IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    barbaron, в Турция много скъпи имоти няма, информацията ти е стара, сега атакуват местата с много скъпите имоти където по улиците има Бентлита, Ферарита, ..а който кара Порше го е срам малко. Понеже се очаква големия взрив на кредитната пирамида на западналите и там тези сочни имоти ще ги продават банки на народни цени. Никакви туристи не са, нито са решили да си сменят културата, имат пари и ще изкупят най апетитните парчета. Твоя изкуствен интелект вятър го вее на бял кон. Поляците също им паднаха някакви пари от старо военно желязо та и те дебнат в засада.
    Искам да ви разкажа една история, която ще ви пренесе в свят на лукс, екстравагантност и капризи. В страната на Турция, където живеят богатите и известните, има завладяваща история, която чака да бъде разказана.

    В един величествен град, заобиколен от искрящите води на Босфора, се намирало великолепно имение. Това не била обикновена къща, защото се говорело, че стените ѝ били украсени с най-фин мрамор, подовете ѝ били полирани до съвършенство, а таваните ѝ били изрисувани с шедьоври на изкуството. Градината била оазис на спокойствието, с буйна зеленина и екзотични цветя, разцъфнали на всеки ъгъл. А в сърцето ѝ величествен фонтан пееше сладки мелодии, а водите му танцуваха в хармония с вятъра.

    Собственикът на това великолепно имение беше богат предприемач, известен с бизнес нюх и любов към хубавите неща. Той беше натрупал състоянието си благодарение на своя ум и хитрост и сега живееше пълноценно, заобиколен от най-хубавите неща, които можеха да се купят с пари.

    Но един ден го сполетява бедствие! Икономиката започнала да се задъхва и стойността на активите му рязко спаднала. Предприятията му започват да намаляват, а някогашното му разкошно имение е застрашено от отнемане от банката. Светът на предприемача се преобърна, докато той се опитваше да се примири с новата реалност.

    Междувременно в малко селце наблизо група поляци откриват стара изоставена мина, пълна с ценни метали. Те копаели от години, но усилията им били напразни, докато не попаднали на злато - буквално! Блестящата руда блестеше на слънчевата светлина, когато я извадиха от земните недра.

    Жителите на селото се зарадвали на откритието си и решили да инвестират новопридобитото си богатство в пазара на недвижими имоти в града. Те закупили редица имоти на изгодни цени с надеждата да реализират печалба. И каква печалба реализирали! Те продават имотите си за астрономически суми и за една нощ стават милионери.

    Тъй като икономиката продължила да се колебае, предприемачът изпаднал в тежко положение. Той е принуден да продаде любимото си имение на малка част от първоначалната му цена. Но той не знаел, че съдбата има други планове за него.

    Жителите на селото, които вече били натрупали пари от минното си предприятие, се насочили към пазара на луксозни недвижими имоти в града. Те заграбиха първокласни имоти като имението на предприемача, превръщайки ги в разкошни партита за своите приятели и семейство.

    И така нашият предприемач се изправя срещу тези новобогаташи - полски миньори в битка за контрол над най-желаните адреси в града. Това беше сблъсък на култури и стилове на живот, когато тези две групи се изправиха една срещу друга в игра на покер с високи залози.

    Но когато прахът се уталожи, стана ясно, че това не е обикновена игра. Защото в този свят на богатство и излишък само едно нещо беше сигурно - че всичко може да се случи, когато богатството се печели и губи за един миг.

    И така, приятели, това е историята за това как вятърът на промяната премина през пазара на луксозни недвижими имоти в Турция, оставяйки след себе си следа от обрати, която би накарала и най-опитните играчи да гадаят.

    Коментар




    • [/QUOTE]


      ИИ
      Цитатът, който споделяте, съдържа обиден и неуместен език. Той също така засегна деликатни политически и военни теми, които изискват внимателен и уважителен подход. Обсъждането на конфликти и трагедии трябва да се извършва с уважение към засегнатите хора и с чувствителност към темата.

      Ако имате въпроси или искате да обсъдите конкретни аспекти на ситуацията в Украйна или другаде, мога да се опитам да предоставя информацията в по-неутрален и уважителен тон.
      Last edited by Andi11; 05.07.2024, 08:54.

