IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Най-характерното тия дни – някъде на около 1/5 от маршрута - беше, че /от Голи връх- мястото на фотографа в долната снимка - си го обещах/, че ето там ще отида /на първо време/:

http://snimki.be//store/1/661349637753.JPG

…, т.е. – на Малък Резен…, а когато стигнах горе на каменните купове, направих ето това клипче, защото зная, че трябва да ви залъжа нещо за “лека нощ”…, иначе има да се въртите, докато заспите:

http://www.youtube.com/watch?v=TwSI-...ature=youtu.be

…с малките разяснения: клипчето тръгва от Черни връх, въртя по часовника. Златните мостове са загатнати, а Перник е в небитието /качеството на клипа е такова/, после – София се вижда сравнително добре – голямото тъмно петно над боровете /около х. “Алеко” и “Морени”/ – е Борисовата градина /аз й казвам “Борисовата гора”/…, после въртя към Голям Резен и така отново стигам до Черни връх…, после гледам камънака под мен и от Голям Резен връщам към София…, после отново стигам до Черни връх…
    Де-що се виждат лифтове – по тия височини не работят – нито на Малък, нито на Голям Резен. Не се знае дали изобщо някога ще тръгнат – работата е изпусната…

После отидох и до неработещият лифт на Голям Резен, но клипът – за друг път…, след което не ми остана друго, освен да видя дали чайната на Черни връх си е на мястото, та така, де…, а колко сочни боровинки ядох – през лятото такива няма…Вече листата им в по-голямата си част са окапали, но боровинките си чакат – сочни и слаТки…

http://snimki.be//store/1/891349638387.JPG

Такива неща: в планината утре ще е студено, не че тия дни не беше яко духовито, пък и “униформата” на планинарите /и планинарките!/ - беше от яко облекло – та до бански…, но затова – по-натам…Всеки, както казват – със своите разбирания…

Хайде, че наближи новият уикенд...
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
      Добър вечер Зарко ! Нямам си на идея какво си чел ,но ако хората искат да променят начина си на живота и да открият как да подобрят физическото и емоционалното си здраве, д-р Марк Аткинсън е визирал няколко елементарни точки в книгата си „Осемте стълба на емоционалното здраве и истинското щастие”:Кои са те:

1. Излезте от главата си

2. Станете господар на емоциите си

3. Живейте смислен и удовлевторяващ живот

4. Удовлетворете физическите си потребности

5. Открийте и излекувайте физическите дисбаланси

6. Открийте и излекувайте прихологическите проблеми

7. Приемайте и обичайте себе си

8. Създавайте позитивни връзки

...............................................
      Поствам и една много мъдра мисъл , която си е актуална и днес .

Бърнард Шоу е прав за много хора. Всъщност, всичко е въпрос на възприятия.

Ето – вкарваме разни обобщения на хора, които правят проучвания /предполагам – психолози/ - върху начинът на мислене на хората, върху онова, което хората определят /всеки сам за себе си/ - като свои приоритети, ценности… Изследват качествата, които /вероятно/ най-пълно определят смисълът на живота…

Да де, но един от нас поставя на преден план като приоритет – поглъщането на огромно количество твърд алкохол в квартална кръчма, или в къщи…, а може би – в класно заведение…. На такъв човек няма никаква възможност някой да му противопостави друга “ценност” – например – удобното отпускане в креслото на някой МОЛ, където са интересни хората, които минават, или сядат наоколо…Трети – се отдават на различни натоварвания - спортни занимания, на фитнес, на туризъм или се концентрират върху източни философии, като ТАО и сие…

Всъщност, всички тия наши занимания може и да не са така ярко очертани, а да се преливат – примерно – състезателят, като се прибере, може да му джасне нещо с голям градус, за да разпусне…

Ееее, какно става с “достоверността” на изводите от представителната извадка на някой от “ЕМ ПИЙ, ЕМ ДИЙ…”? Обобщава си – както на него си му харесва, или пък – както харесва на поръчителите /и финансиращите, разбира се/ - “проучването”… Така че – нашичкият /”независим” експерт в изследването на човешките нрави/ - удря едно двойно – и почва да реди изводите си…, извод, след извод…
      Така и с моята “класация” на нещата, които ни “мотивират за живот”… Някой е казал някъде нещо, защото трябва да яде, печатните издания подхващат и доукрасяват казаното – защото трябва да правят тиражи, т.е. – трябва да хранят и своите служители…, а аз си казвам – гледай колко ми е хубаво, когато сутрин дръпна завесите – какъв изглед се е ширнал /примерно/ пред мен…

