IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• аха, ясно.
    ми честно казано евр. банкова система ми е Х и на мен. винаги до сега трише е спасявал "двойкаджиите" банкери с печатане на хартийки. това на пръв поглед изглежда малоумно - на практика това е все едно да дадеш награда (безплатни пари) на доказан некадърник. ама от друга страна е точно същото на това което правят в хамерика. и в ЕУ и в УСА тече едно печатане и раздаване на безплатни пари, разликата е в целевата група - в УСА стимулъс бяха главно за крайните потребители с идея за поддържане на потреблението а от там и икономиката/безработицата, а в ЕУ - главно за банките, с цел стабилизиране на банковата система. сега според мен спасяването на банки залудо е тъпо, ама щом трише така си е решил...
    и сега ще е така - и да има 2 банки с проблем, то по вероятно е трише пак да налее ликвидност и да реши проблема, в противен случай ще се получи един СИЛНО негативен сигнал за стабилността на ЕУ - след 3 години наливане на ликвидност в банките за поддържане на стабилността им сега изведнъж не можем да спасим 2 банки. нещо като капитулация... става перфектната буря - ПИИГС+БП+ФАЛИТИ.... не само че това ще зачеркне всички трилиони евро вкарани до сега като ликвидност, ами и ще срине ЕУ като цяло.... тъй че очаквам тихичко спасяване и откланяне на вниманието с продължаване на полемиките около Гърция/Испания (и двете нищожна част от БВП на ЕУ)...
    колкото до стрес тестовете - не съм сигурен че вече пазара вярва на "факти от втора ръка"....

а за БГ какво да говорим - като няма истинска регулация и закон за фалит на ФЛ и 30% да станат лошите кредити - все тая. (пък и лихвите у нас бяха други.) ако има закон за личен фалит и с 1% да ти вдигнат лихвата - отиваш в офиса, оставяш им ключовете и пожелаваш приятен ден. и банката знае че така ще направиш... но у нас ти в момента в който се подпишеш ставаш крепостен селянин. цял живот ще дължиш - съответно ще правиш мило и драго да си внасяш вноските. погледни ГПО на ипотеките - 12-13%. това какво означава - на банката и трябват 4 години клиента да плаща за да си вземе 50% от парите и 8г за да си вземе всички пари. кризата почна 2008, а пика беше 2007 - това означава че банките вече са взели 50% (или близо до това) от ипотекарите които са подписали на върха на балона. ами от какво да се страхуват и защо да реват сега като имат 15% лоши кредити? ако решат да съдят могат спокойно и на 50% да продадат имота и пак няма да са на загуба. отделно все нещо ще ти вземат чрез ЧСИ... и на всичко отгоре и ЩЕ ИМ ДЪЛЖИШ до живот! ми кеф - те ВЕЧЕ са почти сигурни че финансови загуби от ипотеки трудно ще имат, а на всичко отгоре десетки хиляди хора цял живот ще работят за тях... ми това е беге идиотизма - липса на регулации, липса на контрол на лихвите по договорите, липса на личен фалит = бегето....

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
      Julius, бях прескочил постовете със спорове и сега прочетох нещо, от което става ясно, че ти не се възпримаш за Ъп-ър, дори се дразниш.

Точно за това става дума: Ти не си Бг имотен Ъп-ър, а по-скоро яростен противник на сривльовците.
      То не е едно и също
      Как се възприемам... от какво се дразня...

Хех

Ще ти кажа. Когато се появих тук настроенията все още не бяха за спад... ценовата графика на имотите все още не се беше счупила... и т.н. И на други го казах тогава - ако ъпърите преобладават - ще защитавам теорията за спад... ако сривльовците надделеят - ще говоря за ръст! По една много проста причина - едно да става спор друго защото тези два процеса ТЕПЪРВА ще се редуват в нашата икономика... и да робуваш само на едната тенденция е повече от глупаво! Нещо повече - това говори за умствено късоглед-ство! Затова за мен идентифициращите се като "сривльовци" са същите загубеняци като т. нар. "ъпъри", защото гледат само с едното око... затова и виждат само едната половина на процеса - текущата! Утре като се обърне палачинката и ще се чудят на кой свят са...

