Първоначално изпратено от cherney
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Point of view Разгледай мнениеАко може да се вярва на Блиц - Бойко слиза под 25%. БСП +Слави+Дпс+мая дали е възможна коалиция? Учудва ме, че никой не коментира толкова важна тема за пазара?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Не е редно, след като в чужбина има 3 мил българи .Истината е ,че 1/3 от българите са в чужбина а само 2 мандата,
жалко е.
Във местата със голяма диспора - САЩ и ОК, които са извън ЕС, изборните секции са максимум само 35.
Отделно, резултатите после отиват в посолствата, а после при Константинов.
Хора, не грабнеМ ли сопите, изцерение няма да има и след днес.
В нашия случай, не може да се седи удобно на дивана и да премисляш колко е лоша поредната кандидатура на някой си.
- 1 like
Коментар
-
Не е редно, след като в чужбина има 3 мил българи .
п.п. не знам колко мандата отиват - може и да са повече. По спомени 1 мандат винаги за ДПС и като съм слушал агенциите в изборните студия дето ще почнат след 2 часа - всички са казвали че вота от чужбина нищо не променя.
Демек говоря малко наизуст по спомени.Last edited by mathematician; 04.04.2021, 18:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Point of view Разгледай мнениеАко може да се вярва на Блиц - Бойко слиза под 25%. БСП +Слави+Дпс+мая дали е възможна коалиция? Учудва ме, че никой не коментира толкова важна тема за пазара?
Във САЩ манипулираха изборите, а тука е цветя и рози ли мислиш.
При условие, че от Козяк извадиха убийствен негативен доклад за ББ дни преди изборите, Меркел си отива, а на руснаците им прави много сечено, си мисля че Банкянския ще се оттегли (оставайки в засада за кандидат президент), поставяйки начело на Герб по-начетените Сачева или Дончев.
И, отделно е важно какви пазарлъци ще се направят за министерства.
Тая цялата година са възможни много варианти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
От чужбина има влияние по-малко от 1% - някъде къде 0.5%.
По традиция там има 1 мандат, който отива за ДПС. Сега да има още един дето да иде за ГЕРБ.
жалко е.Last edited by Grosss; 04.04.2021, 18:29.
Коментар
-
Вотът от чужбина май ще се окаже решаващ.
По традиция там има 1 мандат, който отива за ДПС. Сега да има още един дето да иде за ГЕРБ.
- 1 like
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнениемай трябва нова тема, но е ясно, че в новото правителство ще бъде Слави (ако не ни изненада и направи коалиция с ББ) .. предварителни резулта показват , че ББ няма как да направи правителство?
4 агенции правят екзит полове. Резултатите варират едните дават 28% на ГЕРБ, другите 24-25 с БСП и Слави по 16-15. След 2-3 часа като почнат с паралелните преброявания ще я ясно.
А това е разпределението на депутатите на база проучванията преди изборите. Предполагам ще че горе долу подобно. Евентуално ГЕРБ и БСП да намалеят още за сметка на Слави.
Обединение трябва да има или около ГЕРБ или около БСП. Малките заедно, (въпреки че Слави не го дават за малък) трудно ще минат 120 гласа, па и ще зависят от ДПС.
Други вариант е малките да се разберат с негласната подкрепа на някой голям. И трети вариант е избори до дупка. Само че не мисля че резултатите ще са по-различни. Освен ГЕРБ да спечели още някой малък да изпадне и коалициите да станат по-лесни.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от распутин Разгледай мнение
Ама и ти герберско тролче излезе, малей, къде ще се криеш като друг направи правителство ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение
Да, такъв е Борисов. Но си задай въпроса защо ГЕРБ и днес ще бъде първа политическа сила? Отговорът е съвсем елементарен. Т.нар. опозиционни лидери са крайно неубедителни. Такъв, за съжаление, е и Христо Иванов. Ако лидер на дясното беше не Христо Иванов, а политик от ранга на Алексей Навални, Борисов щеше да претърпи много сериозна загуба днес. Само, че единия е готов да постави живота си на карта и да влезе в затвора / Навални /, а другия / Иванов /, като адвокат не плащаше осигуровките си. Личността на водача е от съществено значение. И именно поради тази причина автентичното дясно спешно трябва да потърси нов лидер. Същото с още по-голяма сила е необходимо да се случи в левицата.
От толкоз бепрепяствено лапане не си схванал, че ББ рине дъното във всяка сфера, с две думи и немска овчарка да вържеш, по-добре ще управлява държавата.
Сега, хората ще изберат по нещо от останалите партии, че дъното вече им омръзна, едва ли отново ще се слиза на Банкянското дъно, така че, поне със една степен ще са спечелили.
Мъж и жена да си избира, избира по-малкото зло, абсурд е да избере перфектната жена.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Бих си упражнил гласа, ако имаше електронно гласуване с цифров подпис например. Но понеже няма, не съм съгласен да ходя да си търся вируса хей така за сините очи на разните му там мафиоти (пардон властимащи и властдрапащи), за които въобще не ми пука. Освен всичко друго знам, че и на тях не им пука за мене, така че чувствата ни са взаимни.
...Ама иначе, Матейко "могъщ".
Коментар
Коментар