Така де – всеки се лепва за някоя идея и е сигурен, че тя го води в живота. Казваме, че той има цел. Това негово съждение мотивира денят му. Някои мислят, че денят му е осмислен. Въпрос на нагласи, настройки, усещания…

Коки, така и д-р Аткинсън, когото цитираш… Не познавам разработките му – вероятно има много ценни неща, които да взаимстваме… Все пак, не бих седнал да анализирам хиляди страници /ако е писал толкова/, защото това би отнело от времето ми, за да правя онова, което смятам, че е добро за мен. Не казвам, че той ни заблуждава, още повече /предполагам/ неговите изследвания са извършени с много хора и това прави изводите му приложими за болшинството от хората…

Все пак, смятам себе си за различен от многото…, което не означава, че не намирам /определен/ смисъл в точки от 2 до 8, ако визирам нещата, които представляват интерес за самият мен…, все пак – нещата формулирани във вид на лаконични фрази – ЗА МЕН губят смисълът си, което пък не ми дава възможност да схвана основната идея на формулираното в 1 и 2…Научни трудове не ми се пишат - със "за" и "против"...

Това, че не разбирам нещо, не означава, че не мога да разсъждавам върху казаното логически:… АКО…ТО… Именно това имам предвид, когато казвам, че мога да си изгубя времето, за да вляза в мислите на авторите, но това означава сам аз да изгубя от времето си, за да се съсредоточа върху онова, което ми липсва в моят живот…/т.е. – и аз мога да отговоря на първият въпрос от анкетата ми – че не обичам автори, които се опитват да ми внушават как точно трябва да живея…/. Значиииии – подкрепям донякъде включилите се в анкетата чрез първият въпрос /макар и със силно шеговит акцент/. Но, ако пък трябва да сме откровени – наистина много четат темата “инкогнито”…, в тоя дух – когато аз тръгна по чукарите – пък почвам да мисля върху някои проблеми, които са ми направили впечатление в нечии думи /време има достатъчно…/

Вярвам, че разбираш какво точно имам предвид… Ето това – от вчера /имам и много други неща, но бавно се качват/:

http://www.youtube.com/watch?v=ZjyOuNuYI4U&feature=plcp

Ще ти подскажа, като предварително казвам: усилете звука да дупка, нека чуят съседите звуците на живата природа…, жалко, че не можете да вкусите от кристално чистата , ледена вода, както и до поемете от въздуха наоколо, който пълни гърдите до край – говоря за недостатъците на тоя клип, но съм сигурен, че всеки знае за какво точно говоря…/… и ОЩЕ зная, че звукът от клипа досущ прилича на “ромон” от Троянска сливова, когато пълни чашите…, да де – но колко може да изпие човек, ЗА ДА МУ ДОСТАВИ УДОВОЛСТВИЕ…, докато – сред природата – жаждата за красивото никога не свършва…, може би говоря на неразбираем език…, както и да е…/

п.п. На Черни Връх слушах тая песничка – отдавна не се бях сещал за нея… /на "всезнайковците" предварително ще кажа, че трябва сам да си опонирам – очевидно са слабички в дискусиите…, но това е отделна тема/…, важно е, че песента е супер, а – ако и погледът ти може да се рее между Стара планина, Рила и всичко онова, което те ограждат – мислите наистина са различни, далеч от нечие тесногръдо мислене…/

http://vbox7.com/play:3e264257&al=2&vid=8886451

Приятна вечер!
      Last edited by zarco; 07.10.2012, 21:57.
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• коки-
        30.09.2012, 22:49

Нещо темата на Зарко отишла назад ,че си рекох да я повдигна с една мисъл на Гьоте„Всеки ден трябва да изслушаш поне една хубава песен, да погледаш хубава картина и ако е възможно, да прочетеш поне едно мъдро изречение.“

Между другото ПЪНОЛУНИЕ Е ! Намислете си желание преди да заспите А на тези ,които са на лунна диета да остискат още малко...:
        Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
        Даммм....

