по данъците , наредба 18 е пример. В крайна сметка значение има cost of doing business , а данъците са само част от това. В САЩ нещата за хора на моето ниво са супер прости, няма нужда даже да регистрираш бизнес. В началото не се и бях регистрирал 3-4 години. Сега вече съм регистрирал компания но по-скоро за да се отделя от бизнеса и да не ми вземат всчко ако направя някой гаф. Дори с отделен бизнес е много по-лесно от БГ. По-евтино също. Като пример мога да т кажа че счетоводотител на заплата нямам. Имам такъв на който плащам годишна такса и ми обрабптва всички долументи и данъци и е към 5 пъти по-евтин като сума от счетовдителя в БГ на който си плащам месечна заплата. Просто данъчните документи и изисквания са минимизирани до абсурдни нива и дори и при по-високи данъци всичко останало е лесно и струва по-малко. Накрая това рефлектира на CODB и както казах това е важното.
Аз бях казал и преди , че няма против да вдигнат данъците и да намалят CODB, сега страната губи пари
Айде кажи ни как наредба 18 ти повиши данъците, ако изключим тезата че си мислел да укриваш обороти и да не плащаш данъци ???
Обясни ни кой точно е данъкът за който ти не знаеше и се оказа преломен за твоето напускане ???
А забележката ти към счетоводството напълно доказва това което говоря - БЮРОКРАЦИЯТА в БГ е на такова ниво че е почти невъзможно да развиваш дори и дребен бизнес без счетоводител
- 1 like
Коментар
Коментар