IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Западът трябва да се подготви за колапса на Русия през следващите четири или пет години, предупреди бившият американски генерал Бен Ходжис – служил в американската армия в Европа, както и в Ирак и Афганистан. Той направи прогнозата, докато украинските сили продължават да постигат огромни успехи във войната си срещу Русия.

Миналия месец генерал Ходжис каза, че изтощените руски войски може да се провалят до края на тази година.

Украйна успя да си върне окупирани от Русия райони в Харков. Значителни количества оръжия и боеприпаси бяха изоставени, тъй като Москва набързо изтегли войските си, за да ги предотврати да бъдат обкръжени.

Ходжис каза пред Times Radio в понеделник: „Може да гледаме на колапса на Руската федерация, какъвто е през следващите четири или пет години.

„Не бяхме подготвени за разпадането на Съветския съюз [през 1991]. Трябва да сме подготвени за тази възможност.“

Обяснявайки защо Русия може да се разпадне, той каза: „Военните бяха разкрити, голямата корупция ще стане непоносима за за руските граждани”.

Двата ключови стълба на тяхната индустрия, износът на енергия и на оръжия, ще пострадат”

„Руснаците се сринаха на толкова много места, защото са изтощени, тяхната логистика е изчерпана, техните офицери са убити”, каза Ходжис по повод скорошните успехи на украинците.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Ей ама големи с те манипулатори! Като се осерете, веднага почвате - Сърбия, Виетнам, Япония! Годината е 2022! Вие бомбите цивилна инфраструктура, само и само за да навредите на цивилното население. Това е геноцид!
      Е много ясно, че не е геноцид... Батко като убива жени, деца и стари хора. Като бомбардира НПЗ, като разрушава мостове, жп линии това са съпътстващи жертви и щети

Сърбия е живо доказателство, че по-лошо от войната с англосаксите е приятелство с тях... Поредната национална катастрофа, добре че са пиндо трубадурите да ми обяснят колко сме добре.

Аз питам: Кога ще ги стигнем братята сърби!

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Irac???
        Ох, как забравих и Ирак, хубу че ме подсети.

Коментар

Ей ама големи с те манипулатори! Като се осерете, веднага почвате - Сърбия, Виетнам, Япония! Годината е 2022! Вие бомбите цивилна инфраструктура, само и само за да навредите на цивилното население. Това е геноцид!
          Irac???

Коментар

• От стрийма на РИА

Спецоперация, 12 сентября. Главное:

▪️ Минобороны РФ сообщило, что Киев потерял за сутки более 300 человек убитыми и до 1000 ранеными на Николаево-Криворожском направлении

▪️ ВКС РФ высокоточными ударами поразили пункты управления нацформирования «Кракен» в Харьковской области, сообщило МО РФ

▪️ Украинские войска не оставляют попыток перейти в контрнаступление в районе Красного Лимана в ДНР, но ситуация остается контролируемой, заявил Пушилин

▪️ Путин находится на постоянной связи с министром обороны и всеми военачальниками, сообщил Песков. Комментируя перегруппировку войск РФ в районе Балаклеи и Изюма, он заявил, что любые действия в ходе спецоперации докладываются верховному главнокомандующему

▪️ Предпосылок для переговоров Путина и Зеленского в настоящее время нет, заявил пресс-секретарь российского президента

▪️ МАГАТЭ сообщило о начале консультаций о создании вокруг ЗАЭС охранной зоны ядерной и физической безопасности. По словам гендиректора агентства, защитная зона должна быть создана в результате соглашения между Украиной и Россией

▪️ Киев готовит большое наступление в районе Запорожской АЭС, перебрасывая в район ракетное вооружение и артиллерию, сообщили власти региона

▪️ Один человек погиб, 4 ранены при обстреле пограничного пункта в селе Логачевка Белгородской области, сообщил губернатор региона

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение

войната в Югославия, кажи за бомбардировките на РТС Сърбия по време на новините, както и бомбардираното училище в Алексинац...

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Ти нещо видя ли от това видео? Може птица в двигател да е влязла, и още ред неща, извън желанието и възможностите на пилота да поправи. Понеже, американски самолети не падат, нале.
                ...Пък ми се видя, също така, на екрана на мобилния, че, самолетът беше нещо от вида на Су-25/39, щурмовак, а не изтребител.
                Вижда се, че не е изтребител, но какво от това, падат доста по-често от американските - факт!

Коментар

• Кадыров сообщил об "интересном сюрпризе" от бойцов "Ахмата" для украинских банд

"Отряд специального назначения "Ахмат" во главе с дорогим братом, заместителем командира полка полиции ФФГКУ "УВО ВНГ России по ЧР" Султаном Рашаевым, в круглосуточном режиме проводит денацификацию Украины. Наши бойцы подготовили украинским бандформированиям интересный сюрприз, о котором скоро станет известно. Ну а пока не буду раскрывать карты", - написал он.