Помня някаква статистика, в която се казваше, че един от петте фактори за смислен /и по-продължителен/ живот включва и красивият изглед, който фиксираме сутрин, когато освободим прозорците от завесите...... Останалите не съм запомнил...
        Добър вечер Зарко ! Нямам си на идея какво си чел ,но ако хората искат да променят начина си на живота и да открият как да подобрят физическото и емоционалното си здраве, д-р Марк Аткинсън е визирал няколко елементарни точки в книгата си „Осемте стълба на емоционалното здраве и истинското щастие”:Кои са те:

1. Излезте от главата си

2. Станете господар на емоциите си

3. Живейте смислен и удовлевторяващ живот

4. Удовлетворете физическите си потребности

5. Открийте и излекувайте физическите дисбаланси

6. Открийте и излекувайте прихологическите проблеми

7. Приемайте и обичайте себе си

8. Създавайте позитивни връзки

...............................................
        Поствам и една много мъдра мисъл , която си е актуална и днес .
        Last edited by коки; 06.10.2012, 22:00.
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Бърз поглед - диагонално по темите - че ще има тичане днес...

Та, реших да ви мотивирам да мечтаете за красотата, която съществува във всеки нов ден - нова и неповторима......, та клипчето е долу...

...и си ме накацаха разни мисли, които обаче няма да мога да развия /многословно/ по различни причини..., така че - само ще ги загатна..., таааа - нещо такова:.... и за мен не представлява абсЕлютнУ никЪв интерес моментът, в който някой дръпва някому шалтера..., още по-малко са ми интересни моментите, в които аз съм “дръпнал” някому шалтера…Ако са необосновани – “изнудванията” /от която и посока да идват/ нямат тежест в ничие съзнание и най-често топят доверие…

За мен е важно съзнанието, с което мога сам да се дистанцирам – да "дръпна" в точно определен от мен момент собственият си шалтер…. За много хора такова поведение е неразбираемо, такива неща са им непонятни… Не е сложно да се постигне, но е неразбираемо за хората, които знаят, че от въображаемо очертаният път – мръдване встрани няма…

ТолкоЗ! Нека всеки, който желае - да следва утъпканите пътеки. Там нещата вече отдаааавна са…”утъпкани” /разбирай – “смачкани”/…

http://www.youtube.com/watch?v=dtk1e...eature=related

Коментар

• Та се сетих, че някои го дават прекалени фаталисти с твърденията, че самотата била като мехлем за тях… Не мисля, че е така, но щом така повече им харесва – пожелавам им да им се случи точно това, към което се стремят…

Останалите, за които самотата е по-скоро бреме, бих успокоил - споко, Ве – няма опасност да останете самотни... Но пък – ако така се стекат обстоятелствата, дори и да нямат собствени деца - те все ще намерят /в зависимост от ориентацията си/ - някоя/някого, който вече си има деца – та ще ги приемат като свои, лошо няма, нали? Човек – ако не може да има свои – намира начини да не е самотен…

Накрая, ако някой си е поставил за цел да остане самотен – никой не може да му попречи…

Ето как стоят нещата при достатъчно големите семейства: с достатъчно разбрани и можещи деца, които не остават в страната, защото пълнолетните хора са достатъчно разумни и отговорни - сами да изберат пътя си в живота. Точно, когато изберат някоя презокеанска страна, където се реализират, тогава комуникацията няма как да стане по друг начин, освен като се отчита часовата разлика и като се виси в нета в определени часове от денонощието – времената и ангажиментите изискват това… А темите наистина нямат свършване... /мииии – някои сигурно и с едно изречение, или дума – изчерпват темите, именно затова казвам, че хората са различни…/

Значи – времената са такива: големи семейства могат да бъдат събрани на едно място само в скайпа…, а на определени интервали от време /примерно – над година/ – може и да се съберат по някакъв повод…

Не са трудни за разбиране нещата…, но това - от хора с големи семейства, пръснати по света…

Ето как, по пътя на логиката и на нечии реакции - може да се определят ония, на които предстои да създават семейства…

Малцинствата вероятно също нямат такива проблеми /вероятно изключително рядко комуникират в скайпа /…

Та – така: който му се иска самота – лесно я намира…, но обобщения, че всички се стремят към самотата – са най-малко некоректни…

Бъдете здрави!
            Last edited by zarco; 05.10.2012, 01:39.

Коментар

• Смял съм се с един сериал /като че ли се казваше "Войната в къщи"/..., аВе - големи образи...

Бащата - задръстен, а дъщерята - неочаквано и абсЕлютно необяснимо... мила... Ден след ден поведението й в къщи е необяснимо!

Таткото не може да разбере причината... Нещо го човърка отвътре... Накрая той - почти побяснял, я пита:

- Кажи какво искаш? Пиърсинг ли?

И заключи твърдо: Докато си в тоя дом, единствените дупки по тялото ти ще са тия, с които си родена!