Отделно глупостта им обслужва и медийните процеси - медиите знаеш обслужват определени интереси и както преди вървеше промивката за вечен ръст, така сега върви промивката за вечен спад! Лъжат хората... обират ги... а такива като тоя (лупчо) само раздухват огъня - нищо не печелят от цялата история, не помагат на никой с глупостите си...

И когато за собствената им нужда да изливат анонимно озлоблението си полуразбралата полуинтелигенция като Лупчо почне да ми приписва, че съм бил едно от двете рабираш ли (без значение кое) ... НЕ ТЪРПЯ!

Това е!

p.s.
      Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
      Няма да ми се сърдиш, но твоето имотно Ъп-во го въприемам по един мното специфичен начин: като едно сложно интердисциплинарно явление, което се случва някъде на междата сред: житейски обстоятелства, интелектуално упражнение, семинар за решаване на упражнения по риторика, закачка. Накратко - повече е mindwalk отколкото икономическо верую.
      Правилно разбрано и точно казано! Поздравления!
      Last edited by Julius; 25.06.2010, 11:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от hohohoo Разгледай мнение
        начев,
        статията ти е хубава, но е за "общо ползване' така да го кажем. повечето популярни икономически сайтове почнаха да рекламират златото като нова резервна валута,
        Силно съм съгласен с това, което споделяш.
        Това е причината, поради която отбелязвам, че статията е уж "златото", но всъщност мене ме интересуват други неща.

Какво стана с европейската финансова система.
        Нали евр. банки бяха не по-слабо инфектирани от купените токсички CDO's.
        Имотният балон гръмна силно из Европа?
        Защо няма фалирали банки, за чия сметка става това и какви ще се дълготрайните последици и ефекти?
        У нас си признават за около 14 % лоши и преструктурирани кредити и това е след като се направиха всякакви гимнастики с предоговаряния и рефинансирания.
        А колко са лошите в Ирландия, Испания и др.

Тези въпроси стоят така де се каже във фона на поставените от статията въпроси и чакат отговор.

Има обече едни други "въпроси", които се поставят директно.

Какво ще се случи при провеждане на истински стрес тестове на евр. банки?

Вярно ли е, че предварителните данни сочат, че поне две големи евр. банки и/или финансови групи няма да могат да ги "минат"?

Кои са те ?

Златото ми е последната грижа в момента!

Коментар

• Това със златото не повтаря ли балонизирането при всяка криза
          http://milom.blog.bg/

Коментар

• начев,
            статията ти е хубава, но е за "общо ползване' така да го кажем. повечето популярни икономически сайтове почнаха да рекламират златото като нова резервна валута, появяват се варианти за покупка на злато по всевъзможни начини - дори и в БГ. каква е идеята - в криза сме а до сега при криза златото винаги е печелело като остров на сигурността срещу инфлация и обезценка на валутите...
            да ама тоя път нещо тая обезценка не я виждаме - я преброй колко хиляди милиарда изляха УСА в стимули, и отделно колко в подаряване на хартийки при 0.25% лихва и пак не само че няма инфлация ами от време на време и дефлация излиза... брех ма'а му стара... що така стана? хем няма инфлация по света, хем златото скочи от 700 до 1250$. ама още щяло да скача... до 3000, до 5000...
            реално сега златцето скача изцяло спекулативно. едни хора правят едни милиарди от психиране на тълпата - долара като падне - купувайте злато щото долара се срина, еврото кат падне - същата песен. даже играта им е толкова готина, че НЯМА нужда реално да ти продават злато - трябва само да ти приберат парите:

Райфайзенбанк предлага инвестиционно злато с възможност за обратно изкупуване ...

...Закупените златни кюлчета и монети се съхраняват в сейф на Райфайзен Централбанк Австрия АГ (РЦБ) и не се доставят физически на клиента.
            дааа, готино, а? и не са само те, от поне 1-2 години това е новата мода. а нещо тръгнаха и слухове напоследък че в сейфовете на подобни компании май май никой няма... ама това още се говори под сурдинка...