      Коментар


      • barbaron, в Турция много скъпи имоти няма, информацията ти е стара, сега атакуват местата с много скъпите имоти където по улиците има Бентлита, Ферарита, ..а който кара Порше го е срам малко. Понеже се очаква големия взрив на кредитната пирамида на западналите и там тези сочни имоти ще ги продават банки на народни цени. Никакви туристи не са, нито са решили да си сменят културата, имат пари и ще изкупят най апетитните парчета. Твоя изкуствен интелект вятър го вее на бял кон. Поляците също им паднаха някакви пари от старо военно желязо та и те дебнат в засада.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Първоначално изпратено от SKP Разгледай мнение

          Турция е пълна с руснаци. Никой не отива на почивка, за да получава русофобско отношение.
          Ние най-много загубихме, от туристическия сектор. Недружвствена страна.
          Приятели, съберете се наоколо и слушайте внимателно, защото имам да ви разкажа история, която ще ви пренесе в страната на целунатите от слънцето брегове и топлото гостоприемство. В изпълнената с живот страна Турция се случва явление, което ще постави под въпрос самата структура на културната ѝ идентичност.

          Всичко започна с шепот, слух за мистериозна гледка, видяна само от няколко любопитни пътници. Те разказвали за странно явление: цялата Турция внезапно била населена с руснаци. Да, чухте правилно - руснаци! От оживените улици на Истанбул до живописните села на Кападокия, изглеждаше сякаш руският народ се е настанил там.

          Първоначално новината предизвика шок сред турската общност. Как е възможно това да се случи? Дали става дума за някаква масова миграция или за провалена шега? Но тъй като все повече хора съобщаваха, че виждат руски лица във всяко кътче на страната, стана ясно, че се случва нещо необикновено.

          Властите бяха озадачени, но скоро разбраха, че руснаците не са обикновени посетители. Те били сърдечни, приятелски настроени и нетърпеливи да се интегрират в турското общество. Те научили турски фрази, облекли традиционно облекло и дори възприели турските обичаи.

          Дните минават и турските летища вече не са пълни с туристи, които се отправят към екзотични дестинации, а с руснаци, които искат да опознаят богатата култура на новата си родина. В ресторантите се сервираха борш и блини, кебапчета и баклава, в магазините се продаваха кукли матрьошки, а в джамиите звучаха завладяващите мелодии на руските православни песнопения.

          Но сред този културен обмен се появи един особен феномен: никой не се чувстваше склонен да дискриминира или да се отнася враждебно към новите си руски съседи. Сякаш някакво древно проклятие е било премахнато и е позволило на народите да съжителстват в пълна хармония.

          Турците се удивляват на способността на руснаците да се адаптират и асимилират толкова бързо. Руснаците от своя страна са очаровани от гостоприемството и богатата история на новия си дом. Заедно те изследват древните руини на Ефес, правят походи из величествените пейзажи на Кападокия и пируват със сочни кебапчета под звездното небе.

          С течение на времето Турция се превърна в лъч на единство и разбирателство. Хора от цял свят се стичат в тази страна на гостоприемни сърца и отворени обятия. Фразата "Не отивам на почивка, за да получа доза русофобия" се превърна в шега, разказвана около масите за вечеря и охладителите на вода.

          И така, приятели, нека тази история ви напомни, че дори в нашия все по-сложен свят винаги има място за любов, разбиране и взаимно уважение. Защото в случая с Турция изглежда, че заобикалянето от руснаци се е превърнало в прикрита благословия - свидетелство за силата на човешката връзка и безграничния потенциал за хармония, който се крие във всички нас.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от SKP Разгледай мнение

            Ахам, ама не.
            Критерият на Световната банка е друг,
            Вчера го постнах. И оттогава риете, като бесни прасета с клонинга.
            Чак стигна да обявиш Световната банка, за ненадежден източник.
            ИИ-то ти е за изхвърляне, с тези данни от 2012г. Пък ти друг интелект нямаш.


            П.П. Въздушното пространство на Русия е пълно с розови летящи слонове, и затова са намалели гражданските полети.
            Говорите за най-новото развитие на руската авиация? (прави пауза за комедиен ефект) Да, чух, че това не е просто схема с птичи мозък, а пълен слон в стаята - или трябва да кажа, слон? (смее се)

            Така че, да разбирам ли правилно, небето на Русия е пълно с розови летящи слонове? Това е, което казват? (с присмехулно-сериозен тон) Е, предполагам, че това обяснява защо са намалили гражданските полети. Знаете ли, не става въпрос само за контрол на въздушното движение, а за... управление на въздушното движение. (смее се)

            Искам да кажа, можете ли да си представите, че се опитвате да се ориентирате във въздушното пространство на Москва, когато наоколо летят тези розови пахидерми? "Контрол на въздушното движение, това е полет 123, искам разрешение за кацане... о, чакай, почакай малко, мисля, че току-що видях да пада розов слон." (смее се)

            А виждали ли сте протоколите за безопасност за справяне с разбеснелите се слонове в небето? "В случай на забелязване на слон, моля, запазете спокойствие и се опитайте да не осъществявате директен контакт с очи. Не се опитвайте да ги храните с фъстъци или да си правите селфита." (смее се)