Приятен и успешен ден!

Коментар

• Днес говорих с една дама по различни теми - на кафе… /нещо такова се получи: "Ние спориме двама със дама - на тема..." - Вапцаров, де.../... Говорихме за компетенции и служебни ангажименти /за какво друго може да се говори на кафе?.../. Накрая трябваше да обобщим нещата, та се получи нещо такова: обединихме се около мнението, че ако хората – достатъчно добре могат да подредят приоритетите в ежедневието си, както и ако са достатъчно добри професионалисти, то успехът им не закъснява…Ей на - изпращат я на някакви национални изяви...

Някой може да опонира с това, че работата му е еди каква си и не позволяваЛА да бъде оптимизирана…Така е: на кривата ракета - космосът й пречЕЛ... /бих припомнил/...

Не мисля, че няма решение на подобен въпрос, но дори и да не съм прав, какво му пречи на човек да си намери подходяща работа, в която може лесно да се подреждат приоритети?

Образованието ли ни пречи? Лесно е: хващаме се и учим.

Квалификацията ли ни пречи? Хващаме се и повишаваме квалификацията или придобиваме нови компетенции.

Т.е. – парите за образование и квалификация – не са хвърлени на вятъра… Ама и аз пък взех, че казах нещо ново! Още дядо ми /лека му пръст!/ - е казвал тия неща в ученическата ми възраст…, а аз – разбира се – не приемах думите му сериозно…После отчетох невниманието си…

Е, сега, какъв е смисълът някои хора да товарят излишно психиката си с дребната завист и злорадство?…

Като си помисля, че има хора, които срещат големи трудности в подреждане на задачите си по приоритети – почвам да ги съжЕлявам… Да припомня: образование, квалификация /еми – всеки си носи кръста… на избора, но пък има и други възможности за избор…/

Сигурен бях, че точно тук хората на ученическа възраст отсъстват, но нещо почвам да се двоумя …

СЯ, даН забраЯ, че когато човек има ангажименти, то той не може да бачка “до откат”, а трябва периодично и да разтоварва. Не зная как точно разтоварвате вие, но очевАдно някои разтоварват – злобеейки… Така де – всеки сам избира поведението си, а – ако злобата и иронията – го зареждат емоционално и го разтоварват след ангажиментите – моля! Не сме ученици. Някои от нас намират удоволствие да поотдъхнат по други начини /щрак, драс, тВа-онова…/. Не сме ученици…

п.п. Сетих се, че видях офиса на 4i40 – оказа се, че там са цяла плеяда от чичовци /да не пропускаме и хубавите какички, де…, така се бяха подредили: 4i40 – каки4ка, 4i40 – каки4ка, 4i40 – каки4ка…/…

http://snimki.be//store/1/221349299042.JPG

Коментар

• Първоначално изпратено от alaru
                  Вижте на какво се натъкнах днес http://tinyurl.com/bg-2381 много готина тема
                  не пускай тъпотии, защото, ако е готина - ще имаш коментар!

Коментар

• Днешният ми репортаж – с който стимулирам дълголетието на хората, които четат темата – ще е основно от Южен парк. Знаете, че – колкото повече красиви неща предизвикват вашите положителни емоции – толкова по-продължителен и ползотворен ще е животът ви, факт, който ще ви настървява да търсите отново и отново привлекателното около нас, а то настина е много – като давал, Господ – той, вероятно е искал да направи тук дубликат на рая… Оказало се, че давал повече, отколкото е необходимо, та тук - на места - е станало по-красиво от самият райски кът…

За кратко хвърлих “поглед” на историята - разкопките пред ЦУМ. Там нещата малко го дават в застой в сравнение с лятото, когато 30-тина човека не можеха да се разминат, а дръШките на лопатите им имаше вероятност да нанесат неочакван удар някому…, затова и работеха с каски /изисквания и на ТБТ/…През лятото /август – септември/ си имаха и “виночерпец” – една дама, предполагам и според древните обичаи - стоеше под чадър край кофите, в които се изстудяваше биратааааа /http://snimki.be//store/1/961349287900.JPG/ …, готина длъжност – като се замислА…, отвсякъде предпочитана – щом оръдията на труда в летните жеги са чадъри стол, а ангажиментите са свързани с наблюдаване процеса на изстудяването на бирата…, всъщност, ако човек съумее да не заспи на стола, то той си е свършил работата повече от успешно!...Извод: да си запиша, че трябва да си потърся И за себе си подобна дневна “ангажираност” – за следващият летен сезон, де…/:

http://snimki.be//store/1/641349284134.JPG

http://snimki.be//store/1/931349284260.JPG

Входът на Южен парк са го изпипали – наистина е супер:
                    http://snimki.be//store/1/811349284307.JPG

