IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    E ти си много булиш бе, при мене е отдавна 1/5 само от първоначалното.
    Инак за фармата не си прав - това е по-доброто, особено за дребния вложител !!!
    Колко годишна гаранция искаш ?

Ти добре ли си
    Атерката е несравнимо по сейфти и профитна не само от стандартна а и от елитна банка.
    Дори и когато съм мечи настроен (средносрочно) към артията не мога да го отрека.
    Моите почитания, но ми се струва, че Геко ще се окаже прав. Партито и апогея се изядоха. Май тренда е по-вероятно за надолу Дано греша
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Фармата бе просто пример за ликвидационен дивидент. Ако предпочитате може да се даде същия пример с Албена примерно. Все едно Албена да си продава хотелите /както Фармата да продава машините/ и с това да плаща дивидент, който да смятате като доходност.
      Иначе Фармата я харесвам, но това обратно изкупуване много изкриви цената. Не случайно само те изкупуват на тези цени.
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
        Инструментите за печалба на Фармата са машините, на Атерата са земите - нищо некоректно не виждам. Гледам, че сте се надъхали и будя само злоба, за това ще оставя тази тема. Пак повтарям - имам Атера, но вече само на 30% от първоначалната ми инвестиция. Всеки си знае.......

18% не е зле, но е доста близко до гарантирано получаемия дивидент в една стандартна банка. Само за +10 риска е прекалено голям.
        Ти добре ли си
        Атерката е несравнимо по сейфти и профитна не само от стандартна а и от елитна банка.
        Дори и когато съм мечи настроен (средносрочно) към артията не мога да го отрека.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Е - то не може всеки път 18% дивидентна доходност. не ме притеснява, защото - както ногократно споделих - аз пазарувал средно на 2.3 кинта, хем последните пакети купувах на високите нива. След тазгодишният дивидент и догодиновият, реално акцията ми вече ще струва максимум 1.6 - което е повече от добре за акция, зад която стоят такива могъщи активи.
          18% не е зле, но е доста близко до гарантирано получаемия дивидент в една стандартна банка. Само за +10 риска е прекалено голям.

Коментар

• Advance Terrafund sells 147 ha of land at an average €5202/ha in July (NEGATIVE)

In July Advance Terrafund sold 1 469 daa (147 ha) of farmland at an average price of BGN 1017/daa (€5202/ha), continuing to fall short of the indicative sales target announced by the management. For January-July the company sold 6 288 daa of land, or 13% of the 50k daa of land, which the REIT was expected to sell in 2013 according to the management guidance. The average sale price for July was up 28% YoY and down 10% MoM. During the month of July the REIT bought 2 185 daa (219 ha) of land at an average price of BGN 728/daa (€3722/ha), up 25% YoY and 12% MoM. We note that monthly prices for both sale and purchase could be influenced by the quality and location of landplots and thus are not fully indicative of trends. As of end-July Advance Terrafund owned 248 191 daa of land, purchased at an average price of BGN 331/daa. The company had rented 188 851 daa or 76% of its total farmland portfolio at an average rent of BGN 30.05/daa, flat MoM and up 12% YoY.

Source: Advance Terrafund; FFBH
            “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
              Еееее, много некоректно сравнение... Не можеш да сравняваш производствена компания като Фармата с АДСИЦ, чиято цел е търговия със земя.
              Инструментите за печалба на Фармата са машините, на Атерата са земите - нищо некоректно не виждам. Гледам, че сте се надъхали и будя само злоба, за това ще оставя тази тема. Пак повтарям - имам Атера, но вече само на 30% от първоначалната ми инвестиция. Всеки си знае.......

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                Еееее, много некоректно сравнение... Не можеш да сравняваш производствена компания като Фармата с АДСИЦ, чиято цел е търговия със земя.

Фармата е компания, която произвежда лекарства (за което си купува ДМА - машини) и според това колко добре прави това (да произвежда лекарства) се оценява акцията й. АТЕРА-та е АДСИЦ, чиято цел е да купува и продава земя и според това колко добре прави това (да продава земя) се оценява акцията й.

Подвеждащо е да сравняваш продажбата на земя на АДСИЦ с продажбата на производствените активи (машините) на производствено предприятие.В крайна сметка, основната цел на Адванса е именно такава - да продава земите, които купува и всеки който е инвестирал или обмисля да инвестира в акцията е наясно с това....

Въпроса е колко струват тези 250 хил.дка земя, която ще бъде продадена рано или късно... и респективно по колко ще донесе на всяка една от наличните 85 млн.акции... Наличния кеш (промяне се с времето - в момента е около 40 млн.лв.) и годишните приходи от наеми и лихви са само екстри и усложняващи калкулацията фактори, но така или иначе основното е колко струва земята, която така или иначе ще се продаде.... но да сравняваш земята с машините е наистина подвеждащо....
                Тия 40 КБ са ного важни.

- От една страна - при ликвидация - това близо половин лев на акция.
                - От друга - ако падне земята до около 400 кинта, с тия пари могат да се купят още 100 000 дка. Ако тогава земята се даде под аренда на 90%, това ще ни носи по 13-14 стинки дивидент само от ренти. Ако към тях добавим и неголеми продажби с неособено големи печалби, пак ще се събират 18-20 стинки дивидент годишно - доволно.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Импе, цените в момента на земеделската земя са далеч от отчетите, които четем - сринали са се и това може да продължи. През следващите 1,2,3 г. няма да правят подобни печалби от продажби /да не говорим, че последните им покупки може би ще излезнат дори на загуба/. При това положение се разчита на аренда, която дава 6 ст. дивидент приблизително. При 2,30 лв какво правим?