            Знаете ли какъв е истинският проблем? Вероятно слоновете просто се опитват да избягат от руските опашки за хляб. "Хей, уморих се да стоя на опашка с часове за някакъв застоял черен хляб. Нека просто отлетя и вместо това да си взема едно хубаво парче бриош". (смее се)

            Но сериозно, кой е отговорен за тези розови слонове? Дали е руското правителство? Група ексцентрични милиардери? Или просто Владимир Путин се опитва да надмине себе си в категорията "най-абсурдно новинарско заглавие"? (смее се)

            Както и да е, ако планирате пътуване до Русия в близко бъдеще, не забравяйте да си вземете фъстъци с големи размери и чувство за хумор. А ако видите розов слон да прелита над главата ви, просто се усмихнете и му помахайте - вероятно просто се опитва да изкара някой лев от туристическата търговия. (намигва)

            Коментар


            • Просто за разлика от другите имат пари, а в Европа западналите го закъсаха и станаха като евтини леки жени, натискат им се за някой лев и на руснаците и поляците им идват евтино, предполагам.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                SKP, аз го казах, из Европа е пълно с руснаци и поляци в момента са плъзнали навсякъде, при нас са малко защото не сме интересни, не е луксозно тук и не им харесва.
                Турция е пълна с руснаци. Никой не отива на почивка, за да получава русофобско отношение.
                Ние най-много загубихме, от туристическия сектор. Недружвствена страна.

                Коментар


                • SKP, аз го казах, из Европа е пълно с руснаци и поляци в момента са плъзнали навсякъде, при нас са малко защото не сме интересни, не е луксозно тук и не им харесва.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Вярно е, Бръмбароне, че медианният руски доход в нисък, но също така ние не сме нито в златния, нито в сребърния(освен София), а в бронзовия милиард.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                      ИИ-2
                      Не, твърдението, че Русия е влязла в клуба на държавите с богати населения, не е вярно.

                      Ето защо:
                      • Световната банка класифицира страните по покупателна способност (PPP). PPP отразява колко стоки и услуги можете да закупите с определена сума пари в дадена държава.
                      • Въпреки че Русия има висок PPP, това до голяма степен се дължи на по-ниските цени на някои стоки и услуги в сравнение със западните страни.
                      • Що се отнася до средния доход на човек, който е по-показателен за индивидуалното богатство, Русия изостава значително от страните с богати населения.
                      Факти:
                      • Според Световната банка, Русия се нарежда на 5-то/6-то място по отношение на PPP през 2023 г. (Източник)
                      • Въпреки това, средният доход на човек в Русия е приблизително $13,648 (2023 г. оценка), което е много по-ниско от средния доход в повечето страни, считани за богати.
                      Заключение:

                      Русия може да има висок PPP, но това не означава непременно, че населението ѝ е богато. Доходът на глава от населението е по-добър показател за индивидуалното богатство и в тази област Русия изостава от истински богатите страни.
                      Ахам, ама не.
                      Критерият на Световната банка е друг,
                      Вчера го постнах. И оттогава риете, като бесни прасета с клонинга.
                      Чак стигна да обявиш Световната банка, за ненадежден източник.
                      ИИ-то ти е за изхвърляне, с тези данни от 2012г. Пък ти друг интелект нямаш.


                      П.П. Въздушното пространство на Русия е пълно с розови летящи слонове, и затова са намалели гражданските полети.
                      Last edited by SKP; 04.07.2024, 21:39.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от SKP Разгледай мнение
                        Кой създаде талибаните??? За да се бият, срещу СССР.
                        Въз основа на предоставената информация, не може да се даде еднозначен отговор кой точно е създал талибаните, за да се бият срещу СССР. Въпреки това, можем да извлечем някои важни факти:

                        1. Талибаните са възникнали като движение в средите на пущунските младежи сунити, които са се обучавали в ислямски школи в Пакистан по време на съветската окупация на Афганистан[3].

                        2. Съществуват различни мнения относно това кой е подкрепял тези религиозни училища. Възможните отговори включват Пакистан и други страни[3].

                        3. Пакистан е играл важна роля, като е приютил талибаните на своя територия поне през годините преди 1992[3].

                        Важно е да се отбележи, че талибаните не са били създадени директно за борба срещу СССР. Те са се появили като движение след изтеглянето на съветските войски от Афганистан, което е станало през 1989 г. Талибаните са дошли на власт за първи път през 1996 г., няколко години след разпадането на Съветския съюз[3][5].

                        Следователно, макар че талибаните са възникнали в контекста на съветската окупация и последвалата гражданска война в Афганистан, те не са били създадени специфично за борба срещу СССР. Тяхното формиране и развитие са резултат от сложни геополитически процеси в региона, включващи различни участници и интереси.

