IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hohohoo Разгледай мнение
    ...почна ли да загряваш ся? никой не ти твърди че банките като цяло са цъфнали и вързали - ама няма и да се камбичнат заради 15% лоши кредити. в УСА/ЕУ като паднат цените/вдигнат се лихвите човека идва и ти връща имотЯ. ГПО му е било 4-5%, плащал е 4г значи от 100,000е дадени ти си зел 16-20,000е + имот на 50% обезценка. или и да го продадеш си на макс 65,000 върнати от 100,000 дадени. кофти, а? затуй и там банките фалирват или най-малкото реват.
    тука ко става ти го написах, пак обяснявам - пиша бавно за да разбереш:
    същия пример
    банката дава 100,000 е ама ГПО е 12%. плащаш 5г - банката е взела 50,000е вече. имота е на 50% надоле. начи банката е дала 100к и зела 100к + екстри а-ла бегето - чисто нов крепостен селянин + на селянина колата, кревата и 2те хиляди лева от баба му, скътани за погребението един ден....
    вдяна ли разликата между БЕГЕ банка и УСА/ЕУ банка или пак ще ревеш за заплати, депозити, данъци?
    ай, стига ти толкос
    Леле какъв икономически гении
    Ще напиша нещо, като имаш проблеми да го разбереш просто го прочети пак.
    Няма такова нещо, дори и у УСА-то да си върнеш ключовете и да свиркаш. Фалита за физическо лице е въведен, когато всичко се вземе на човека, да му се даде нов старт в живота. Като вече кредити никои не би му отпуснал . И банката насила пари не му е давала. Ма ви се иска на всички с кредити, да гръмнат банките и да се откачите, но това няма да стане.
    А и още нещо я някои кретополучател да вземе да се постне месечните вноски и да обяви с колко лошите банкери са му вдигнали вноските. Защото наскоро гледах плана и вноските на един приятел и разликата не е толкова драстична. Друг е въпроса, ако са ти паднали доходите, ако си теглил с мисълта, че в началото ще е трудно, ма после ще си свиркаш, защото заплата само може да расте и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna Разгледай мнение
      Ок, ще ти повторя и на теб, щото явно не четеш - Ivkoo очевидно лъже какво е постигнал. От бригада в САЩ човек се връща с 4К, а не с 15К.
      бате може да се изкарат горе долу ама трябва да си скъсаш задника от бачкане познавам момче и момиче които го направиха но бяха отишли да събират пари за инвестиране и се върнаха тои с 11 тя почти с 14 - две бачкания и взаимно надъхване че им трябват кинти за да се харчи малко...

иначе масово се връщаха с $3000 -4000 някои се връшат с нищо (+ куфари с дрехи) и им остават дългове за заминаване но е взъможно да се върнеш с 11-13 хиляди
      mWPCloud.com

Коментар

• няма проблем, цитирай където искаш, но гаранции че идеята ми не е тотално погрешна няма
        иначе - да, определено мисля че 4те процента критичен праг не са за БГ. значи преди време срещнах едно много точно, макар и прекалено общо, обяснение за критиния праг:
        когато %та лоши се качи над %та лихва става лошо - предполагам разбираш защо. тогава нетно банката е на загуба от тази дейност.
        но в БГ рамките са други, та е още по-различно...
        за момента проблем с банките мисля може да дойде по-скоро "отвън" - ако нещо в ПИИГС се сговняса... а ако стане няма да е готино щото в БГ 1 банка да изреве и ще видим красив банк рън....

Коментар

• Малко данни за печалбата на банките за тази година в хил.лв.

Приход от лихви 1 688 501
          Приходи от такси и комисионни 262 402

Разход за лихви 750 220
          Административни разходи 538 155

Разходи за Обезценка 384 297
          -----------------------------------------------------------
          ОБЩО ПЕЧАЛБА ИЛИ ЗАГУБА ОТ ПРОДЪЛЖАВАЩИ (НЕПРЕУСТАНОВЕНИ) ДЕЙНОСТИ ПРЕДИ ДАНЪЦИ 245 040

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius Разгледай мнение
            . И на други го казах тогава - ако ъпърите преобладават - ще защитавам теорията за спад... ако сривльовците надделеят - ще говоря за ръст!
            Тези ти намерения и оповестяването им съм ги пропуснал, но пък съм ти "усетил" позицията

Коментар

Я дай линк да ги видя тия предлагащите с юрибор... (На тоя дето ми го хвалиш излиза, че надбавката е над 6%!!!)