На кого бе Импе и на каква цена?

П.С. Не обърна внимание на поста в София комерс! Пак повтарям - нещо Бойко, нещо карате, нещо спад, нещо ...... Енергони.

Мнението ми НЕ е препоръка за търгуване на ценни книжа!!!
                  И колко ще срине земицата - 100 кинта на декар ли? Бая трябва да падне, че дапродават на загуба, спрямо средната си цена. Стига всява паника, Процентов.

Апропо - за да избягам аз на загуба (ако тръгна да бягам) трябва да продавам на 1.8 сега... как го виждаш да падне толкова, при дивидент догодина 22-28 стинки?

Коментар

Импе, а при твоята средна 2,30 лв как виждаш реален дивидент 6-9 ст./без продажби, които не се знае в бъдеще колко ще бъдат/? Всичко над това е ликвидация - т.е. да се радваш бате Оги да си разпродава машините и да дава дивиденти с парите. А на колко би ги разпродавал след 1 г., а след 2??? И какво П/Б би останало?

Фармата е компания, която произвежда лекарства (за което си купува ДМА - машини) и според това колко добре прави това (да произвежда лекарства) се оценява акцията й. АТЕРА-та е АДСИЦ, чиято цел е да купува и продава земя и според това колко добре прави това (да продава земя) се оценява акцията й.

Подвеждащо е да сравняваш продажбата на земя на АДСИЦ с продажбата на производствените активи (машините) на производствено предприятие.В крайна сметка, основната цел на Адванса е именно такава - да продава земите, които купува и всеки който е инвестирал или обмисля да инвестира в акцията е наясно с това....

Въпроса е колко струват тези 250 хил.дка земя, която ще бъде продадена рано или късно... и респективно по колко ще донесе на всяка една от наличните 85 млн.акции... Наличния кеш (промяне се с времето - в момента е около 40 млн.лв.) и годишните приходи от наеми и лихви са само екстри и усложняващи калкулацията фактори, но така или иначе основното е колко струва земята, която така или иначе ще се продаде.... но да сравняваш земята с машините е наистина подвеждащо....
                    Last edited by Van Basten; 19.08.2013, 23:05.

Коментар

Импа и сие ( на който са му най слаби ангелите) се отчайват накрая и разпродават.
                      А ние ги освождаваме от бремето между гущерче и еврак
                      Пип, аз наистина го мисля, нямам за цел да разхлабя нечии слаби нерви.....
                      В момента имам Атери - 7-8% от БФБто ми, но бяха над 20тина%.

Коментар

,. При това положение се разчита на аренда, която дава 6 ст. дивидент приблизително. При 2,30 лв какво правим?
                        Импа и сие ( на който са му най слаби ангелите) се отчайват накрая и разпродават.
                        А ние ги освождаваме от бремето между гущерче и еврак

Коментар

Без продажби няма да остане, това е ясно. Дивиденти под 18-20 стинки надали ще има. Ликвидация не мислят да правят, напротив - ще използват спадовете, за да купуват. За да има ликвидация - някой трябва да поиска да купи всичкото земя или почти всичкото - че и да предложи поне 1 Б за декар: смятай тогава няма ли да сме на далавера от ликвидация, като се има предвид, че в компанията има и сухо.
                          Импе, цените в момента на земеделската земя са далеч от отчетите, които четем - сринали са се и това може да продължи. През следващите 1,2,3 г. няма да правят подобни печалби от продажби /да не говорим, че последните им покупки може би ще излезнат дори на загуба/. При това положение се разчита на аренда, която дава 6 ст. дивидент приблизително. При 2,30 лв какво правим?

На кого бе Импе и на каква цена?

П.С. Не обърна внимание на поста в София комерс! Пак повтарям - нещо Бойко, нещо карате, нещо спад, нещо ...... Енергони.

Мнението ми НЕ е препоръка за търгуване на ценни книжа!!!
                          Last edited by 15%; 19.08.2013, 22:07.

Коментар

Импе, а при твоята средна 2,30 лв как виждаш реален дивидент 6-9 ст./без продажби, които не се знае в бъдеще колко ще бъдат/? Всичко над това е ликвидация - т.е. да се радваш бате Оги да си разпродава машините и да дава дивиденти с парите. А на колко би ги разпродавал след 1 г., а след 2??? И какво П/Б би останало?
                            Без продажби няма да остане, това е ясно. Дивиденти под 18-20 стинки надали ще има. Ликвидация не мислят да правят, напротив - ще използват спадовете, за да купуват. За да има ликвидация - някой трябва да поиска да купи всичкото земя или почти всичкото - че и да предложи поне 1 Б за декар: смятай тогава няма ли да сме на далавера от ликвидация, като се има предвид, че в компанията има и сухо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                              Импе, сегашната цена на акцията отчита и очаква точно тази, 18% дивидентна доходност да се случва и за в бъдеще. Поне такива са сантиментите по позицията според мен.
                              Не мисля, драги приятелю.

18% годишна доходност от дивидент: та това е противоестествено, макар че аз съм виждал и ного по-сосна.

В нормалният свят и на 8% подскачат до небето.

Коментар

Е - то не може всеки път 18% дивидентна доходност. не ме притеснява, защото - както ногократно споделих - аз пазарувал средно на 2.3 кинта, хем последните пакети купувах на високите нива. След тазгодишният дивидент и догодиновият, реално акцията ми вече ще струва максимум 1.6 - което е повече от добре за акция, зад която стоят такива могъщи активи.

Коментар

Working...
                                X