IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
    Стига ти толкова учене... То ученето има един увличащ ефект и по едно време, понеже живота е кратък си минава да трупаш знания коиото и така никъде няма да реализираш.... Свръх дипломираният индивид е също толкова непродаваем колкото и съвсем неукия...Апа и на 26 вече ти е време да си вложиш енергията в други направления... Странна възраст е това - ем си млад, ем не чак толкова, ем си дете ем е момента да се взимат едни от най сериозните житейски решения...
    Така е Космо, на моменти "залитам" в някоя крайност..яхам метлата и решавам, че по-добре да правя много неща, да знам повече, да мога повече и се ядосвам, когато нещо не ми се получи както го искам.

Ох, сложна работа
    Last edited by artemida_sofyanska; 19.01.2012, 12:54. Причина: пише глупости
    There is no right way. Only your own way!

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
      Питам се за пореден път в момент когато се опитвам да спра онзи порив вътрешен, който ми казва запиши да учиш и това.... Има ли смисъл човек на 26 години с две висши и една специализация да записва още една магистратура и да се товари толкова много, при все че мрънка и се оплаква на моменти колко му натежава и му писва?

И после пак нещо ми става Какво толкова биха променили още някакви си една или две дипломи - вероятно мааалко повече пари, мааалко по-вече знания и заслужава ли си?!

Този днес е въпросът, който ме мъчи

http://www.youtube.com/watch?v=aZL2b_d4H_A
      Винаги има смисъл да учиш още От гледна точка на смесването с по-младите /бъдещето на Българията/. Един вид да си свериш часовника. Инак моите дипломи и сертификати, след първото ми интервю преди 18 години никой не ми ги е искал Грешка, веднъж щях да ставам шеф на много голяма държавна фирма. Там ми ги поискаха

Коментар

• ПС. Поклон пред колегите.. Как веднага надушихте агнешкото във форума.. Много сте добри...

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
          Питам се за пореден път в момент когато се опитвам да спра онзи порив вътрешен, който ми казва запиши да учиш и това.... Има ли смисъл човек на 26 години с две висши и една специализация да записва още една магистратура и да се товари толкова много, при все че мрънка и се оплаква на моменти колко му натежава и му писва?

И после пак нещо ми става Какво толкова биха променили още някакви си една или две дипломи - вероятно мааалко повече пари, мааалко по-вече знания и заслужава ли си?!

Този днес е въпросът, който ме мъчи

Стига ти толкова учене... То ученето има един увличащ ефект и по едно време, понеже живота е кратък си минава да трупаш знания коиото и така никъде няма да реализираш.... Свръх дипломираният индивид е също толкова непродаваем колкото и съвсем неукия...Апа и на 26 вече ти е време да си вложиш енергията в други направления... Странна възраст е това - ем си млад, ем не чак толкова, ем си дете ем е момента да се взимат едни от най сериозните житейски решения...

Коментар

• Питам се за пореден път в момент когато се опитвам да спра онзи порив вътрешен, който ми казва запиши да учиш и това.... Има ли смисъл човек на 26 години с две висши и една специализация да записва още една магистратура и да се товари толкова много, при все че мрънка и се оплаква на моменти колко му натежава и му писва?

Този днес е въпросът, който ме мъчи Да подавам ли документи ил ида не подавам

Last edited by artemida_sofyanska; 19.01.2012, 12:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
              Eй на сега се връщам от ,,Билла’’ и реших да ви споделя как един образ на около 52-53 г се помъчи да ми играе по нервите.Нареждам се на касата като към моята количка една позната си остави и нейната за да си пази редът и отиде да вземе нещо де го бе забравила.Застава упоменатият шушляк зад тях и ми вика..:На кого е тая количка??/И аз му отговарям ,че след като е там значи има защо И той :,,Е то да не пита човек ?’’Аз му отвръщам :ако не бяхте задали такъв глупав въпрос, нямаше да ви отвърна .Обаче той продължава да си нарежда, но не към мен ,а на една баба след него ;,,То на такива им порасна работата.Кой ги е възпитавал ?Аз живея еди къде си.... някакви си , си били купили апартамент ,то не можело да се говори с тях .Окопирали центъра и т.н..Нарежда та се олива .Но аз си трая.Викам си на ум :, да му отвърна ли както аз си зная или да си замълча ?И взех решение за да не си натоварвам с негативизам ,щото знам каква дандания ще се заформи и как покрай нея и други сеирджии ще се включат ,по –добре е да си замълча. Платих и си бих камшика и се прибрах .Та мисъта ми е ,че някой хора явно не могат да дишат ,ако не се счепкат.

