IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Реде, то така, ама има и друго. Един имот винаги може да се продаде, въпроса е за колко. От там стигаме до въпроса парите от продадения имот какъв % себеучастие ще имат в закупуването на новия. Нормално е ако се изсилиш и да не ти е по възможностите ипотечния кредит да изгърмиш, ама то това вече ще е от нашенска лакомия. Иначе ако самоучастието ти е над 50% никоя банка няма да ти откаже ипотечен кредит ако ще дохода ти на хартия да е 0. Та отново достигам до извода, че преди да се нагърбиш с ипотека трябва освен сигурен доход и парички в кеш, за да има резерв в критични моменти.
    А ако имаш по голямо депозитче и апартаментче от 2ри тип, тогава покупката на нещо ново ще е най сладка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Д_Д_Д Разгледай мнение
      ... Ако закръглиш на око курсовете на някои от основните валути, то 1 USD = 1 CAD = 1 AUD = 1 CHF. Тези "единици" не вещаят добро. Направо са в астрологична връзка
      Преди 10 години 1 USD = 1 EURO = 100 JPY, ама нищо не стана

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Имотите вече не са интересни и доларите ще станат безинтересни поне в познатите ни количества..вървим към момента в който ще бъде интересно дали си си хапнал днес.В тази държава която вече се е превърнала в донъчно блато няма да има откъде да се съберат пари с които да се платят такива заплати на бюджетните хрантутници че те да могат да си засищат глада. Просто парите в новите им количества тук ще дойдат с много голямо закъснение.Няма бягство от тази съдба.
        Това за долара, не съм много съгласен.
        Някъде бях чел, че 85% от транзакциите в света се случват в долари. За сега не виждам алтернатива. Не вярвам и в неговото силно обезценяване, макар че много го определят като junk.
        Мен друго ме притеснява ... Ако закръглиш на око курсовете на някои от основните валути, то 1 USD = 1 CAD = 1 AUD = 1 CHF. Тези "единици" не вещаят добро. Направо са в астрологична връзка

Коментар

• Д_Д_Д

Имотите вече не са интересни и доларите ще станат безинтересни поне в познатите ни количества..вървим към момента в който ще бъде интересно дали си си хапнал днес.В тази държава която вече се е превърнала в донъчно блато няма да има откъде да се съберат пари с които да се платят такива заплати на бюджетните хрантутници че те да могат да си засищат глада. Просто парите в новите им количества тук ще дойдат с много голямо закъснение.Няма бягство от тази съдба.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Д_Д_Д Разгледай мнение
            Вие си говорите за инфлация и долари ... две много свързани неща, подправени по китайски.

Според мен, имотите у нас все още са балон, в общия случай. И "медийните" цени са само във въображението на продавачите.
            Преди кризата, доста хора бяха решили, че инвестицията в имоти няма алтернатива. Познавам един билюк народ дето имат бели апартаменти за черни дни
            Ако не дай си боже българинът реши, че да притежаваш апартамент или къща няма толкова голяма стойност, т.е. малко да понижи сантимента, ще видите какво чудо ще стане ... и цените ще бягат, вероятно и от ниска инфлация, дано при нас не е дефлация
            Хахаха, ами българинът вече го е РЕШИЛ - с изтичането на последното поколение в чужбина и отрицателния прираст

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
              Хайде за последно, че ще стане спам.

Казвам каква е целта: Консуматорът да си мисли, че ако акциите му в момента са $10 000, то след година-две ще бъдат $20-30 000. Ако успеят да го убедят в това, тогава той СЕГА ще тегли кредит (както е ставало последните 50-на години) и ще си мисли, че с поскъпването на акциите ще успее да покрие значителна част от кредита си или поне това ще бъдат резервът му при евентуално загубване на работа. Започне ли се теглене на кредити, ще се увеличат потреблението, инфлацията и пак ще навлезем в старото русло отпреди 2-3 години. Да, ама точно това не ще да се случва и полиси-мейкърите май също не намират интструмент за случването му.
              Тука съм съгласен вече.