всичко е игра, как да вземем парите на Ганьо. и най-накрая - хубаво де, ама що пък точно злато а не сребро примерно? че корелацията злато/сребро се скъса още 2009г. сега или трябва златото да коригира ръста 700-1250 или среброто да навакса корелацията. и двата варианта не са в полза на златото...
            знаеш ли какво е много вероятно да стане в цикъла дефлация-инфлация (ако все пак стигнем до инфлация) - сега при дефлация големите пълнят и зарибяват масовика, като дойде някъде по света наистина обезценка на валута ще е време големите да кешират част от печалбата, а в същото време масовика ще крещи "обезценка - грабвайте златото". ще стане така че ще гледаш корекция на златото ПО ВРЕМЕ на инфлацията, напук на всички догми в икономиката. и няма как да е иначе щом златото ти скача с 80% заради ОЧАКВАНИЯ за инфлация по време на дефлация....

Коментар

• Julius, бях прескочил постовете със спорове и сега прочетох нещо, от което става ясно, че ти не се възпримаш за Ъп-ър, дори се дразниш.

Точно за това става дума: Ти не си Бг имотен Ъп-ър, а по-скоро яростен противник на сривльовците.
              То не е едно и също

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius Разгледай мнение
                Ха, Начев!!!

Привет, как си?
                Julius, ЗДРАВЕЙ !
                Влизам днес основно с надежда, че някой е споделил две думи по въпроса ми, но не би
                Затова пък се появил моят стар "политически противник" Julius
                Ние сме добър пример, че ортодоксални представили на школите на "Ъп" и "Даун" могат да говорят спокойно и това донякъде ме успокоява. Иначе, гледам последните няколко страници и не мога да се начудя, откъде вземате толкова енергия за спорове.
                Апропо, аз съм "бесен сривльо" от примерно 2005, а след 2008 тръпката изчезна.
                Няма да ми се сърдиш, но твоето имотно Ъп-во го въприемам по един мното специфичен начин: като едно сложно интердисциплинарно ; явление, което се случва някъде на междата сред: житейски обстоятелства, интелектуално упражнение, семинар за решаване на упражнения по риторика, закачка. Накратко - повече е mindwalk отколкото икономическо верую.

На въпроса ти: Как си., мога да отговоря, че съм о,кей, но за съжаление темата с Бг имотите вече наистина не е интересна за мен. На преден план излязоха твърде много и твърде важни неща. Едно от тях е това, за което питам.

След 3 месеца става 2 години спад, пазарът е слаб, инвентъри е огромно и изгледите да се продаде е слабо. Покрай другото, качеството в над 90 % е също ужасяващо ниско - качеството във всичките му измерения: от материали и изпълнение, до социалните аспекти.
                Остатъците (огризките) по-скоро не си заслужават, купуването им би било или сериозен компромис или акт на отчаяние за спасяване на други активи (не е изключено).
                Неизбежно ще се случи още поне една контракция и най-вероятно е това да стане в периода до март 2011. Тъй като новите проекти са много малко (в сравнение с буума), развитието след това ще се диктува от състоянието на голямата картина.
                Тя е, която тревожи сънищата ми.
                "Пророци" споменават или да дълга и смазваща дефлация или за унищожителна инфлация. Аз смятам, че ще се случи това, което ми е по-неизгодно

Та така, приятелю Julius!
                Пописвам Ето тук
                Формално става дума за имоти, но както и навсякъде, говорим си за живота.
                Има едни автоматизирани подходи за държане на поведението на форумците "в търпими граници".
                След изчезване на просташкия "купон" стана малко вяло, почти скучно, но си вървят нещата.

На другото място се случиха нетърпими безобразия, тъй като рекламодателите видимо дадоха инструкции на сайта да унищожи разпространителите на неправилни становища.

В инвестора чета понякога.
                Споделям интересни статии.

