IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнение
    Щом официалната инфлация от НСИ е 4-5 % за 2010, то значи реалната е 7-8%. При намаляващи доходи, означава, че сме в стагфлация в БГ в момента. Дефлацията при колите приключи в края на 2009 и оттогава насам цените си стоят едни и същи. При имотите все още пълзят надолу. При техниката също свърши дефлацията.

Аз си мисля, че процесът на сегментация при имотите в близките 5-10 години ще се усили. В по-малките градчета цените ще копаят дъното, във Варна и София ще се стабилизират. Все пак това са единствените градове в БГ, където местата в детските градини все още недостигат ...
    отдавна го разправям тва нещо ,че сме в стагфлация ама една камара тук се изредиха да обесняват ,че имало дефлация.
    имотките ще падат защото народът обеднява , а не защото има дефлация . дори в Сф ще са надолу . просто няма откъде да дойде растеж.

Коментар

• Щом официалната инфлация от НСИ е 4-5 % за 2010, то значи реалната е 7-8%. При намаляващи доходи, означава, че сме в стагфлация в БГ в момента. Дефлацията при колите приключи в края на 2009 и оттогава насам цените си стоят едни и същи. При имотите все още пълзят надолу. При техниката също свърши дефлацията.

Аз си мисля, че процесът на сегментация при имотите в близките 5-10 години ще се усили. В по-малките градчета цените ще копаят дъното, във Варна и София ще се стабилизират. Все пак това са единствените градове в БГ, където местата в детските градини все още недостигат ...

Коментар

• Кой каза , че нямало инфлация

http://www.investor.bg/news/article/109653/332.html

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
          Ето нещо много вярно, казано още през 2007 г.

The issue of honest estate agents in central and eastern Europe was underlined recently by the Irish Association of Investment Managers, which said that advertisements promising capital appreciation of up to 50% and guaranteed rental income of 10% were becoming a regular feature of overseas property advertisements.
          Пълния текст на:
          http://www.moneyweek.com/investments...-to-burst.aspx
          да , така "хванаха" ирландците и англичаните в БГ , които се оказаха най-големите баламурници от западняците . допълнително и техните банки отпускаха кредити наляво - надясно за може да се спекулира и за това сега банковата система на Ирландия е фалирала , а тази на Англия е на път . Островът е със силно задлъжняло население , може би едно от най-високите в Европа. цените на определени имоти в Лондон са безбожно високи . това няма да продължава вечно . Островът е на път да фалира.
          иначе най-много ми харесва частта за 10 % доходност и 50 % увеличение. по -голяма лъжа надали може да сътвори. доходността от имотите в БГ е толкова ниска ,че инвестиране в тях няма абсолютно никакъве смисъл. обикновено се движи към 4-6 % при това без да вземат предвид някои разходи , които биха намалили евентуално дохоността още повече. смях

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            Естествено, че с удоволствие ще ти отговоря

П.П. Спинкай, някой ден ще разбереш, че да ходиш на работа всеки ден и да спазваш раб. време, то тази позиция не е много "силна" да казваш к'ъв си ти на други кат' мИня, които сами решават днес дали да работят или не, къде да ходят, с кого да се видят, щот' им е приятно и т.н.

Но "съветвай" ни, с удоволствие те слушам, Вувузелка31
            -------------------------
            Ха ха ха, нали това което си написал за тези които сами решават важи за всички клошари които бродят немили недраги в студените дни и нощи.
            Нищо чудно, ако вляза в черквата св."Парашкева" да те видя как се редиш за топла супа обяснявайки на висок тон сред опашката от бродяги някаква твоя мъглива теория за инфлацията. Ако имаше поне грам разум, щеше поне да се образоваш от новините, че когато се говори за инфлация се споменава постоянно, че примерно олиото е поскъпнало а доматите са поевтинели и се мери съвкупно на кошница. А пък ти си помисли че си открил топлата вода, като си забелязал, че в даден кратък момент имотите не се били повлияли от инфлацията. Моля те прочети вагона с книги който ме дели от теб и тогава коментирай че ставаш смешен и жалък

Коментар

• Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнение
              .... ама в темите за имотите винаги е весело и забавно. Единият ченге, другият корабостроител, третият брокер, четвъртият ЧСИ и всеки разбира от инфлация, дефлация, стагнация, динамика на паричното предлагане, цикли на Кондратиев, световният еврейски заговор и проекцията му върху динамиката на нарастването на предлагането в осми микрорайон на Люлин ... Та продължавайте по този начин, скоро може да се появите в Пълна Лудница или Аламинут. Успех!

Разсмя ме от сутринта! Много сладко и верно.

Коментар

• Ако това желания за силово доминиране оставаше в рамките на форума- не е болка за умиране. Проблемът е, че паричките ни (данъци и осигуряване) се ограбват от такива примитивни хора, които са се разляли из всички нива на държавната и общинска администрации.
                Ама имам една лоша новина за тях;От както на власт дойде онова недоразумение от Мадрид та до ден днешен има една тиха съпротива на по-способните хора от нацията, а именно- без много много шум да си вдигат чукалата от тази територия. Та незнам кого ще "управляват" и доят занапред.
                п.п.И ДА, има отношение към имотите това което съм написала.