♫•♪' http://www.youtube.com/watch?v=aGuNs...eature=related

Оооо да има хора коиот само това правят.. Замислила ли си се какво би накарало един нормален човек например да влезе в анонимен форум и да си загуби часове да плюе по другите участници там? Ти си попаднала на една прослойка хора (така наречените хейтъри) - по принцип причините един човек да стане хейтък но крайният резултат е един и същи.. В повечето случаи това са хора коиот живота ги е озлобил, но са и досатъчно страхливи за да се опълчат и изразходват негативната си енергия в посока на личности коиото няма да ги наранят физически (интелигентни хора, слаби физически хора итн)... Между другото "хейтърството' се развива и повечето такива хора на един по късен етап полудяват - виждала си едни хора дето викат към небето, ходят и псуват въображаеми обекти.. Та и твоя човек след няколко години няй вероятно ще го диагностицират...

Аз друго си мисля - нема по-големи богове на фалшификациите на документи от нас българите (сигурно и Гърците) - е сега чета един бюджет койот е одобрен от огромна световна финансова институция и над 100 човека са взели яки бонуси по в БГ за свършената работа.... Или европейците са идиоти или ние сме невероятно талантливи или по малко и от двете... Икономистите ще ме разберат - Значи тая година имаме 90 ябълки, заложеният план е до година да стант 100 ябълки (тс иска се ръст от 10 ябълки или грубо 10%).. До година отчитаме че имаме 92 ябълки (тс ръст от 2 ябълки, или 20% изпълнение на плана).. Какво обаче пускаме ние към дружеството майка - изпълнение 92% (тс по някакъв идиотски наин съпоставяме реалната стойност и планираната такава, или казваме просто 92 ябълки са 92% от 100 ябълки)... И изведнъж се оказва че във всички други държави изпълнението не е над 40 - 50% (нормално и хората си го смятат както трябва - имат по 94 или 95 ябълки, или реално два пъти повече ръст от нас), а ние сме шампионите на групата и даже трябвало шефовете да се наградят и сега ще им дават бонуси... И това одитирано от одитор в топ 5 на световните одитори...Не може да са толкова тъпи и наивни тия чужденци... Или па може - просто не са свикнали на нашите игри и стъкмистики... Ама нали се сещате че по този начин никой анализатор няма как да прецени в каво състояние е едно дружество, банка или квартална кръчма.. Просто при нас това което е официално се разминава с реалното с 80%... И що ни била паднала борсата? Ами ще падне, щото и господ нема как да анализира фалшиви данни и да получи реален анализ...

Коментар

• Браво Коки проявила си великодушие..

Коментар

• Eй на сега се връщам от ,,Билла’’ и реших да ви споделя как един образ на около 52-53 г се помъчи да ми играе по нервите.Нареждам се на касата като към моята количка една позната си остави и нейната за да си пази редът и отиде да вземе нещо де го бе забравила.Застава упоменатият шушляк зад тях и ми вика..:На кого е тая количка??/И аз му отговарям ,че след като е там значи има защо И той :,,Е то да не пита човек ?’’Аз му отвръщам :ако не бяхте задали такъв глупав въпрос, нямаше да ви отвърна .Обаче той продължава да си нарежда, но не към мен ,а на една баба след него ;,,То на такива им порасна работата.Кой ги е възпитавал ?Аз живея еди къде си.... някакви си , си били купили апартамент ,то не можело да се говори с тях .Окопирали центъра и т.н..Нарежда та се олива .Но аз си трая.Викам си на ум :, да му отвърна ли както аз си зная или да си замълча ?И взех решение за да не си натоварвам с негативизам ,щото знам каква дандания ще се заформи и как покрай нея и други сеирджии ще се включат ,по –добре е да си замълча. Платих и си бих камшика и се прибрах .Та мисъта ми е ,че някой хора явно не могат да дишат ,ако не се счепкат.