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение
                  Ако държиш мога да ти дам, но тази информация не се публикува в интернет пространството, доста хора си купиха, но повечето предпочитат на земеделска земя, а не жилища, което е показателно за ниския интерес към този вид имоти.
                  А те наричам лаладжия, защото бълваш общи приказки и също не си дал примери дори и от рода на "една жена каза на пазара .."
                  А пък как оприличи, че обявите в сайта на ЧСИ са пълен шийт, на ква база?
                  Не само че държа, ами за мен поне това е смисъла на форума. Аз не мога да правя прогнози, ами споделям своя опит или поне нещо което знам от първа ръка. Наскоро описах какво продадох и който го е интересувало е прочел и си направил изводите.
                  Естествено че съм отварял обяви за продажба от ЧСИ и не съм забелязъл нещо което да ме заинтересува. Обикновено са някви идеални части. Към земеделските земи нямам никакво отношение и не съм коментирал
                  Last edited by Веско; 25.06.2010, 10:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP Разгледай мнение
                    Ако държиш мога да ти дам, но тази информация не се публикува в интернет пространството, доста хора си купиха, но повечето предпочитат на земеделска земя, а не жилища, което е показателно за ниския интерес към този вид имоти.
                    А те наричам лаладжия, защото бълваш общи приказки и също не си дал примери дори и от рода на "една жена каза на пазара .."
                    остъй го ти, хора като дядо ти Веско за имоти на публична продан ше чуе кога по весници и телевизия земат да тръбят за тва ква е далавера там, кога на спирката на трамвая хората заобсъждат кой на какъв търг е одил... сега медиите все още говорят че там е страшно, шо да не им вярва Веско?
                    ти си се радвай за себе си, стига някой лев да имаш заделен, ходи си на търгчета, пускай си оферти, все някога ще намажеш, интереса и без тва е минимален... закво ти е публичност баш пък сега...
                    по скоро Веско го имай за индикатор - като го видиш да се разпенява за нещо - значи му е минало времето и трябва да бягаш. ей 2008 как Веско тругна да купува в Лозенец баш на върха - добре работи индикатора значи! мое да кръстиш тоя индикатор "Moving Average of BG Idiotism"...

Коментар

Преди години един наш народопсихолог въвежда израза "Под халището"!

Този израз много точно описва комбинацията от публичен страх и домашен героизъм!

За смелостта на българина само когато няма опасност! само когато няма заплаха! когато е на маса! когато е сред тълпата издигащ такива лозунги (защото един достоен, смел човек никога паднал толкова и не би направил подобно нещо)!?!?! но когато риска стане реален... лакейничеството, подлизурството, двуличието - всичко това изплува на повърхността!

Но там, под юргана, под халището, българина отново става смел - там той разкатава мамата на ЧЕЗ, че му увеличават тока, на ДКЕВР, че му увеличават газа, на Лукойл, че му расте бензина... там той разкатава мамата на политика пред който има смелост само ако е в тълпата, откъдето да издигне лозунг, но да остане НЕЗАБЕЛЕЖИМ!

Интернет се оказа идеалното халище за типове като Лупчо... където да рият дори в смъртта на хората!?

Където не се изисква смелост... където няма риск...
                      Когато си прав, прав си

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                        разкрих те, ти знаеш всичко за всеки тука
                        За всички не - но ти и злобливия...

И такива като вас определено не са кой знае колко сложни...

Коментар

• Преди години един наш народопсихолог въвежда израза "Под халището"!

Този израз много точно описва комбинацията от публичен страх и домашен героизъм!

За смелостта на българина само когато няма опасност! само когато няма заплаха! когато е на маса! когато е сред тълпата издигащ такива лозунги (защото един достоен, смел човек никога паднал толкова и не би направил подобно нещо)!?!?! но когато риска стане реален... лакейничеството, подлизурството, двуличието - всичко това изплува на повърхността!

Но там, под юргана, под халището, българина отново става смел - там той разкатава мамата на ЧЕЗ, че му увеличават тока, на ДКЕВР, че му увеличават газа, на Лукойл, че му расте бензина... там той разкатава мамата на политика пред който има смелост само ако е в тълпата, откъдето да издигне лозунг, но да остане НЕЗАБЕЛЕЖИМ!

Интернет се оказа идеалното халище за типове като Лупчо... където да рият дори в смъртта на хората!?

Където не се изисква смелост... където няма риск...

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
                            Лаладжия е този който повтаря глупости от рода на "една жена каза на пазара ..". Обявите в сайта на ЧСИ са пълен шийт и ша та помоля да ми дадеш линк към някой, който наистина си е купил нещо. Толкова малко са полезните мнения с примери, като на другарите Груев, Стоилов и един двама други, че повече от 5 минути на ден във форума си е чиста загуба

Коментар

Нищо конкретно... било бай-брадърско...

