Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
От последния месечен бюлетин:
Отделно през 2016 г. общо са договорени 9787 дка зa продажба на разсрочено плащане при средна цена 1500 лв/дка.
Само от това са осигурени таксите на ОД за 4-5 години напред и всичко друго като продажби и ренти остава чисто.
Може и другояче да го кажем. Ако следващите 5г продадат директно само 20-22К дка ( което е 10-11 пъти по малко от пласираните 227К дка предните 5г) - отново ще покрият напълно таксите на ОД за този период.
Тогава остават за разпределяне 49-50М от рента (5х7.4) и лизинг (12-13М). Което отвсякъде си прави 6% див.доходност на 1.92 настояща цена.
А най вероятно директните продажби ще са по големи.
Идеално си е за реинвестиране на дивидента.
Друг е въпроса че трябва да ми е изпила чавка мозъка да продавам на 570лв/дка нещо което струва поне 850-900. Знам ли,случаи всякакви, ептен ако съм го закъсал за лев и жената ме е подгонила с точилката за плис плис за децата - може и аз да стигна дотам да харижа някой друг дка ....но ще ми е доста кофти.

Ала да кеширам на тия нива заради въображаеми ралита на избушшитове - дори не мога и да си го помисля. Ма народ всякакъв - пазар...

Дано има начин по нататък да го свалят на 500лв та малко свеж кеш да вкара човек.

Коментар