И точно затова мисля, че е странно да се говори за инфлация, ЗАСЕГА.

Коментар

• anon6706

Те го дижират надуването , въобще не е случайно че ФЕД отпуска милиарди и официални лица заяввяват че е добре парите да се инвестират в Азия понеже там се печелело ..Ако ти е направило впечатление и съм сигурен че е. Имам идея кога ще се взриви Азия и всичко , но не ми се споделя..набелязъл съм си много падходящ за целта момент..има такъв в който вероятността да е тогава е много висока.Заблуждаваш се , че янките ще пострадат ...мисля че страданието ще бъде за всички а само те бързо и лесно ще възкръснат след това.Европа е като буре с барут с тези огромни бюджетни дефицити , еврото не е монета , но и там успяват да надуват обстоятелствата засега.После ще си говорим пък че парите не са нищо и най важното е да има какво да се яде.Така ще го отнесем че ще сънуваме 96-97 г.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Вие си говорите за инфлация и долари ... две много свързани неща, подправени по китайски.

Според мен, имотите у нас все още са балон, в общия случай. И "медийните" цени са само във въображението на продавачите.
                  Преди кризата, доста хора бяха решили, че инвестицията в имоти няма алтернатива. Познавам един билюк народ дето имат бели апартаменти за черни дни
                  Ако не дай си боже българинът реши, че да притежаваш апартамент или къща няма толкова голяма стойност, т.е. малко да понижи сантимента, ще видите какво чудо ще стане ... и цените ще бягат, вероятно и от ниска инфлация, дано при нас не е дефлация

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
                    Това за което пишеш сега и в миналия пост, съм го обмислил и аз. Но не съм съгласен с извода.

Човек има 1000$ заплата. Има и 10 000$ в акции. Преди кризата е харчел всеки месец по 1000$. Ценита са били - x.

Сега да кажем харчи пак 1000$, защото толкова му е заплатата и вижда, че нещата не са трагични и акциите му се качват и му дават сигурност.

Ок ама той пак харчи 1000$ и цените отиват на нивата от преди кризата - x, а НЕ СТАВАТ ПО-ВИСОКИ - x+1. Откъде са му дошли допълнителните 100$ напримерза +1то. Както ти каза, той не е кеширал приходите от акциите.

Възможен вариант е през кризата да е спестявал и сега да може да харчи 1100$, но не ми се вярва, американците на са много пестеливи.

Отделно тези 10% безработни преди са харчели повече. И правят уравнението отрицателно.
                    Хайде за последно, че ще стане спам.

Казвам каква е целта: Консуматорът да си мисли, че ако акциите му в момента са $10 000, то след година-две ще бъдат $20-30 000. Ако успеят да го убедят в това, тогава той СЕГА ще тегли кредит (както е ставало последните 50-на години) и ще си мисли, че с поскъпването на акциите ще успее да покрие значителна част от кредита си или поне това ще бъдат резервът му при евентуално загубване на работа. Започне ли се теглене на кредити, ще се увеличат потреблението, инфлацията и пак ще навлезем в старото русло отпреди 2-3 години. Да, ама точно това не ще да се случва и полиси-мейкърите май също не намират интструмент за случването му.

Коментар

Това за което пишеш сега и в миналия пост, съм го обмислил и аз. Но не съм съгласен с извода.

Човек има 1000$ заплата. Има и 10 000$ в акции. Преди кризата е харчел всеки месец по 1000$. Ценита са били - x.

Сега да кажем харчи пак 1000$, защото толкова му е заплатата и вижда, че нещата не са трагични и акциите му се качват и му дават сигурност.

Ок ама той пак харчи 1000$ и цените отиват на нивата от преди кризата - x, а НЕ СТАВАТ ПО-ВИСОКИ - x+1. Откъде са му дошли допълнителните 100$ напримерза +1то. Както ти каза, той не е кеширал приходите от акциите.

