IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    Малко селски реализъм в темата.....
    Имам ГОЛЯМ проблем....На вилата дръвчета, дето не цъфтят от 10 години са отрупани с цвят...Бели, розови, миризливи като млади........цветове те обгръщат отвсякъде.....
    Даже и слана нямаше тази година....НОООО ..!!!!
    ДВА ДНИ ЕДНА ПЧЕЛА НЕ ВИДЯХ......!!!Бах мама му !Пеят пустите му пилци, а една тишина...космическа....Няма го белият шум от жуженето....
    Който разбира да пише....Как да се опрашват дърветата...

пп Кафето го опрашвах с клечка за уши...но там са 20- 30 цвята.......
    пп Да ме прощават ценителите на арабската и индийска поезия, но съм си малко простак...
    Пращаш запитване до Китай и от там ти изпращат един полк с китайци, те се качват на дърветата и ти опрашват овошките. Гледах по телевизията как се справиха с една огромна градина с круши.

П.П. Няма ли никакви други буболечки в градината ти? Не само пчелите извършват опрашване.
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Малко селски реализъм в темата.....
      Имам ГОЛЯМ проблем....На вилата дръвчета, дето не цъфтят от 10 години са отрупани с цвят...Бели, розови, миризливи като млади........цветове те обгръщат отвсякъде.....
      Даже и слана нямаше тази година....НОООО ..!!!!
      ДВА ДНИ ЕДНА ПЧЕЛА НЕ ВИДЯХ......!!!Бах мама му !Пеят пустите му пилци, а една тишина...космическа....Няма го белият шум от жуженето....
      Който разбира да пише....Как да се опрашват дърветата...

пп Кафето го опрашвах с клечка за уши...но там са 20- 30 цвята.......
      пп Да ме прощават ценителите на арабската и индийска поезия, но съм си малко простак...

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
        Здравейте,имам спомен от Германия за 1 май-каква манифестация бяха спретнали,чак се чудих къде се намирам-за Щутгарт говоря.
        Към Петер-имаше по това време след Великден и някакъв празник Свети дух-знам,че почивахме тогава.
        В Германия всички провинции празнуват и Christi Himmelfahrt (Възнесение Господне) и Pfingstmontag (Петдесетница). Официални празници и неработни дни.

Коментар

• Здравейте,имам спомен от Германия за 1 май-каква манифестация бяха спретнали,чак се чудих къде се намирам-за Щутгарт говоря.
          Към Петер-имаше по това време след Великден и някакъв празник Свети дух-знам,че почивахме тогава.
          http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            Всички англоезични го празнуват, щото е английски празник. Май се украсява майско дърво. Също е и еврейски празник и евреите са го наложили в много държави по света. Но няма българска традиция. Нашата традиция повелява 6 и 24
            Бау-бау, добри 'орица!

Т'ва, което иска Мечков да ви каже е, че месец май ( а и не само в този месец ), висял си 1 чиновнок, бъркал си по дупките и щот' нямало какво да прави взел, че го писАл "дъждовен" - демек направил на "празник". Демек "празник", вече е обратното на "пълник", а не е ПРАЗНИК!

Българските национални и свещени дни са точно 6 и 24, останалите са да ги "размият", за да ги забравите 6-ти и 24-ти май и по този начин да се омаложават.

Ето, ви едно линк-че, дет' писах набързо като подготвям още 2 ударно и дано да успея:

http://marandi.blog.bg/biznes/2012/0...rajdane.946403

--------------------------------------------------
            Чиърс-а дан' забрайкам
            Last edited by marandi; 01.05.2012, 20:18.

Коментар

• Ми те канадците са майстори по нечестна борба с конкуренцията. Назначават се в конкурентни предприятия на бачкерски длъжности (примерно кранисти или носачи) разни мекерета. