IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Аз не искам да се караме.Не мога да кажа инфлация или дефлация щото това е различно за всеки.За един е инфлация за друг дефлация.Усещанията на хората са различни и затова е глупаво да се спори.Специално при мен доходите се увеличиха тази година защото субсидиите са по големи а и цените са по високи.Нафтата поскъпна малко но все още се намира нелегална от разни тираджии на по ниски цени.По важното е дали печалбата е повече а не инфлация или дефлация.Най добре е да се вдигнат цените на плодове зеленчуци месо мляко хляб а да спаднат на нафтата на тракторите и инвентара.Тогава за нас ще настанат добри дни.
    1.Споделям мнението ти
    2.Имам същото усещане
    3.Предложението за анкетата беше по принцип към всички участници

Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
      Ами Бате Пешо, за теб не мога да кажа. Ти най-добре ще кажеш, а и между-другото би било много интересно да чуем какво е мнението на един селскостопански производител - инфлация или дефлация?

И за да не се караме повече дали има инфлация или дефлация що не пуснем една анкета? Така всеки ще си каже цифром мнението.
      Аз не искам да се караме.Не мога да кажа инфлация или дефлация щото това е различно за всеки.За един е инфлация за друг дефлация.Усещанията на хората са различни и затова е глупаво да се спори.Специално при мен доходите се увеличиха тази година защото субсидиите са по големи а и цените са по високи.Нафтата поскъпна малко но все още се намира нелегална от разни тираджии на по ниски цени.По важното е дали печалбата е повече а не инфлация или дефлация.Най добре е да се вдигнат цените на плодове зеленчуци месо мляко хляб а да спаднат на препаратите торовете нафтата на тракторите и инвентара.Тогава за нас ще настанат добри дни.

Коментар

• 597 Евро в центъра на София по Мария Луиза!

Опсс, стана тя сега една...

http://www.topimot.com/index.php?go=showad&id=286912

Коментар

• Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнение
          Източник: Дневник.
          http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/12...aciiata_do_46/

Опс, е сега стана патаклама ...
          За твое сведение фризьоро-бръснарските услуги са намалели с 0,3%

Ако едно подстригване е струвало 5 лв, сега струва 4,985 лв или с 1,5 ст по-малко.

Смяяяхххх голяяяямммм

Коментар

• През последния месец на второ място по поскъпване спрямо октомври са наемите, горивата, ток, вода и електричество - с 0.8% спрямо октомври.
            Източник: Дневник.
            http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/12...aciiata_do_46/

Опс, е сега стана патаклама ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
              За 80 и аз ще си взема...Ама направо на масата го слагам..
              САМО ЯДЪТ !!!!
              Никои не ще да гледа и
              затова и няма!!!!!
              =================================
              http://www.vbox7.com/play:e3e388ed
              Спасете Мирко !!!
              --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
              http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
                Бате теб никой не мож те събори !!!!!!
                Много евтинки тез прасенца бря
                Спасете Мирко !!!
                За 80 и аз ще си взема...Ама направо на масата го слагам..
                Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Любчее а колко е моята инфлация щото кашкавала сиренето мръвките брашното туршиите и бурканите ги вадя от мазето.Ракията и виното също.Купил съм само мая за сирене две малки прасета по 80 кинта всяко и препарати за пръскане в градината.
                  Ами Бате Пешо, за теб не мога да кажа. Ти най-добре ще кажеш, а и между-другото би било много интересно да чуем какво е мнението на един селскостопански производител - инфлация или дефлация?

И за да не се караме повече дали има инфлация или дефлация що не пуснем една анкета? Така всеки ще си каже цифром мнението.

Коментар

Любчее а колко е моята инфлация щото кашкавала сиренето мръвките брашното туршиите и бурканите ги вадя от мазето.Ракията и виното също.Купил съм само мая за сирене две малки прасета по 80 кинта всяко и препарати за пръскане в градината.
                    Бате теб никой не мож те събори !!!!!!
                    Много евтинки тез прасенца бря
                    Спасете Мирко !!!

Коментар

• Любчее а колко е моята инфлация щото кашкавала сиренето мръвките брашното туршиите и бурканите ги вадя от мазето.Ракията и виното също.Купил съм само мая за сирене две малки прасета по 80 кинта всяко и препарати за пръскане в градината.