Езерото в Южен си има и водни лилии:

http://snimki.be//store/1/791349284376.JPG
                    http://snimki.be//store/1/911349285046.JPG

В ранната есен все още багрите не са така различни, но все пак есента настъпва. Към края на месеца нещата ще са други, а и хубавото време, което предсказват в тоя месец – ще стимулира красотата в природата.

http://snimki.be//store/1/961349285092.JPG
                    http://snimki.be//store/1/471349285438.JPG
                    http://snimki.be//store/1/381349285481.JPG
                    http://snimki.be//store/1/621349285530.JPG
                    http://snimki.be//store/1/671349285595.JPG
                    http://snimki.be//store/1/251349285666.JPG

Едно от най-интересните дървета в Южен /да попита човек защо са му орязали толкова много клони, не биха му отговорили…, да оставим въпроса – че вандалите пък изобщо не режат…, а може би именно в това е причината/:

http://snimki.be//store/1/691349286164.JPG

http://snimki.be//store/1/111349285879.JPG

Това игрище го нямаше тук миналата година. Добре е, че някои неща се вписват добре в пейзажа – вероятно спонсор някакъв…

http://snimki.be//store/1/871349286035.JPG

Та, така: зная, че всички четат темата. Вече сме се разбрали, че не е необходимо да се силите с мнения. Какво да каже човек, ако е съгласен, че красивото не може да се изрази по друг начин, освен с: “ах, ах, ах…” Добре разбирам, че един такъв пост би изглеждал безмислен, най-вече, защото сме свикнали да прикриваме усещанията и емоциите си…

Очевидно – Дао, Тао и тм подобни източни изгъзици – яко са ни облъчили – да си съхраняваме енергията… Така и тук – ахкаме си скришом…

ГлеЙте сЯ как се подсетих за едни факти от източните философии…, но пък – да кажа – никому не натрапвам моите разсъждения, та – на въпроса, де… Например за мен е неприемлива “философията”, с която – в активната част от възрастта и неатрофирали възпроизводителни функции /!!!!!/– мъжете, изповядващи Дао, тао и сие – по собствена воля /дали е така, обаче?/ - ежегодно /!/, около 5-6 месеца решавали /!/ и то – съвсем в добро състояние на духа, физическите сили и т.н. – че трябва да “постят” откъм стигането до края /до оргазъм, де – да си го кажем направо…/…Ми - аз си мисля, че тия /ако ще и милиард да са - са директно за лудницата, ако ще им подражаваме... Нека те намаляват, но ние да не ги копираме безмозъчно с мотива, че голяма философия са ни оставилЕ, виИШ ли - в тая й част!/...

И кВо сЯ? Ласки, тВа-онова… и така нататък…, ама – в един момент – мъжагата се оттегля от “полесражението”, а дамата му – взела-не взела очакваното – го “подкрепя”, за да не стигнеЛ до края , защото си пазеЛ /съхраняваЛ/ силите…

МОре, де го оня здрав шоп - да размаха гегата, па да блъска, па да блъска, че да ги скърши - ни Дао, ни Тао, нищо от изгъзиците да не остане...

Та, така: ходих тук-там…, гледах красиви неща в парка, но пък не ми се щеше да си затварям очите пред красотата, за да се “съхраня” емоционално…, а какво ли щях да “сътворя” тук, за да останете и вие доволни и щастливи?

Приятна вечер на всички /четящи и “нечетящи”/!

Коментар

• Първоначално изпратено от rado 42 Разгледай мнение
                      Едно уточнение (за протокола ). Казва се Даниел или Данаил - не си спомням точно. Денис е прякор , който му е още от ученик. Това го каза в предаването си преди време. Но всички го знаят като Денис още от времето на "Кравай" и "дупката"
                      ....еее, не съм първият, който го е прекръстил, де ..., но мога за всеки случай да му купя ризата..., разбира се - ако почерпи..

Мерси за инфото!

