If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Бате,Ратко-да не си играч със златни монети?От дядката имам наследство към трийсет монети, ама никога не съм си правил труда да търся колко струват .Само за едната знам,че беше около 500 лв.Не е кой знае какво .То и гърне със жълтици да имаш не е кой знае какъв актив.Естествено ако не са някакви ценни монети от древността .
А Панагюрското и Вълчетрънското съкровища?Сигурно има стотици такива неоткрити.Та по тия земи са живели десетки народи и племена.Във времена,когато не е имало книжни пари.Честа практика е било при нашествие на чужди племена и войски да се заравя в земята златото.И после като загинат притежателите им,никой вече да не може да го намери.
Прав си.
Днес се разминах с един комшия, чиято жена избяга при любовник.
И го питах "Как си?", той вика: "Все по-добре". Обаче начинът, по който ми го каза, ме накара да се осъмня в това.
Той е на 40г и може да си намери някоя, дори да имат още деца.
Те откриват, но малко, при разкопаване на некрополи и крепости. По някои пръстен или някоя номизма, солид или грош,
А Панагюрското и Вълчетрънското съкровища?Сигурно има стотици такива неоткрити.Та по тия земи са живели десетки народи и племена.Във времена,когато не е имало книжни пари.Честа практика е било при нашествие на чужди племена и войски да се заравя в земята златото.И после като загинат притежателите им,никой вече да не може да го намери.
Овчаров го казва това заради иманярите. Иначе няма как в държава с толкова богата история като България да няма тонове неоткрито злато.Което най-вероятно и никога няма да се открие.Кой ли не е минал по тия земи и си е оставил златото и семката.
Те откриват, но малко, при разкопаване на некрополи и крепости. По някои пръстен или някоя номизма, солид или грош,
Нарочно го написах. По форумите го хвалят какъв майстор е, а аз искам да излиза в гугъл и да го прочетат хората.
По другия въпрос, проф.Н Овчаров разказва, че каквото злато е имало в земята, вече е извадено.
Овчаров го казва това заради иманярите. Иначе няма как в държава с толкова богата история като България да няма тонове неоткрито злато.Което най-вероятно и никога няма да се открие.Кой ли не е минал по тия земи и си е оставил златото и семката.
Коментар