IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

И как ще ги спреш точно " казаците" ако дойдат? С 5- те работещи самолета с подводницата или с какво?. Интереса на България е да се спре руснака в Украйна и да служи за пример на диктаторчета тип Ердоган или Си, че не може да се завладява територия на съседа без да има последствия. Много по изгодно за България е да няма сблъсък между Нато и Русия, защото ще е на българска, полска и румънска територия вместо както е сега на украинска.
    Факт, по-изгодно е да се бият в Украйна, отколкото у нас. А как ще стигнат у нас, че уж съм добър по география - ще прескочат Румъния или ще минат през Турция за по-пряко? Или Ердо ще се насере от страх и вече няма да плаши Гърция или нас, ако решим да направеим един Възродителен или вземем, че забравим ДПС? Ние сме в ЕС и НАТО, наше задължение е да се зашитаваме помежду си - факт, но Украйна не е член нито на едното, нито на другото, а влизането ѝ в ЕС ще е глупост свише - ще значи 0 евро за нас, щото всичко ще отиде в Украйна, Затова не ни трябват и Шумадия в ЕС, и Северна Фиромия, но това е друга тема

Сатз, за джуджака това, дето го е взел, е Русия (и исторически до много голяма степен е така, нека сме честни). Затова и не виждам като как ще го бием - той има нюкчета и няма какво да губи, ние нямаме нюкчета и имаме какво да губим. Дано да умре или да му направят преврат - това е единственият шанс, ама.

И добре, нека да умре примерно и печелим, какво става - съдим Русия на 1 трилион репарации я суровини на цени, определени от ЕС? Не помня САЩ да са платили някакви репарации на Виетнам, а загубиха войната там. Не помня и да саплатили за нюкчетата в Нагазаки и Хирошима, което е най-голямото зверство евър в световната военна история. Та какво правим в такъв случай? ЕС ще се огъзи пак и ще плати, нали? А нашата далавера каква е - да няма повече кинтички за голтаци като нас, а да са за Украйна - великанско, честно.

Спирам, утре може да драсна 2-3 реда, ако има интерес - благодаря на всички за хубавата дискусия - явно можело и без обиди
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Имаш предвид порошенко нали- той спретна преврата, е барабар с баба ти с курабийките , е имаше и други герои- яценюк и разни знайни и незнайни войни
      Заций пак нещо Уникално знае, нещо като за отрицателните цени.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
        Между другото руската групировка( 20 000) В Херсон и областта, която е в оперативно обкръжение е поискала зелен коридор от украинците
        Еййй, това, разузнаването, много яко ти долага, брат. ХвалА!

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Интересът на България е Русия да не си мисли, че може да превземе която си територия реши.

Предвид нашата география, разположение в Европа, историческа промивка и настроения на русофилския контингент, ние сме в пряка заплаха от анексиране на минимум Варна и Добрич.

И всичко това звучеше като фантасмагория, докато Аладин не се закани на Полша от Мариупол.

​​​​​​Уви, както вече написах, накрая Украйна ще се оправи и ще влезе при богатите, а ние пак ще питаме защо Европа не ни обича. Сейм олд стори.
          Човече, Украйна умира и никога, няма да е дори близко до това, което беше . Заслугата е на Запада и неговите подлоги там.

Коментар

• Изтрепаха народа там и двете страни вършат лоши неща без да им пука, обаче се задава видов ден и руснаците като видяха накъде вървят нещата просто вдигат парцалите. Там има хора, които много са пострадали от тяхната безпардонност на упрявляващите, загубили са толкова че в този си живот не могат да си го върнат, дори няма смисъл да го живеят. Там тепърва ще се омажат нещата, хората и руснаци и украинци са срещу тях, не висички са страхливци пък и страха е до време.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

Две уточнения - Ядрената сила да бъде бита у дома си!!! (няма такива мераци никой)

2 - Узурпатора на власт, военния престъпник, е цялата причина!
              Нищо друго! - Ако спазва собствените си закони, то трябва вече да е с 20год. присъда и с НУЛА танкове в Украйна! Факт!
              Имаш предвид порошенко нали- той спретна преврата, е барабар с баба ти с курабийките , е имаше и други герои- яценюк и разни знайни и незнайни войни

Коментар

• Между другото руската групировка( 20 000) В Херсон и областта, която е в оперативно обкръжение е поискала зелен коридор от украинците