Че нещо напоследък не съм виждал!
              Въобще не го хваля. Това го копирах от офертата на МКБ в moitepari .
              На мен ми е интересена форумилировката

"но не по-малко от лихвата за първата година"

Афлабанк също имат кредит на EURIBOR.

"3 м. Euribor + 7.70% договорна надбавка "
              E, благодаря от тази надбавка, към индекс, който може само да расте.

Най-добрия случай за тоя кредит е, ако банките на БЛП започнат да вдигат, а EURIBOR си остане нискък, както е сега.

Коментар

аха, ясно.
                ми честно казано евр. банкова система ми е Х и на мен. винаги до сега трише е спасявал "двойкаджиите" банкери с печатане на хартийки. това на пръв поглед изглежда малоумно - на практика това е все едно да дадеш награда (безплатни пари) на доказан некадърник. ама от друга страна е точно същото на това което правят в хамерика. и в ЕУ и в УСА тече едно печатане и раздаване на безплатни пари, разликата е в целевата група - в УСА стимулъс бяха главно за крайните потребители с идея за поддържане на потреблението а от там и икономиката/безработицата, а в ЕУ - главно за банките, с цел стабилизиране на банковата система. сега според мен спасяването на банки залудо е тъпо, ама щом трише така си е решил...
                и сега ще е така - и да има 2 банки с проблем, то по вероятно е трише пак да налее ликвидност и да реши проблема, в противен случай ще се получи един СИЛНО негативен сигнал за стабилността на ЕУ - след 3 години наливане на ликвидност в банките за поддържане на стабилността им сега изведнъж не можем да спасим 2 банки. нещо като капитулация... става перфектната буря - ПИИГС+БП+ФАЛИТИ.... не само че това ще зачеркне всички трилиони евро вкарани до сега като ликвидност, ами и ще срине ЕУ като цяло.... тъй че очаквам тихичко спасяване и откланяне на вниманието с продължаване на полемиките около Гърция/Испания (и двете нищожна част от БВП на ЕУ)...
                колкото до стрес тестовете - не съм сигурен че вече пазара вярва на "факти от втора ръка"....
                Този твой отговор ми харесва далеч, далеч повече
                Аз лично продължавам да се блъскам безрезултатно с много от въпросите, но кои са и къде са тези, които знаят повече. Траят си!

Значи, евтините пари продължават шествието, печатницата се върти!
                Ще прецакаме еврото и плановете на Обама за увеличаване на ам. износ
                Може и да си прав, че тихомълком ще опитат да потулят нещата с още пари, но не ми се мисли, ако дупката се окаже твърде голяма, а визираните фин.групи са повече от две и са от страните ПИИГС (или Австрия).

а за БГ какво да говорим - като няма истинска регулация и закон за фалит на ФЛ и 30% да станат лошите кредити - все тая. (пък и лихвите у нас бяха други.) ако има закон за личен фалит и с 1% да ти вдигнат лихвата - отиваш в офиса, оставяш им ключовете и пожелаваш приятен ден. и банката знае че така ще направиш... но у нас ти в момента в който се подпишеш ставаш крепостен селянин. цял живот ще дължиш - съответно ще правиш мило и драго да си внасяш вноските. погледни ГПО на ипотеките - 12-13%. това какво означава - на банката и трябват 4 години клиента да плаща за да си вземе 50% от парите и 8г за да си вземе всички пари. кризата почна 2008, а пика беше 2007 - това означава че банките вече са взели 50% (или близо до това) от ипотекарите които са подписали на върха на балона. ами от какво да се страхуват и защо да реват сега като имат 15% лоши кредити? ако решат да съдят могат спокойно и на 50% да продадат имота и пак няма да са на загуба. отделно все нещо ще ти вземат чрез ЧСИ... и на всичко отгоре и ЩЕ ИМ ДЪЛЖИШ до живот! ми кеф - те ВЕЧЕ са почти сигурни че финансови загуби от ипотеки трудно ще имат, а на всичко отгоре десетки хиляди хора цял живот ще работят за тях... ми това е беге идиотизма - липса на регулации, липса на контрол на лихвите по договорите, липса на личен фалит = бегето....
                Този поглед на нещата ме заинтригува. Предупреждавам те, че ще те цитирам
                Излиза, че тезата ти е нещо от вида: Конкретните параметри на практикуваното в Бг банково кредитиране (разбирай основно ипотечно кредитиране) поставя процеса за риска на банковата система на съвсем друго равнище.
                Класическият постулат, че лоши кредити в рамките на около до 4 % не застрашават сигурността, е неподходящ за прилагане тук.

