IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си говорим за жени. Какво искат жените ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Абе имам проблем с качването на всякакви снимки от този ай пад. И въобше качването на снимки тук е проблемно.
    Една дама, ако не намери смислено оправдание - не е дама! Повярвахме ти!

Коментар

Ти пък, сега, аз не знаех, че компютърът ми работи с постоянен ток, а хладилникът с променлив. Не ми разваляй вдъхновението .

....... .
      Автомобилът ти - с всички консуматори на ел. ток също използват постоянен ток, ако и новите генератори да са за променлив ток (който пък се изправя...)...

Чакаме снимките с жартиерите - с изплезени езици! :Р

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Ми айде, да те доразсмея още малко, че ми припомни един девиз на акумулаторджиите - "Късото съединение прави силата(на тока)" По аналогия на парламентарното: "Съединението прави силата"
        За изчисленията упоменати по-горе, обикновено казваме: да са живи и здрави числените методи и компютрите, които харчат ток След това добавяме наум- "да са живи и здрави и ората, които 'правят' тока"
        Не късото съединение прави силата на тока а мощността на системата която го захранва.В една подстанция ако стане ако има два трансформатора по 25 мегаволтампера но работи само единия и по определен електропровод 20 киловолта стане късо съединение токът на късо ще е един ако работят двата в паралел токът ще е по две...при едни и същи параметри на мрежата.Колкото по големи мощности респективно товари толкова по големи токове на къси съединения

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Ако може, не бихме се разсърдили (!) - разговорите за жартиери да онагледявате със снимков матРиал ....
          Абе имам проблем с качването на всякакви снимки от този ай пад. И въобше качването на снимки тук е проблемно.

Коментар

Ти пък, сега, аз не знаех, че компютърът ми работи с постоянен ток, а хладилникът с променлив. Не ми разваляй вдъхновението .

От мен да мине (сега прехвърлих топката на друг даскал) ще си поговорим и за жартиери малко по-късно. Не унивай.

Това е положението . Живот и здараве от идната седмица да си ме оставят с мойто скромно международно търговско право, че да се куртулисам .
            то и аз не знаех и ми беше по-добре.

Коментар

От мен да мине (сега прехвърлих топката на друг даскал) ще си поговорим и за жартиери малко по-късно. Не унивай.

Това е положението . Живот и здараве от идната седмица да си ме оставят с мойто скромно международно търговско право, че да се куртулисам .

Ако може, не бихме се разсърдили (!) - разговорите за жартиери да онагледявате със снимков матРиал ....
              ​​​​​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

А че ме разсмиваш ми някои сме учили преходни процеси в ЕЕС два семестъра.Изчисляване на токове на къси съединения и устоичивост на ЕЕС...Там ако знаеш какво е смятане.Всяка една трифазна система може да се разложи на система с права обратна и нулева последователност.Токове с права обратна и нулева последователност.
                Ми айде, да те доразсмея още малко, че ми припомни един девиз на акумулаторджиите - "Късото съединение прави силата(на тока)" По аналогия на парламентарното: "Съединението прави силата"
                За изчисленията упоменати по-горе, обикновено казваме: да са живи и здрави числените методи и компютрите, които харчат ток След това добавяме наум- "да са живи и здрави и ората, които 'правят' тока"

Коментар

• Първоначално изпратено от ddb Разгледай мнение
                  не може ли да спрете с тия знания, че ме заболя главата.

Това е положението . Живот и здраве от идната седмица да си ме оставят с мойто скромно международно търговско право, че да се куртулисам .

Коментар

• Първоначално изпратено от ddb Разгледай мнение
                    не може ли да спрете с тия знания, че ме заболя главата.
                    Тоя лаф само от дами съм го чувАл...

Коментар

Знанията никому не са навредили . Зубрим сега за постоянен и променлив ток и за аналогови и дигитални вериги. Вие си хортувайте.
                      Selena, събираш ток за да удряш после токчета по паважа?
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• не може ли да спрете с тия знания, че ме заболя главата.

Коментар

Знанията никому не са навредили . Зубрим сега за постоянен и променлив ток и за аналогови и дигитални вериги. Вие си хортувайте.
                          Така де - и аналоговите и цифрови сигнали са част от системата за управление на двигателя..

Коментар

Знанията никому не са навредили .
                            Пак си права! А тия знания намират приложение и в автомобилите: съвременната EMS - системата за контрол на двигателя..., в горивните инжекциони....

Ако знае това, би имал още по-голям импулс да учи: не е излишно!

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Детето се кефи, защото знае тънкостта при намирането на еквивалентното съпротивление при паралелно свързване! Хитрак! Събират се НЕ стойностните на съпротивленията, а реципрочните им стойности!

Коментар

Превеждам ти така, че не ме съди за терминологията: дадени са три типа вериги: “серийна”, при която имаш 4 величини: съпротивление, интензитет, волтаж и мощност, където общата сума е резултат от сбора на съответните величини по веригата.

Паралелна верига (може би “успоредна” е по-добър превод на български), пак с тези четири величини, но изчислени различно и смесена верига, която е микс от тези елементи.

Това е едната тема, която Санчо Панса обожава. Другата се казва “Електричеки и електронни компоненти на веригите”, които са генератори, рецептори, проводници и защитни и контролни елементи (по мои спомени “прекъсвачи” на български). Следват картинки с обозначения.

Електронните компоненти са: кондензатори, транзистори, диоди, лед.

После имаш цветови кодове за видове съпротивления: 13 цветови кода и таблично представяне.

После променливи съпротивления и потенциометри

Променливи съпротивления със светлина и температура

И още и още
                                Детето се кефи, защото знае тънкостта при намирането на еквивалентното съпротивление при паралелно свързване! Хитрак! Събират се НЕ стойностните на съпротивленията, а реципрочните им стойности!

Коментар

Working...
                                X