Коментар

• Да се спори е глупаво още по глупаво е да се спори с българи.Българина си мисли че като се е присмял надвикал и наругал опонента е спечлил и другите го смятат за герой.В нашата мила родина не може спокойно да се излагат мнения и тези.Винаги се преминава към простотия обиди и ругатни.А колкото по прост некадърен и непочтен е един човек толкова повече желанието му да блесне да е над другите да печели спорове да ръководи и да е номер 1 е по голямо.И постоянно си търси място за изява.Ако някои участници във форума се познаят да не се сърдят

Коментар

• Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнение
                    Тая тема е уникална с простотията, която се изля в нея. Научих, обаче, две конкретни неща:

1. Със служители като Лендлорда в ШИС, скоро в Шенген нема да ни вземат.
                    2. С корабостроители като Марандито, ще гледам да избягвам български плавателни съдове ... Ще пътувам със самолети, надявайки си, че Лубриканта не е пилот, а Защончо не е стюардеса.

Поздрави.
                    Добре дошъл в собствения си клуб от некомпетентни

Поне да беше попрочел преди да говориш глупости, то вярно, че ти от опит не можеш да го знаеш!

Та да ми кажеш да кажем за последните 50 г да има пречупил се кораб построен във Варненската, Русенската или Бургаската корабостроителница?
                    А ве ти като искаш си се качвай на китайските боклуци, които след 5г живот пътя им е само един - на морското дъно.
                    Те тези като теб говориха и как нямало да влезем в ЕС, ама на, взехме че влязохме.
                    И доколкото се разбира компетентността ти се заключава в стоене пред компютъра, демек нищо

Поздрави,

нямам нищо против да си тук и да си лафим, дори и с различни мнения

Коментар

• anon6706

Какво става , гапа ли затваряш и ти през нощата..не се затваря и ще ни отнесе. На остова наистина имат инфлация , те имат ръст на наемите реален..имам познати които плащат повече отпреди "кризата".Просто това е Ю Кей , кралицата и галената дъщеря на евреите , от там кризите се фабрикуват ама за другите , а в най големия батак , те са сухи и минават някакси между капките на дъжда.Ние сме на това дередже , защото са такива указанията какво да стане при нас.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• И още нещо интересно от Острова за нашенските банкерчета, щото май в онази държава се раждат нещата, а пък у нас само се почесват по оределите 25-30 годишни коси....
                        Червеното по-долу трябва да се запомни добре, особено болднатото, че после да няма изненадани от някоя посока.

LONDON (Dow Jones)--The continued weakness in lending to U.K. households and businesses stems mainly from a reduced supply of credit, rather than lower demand from potential borrowers, the Bank of England said Monday.

Bank lending remains well below the levels recorded before the onset of the financial crisis in late 2007. Successive governments have pressed banks to make more credit available--particularly to small companies--but the banks have argued that weak demand makes it difficult for them to increase lending.

Коментар

• marandi, аз само си питам и чакам мнения. Нямам време, а и ми е минало желанието да чета и уча. Имам си по-важна работа - като да печеля пари например, пък после "Мечка страх - мене не" и ще се хвърля като купувач на НИ, щото аз съм безимотен.

Гледай какви данни изкара преди малко Rightmove. На месечна база е забавно, а пък уж Кинг напоследък след всяко CPI пише едни писма за високата инфлация на Острова. .

UK Rightmove December House Price Index -3.0%MM, +0.4%YY

Поздрави и от мен.
                          Last edited by anon6706; 13.12.2010, 03:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                            Седя си аз и се опитвам да анализирам амока в който е изпаднала китайската Компартия и започвам да си мисля, че спора инфлация/дефлация по отношение цените на НИ е безсмислен.
                            1. Ако имаме дефлация - предполагам, всички сте съгласни, че това ще доведе до спад в цените на НИ.
                            2. Ако имаме инфлация, то по стандартните норми, това би трябвало да доведе до повишаване цените на НИ (не знам как е правилно да се каже - номинални, реални, абсолютни...). Но при условие, че сме във валутен борд, имаме СУПЕРстабилни банки (гледам пак да не настъпя някое банкерче по мазола), ниска производителност, падащи заплати (номинални?/реални? доходи), а пък инфлацията ще доведе до повишаване лихвените проценти по ипотечните кредити.... Какво точно ще доведе до покачване цените на имотите? Повишените лихви по ипотеките няма ли да изкарат принудително още имоти на пазара?
                            Смятате, че населението ще започне да обръща спестяванията си в имоти и да се опитва да съхрани стойността на парите си ли? Междувременно, СУПЕРстабилните банки няма ли да повишат лихвите по депозитите (пасивите си)?
                            Питам, защото съм невежа......
                            Попрегледай разликите между парична и фискална политика, там е заровен песа на питанките ти

За т'ва и Асенката ме кефи, щот' отдавна загатна, че "сглобката" между макро и монетарна политика не е за всеки, а камо ли за гаменско ниво кат' родното, дет' и то не знае какви мерки прилага. За т'ва базиках тоя спец с шапката да ми каже приликите и разликите само от гледна точка на инфлация? Па, той "стреля" веднага по други теми, без да отговаря.