♫•♪' http://www.youtube.com/watch?v=aGuNs...eature=related
                  Last edited by коки; 19.01.2012, 11:43.
                  Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    Добро утро Лъвове и Лъвици
                    Хубаво утро и на теб и поздрав с тази песен, понеже с апела си ми напомни един колега (тъкмо след като беше спечелил дело срещу топлофикациите), който казваше: хубаво утро лъвице на правото и законността с тази песен...

http://www.youtube.com/watch?feature...yiswLznBc&NR=1

горещ шоколад с аромат на лешници

и няколко топли кроасана

Коментар

• Добро утро Лъвове и Лъвици

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                        Какво стана с изпитите?
                        Две шестици и една петица обаче сега страдам от всичкобол такова схващане, че едва гледам...

Хубаво утро на вас

http://www.youtube.com/watch?v=eNDct...eature=related

Коментар

• На бандата като за начало ~ "* ° • ♥ • ° *" ~ http://www.youtube.com/watch?v=xjt1W...&feature=share
                          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                            Айдее поредната дето всеки ден води войни и ги печели ма никой не знае че воюва с нея.Бе не моа разбера друго освен идиоти слагат ли за началнци у нашата мила татковина.Натегачи помияри доносници и най са ми смешни като наближат избори.Как гледат като обезумели и се чудят на къде да завъртят задника и към кого да се надупят.Вече толкова години се забавлявам с такива.Навремето бях заблуден и си мислех че като стане частно всичко ще си дойде по местата.Оказа се че това мръсно туморно образование наречено комунизъм е променило душите на хората.Там са най големите поражения.Пръкнаха се хора които нямат понятие за добро и зло амбициозни некадърници нагли и упорити.Освен да се забавляваме и да ги бъзикаме за друго не стават.Хора решили че след като някой ги е назначил със заповед за началници може със заповед да им назначи и уважение..или знания.
                            Прав си Пеше... Ама спасение няма защото е много трудно да се пробие.. Гарван гарвана око не вади... Аз покрай работата съм сменил има няма 10 министри със целите им екипи и поне още 50 банкови шефове... Идея нямаш (или имаш) колко са еднакви и как действат по една и съща порочна схема, която закопава хората в държавата и служителите. И те не цъфват защото им умира личния живот, като паднат от власт и полудяват, стават алкохолици, стават много жалки... Гробищата са пълни със такива измети, но проблема е че живота е много кратък и подобни хора много пречат да го изживееш пълноценно и да изявиш потенциал си... Естествено хората не са глупави (ние сме малко робски психики, но не всички) - търсят си развитие - чужбина, частен бизнес, международни компании итн.... Ама колко хора могат да работят там - примерно в армията и МВР работят над 100 х. човека.... И нямаме избор спрем ли да се борим и да правим революции умираме - превърнахме със вечните Че Гевари... От как се помня все някой свалям, все някой уволнявам (за шефове говоря), все за някава кауза се боря... Май така и ще си умра но няма да оставя простотията и наглостта да си живеят спокойно...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                              Коки слънце, но историята не е със щастлив край - тази същата пумия още е директор.. Сигурно заплатата и е поне 10 бона... За тия 10 години от как я познавам сигурно е провалила кариерите и развитието на 200 човека.... И няма махане.. Собствениците си я харесват - играе едни театри колко е загрижена за Банката, съсдава проблеми и после си ги решава и от страни изглежда че е много загрижена и заета... Това момче дето се напика заради него го освободиха след няма и година.. Тая мръсница такива интриги забърка около него чер големите шефове "взеха решение".. А катъо говорим за голям банков шеф разбирай - най големите дебили и интриганти коиот можеш да срещнеш.. Подобни има само в съдебната система, министерски съвет... В частният бизнес не биха изкарали и месец щото биха ги уволнили на секундата.. Но по банките като се закачат и няма махане... А идея нямаш за какви хора става въпрос...
                              Айдее поредната дето всеки ден води войни и ги печели ма никой не знае че воюва с нея.Бе не моа разбера друго освен идиоти слагат ли за началнци у нашата мила татковина.Натегачи помияри доносници и най са ми смешни като наближат избори.Как гледат като обезумели и се чудят на къде да завъртят задника и към кого да се надупят.Вече толкова години се забавлявам с такива.Навремето бях заблуден и си мислех че като стане частно всичко ще си дойде по местата.Оказа се че това мръсно туморно образование наречено комунизъм е променило душите на хората.Там са най големите поражения.Пръкнаха се хора които нямат понятие за добро и зло амбициозни некадърници нагли и упорити.Освен да се забавляваме и да ги бъзикаме за друго не стават.Хора решили че след като някой ги е назначил със заповед за началници може със заповед да им назначи и уважение..или знания.
                              Last edited by Бате Пешо; 19.01.2012, 05:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                                никой не моа да нараниш със думите си,освен себе си,за това мълчиш... защото знаеш,че намеците ти,че съм един от инвестора и пиша за импресии са безпочвени и бяха нищо повече от нелепо изказване когато се беше спекъл не знам поради кви причини.
                                та стига си се правил на интересен от рода на "така е,ама по добре да не казвам,защото съм дискретен"

