Първоначално изпратено от Evgo
-В интерес на истината - вече знаеш отговора на въпроса ти. Не зная защо "не вярваш" на отговора, който еднозначно са ти дали спецовете в Общината?
Разбира се, че не си по-голям от закона, дори да си самият... Евго! (с цялото ми уважение към хората, които са ти дали образованието)...
Ако колегата тактично ти дава съвет - да потърсиш специалистите, а ти не им вярваш, аз ще опитам да изчерпя въпроса ти:
1. Строежът върху общи части трябва да бъде ПРЕДВАРИТЕЛНО съгласуван с останалите съсобственици.
2. Същият вид строеж се прави, както и всеки строеж с необходимата проекто-конструкторска документация, заверена от ВИК, Енергоснабдяващо дружество... (не вярвам да нямате ток в пристройка...)
3. За голямо съжаление - всички незаконни постройки, без посочената документация - подлежат на събаряне. За това от Общината издават предписание, което - ако не бъде изпълнено - налагат глоби и предупреждават...
4. Не е имало никаква трудност, предварително да се обедините около едно делбено дело, вероятно имотът е поделяем. За това, разбира се има разходи... Е, сега ще минете през същите разходи, като плащате глобата от Общината, или - ще съборите вече построеното... Разбира се - ще повикат спецовете да огледат и заснемат новата ситуация, със налични постройки, само по нотариалния акт на собствениците...
5. Дали може да има друго развитие? Вероятно има решение, но (разбираме) - е трудно да нямате конфликт и другите собственици да сядат всеки ден на масата с вас. Ако няма конфликт между вас - Най-вероятно те няма да търсят правата си в бъдеще..., което пък не означава, че други съседи...
Уж съседката толкова те харесваше... ми - нещо не си направил както трябва и е решила да те отсвири...
Сложни характери имат тия съседки...

Коментар