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                        Именикът! Наздраве за всички именици!

http://snimki.be//store/1/891349244594.jpg
                        Едно уточнение (за протокола ). Казва се Даниел или Данаил - не си спомням точно. Денис е прякор , който му е още от ученик. Това го каза в предаването си преди време. Но всички го знаят като Денис още от времето на "Кравай" и "дупката"

Коментар

• Именикът! Наздраве за всички именици!

http://snimki.be//store/1/891349244594.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
                            Зарко трябваше да правиш коментари на хората и нещата, пътувайки. За следващото видео имаш бойна задача Може и една "скрита" камера да направиш

Наум ми беше, но - когато излизах - се разбързах, обаче една малко по-масивничка дама направо ме притисна и ми взе предимството за ескалатора...Веднага други бързаци пък ме затвориха отзад - и аз - приклещен между огромното туловище и тълпата - почнах да издавам Богу дух... и дъх... Малееее, викам си - това ще продължи вечно..., тия проектанти не можаха ли да слязат още по-надолу, за да ми увеличат мъките да безкрай... , а снимането на едни задни части, които излизат от кадъра на всички възможни широкоформатни камерни обективи - изискваше поне 10-метрова дистанция....

Неволи! Не са за разказване... /ама то коментара май ми се получи, нищо, че не е подкрепен със снимки .../

Използвам повода, за да честитя имения ден на всички с имена: Денис, Денислав, Денислава..., особено на един водещ, когото много харесвам в едно тв-шоу /с Котката.../ -"Денис и приятели" по една тв-програма, басист на група "Ахат" - Денис Ризов - готин пич! Живот и здраве му желая и все толкова да е непукист и смел в импровизациите!

Приятен и успешен дАн на всички!

...аз - с моята...

http://vbox7.com/play:48c56f071c
                            Last edited by zarco; 03.10.2012, 10:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                              Тук пускам едно клипче на последователността от тунели, чрез които се прави връзка между “старият” и “новият” метродиаметър, без да се излиза горе - в подлеза на “Сердика”… Учудих се, как са ги нацелили толкова добре, но очевидно – и проектанти, и изпълнители – добре са си свършили работата.
                              “Старият” е по-близо до повърхността, а “новият” – от Централна жп гара, към Джеймс Баучър – е разположен по-дълбоко…

Всъщност, не зная, доколко е коректно да ползвам термина “метродиаметър”, тъй като – доколкото разбирам, ако тръгнеш по “новия” - от Дж.Баучър, през Ц.жп гара, Надежда, стигаш до Люлин, а оттам – по “стария” – през К.Величков, Сердика, СУ – до Младостите и вече – до Цариградско шосе /като им гледам схемите и надписите по мотрисите/…

Интересно е, все пак, дали с тия буферни паркинги ще се облекчи движението в централната градска част? Очакват хората да оставят автомобилите си и да продължават с метрото… Първите 2 часА престой ще бъдели безплатни, а за всеки следващ час се плащали 0.60 лв….

Ще видим, де /по принцип съм скептик относно тая инициатива, но не е лошо по отношение – и на шума, както и на токсичността на газовете, изпускани в атмосферата на големия град/…

http://youtu.be/E0tS7xrernw
                              Зарко трябваше да правиш коментари на хората и нещата, пътувайки. За следващото видео имаш бойна задача Може и една "скрита" камера да направиш
                              There is no right way. Only your own way!

Коментар

• Тук пускам едно клипче на последователността от тунели, чрез които се прави връзка между “старият” и “новият” метродиаметър, без да се излиза горе - в подлеза на “Сердика”… Учудих се, как са ги нацелили толкова добре, но очевидно – и проектанти, и изпълнители – добре са си свършили работата.
                                “Старият” е по-близо до повърхността, а “новият” – от Централна жп гара, към Джеймс Баучър – е разположен по-дълбоко…

Всъщност, не зная, доколко е коректно да ползвам термина “метродиаметър”, тъй като – доколкото разбирам, ако тръгнеш по “новия” - от Дж.Баучър, през Ц.жп гара, Надежда, стигаш до Люлин, а оттам – по “стария” – през К.Величков, Сердика, СУ – до Младостите и вече – до Цариградско шосе /като им гледам схемите и надписите по мотрисите/…

Интересно е, все пак, дали с тия буферни паркинги ще се облекчи движението в централната градска част? Очакват хората да оставят автомобилите си и да продължават с метрото… Първите 2 часА престой ще бъдели безплатни, а за всеки следващ час се плащали 0.60 лв….

Ще видим, де /по принцип съм скептик относно тая инициатива, но не е лошо по отношение – и на шума, както и на токсичността на газовете, изпускани в атмосферата на големия град/…

http://youtu.be/E0tS7xrernw

Коментар

X