що се отнася до познатите ти.... сетили се наще кога да продават.... ми ти сега не се продава,сега се купува.... защото всички продават ,а никой не купува.... точно сега падат сладките сделки
                                кажи им на твойте,че няма смисъл да продават в момента,защото или всички продават. или да дават под наем ако къщите са им изплатени,или да се спазарят с банката за шорт сел ,че да не ми замине кредита,или просто да го върнат на банката,ако са купули в бума.... така се прави в сащ-банката е виновна,че не е предценила риска си- ако дължат прекалено много,връщат и остават на бад кредит ,загубите на банката си остават за нея.дори и не трябва да банкрутират.

не съм казвал,че вегас е меката за инвестиции в НИ.... пак неправилно си разбрал.казвах,че вегас е може би най добрия град в света за каквото предлага спрямо цената на живота там......
                                чикаго виж мога да ти кажа,че смятам,че е едно от най добрите места за инвестиция в НИ в сащ и в целия свят,ама не смятам,че за живот е добро място,погледнато от прагматична гледна точка,както и с тия зими и тия влажни лета,просто не е града за живеене.
                                ама е добре за НИ,защото е силно емигрантски град,като стимулират и нелегална емиграция,а вегас например е силно АНТИ емигрантски град....
                                демек американци бягат от градове като чикаго,за да пълнят градове като вегас,обаче нови емигранти пълнят градове като чикаго.
                                и понеже емигранцкия поток е много по голям от американската "преразпределителна" урбанизация,в чикаго недостиг на жилища ще се почувства много по бързо,отколкото във вегас,следователно чикаго е един от градовете,които първо ще си оправят цените.не казвам за нов балон,казвам за връщане към фундаменталните им нива,спрямо цена на застрояване.
                                твойте познати:
                                1.ако дължат по малко,отколкото е моментната цена-да дават под наем,ще правят пари от нищото
                                2.ако дължат до 25% повече от моментната цена- да се пазарят с банката да им даде право на шорт сел- банката ще поеме удара,без да им наранява кредит историята.
                                3.ако познатите са купували тогава,когато всички ОВЦИ ОТ СТАДОТО купуваха ,имотите са им се обезценили в пъти,тогава направо да ги оставят на банката да си ги бие в главата -единственото което за тях е лошо е нараняване на кредит историята им,която за година отново ще се оправи.
                                Асенка,

не ти трия нищо като редакция, но явно не можеш да четеш внимателно!

Казах ти хората са сериозни, какви кредити и какви глупости? Всичко е купувано кеш преди време, с доказан произход. Сега искат да развързват активи. Не са и на зор и всичко е изрядно.
                                --------------------------------------------------------------------------
                                Разбирам, че не можеш им удари едно рамо и темата приключва. Те не живеят и в УСА, само за протокола.
                                --------------------------------------------------------------------------
                                Бъди здрав!

Коментар

Working...
                                X