Първоначално изпратено от SPART
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеДушата е важна. Ами вземи демонстрирай малко душа, вместо да се чудиш как да се заяждаш и кого да обидиш. Та не знам дали е пресилено ама циците са си важни. Ти какво лошо виждаш в красотата и в секса. Не реагираш ли малко остро при всяко споменаване на думите секс и цици? Това как може да се тълкува от психологическа гледна точка. За един приятел питам, че нали каза, че разбираш от психология? Да извлека и аз някаква полза от този форум в крайна сметка
Нищо лошо не виждам в красотата, нито в секса, пак превратно си го тълкуваш всичко. Просто казвам, че и интелектът и душата са важни и ако има само цици стават къси съединения. Що ми вкарваш думи и мисли дето не са мои?
А за приятеля ти питай всичко което искаш ако мога ще помогна .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнениеПреди или след червената цензура на целия роман четеш пасажи?
Изданието след 1989 претендира за оригинал.Единствената БГ- книга която имах на стария комп плюс още 2 на руски и всичко замина заради едното дъно....
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
Опредление за успех е глупаво да се иска...но мнение от даден човек за това какво е според него успех - е добре да се иска.
Сега кратко. Като казвам успех и мисля за успех ме вълнуват следните въпроси:
Защо умни хора не са успешни а посредствени хора понякога са успешни? Защо образованието уж е предпоставка за успех но на практика има много не до там образовани и успели хора? Защо гениите не са успешни сами за себе си в повечето случаи преживе? Как един човек без подходящо специализирано образование в дадена област доста често е по ефективен от друг човек с куп дипломи в тази област? Ключовата дума тук е ЕФЕКТИВЕН. Успешните хора са ефективни на практика. И това не е пряко следствие от образование или дори среда на живот.
Когато говорим за успех при даден човек ...трябва да имаме пред вид успех в дадена област.
Защото човек може да е успешен математик...но неуспешен в личния си живот. И в този ред на мисли....
Защо красиви според определени стандарти хора нямат успех в намирането на подходящ партньор? И т.н.
Значи аз нямам грам идея да имам претенции да науча някой как да бъде успешен или да дам формула. Аз просто споделям какво мисля и кое е важно на база на доста труд в тази област, разговори и наблюдения.
Много бих искал някой или всички да кажат аргументирано мнение за това което мисля + да се замислят в дълбочина за тези проблеми и да споделят кво са измислили. Не става въпрос да оценяваме кой от нас е успешен или не. Въпроса е пронципен и всяка мисъл в тази посока по принцип би бил от полза на всеки според мен.
Защо красавиците остават сами - защото са мързеливи и неинициативни. Дойде ми на гости поредната спяща красавица на 35 години. Ако в най-скоро време не се събуди, принцът ще я подмине и ще се превърне в злобна или ексцентрична стара мома. За красавците същото важи - плодът не винаги пада сам от клона, а семейството и партньорството са маратон, ма-ра-тон. Т.е. не им е вкарано в главите правилото да се трудят и да са активни.Last edited by Selena; 23.05.2018, 23:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Ами вярваш ли още в човещината? Харесва ли ти силиконовото общество и форматът, в който ни вкарват? Предпочиташ ли собствена самобитна идентичност или да си тухла в стената? Все въпроси, на които сам следва да си отговориш. Този автор се грижи за човешката душа. За мен душата е важна. За някои циците са важни и те така ...Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеТи кога смяташ да свършиш с анализите си и да ми отговориш на въпросите? Да не си завършила психология, че всички хора са ти така прозрачни? Та имах едни въпроси към теб...Или е "тайна" и "ти си знаеш" и "не ти се говори на тази тема" ? Като си толкова добра в психологията що не вземеш да се самоанализираш? От къде този негативизъм? Нещо лошо да съм ти направил? Или на някой друг?Last edited by Selena; 23.05.2018, 23:43.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Напълно възможно, но в неговия случай е по-скоро чуждопоклонничество породено от забраната на всичко чуждо по тошово време, както и оттам идеализирането му. Между другото типично за поколението на родителите ми. При мен е точно обратното. Повдига ми се от западни “ценности” и се връщам към източника. Нормални защитни реакции.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
Малко свободно време имам,но поне веднъж годишно се сещам да чета отделни пасажи....