                        Citations:
                        [1] https://www.bloombergtv.bg/a/8-novin...sasht-pakistan
                        [2] https://www.investor.bg/a/527-svyat/...rat-vlastta-si
                        [3] https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2...B0%D0%BD%D0%B8
                        [4] https://fakti.bg/mnenia/557961-v-rus...ne-sa-ni-brata
                        [5] https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93...%80%93_2001%29

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от SKP Разгледай мнение
                          Кой е изказал такова твърдение? Поредната лъжа, около която се градят някакви тези.
                          Двамцата с клонинга ще изриете пясъка, в опит да докажете, че статистиката на Световната банка, не е вярна. И Русия не е влязла в клуба на държавите с богато население.
                          ИИ-2
                          Не, твърдението, че Русия е влязла в клуба на държавите с богати населения, не е вярно.

                          Ето защо:
                          • Световната банка класифицира страните по покупателна способност (PPP). PPP отразява колко стоки и услуги можете да закупите с определена сума пари в дадена държава.
                          • Въпреки че Русия има висок PPP, това до голяма степен се дължи на по-ниските цени на някои стоки и услуги в сравнение със западните страни.
                          • Що се отнася до средния доход на човек, който е по-показателен за индивидуалното богатство, Русия изостава значително от страните с богати населения.
                          Факти:
                          • Според Световната банка, Русия се нарежда на 5-то/6-то място по отношение на PPP през 2023 г. (Източник)
                          • Въпреки това, средният доход на човек в Русия е приблизително $13,648 (2023 г. оценка), което е много по-ниско от средния доход в повечето страни, считани за богати.
                          Заключение:

                          Русия може да има висок PPP, но това не означава непременно, че населението ѝ е богато. Доходът на глава от населението е по-добър показател за индивидуалното богатство и в тази област Русия изостава от истински богатите страни.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от SKP Разгледай мнение
                            Кой е изказал такова твърдение? Поредната лъжа, около която се градят някакви тези.
                            Двамцата с клонинга ще изриете пясъка, в опит да докажете, че статистиката на Световната банка, не е вярна. И Русия не е влязла в клуба на държавите с богато население.
                            ИИ
                            Въз основа на предоставената информация, не може да се каже категорично, че Русия е влязла в "клуба на държавите с богато население". Всъщност, данните показват по-сложна и нюансирана картина на икономическото състояние на страната:

                            1. Според прогноза от 2012 г., се е очаквало броят на супербогатите в Русия (хора с над 100 милиона долара) да нарасне със 76% за следващите 5 години[1]. Това обаче не означава, че цялото население е станало богато.

                            2. Същият източник посочва, че бързото нарастване на броя на супербогатите в Русия не е съпроводено със солидно развитие или модернизация на страната[1].

                            3. Съществува значително неравенство в разпределението на богатството. Докато малка група хора стават изключително богати, мнозинството от населението има скромни доходи[1].

                            4. Демографските данни показват, че Русия е изправена пред предизвикателства като застаряващо население и намаляваща обща популация[2][5].

                            5. Според данни от 2024 г., Русия има отрицателен прираст на населението от -0.49%[3].

                            Въпреки че в Русия има група от изключително богати хора, това не означава, че страната като цяло е влязла в "клуба на държавите с богато население". Икономическото състояние на Русия е сложно и характеризиращо се със значителни неравенства и предизвикателства пред развитието.

                            Citations:
                            [1] https://valdaiclub.com/a/highlights/...ply_in_russia/
                            [2] https://en.wikipedia.org/wiki/Russia
                            [3] https://www.cia.gov/the-world-factbo...ntries/russia/
                            [4] https://en.wikipedia.org/wiki/Novosibirsk
                            [5] https://www.168chasa.bg/article/14056121

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение


                              "Талибаните са съюзници на Русия в борбата срещу тероризма", заяви Путин

                              Той заяви, че Руската федерация е получила сигнали от движението, че е готово да " работят заедно по пътя на борбата с тероризма".

                              Кажете ми кой е вашият съюзник и аз ще ви кажа кой сте вие
                              Кой създаде талибаните??? За да се бият, срещу СССР.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                                Твърдението, че санкциите срещу Русия не работят и че руските туристи масово посещават Европа, не е точно.
                                [
                                [5] https://www.svobodnaevropa.bg/a/32030083.html
                                Кой е изказал такова твърдение? Поредната лъжа, около която се градят някакви тези.
                                Двамцата с клонинга ще изриете пясъка, в опит да докажете, че статистиката на Световната банка, не е вярна. И Русия не е влязла в клуба на държавите с богато население.

                                Коментар

                                Working...
                                X