П.П. Иначе с риск да стана банален - инфлация/дефлация касаят само книжни пари ( отчасти и електронните ) и нямат връзка с тренда на имотките, както се вижда в последните 2 години. К'во ти пука инфлация или дефлация е, като те все спихват, а това разбива всички теории на имотните ъпърчета, които са се втренчили в депозитите на 'орицата, в руснаците, в арабите, в англичаните и т.н. и т.н. ..... а, бе чакат инфлацията да дойде да ги "освободи", демек чакат "бай Иван" от литературата

Чиърс, Анончи!

Аз май ще гледам след малко 1 филмец, дет' си свалнах.
                            Last edited by marandi; 13.12.2010, 02:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                              ..................
                              Ще те попитам две неща, след което чистосърдечно ще си легна:
                              1.Защо съдиш, че не знам откога се е зародил неолиберализма по това, че в моментната ситуация в страната се дикктува от подобни типове. Нали все пак трябва да пишем актуални неща, а не чиста история.
                              2.Би било глупаво да измервам в проценти, по скоро в пъти значимостта на моята професия в сравнение с твоята. Интересното е че хем си бос в икономиката, хем ти се налага да работиш в областта на застраховането което е икономическа сфера, хем знаеш, че аз съм бил много години преди теб в застраховането. Изобщо не знам, с кой си решил да спориш реално и по какъв въпрос. Нали знаеш или усещаш, че си аматьор по всички линии.
                              Естествено, че с удоволствие ще ти отговоря

Т'ва ти е коментар под поста ми от другия форум, където съм споменал Кондратиев:
                              -----------------------------------------------------------------
                              Цитат:
                              "Пак безумици. Кондратиев ??? ??? Къв е Кондратиев бре ??? Някакъв руски "икономист" роден през царизма и предрекъл. Малко ми е смешно
                              Не можа ли да извадиш от ръкава някой по-актуален? Последната фаза на растеж в САЩ наистина бе много "кратка", както е предрекъл Кондратиев. Почна през началото на упр. на актьора та финишира чак при края на упр. на военнолюбец младши "
                              -----------------------------------------------------------------
                              Та, в крайна сметка Рейгън Кейнс ли е прилагал за възхода на Америка или Фридман? Последно Западна Европа след Втората световна война Кейнс ли е прилагала или където подсказах, че има даже и Фрайбургска, Лондонска и прочие школи ...?

На втория ти въпрос, съжалявам че не си разбрал поне, че застраховането не е икономическа сфера, а финансова.

В крайна сметка на мен ми е досадно да те поправям на всяка втора буква и дума, понеже простотиите ти са неизчепаеми.

Кажи сега за престижа и важността на професията ти? Аз не отричам, че е отговорна, ама дали такива неграмотници кат' тИбя трябва да се натикват там с цел цоцане на пенсионната и здравна система? По този начин обричаш родителите си, жена си, децата си за тях да няма от тия услуги и затова се появяват такива кат' мИня, които да компенсират дисбаланса. Чаткаш ли?

П.П. Спинкай, някой ден ще разбереш, че да ходиш на работа всеки ден и да спазваш раб. време, то тази позиция не е много "силна" да казваш к'ъв си ти на други кат' мИня, които сами решават днес дали да работят или не, къде да ходят, с кого да се видят, щот' им е приятно и т.н.

Но "съветвай" ни, с удоволствие те слушам, Вувузелка31
                              Last edited by marandi; 13.12.2010, 02:41.

Коментар

• Седя си аз и се опитвам да анализирам амока в който е изпаднала китайската Компартия и започвам да си мисля, че спора инфлация/дефлация по отношение цените на НИ е безсмислен.
                                1. Ако имаме дефлация - предполагам, всички сте съгласни, че това ще доведе до спад в цените на НИ.
                                2. Ако имаме инфлация, то по стандартните норми, това би трябвало да доведе до повишаване цените на НИ (не знам как е правилно да се каже - номинални, реални, абсолютни...). Но при условие, че сме във валутен борд, имаме СУПЕРстабилни банки (гледам пак да не настъпя някое банкерче по мазола), ниска производителност, падащи заплати (номинални?/реални? доходи), а пък инфлацията ще доведе до повишаване лихвените проценти по ипотечните кредити.... Какво точно ще доведе до покачване цените на имотите? Повишените лихви по ипотеките няма ли да изкарат принудително още имоти на пазара?
                                Смятате, че населението ще започне да обръща спестяванията си в имоти и да се опитва да съхрани стойността на парите си ли? Междувременно, СУПЕРстабилните банки няма ли да повишат лихвите по депозитите (пасивите си)?
                                Питам, защото съм невежа......
                                Last edited by anon6706; 13.12.2010, 02:47.

Коментар

Working...
                                X