Двамата братя - Борис и Павел - бяха успешни,тръгвайки от ниска база и вървейки в противоположни посоки!Останалото е въпрос на дребно тълкуване и политика...
От гледна точка на психологията Борис е по-ярко представен :
https://chitanka.info/text/5799/6#textstart
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Ми то какво има да се обяснява? Зора е как да го напиша че да не ме изтрият....Например една жена като не е правила любов или един мъж като изпитва така да го кажем напрежение нали знаеш какво става. И като се събере цяло такова общество и си е проблем. Не всички хора са женени все пак, Та затова не трябва да се забраняват разни зрелища на народа. То още откога са го измислили римляните ама кой да слуша я
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеТютюн съм го учил...
Двамата братя - Борис и Павел - бяха успешни,тръгвайки от ниска база и вървейки в противоположни посоки!Останалото е въпрос на дребно тълкуване и политика...
От гледна точка на психологията Борис е по-ярко представен :
https://chitanka.info/text/5799/6#textstart
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеЩом ще си задаваме неудобни въпроси- не може ли негативното отношение към хъшовете до известна степен да е провокирано от страха на заможният човек от революцията и на свикналият с комфортния живот от физическата конфронтация?Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеЕ и ти пък сега.. няма ли нещо за родината...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеЙовков сме го загубили отдавна. И явно аз пак не съм го оценил щото си го спомням смътно от училище. И то само за бялата лястовица....и то много бегло.
Вярно е това което казваш за загубата...по принцип
И все пак...Селена...сега стоя си...и си викам дали пък да прочета Йовков? Я дай една основателна причина да зарежа квото прая и да прочета Йовков?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеЩом ще си задаваме неудобни въпроси- не може ли негативното отношение към хъшовете до известна степен да е провокирано от страха на заможният човек от революцията и на свикналият с комфортния живот от физическата конфронтация?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
Опредление за успех е глупаво да се иска...но мнение от даден човек за това какво е според него успех - е добре да се иска.
Сега кратко. Като казвам успех и мисля за успех ме вълнуват следните въпроси:
Защо умни хора не са успешни а посредствени хора понякога са успешни? Защо образованието уж е предпоставка за успех но на практика има много не до там образовани и успели хора? Защо гениите не са успешни сами за себе си в повечето случаи преживе? Как един човек без подходящо специализирано образование в дадена област доста често е по ефективен от друг човек с куп дипломи в тази област? Ключовата дума тук е ЕФЕКТИВЕН. Успешните хора са ефективни на практика. И това не е пряко следствие от образование или дори среда на живот.
Когато говорим за успех при даден човек ...трябва да имаме пред вид успех в дадена област.
Защото човек може да е успешен математик...но неуспешен в личния си живот. И в този ред на мисли....
Защо красиви според определени стандарти хора нямат успех в намирането на подходящ партньор? И т.н.
Значи аз нямам грам идея да имам претенции да науча някой как да бъде успешен или да дам формула. Аз просто споделям какво мисля и кое е важно на база на доста труд в тази област, разговори и наблюдения.
Много бих искал някой или всички да кажат аргументирано мнение за това което мисля + да се замислят в дълбочина за тези проблеми и да споделят кво са измислили. Не става въпрос да оценяваме кой от нас е успешен или не. Въпроса е пронципен и всяка мисъл в тази посока по принцип би бил от полза на всеки според мен.
То като се замисля ЕФЕКТИВНОСТ е единственото на което държа. Вчера писах как станах инженер с 5 минути цирк на всеки изпит. И не, нямаше да ми трябват тези знания. Завършваш и отиваш някой да ти обясни за два часа и почваш като инженер защото имаш диплом. Нищо че хал хабер си нямаш от света. Та то ефективност за мен си е единственото важно, поне на моя етап. Купуваш евтино, продаваш скъпо и готова работата. Търсиш ниското Р/Е. Някой гонят 5%, други гонят 500 и така.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
Коментар