Възможен вариант е през кризата да е спестявал и сега да може да харчи 1100$, но не ми се вярва, американците на са много пестеливи.

Отделно тези 10% безработни преди харчеха повече.
                      1000$ , но може и по-малко да са !!!
                      Плюс 10 % приблизително дето
                      са безработни и незнам си колко
                      дето са на половин работно време
                      да кажем. Тои Анон може и да ги
                      знае колко са работещите в САЩ
                      дето работят по-малко часове
                      =================================
                      http://www.vbox7.com/play:e3e388ed
                      Спасете Мирко !!!
                      --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                      http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

Идеята не е да се кешира от борсата и парите да се харчат, а да се създават нагласи в консуматора, че има бели пари за черни дни. Както се и създава инфлацията. Тя се причинява в основна степен от инфлационните очаквания, а не от самото харчене в момента.

Отделно тези 10% безработни преди са харчели повече. И правят уравнението отрицателно.
                        Last edited by javcho; 12.11.2010, 17:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          Кажи си предположението за момента в който Азия ще цъфне по всички шевове ?Интересно ми е много , имам идея по въпроса.
                          Ами те са почти цъфнали, но не знам кога ще "вържат".
                          China CPI y/y реален: 4.4% очакван:4.1% предишен:3.6%
                          Това си е доста ускорена инфлация и в никакъв случай здравословна.
                          Не се наемам с прогнози.

Коментар

• anon6706

Кажи си предположението за момента в който Азия ще цъфне по всички шевове ?Интересно ми е много , имам идея по въпроса.
                            D.Y.F-091066

Коментар

Най-интересното в случая е, че парите наистина достигат до крайния потребител. Макар и много завъртяно - през покачването на борсата. В САЩ борсовите цени имат огромно значение за материалното благополучие на средния американец. Потребителите все пак не развързват кесиите (защото са празни), а и не желаят ново набълбукване с кредити, макар и на рекордно ниски лихви. Това е парадоксът, с който се борят икономическите "светила" в момента.
                              А инфлацията се повишава и то точно където иска ФЕД - В Китай. Макар, че и тук важи с пълна сила - "Внимавай какво си пожелаваш". Защото започне ли сгромолясване на Китай, то и суровините ще го последват, колкото и да е обезценен долара. Тогава и Господ не може да спаси САЩ от японския модел дефлационна спирала.
                              Успех.
                              Съгласен на 1000% !!!

Ето за това чета този форум!
                              За резултата бях сигурен но в слуая разбрах от къде ще мине влака

И аз повтарям че печатането на долари ще донесе дефлация!

Коментар

Еха, къде се изгуби?

Без теб не е същото.

По червеното, не съм много съгласен.

Ако предположим, че голямата част от средните америкаци не са спекуланти. Повечето парите на борсата са им за пенсия. Тоест не влизат и излизат често.

Първи вариант. Има ли са 1000$ в акции 2007. Не са ги пипали. Сега имат 800$.

Втори вариант. Кризата ги е отрезвила и не искат да се занимават с борси.

Трети вариант. Излезнали са преди дъното и са влезнали после. Малко вероятен, а и малък процент е успял да направи 20-30% печалба.
                                Вече почти не пиша.

Идеята не е да се кешира от борсата и парите да се харчат, а да се създават нагласи в консуматора, че има бели пари за черни дни. Както се и създава инфлацията. Тя се причинява в основна степен от инфлационните очаквания, а не от самото харчене в момента.

Спомни се какви теми имаше в този форум по времето на СОФИКС 1800-1900. От сорта на какви часовици, амтомобили и прочие неща са подходящи за инвеститор на БФБ. Малка част от тези неща се купуват с кеширани акции, а главно със свободен кеш или с кредити. Това е така, защото алчността да държиш поскъпващи акции е по-силна от трезвия разум.
                                Last edited by anon6706; 12.11.2010, 17:05.

Коментар

X