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Хубаво, това звучи логично и... фантасмагорично. Че има русороби тук е безспорен факт, съшо както има и козяколюбци - и двата типа не са българи и не обичат Родината си и като 90%+ от мненията са от такива. Затова аз търся българската гледна точка - кое е най-изгодно за нас. Ок, рапките са капути, не може да се разчита на тях и т.н. Да видим какво ни предлагат от ЕС към момента - жесток натиск за северна фиромия (и ни го начукаха троен), орязване на парите по Плана за устойчивост и ролята на оптини зайчета в лицето на Кирчо и Кокорчо да видим какво биха на правили рашките, ако им се опънем. Ми аз не я разбирам така тая работа - вие се сбийте с тях, пък ние ще видим после какво ще направим, ама нещо директно да трейднем - йок.

Щото в ЕС следва да сме незаивисими държави, нали? А не някакви безгласни субекти тип когато бяхме в СИВ и Варшавския договор. И не, не говоря за излзиане от ЕС и НАТО (това само малоумния Копейкин може да го мисли), говоря за това да сме равноправни субекти, а ние не сме. Ми като не сме - жу су и и да си ЕПМ и едните, и другите. да се оправят - ако САЩ предложат по-добри цени на газа, да се купува от тях, ако е Путя - от него. С останалите суровини е същото - а сега си помислете какво ще стане, ако Путя се врътне и рече, че не само няма да ни доставя свежо ядрено гориво(щото нас газа не ни брига особено - 2-3 завода и 2-3 Топлофикации, все тая) и още по-важното, щото ядрено все ще намерим - ако откаже да го складира в Русия. Тогава какво правим? Къде ще го складираме? На жълтите павета? Или под тепетата? Не, май САЩ щели да го вземат - ей така, на добра воля.

Сатс, знаеш, уважавам мненията ти, имаме си закачките и засега всичко е било точно. И сега е така - не ми пука за войната, просто гледам стртегически - за мен е невъзможно ядрена сила да бъде бита. По дифолт е невъзможно. Другото са фантазии, за мен поне. А удължаването а военните действия не ни е от полза - суровините ще си намерят път, но без еФтини суровини сме чао. А това ме вълнува повече, отколкото задника на Зеленко и как казаците ни идвали в Добруджа. И друг път са идвали, и са яли дедовия. И сега ще го ядат, ако дойдат, ама тогава само таквиа като мен ще отидат, жълтопаветниците ще избягат. И ще се борят като Зеленко във фейса и телеграма
                  И как ще ги спреш точно " казаците" ако дойдат? С 5- те работещи самолета с подводницата или с какво?. Интереса на България е да се спре руснака в Украйна и да служи за пример на диктаторчета тип Ердоган или Си, че не може да се завладява територия на съседа без да има последствия. Много по изгодно за България е да няма сблъсък между Нато и Русия, защото ще е на българска, полска и румънска територия вместо както е сега на украинска.

Коментар

Честно казано, мен почва да ме притеснява ситуацията. Руснаците няма случайно да бягат панически от трудно завоювани региони, без поне да тероризират с артилерия украинците.
                    Тука нещо не е както трябва.

Да не е... Шойгу е за уволнение... явно Путин яко го лъжат генералите.

Някой там в ген щаба е за смяна... според мен ако искат да има и минимален шанс за успех, трябва да сложат Кадиров на чело на тази "операция", че иначе нещата отиват в киреча.

Бягат панически, защото така се случва като ти се разпадне фронта и нямаш втора линия на отбрана... защо няма втора линия на отбрана... защо няма разузнаване.... къде са спали и защо са спали...

Да сега пропагандата казва, че това е някаква "велика тайна стратегия", но всички виждат, че си е чист разгром.

Коментар

.. - за мен е невъзможно ядрена сила да бъде бита. По дифолт е невъзможно. Другото са фантазии, за мен поне. А удължаването а военните действия не ни е от полза - суровините ще си намерят път, но без еФтини суровини сме чао. А това ме вълнува повече, отколкото задника на Зеленко и как казаците ни идвали в Добруджа. И друг път са идвали, и са яли дедовия. И сега ще го ядат, ако дойдат, ама тогава само таквиа като мен ще отидат, жълтопаветниците ще избягат. И ще се борят като Зеленко във фейса и телеграма
                      Две уточнения - Ядрената сила да бъде бита у дома си!!! (няма такива мераци никой)

2 - Узурпатора на власт, военния престъпник, е цялата причина!
                      Нищо друго! - Ако спазва собствените си закони, то трябва вече да е с 20год. присъда и с НУЛА танкове в Украйна! Факт!