Коментар

• Здравейте, гледам добре си хортувае тук

За Julius - ето ти яка оферта на банка

http://www.alphabank.bg/displaybg.as...tgage_loan_new

Минимум 5 000 EUR /или равностойността в лева/
                  При покупка на жилище с
                  Възможност до 100% финансиране
                  При строителство:
                  с възможност за финансиране до 100% от бюджета.

I. Годишен фиксиран лихвен процент за определен период:

В Евро:
                  6.79% фиксиран лихвен процент за първите две години.
                  След края на периода с фиксиран лихвен процент се преминава към годишен плаващ лихвен процент –
                  3М ЕURIBOR + надбавка от 7.85%*, валиден след периода на фиксираните лихвени проценти

В Лева:
                  7.95% фиксиран лихвен процент за първата година.
                  След края на периода с фиксиран лихвен процент се преминава към годишен плаващ лихвен процент –
                  3M SOFIBOR +надбавка от 5.50%, валиден след периода на фиксираните лихвени проценти

II. Годишен плаващ лихвен процент за целия период на кредита:

В Евро:
                  3M EURIBOR + надбавка от 7.60%*

Съответният ЕURIBOR/SOFIBOR подлежи на актуализация на всеки три- месечен период от действието на кредита

Коментар

Я дай линк да ги видя тия предлагащите с юрибор... (На тоя дето ми го хвалиш излиза, че надбавката е над 6%!!!)

Юлиъс, гледах я тая банка, ама по памет надбавката беше около 7-7.5%, така че хубаво се посмях
                    тъпото е че ще има идиоти дето ще се нашият на това и след 4-5г ще реват че плащат 10-11% лихва кога другите банки са на 7%. тва е чисто маркетингова врътка - да хванат преебаните тарикати.....

Коментар

• Първоначално изпратено от lidmon Разгледай мнение
                      hohohoo хахахахаха
                      От цялия пост не разбрах няколко неща:
                      1) банките откъде са взели парите?
                      2) банките плащат ли лихва за тези пари, например за депозитите?
                      3) банките данъци, осигуровки плащат ли?
                      4)банките на служителите си заплати плащат ли?
                      5) банките за офиси плащат ли?
                      6) банките плащат ли за офис мебели, техника, сървари, охрана?
                      Е ако банката успее да си вземе парите на 100%, кой (ще) плаща за всичко останало, депозити, наеми и т.н. да не изброявам пак
                      ох мамин сладък, не съм на градус йоще, та да ти отговоря както подобава
                      ти да не очакваш туканка от мене да им преценям кви заплати плащат еле пък кви наеми? кво ме интересува мен "цената на парите" които банките раздават? тва си е техен проблем. банка Х мое да зима на лихва 1% от майката и да не дава луди наеми, банка У мое да няма майка и да плаща луди лихви... все ми е тая на мен кой какъв кост ъф мъни има. тука говорим за друго, пиле шарено - са ли тия 15% лоши кредити проблем или не. аз ти фащам 15те процента ипотеки и твърдя че сами по себе си те не са голям проблем за сега, не и без закон за личен фалит и регулации.

инак това че разходите им по депозити им тежат намери готино решение - паднаха лихвите по депозитите (без да падата тия по кредити естествено ся )
                      разходите по заплати него го решиха - Данчето с големите цици освободи бюрото, Пешо дебелия - и той!
                      колкото до клоновата мрежа - яааа колко клона станаха магазини вече

почна ли да загряваш ся? никой не ти твърди че банките като цяло са цъфнали и вързали - ама няма и да се камбичнат заради 15% лоши кредити. в УСА/ЕУ като паднат цените/вдигнат се лихвите човека идва и ти връща имотЯ. ГПО му е било 4-5%, плащал е 4г значи от 100,000е дадени ти си зел 16-20,000е + имот на 50% обезценка. или и да го продадеш си на макс 65,000 върнати от 100,000 дадени. кофти, а? затуй и там банките фалирват или най-малкото реват.
                      тука ко става ти го написах, пак обяснявам - пиша бавно за да разбереш:
                      същия пример
                      банката дава 100,000 е ама ГПО е 12%. плащаш 5г - банката е взела 50,000е вече. имота е на 50% надоле. начи банката е дала 100к и зела 100к + екстри а-ла бегето - чисто нов крепостен селянин + на селянина колата, кревата и 2те хиляди лева от баба му, скътани за погребението един ден....
                      вдяна ли разликата между БЕГЕ банка и УСА/ЕУ банка или пак ще ревеш за заплати, депозити, данъци?
                      ай, стига ти толкос

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                        Ако подпишеш в момента, едва ли ще имаш спасение от ГПР 9%, дори и при кредит фиксиран към EURIBOR. Моят "фаворит" е банката с условието :

"През първата година - 7.40%.
                        За всяка следваща - 6М EURIBOR + надбавка, но не по-малко от лихвата за първата година".

