Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеама как върна Атерката, а - браво!Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеАдванса е за средно-, и дългосрочни инвеститори ... Сякаш като си купиш реална земя всяка година я продаваш и купуваш ,респ. увеличаваш рентата и т.н ..
Форти гледа нещата от гледна точка на зърнопроизводител ,а не от страната на рентиер/арендодател/ ...То е ясно, че ръстът в цената на земята няма да е без край
Повече ме притеснява съдбата на ЕС ,респ. земеделските субсидии и т.нар. програми ,защото от там има изкривяване на реалността
не точно то гледна точна ка зърнопроизводител, макар, че те движат основно пазара и тяното състояние е най-важно
Коментар
-
Адванса е за средно-, и дългосрочни инвеститори ... Сякаш като си купиш реална земя всяка година я продаваш и купуваш ,респ. увеличаваш рентата и т.н ..
Форти гледа нещата от гледна точка на зърнопроизводител ,а не от страната на рентиер/арендодател/ ...То е ясно, че ръстът в цената на земята няма да е без край
Повече ме притеснява съдбата на ЕС ,респ. земеделските субсидии и т.нар. програми ,защото от там има изкривяване на реалността
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеМи ето ти например от преди 7г, близо 1/3 са нечитави планински канари.
Това попречи ли на дружеството да продаде досега 90% от тоя портфейл на средна 55-60% премия спрямо средната цена за страната по нси ?
Ми не....
-Не трябва да ги оборваме , а трябва да се разпределяме правилно по полето и да ги оставим да забиват "остри" сервизи - най обичам
Коментар
-
Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнениеот последният бюлетин: отдадена земя под аренда 80,20% , Дек 2012 - 92%. Всеки който е наясно с пазара на зем. земя ще ти каже,че няма читава ниви, които да не се обработват. Тези 20% които не са отдадени под аренда какви са ?
Това попречи ли на дружеството да продаде досега 90% от тоя портфейл на средна 55-60% премия спрямо средната цена за страната по нси ?
Ми не....
Към 31 март 2009 инвестиционните имоти на Дружеството включват: земеделска земя с площ приблизително 263,034 декара на стойност 89,821 хил. лв...
Към края на първото тримесечие на годината, Дружеството има сключени за стопанската 2008-2009 година договори за наем и аренда на 180 087 декара, които съставляват 68,47% от земите, закупени до момента. Средният размер на арендното/наемното плащане за стопанската година е в размер на 20 лв/дка,
Коментар
-
Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнениеот последният бюлетин: отдадена земя под аренда 80,20% , Дек 2012 - 92%. Всеки който е наясно с пазара на зем. земя ще ти каже,че няма читава ниви, които да не се обработват. Тези 20% които не са отдадени под аренда какви са ?
10% новозакупени от миналата година
~ в началото бяха 212хил. дка а сега са 232+ мисля
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнениеАко продадът земя от която вземат 45 на 1500 и купят такава за 800 от която пак вземат 45 лв примерно е добре
Коментар
-
Коментар
Коментар