Коментар

Интересът на България е Русия да не си мисли, че може да превземе която си територия реши.

Предвид нашата география, разположение в Европа, историческа промивка и настроения на русофилския контингент, ние сме в пряка заплаха от анексиране на минимум Варна и Добрич.

И всичко това звучеше като фантасмагория, докато Аладин не се закани на Полша от Мариупол.

​​​​​​Уви, както вече написах, накрая Украйна ще се оправи и ще влезе при богатите, а ние пак ще питаме защо Европа не ни обича. Сейм олд стори.
                        Хубаво, това звучи логично и... фантасмагорично. Че има русороби тук е безспорен факт, съшо както има и козяколюбци - и двата типа не са българи и не обичат Родината си и като 90%+ от мненията са от такива. Затова аз търся българската гледна точка - кое е най-изгодно за нас. Ок, рапките са капути, не може да се разчита на тях и т.н. Да видим какво ни предлагат от ЕС към момента - жесток натиск за северна фиромия (и ни го начукаха троен), орязване на парите по Плана за устойчивост и ролята на оптини зайчета в лицето на Кирчо и Кокорчо да видим какво биха на правили рашките, ако им се опънем. Ми аз не я разбирам така тая работа - вие се сбийте с тях, пък ние ще видим после какво ще направим, ама нещо директно да трейднем - йок.

Щото в ЕС следва да сме незаивисими държави, нали? А не някакви безгласни субекти тип когато бяхме в СИВ и Варшавския договор. И не, не говоря за излзиане от ЕС и НАТО (това само малоумния Копейкин може да го мисли), говоря за това да сме равноправни субекти, а ние не сме. Ми като не сме - жу су и и да си ЕПМ и едните, и другите. да се оправят - ако САЩ предложат по-добри цени на газа, да се купува от тях, ако е Путя - от него. С останалите суровини е същото - а сега си помислете какво ще стане, ако Путя се врътне и рече, че не само няма да ни доставя свежо ядрено гориво(щото нас газа не ни брига особено - 2-3 завода и 2-3 Топлофикации, все тая) и още по-важното, щото ядрено все ще намерим - ако откаже да го складира в Русия. Тогава какво правим? Къде ще го складираме? На жълтите павета? Или под тепетата? Не, май САЩ щели да го вземат - ей така, на добра воля.

Сатс, знаеш, уважавам мненията ти, имаме си закачките и засега всичко е било точно. И сега е така - не ми пука за войната, просто гледам стртегически - за мен е невъзможно ядрена сила да бъде бита. По дифолт е невъзможно. Другото са фантазии, за мен поне. А удължаването а военните действия не ни е от полза - суровините ще си намерят път, но без еФтини суровини сме чао. А това ме вълнува повече, отколкото задника на Зеленко и как казаците ни идвали в Добруджа. И друг път са идвали, и са яли дедовия. И сега ще го ядат, ако дойдат, ама тогава само таквиа като мен ще отидат, жълтопаветниците ще избягат. И ще се борят като Зеленко във фейса и телеграма
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                          Защото се иска да приключим с капуткин по-бързо? ей тъй чисто цинично?
                          а още причини има в думите съюзници,солидарност, ценности и т.н.

Аз горните думи ги искам както ги знам, а като дойде мутра да ги оспорва - нямаш избор тряя го Хаймаросаш, еле ако нагъл фатмак къде само от бой разбира и думата му не струва нищо(тва последното всъщност е най-голямата причина да бъде размазан )

Все още човечеството не разполага с механизми "да огрее навсякъде" знаеш го много добре. Интернет колко беше развит 1994г.? Затова и така с Руанда. Та освобождаването на Дубровник 1995-та, колко българи го знаят. М?
                          Зазка жена ти ли върти педалите на динамото че да пишеш, нали ти спряха тока. Човека попита защо не даваме на руанда, щом даваме на украйна. Може да се направи всички дарения да се делят на 2-3-4 на колкото кажем и да отиват по предназначение. Аз искам да даря на бурунди 2 лв- но не може- може само за украйна. Искам да даря 1 лев на русия- не може- може само за украйна

Коментар

Това е супер, а ЕС какво общо има? Не помня УК и САЩ да са част от ЕС в момента или към 24.02.2022, даже едните направиха всичко възможно да не са точно в този съюз. Та пак не разбирам защо ние да следва да помагаме на Украйна, ..
                            Защото се иска да приключим с капуткин по-бързо? ей тъй чисто цинично?
                            а още причини има в думите съюзници,солидарност, ценности и т.н.