За съжаление всичко е направено в защита на банката, която и без това разполага с достатъчно ресурс. Един вид рефлекс на ситуацията преди 14 години. Дребните длъжници имат само правото да подават жалба и да плащат все повече и повече за кефа на банковия елит и безхаберието на държавата.

Коментар

Браво... с малки забележки точно така стоят нещата в Бг!

Още от 2007 който съм могъл - съм предупредил ако тегли кредит в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ДА НЕ Е С КОТВА т. нар. "БЛП", който банките сами си определят - защото именно такива неща правят теглещия крепостен селянин!
                          Първоначално изпратено от hohohoo
                          ми кеф - те ВЕЧЕ са почти сигурни че финансови загуби от ипотеки трудно ще имат, а на всичко отгоре десетки хиляди хора цял живот ще работят за тях... ми това е беге идиотизма - липса на регулации, липса на контрол на лихвите по договорите, липса на личен фалит = бегето....
                          Ако подпишеш в момента, едва ли ще имаш спасение от ГПР 9%, дори и при кредит фиксиран към EURIBOR. Моят "фаворит" е банката с условието :

"През първата година - 7.40%.
                          За всяка следваща - 6М EURIBOR + надбавка, но не по-малко от лихвата за първата година".

За съжаление всичко е направено в защита на банката, която и без това разполага с достатъчно ресурс. Един вид рефлекс на ситуацията преди 14 години. Дребните длъжници имат само правото да подават жалба и да плащат все повече и повече за кефа на банковия елит и безхаберието на държавата.

Коментар

• Големия спад в цените на жилищните имоти тепърва предстои в следващите 2 години! Поддържам прогнозата си, че декември 2011 г. средната цена на кв.м. жилищна площ в София ще бъде 800 лева!
                            Last edited by bate Goiko; 25.06.2010, 11:49.

Коментар

• hohohoo хахахахаха
                              От цялия пост не разбрах няколко неща:
                              1) банките откъде са взели парите?
                              2) банките плащат ли лихва за тези пари, например за депозитите?
                              3) банките данъци, осигуровки плащат ли?
                              4)банките на служителите си заплати плащат ли?
                              5) банките за офиси плащат ли?
                              6) банките плащат ли за офис мебели, техника, сървари, охрана?
                              Е ако банката успее да си вземе парите на 100%, кой (ще) плаща за всичко останало, депозити, наеми и т.н. да не изброявам пак

Коментар

а за БГ какво да говорим - като няма истинска регулация и закон за фалит на ФЛ и 30% да станат лошите кредити - все тая. (пък и лихвите у нас бяха други.) ако има закон за личен фалит и с 1% да ти вдигнат лихвата - отиваш в офиса, оставяш им ключовете и пожелаваш приятен ден. и банката знае че така ще направиш... но у нас ти в момента в който се подпишеш ставаш крепостен селянин. цял живот ще дължиш - съответно ще правиш мило и драго да си внасяш вноските. погледни ГПО на ипотеките - 12-13%. това какво означава - на банката и трябват 4 години клиента да плаща за да си вземе 50% от парите и 8г за да си вземе всички пари. кризата почна 2008, а пика беше 2007 - това означава че банките вече са взели 50% (или близо до това) от ипотекарите които са подписали на върха на балона. ами от какво да се страхуват и защо да реват сега като имат 15% лоши кредити? ако решат да съдят могат спокойно и на 50% да продадат имота и пак няма да са на загуба. отделно все нещо ще ти вземат чрез ЧСИ... и на всичко отгоре и ЩЕ ИМ ДЪЛЖИШ до живот! ми кеф - те ВЕЧЕ са почти сигурни че финансови загуби от ипотеки трудно ще имат, а на всичко отгоре десетки хиляди хора цял живот ще работят за тях... ми това е беге идиотизма - липса на регулации, липса на контрол на лихвите по договорите, липса на личен фалит = бегето....
                                Браво... с малки забележки точно така стоят нещата в Бг!

Още от 2007 който съм могъл - съм предупредил ако тегли кредит в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ДА НЕ Е С КОТВА т. нар. "БЛП", който банките сами си определят - защото именно такива неща правят теглещия крепостен селянин!

Коментар

Working...
                                X