Коментар

Щом официалната инфлация от НСИ е 4-5 % за 2010, то значи реалната е 7-8%. При намаляващи доходи, означава, че сме в стагфлация в БГ в момента. Дефлацията при колите приключи в края на 2009 и оттогава насам цените си стоят едни и същи. При имотите все още пълзят надолу. При техниката също свърши дефлацията.

Аз си мисля, че процесът на сегментация при имотите в близките 5-10 години ще се усили. В по-малките градчета цените ще копаят дъното, във Варна и София ще се стабилизират. Все пак това са единствените градове в БГ, където местата в детските градини все още недостигат ...
                        Местата не достигат, защото детските
                        градини горе-доле половината ги разпрададоха, а не за това , че децата са станали много.
                        Е повечко са в сравнение с 1997-98 година.
                        А дали е дефлация или инфлация за конкретния човек, зависи къде в социалната
                        стълбица се намира.
                        За богатите хора има по-евтини НИ и автомобили нови, а за бедняците с падащите заплати КАШКАВАЛ за поне 15 лефа !!!
                        Спасете Мирко !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                          ..... Или, аха се кефиш, че си завъдил наемател, а па той взел, че сбегал?
                          ...
                          Бай Маранди Пак изби рибата!

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                            Всеки има право на мнение, включително и НСИ

Ако за НСИ животът е поскъпнал с 4-5%, за иксеос със 7-8%, за мен е поевтинял с 3-4%.
                            Днес си купих една пита кашкавал от скъпите 18лв, който беше днес на промоция на 10лв, която ще я ядем 1 месец. Кой ще ми каже за този месец НСИ как ще сметне инфлацията за кашкавала? С цена 18 или 10лв? Цените, които използва НСИ за изчисляване на инфлацията не са реалните цени които крайния потребител плаща.

Но без значение е дали има дефлация или инфлация, щом хората обедняват. Това е най-лошото. Дори инфлация в комбинация на обедняване е още по лошия вариант.
                            За покачване на цените на имотите първо трябва да има истинска инфлация, а не натъкмена, хората вместо да обедняват да почнат да забогатяват, та чак тогава може да се говори за някакъв ръст на цените на имотите.
                            За мен дефлацията сигурно е над 20%... Ама аз също не си купувам "продукти" Clever , FF Вкус и Аро.... .
                            А и алтрейдър недея да ми даваш пример с поскъпването на тока и парното, защото в мойте разходи това е пренебрежимо малка сума...
                            Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Щом официалната инфлация от НСИ е 4-5 % за 2010, то значи реалната е 7-8%. При намаляващи доходи, означава, че сме в стагфлация в БГ в момента. Дефлацията при колите приключи в края на 2009 и оттогава насам цените си стоят едни и същи. При имотите все още пълзят надолу. При техниката също свърши дефлацията.

Аз си мисля, че процесът на сегментация при имотите в близките 5-10 години ще се усили. В по-малките градчета цените ще копаят дъното, във Варна и София ще се стабилизират. Все пак това са единствените градове в БГ, където местата в детските градини все още недостигат ...
                              Щом не вярвате на официалната статистика на НСИ, защо постоянно я цитирате. Според моята статистика (лесно се прави), на покупките от няколко години на сам за 2010 има реален спад от около 4%

НСИ не отчита промоциите, а те станаха масово явление! Никой не купува на нормалните цени вече! или поне 70% от продажбите са промоционални!

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                                отдавна го разправям тва нещо ,че сме в стагфлация ама една камара тук се изредиха да обесняват ,че имало дефлация.
                                имотките ще падат защото народът обеднява , а не защото има дефлация . дори в Сф ще са надолу . просто няма откъде да дойде растеж.
                                Всеки има право на мнение, включително и НСИ

Ако за НСИ животът е поскъпнал с 4-5%, за иксеос със 7-8%, за мен е поевтинял с 3-4%.
                                Днес си купих една пита кашкавал от скъпите 18лв, който беше днес на промоция на 10лв, която ще я ядем 1 месец. Кой ще ми каже за този месец НСИ как ще сметне инфлацията за кашкавала? С цена 18 или 10лв? Цените, които използва НСИ за изчисляване на инфлацията не са реалните цени които крайния потребител плаща.

Но без значение е дали има дефлация или инфлация, щом хората обедняват. Това е най-лошото. Дори инфлация в комбинация на обедняване е още по лошия вариант.
                                За покачване на цените на имотите първо трябва да има истинска инфлация, а не натъкмена, хората вместо да обедняват да почнат да забогатяват, та чак тогава може да се говори за някакъв ръст на цените на имотите.

Коментар

Working...
                                X