Аз горните думи ги искам както ги знам, а като дойде мутра да ги оспорва - нямаш избор тряя го Хаймаросаш, еле ако нагъл фатмак къде само от бой разбира и думата му не струва нищо(тва последното всъщност е най-голямата причина да бъде размазан )

Все още човечеството не разполага с механизми "да огрее навсякъде" знаеш го много добре. Интернет колко беше развит 1994г.? Затова и така с Руанда. Та освобождаването на Дубровник 1995-та, колко българи го знаят. М?

Виж що се правиш на луд, ми е по-интересно

Коментар

• Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение

Глупости..така си мисли който не е наясно какво става. Русия се изтегли от там, дори им оставят военната си техника, познай защо ? Защото на Русия няма да и трябва, но на Украйна ще и трябва много военна техника още. Това за победата го реваха, реваха..ето подариха им победа, от Киев се изтеглиха да не го направят като Мариупол. В Украйна вече може да се събере много голяма армия, има хора които ще тръгнат, но не и със Зеленски, биха воювали за мир.
                              И на мен радостта ми идва малко преждевременна.
                              Отстъплението на руснаците е пълно, тотално и напълно абсурдно. На момента минаващо в бягство от завоювани с месеци жестоки боеве територии.
                              Да не отстъпват, защото се засилват за скок ...

Коментар

Това е супер, а ЕС какво общо има? Не помня УК и САЩ да са част от ЕС в момента или към 24.02.2022, даже едните направиха всичко възможно да не са точно в този съюз. Та пак не разбирам защо ние да следва да помагаме на Украйна, щото Путя бил капут - ок, капут е, не мисля, че нормален човек спори за това, но и Зеленко е не по-малък капут, че и даже тон ми държи, че съм му бил длъжен - ай сиктир, голтак с чифте пищови на гол тумбак!

Митко, не няма нищо общо ситуацията на ЕС спрямо Русия, съотнесена с тази межди ИРИ и Османската държава - чел си вероятно, че тогава е имало гражданска война между баща и син там, та те сами са поканили османците и т.н. Това е мантра на комунистическата пропаганда - как, ако сме били единни "славяните", никога не сме били паднали под "турско". Хайде да проумеем едно - Украйна не е в ЕС, не е и в НАТО - баш ме брига за нея точно толкова, колкото за войната в Йемен или Сирия. Виж, ако беше в НАТО или ЕС -ок, веднага да се задействаме, ама сега що? Щото били много готини - ок, много готини са - по-големи глупсоти от севернофиромските съм чел само в украинските учебници по история. Даже комунетата бяха една степен по-обрани в дивотиите си.

С две думи - Путя е агресор, но не виждам причина да се помага чак толкова на Украйна, че да го ядем ние дебелия. Квото са си надробили, да си го сърбат - едно жу су и у два поста у фейса са им достатъчни. Сега си убиваме суровинния придатък за кеф на САЩ и УК - интересно колко пари и въоръжение даде УК и колко ЕС? Виж ако Путя удари страна от ЕС или НАТО - разбира се, веднага всички жълтопаветници да се мобилизират и на марш на скок към Масквата.

Та пак не разбрах - за чий да помагаме на Украйна? А зашо не помагаме на Йемен? Или на Руанда и Бурунди? Примерно.

П.С. Знаете, че не ме брига за темата и не пиша в нея, ма не разбирам спора изначално и най-вече нас кво ни брига, че да ручаме жабетата. Унграия например си блокира санкции, търгува си с Путята, пък пак е и в ЕС, и в НАТО и не могат да и пръднат на дедовия. Едно време така Маляките си правеха бизнес и бяха срещу санкциите с Милошевич - не помня да се понесли някаки негативи?

Коментар

X