Първоначално изпратено от v_tin
Разгледай мнение
Освен това сградния фонд на завода не беше изчистен от претенции на собственици от преди 9-ти септември, а и беше в трагично състояние. Каквото е можело да се продаде от завода като оборудване, вече е било продадено. Това според мене е и причината, че никой не се интересуваше от този завод.
Имаше един или два търга, на които никой не се яви, и това доведе до намаляване на цената, която тогава ни се видя изгодна. Доколкото си спомням беше някъде около 300-400 хиляди долара. Та явихме се на поредния търг и понеже пак никой не дойде, купихме го от раз без наддаване. Впоследствие се оказа, че сме се прекарали, защото след ревизия се установи, че завода не притежава имущество за толкова пари.
По него време друго наше поделение, което се занимаваше с производство на шампоани, бои и пасти за зъби, отчаяно се нуждаеше от ново оборудване - пълначни и пакетиращи машини. Освен това не какви да са машини, а такива за пълнене на двуцветни пасти за зъби, които бяха с уникална наша конструкция и такива машини нямаше откъде да си ги купим.
И решихме да си разработим собствени машини именно в Мехатроника, най-големия потенциал на която бяха около 200-250 гладни, но висококвалифицирани конструктори. Сградния фонд си го построихме от самата нула, защото старите сгради си ги прибраха наследниците на техните стари собственици. Направихме едно огромно чисто ново хале с площ около 20 декара по модерни технологии и с модерно оборудване.
След това през годините разработихме и започнахме производството на най-различни машини за козметичната промишленост. Лека полека завоювахме световни пазари, и фирмата започна да процъфтява. Стигна се дотам, че започнахме да конкурираме лидиращи производители в Европа, и в един момент един от тях дойде и предложи да купи 50% от акциите на завода. Аз лично се възползвах от тази оферта и продадох целия мой дял доколкото си спомням за 5-6 милиона лева, за които пари си платих данъците и така получих правото да харча много пари за коли, къщи, имоти и каквото друго си поискам, без да ме притеснява НАП.
Към днешна дата нямам никакви акции в Мехатроника, така че не знам какво толкова ме бъзикате с нея. Всичко това можехте да го проверите в Търговския регистър по години какво точно се е случвало.
Сега задоволих ли ти любопитството?
Коментар