Об этом сообщает "Рамблер". Далее: https://news.rambler.ru/politics/493...ource=copylink

Коментар

войната в Югославия, кажи за бомбардировките на РТС Сърбия по време на новините, както и бомбардираното училище в Алексинац...
                    Какво да каже? Янките се покриха с позор ли? Ами дали му стиска?

Коментар

• на мен мечтата ми е да видя руси и украинци да воюват рамо до рамо срещу Батко, както чеченските отряди на Рамзан Ахматыч, който режеше гърлата на призивните войничета, по време на първата чеченска война, в момента воюват със своите православни братя... Дали Кадыров не е поредния кавказец, който ще каже Вдигам тост за Великия руски народ....! Кадыров можем да го назначим за глава на Украинската република в състава на Русия

Путин е велик стратег, на Украйна Русия воюва срещу Абсолютното зло! Наше дело правое! Враг будет разбит! Победа будет за нами!
                      Last edited by Макс; 12.09.2022, 22:52.

Коментар

Айде пак едни и същи глупости! Кой е казал, че целта е да бъде бита???? Целта е само да бъде изгонена от украинската земя. Тва е!
                        Няма да се получи, те са като алгоритъм и повтарят думите на "мутрофанова", не се хаби

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Хубаво, това звучи логично и... фантасмагорично. Че има русороби тук е безспорен факт, съшо както има и козяколюбци - и двата типа не са българи и не обичат Родината си и като 90%+ от мненията са от такива. Затова аз търся българската гледна точка - кое е най-изгодно за нас. Ок, рапките са капути, не може да се разчита на тях и т.н. Да видим какво ни предлагат от ЕС към момента - жесток натиск за северна фиромия (и ни го начукаха троен), орязване на парите по Плана за устойчивост и ролята на оптини зайчета в лицето на Кирчо и Кокорчо да видим какво биха на правили рашките, ако им се опънем. Ми аз не я разбирам така тая работа - вие се сбийте с тях, пък ние ще видим после какво ще направим, ама нещо директно да трейднем - йок.

Щото в ЕС следва да сме незаивисими държави, нали? А не някакви безгласни субекти тип когато бяхме в СИВ и Варшавския договор. И не, не говоря за излзиане от ЕС и НАТО (това само малоумния Копейкин може да го мисли), говоря за това да сме равноправни субекти, а ние не сме. Ми като не сме - жу су и и да си ЕПМ и едните, и другите. да се оправят - ако САЩ предложат по-добри цени на газа, да се купува от тях, ако е Путя - от него. С останалите суровини е същото - а сега си помислете какво ще стане, ако Путя се врътне и рече, че не само няма да ни доставя свежо ядрено гориво(щото нас газа не ни брига особено - 2-3 завода и 2-3 Топлофикации, все тая) и още по-важното, щото ядрено все ще намерим - ако откаже да го складира в Русия. Тогава какво правим? Къде ще го складираме? На жълтите павета? Или под тепетата? Не, май САЩ щели да го вземат - ей така, на добра воля.

Сатс, знаеш, уважавам мненията ти, имаме си закачките и засега всичко е било точно. И сега е така - не ми пука за войната, просто гледам стртегически - за мен е невъзможно ядрена сила да бъде бита. По дифолт е невъзможно. Другото са фантазии, за мен поне. А удължаването а военните действия не ни е от полза - суровините ще си намерят път, но без еФтини суровини сме чао. А това ме вълнува повече, отколкото задника на Зеленко и как казаците ни идвали в Добруджа. И друг път са идвали, и са яли дедовия. И сега ще го ядат, ако дойдат, ама тогава само таквиа като мен ще отидат, жълтопаветниците ще избягат. И ще се борят като Зеленко във фейса и телеграма
                          Айде пак едни и същи глупости! Кой е казал, че целта е да бъде бита???? Целта е само да бъде изгонена от украинската земя. Тва е!

Коментар

Гледам, че момчета тука бъркат причинно-следствените връзки, ама не може ЕС и МАТО да бъдат цели, това са инструменти за постигане на цели... Прощавай некъпана и воняща Европа, аз имам въпросче7 Кога ще стигнеш благоденствието, което живя този народ по време на Златния Век при другаря Живков!

Русия е Ноев ковчег на нормалността, морала, справедливостта. Русия се стреми да живее по Божиите закони! Руския народ е народ Богоносец!, както казва Достоевски
                            Колко мъка има по този свят, Господи...

Коментар

Ми не се учудваме, те орките освен да пуцат по Тецове, молове, болници и блокове друго не могат. Кът видят надъхана войска срещу тях - плюят си на петите и дим да ги няма.

Коментар

Съветска некадърност и нескопосаност, сами ще се изтрепят.
                                Ти нещо видя ли от това видео? Може птица в двигател да е влязла, и още ред неща, извън желанието и възможностите на пилота да поправи. Понеже, американски самолети не падат, нале.
                                ...Пък ми се видя, също така, на екрана на мобилния, че, самолетът беше нещо от вида на Су-25/39, щурмовак, а не изтребител.
                                Last edited by Pyramid; 12.09.2022, 22:40.

Коментар

Working...
                                X