Хаха...

След явно очевадния ти провал да ме изкараш ъпър и увисването ти като прани гащи на простир с повече от жалкия ти напън на един мой цялостен анализ (надхвърлящ 2 пъти А4) да противопоставиш една сричка от две думи стана ясно на всички че бедния ти изказ е огледално отражение на бедната ти мисъл... а тя на бедната ти вътрешност!

Бедна, защото не може да оцени дълъг и смислен анализ... Бедна защото явно може да мисли най-много в срички... вероятно предимно в звуци (като мучене, реване и др.)

И не само че съм сигурен, че съм ти направил точен психопортрет ами и ще продължа за да могат и други да те видят какво представляваш и да знаят какво могат да очакват такива като теб... А мога и мисля да го направя защото в психиката на която си ярък представител няма нищо ценно, нищо стойностно, нищо достойно за адмирации!

Няколко дни по-рано (няколко страници по-назад) злобливия изтърси една новина касаеща смъртта на един човек. Ти беше единствения друг, в който си личеше озлоблението и задоволството с което коментираше една житейска драма... и само защото самоубилия се човек е бил брокер от бургаско!

Само още един пример се сещам за подобно... "отношение"... През ранните '90 малко след смъртта на една от дъщерите на Ж. Ж. (мисля в резултат на авт. катастрофа) на един митинг под президенството тълпа лумпени издигнаха плакат на който пишеше: "Да ти умре и другата дъщеря"!

Хората (не това не могат да бъдат наречени хора, защото това е долна мъртва точка в човешкото развитие... дори под животинското е!!!), които могат да издигнат подобно нещо са именно такива - като тебе Лупчо и Злобливия!!!

Следва продължение...
                              Ха ха ха,

уникално болен мозък

разкрих те, ти знаеш всичко за всеки тука

Ама вместо арогантно звучиш много сърцераздерателно... Явно много си я загазил

П.П. Ти си прави психо анализите, а аз ще си го премествам от единия крачол в другия, пък ти какво си мислиш си е твой проблем

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                                Когато не може да каже нещо конкретно почва брадъра да прави психо анализ на събеседниците си.
                                Нищо конкретно... било бай-брадърско...

Хаха...

След явно очевадния ти провал да ме изкараш ъпър и увисването ти като прани гащи на простир с повече от жалкия ти напън на един мой цялостен анализ (надхвърлящ 2 пъти А4) да противопоставиш една сричка от две букви стана ясно на всички че бедния ти изказ е огледално отражение на бедната ти мисъл... а тя на бедната ти вътрешност!

Бедна, защото не може да оцени дълъг и смислен анализ... Бедна защото явно може да мисли най-много в срички... вероятно предимно в звуци (като мучене, реване и др.)

И не само че съм сигурен, че съм ти направил точен психопортрет ами и ще продължа за да могат и други да те видят какво представляваш и да знаят какво могат да очакват такива като теб... А мога и мисля да го направя защото в психиката на която си ярък представител няма нищо ценно, нищо стойностно, нищо достойно за адмирации!

Няколко дни по-рано (няколко страници по-назад) злобливия изтърси една новина касаеща смъртта на един човек. Ти беше единствения друг, в който си личеше озлоблението и задоволството с което коментираше една житейска драма... и само защото самоубилия се човек е бил брокер от бургаско!

Само още един пример се сещам за подобно... "отношение"... През ранните '90 малко след смъртта на една от дъщерите на Ж. Ж. (мисля в резултат на авт. катастрофа) на един митинг под президенството тълпа лумпени издигнаха плакат на който пишеше: "Да ти умре и другата дъщеря"!

Хората (не това не могат да бъдат наречени хора, защото това е долна мъртва точка в човешкото развитие... дори под животинското е!!!), които могат да издигнат подобно нещо са именно такива - като тебе Лупчо и Злобливия!!!

Следва продължение...
                                Last edited by Julius; 25.06.2010, 09:25.

Коментар

Working...
                                X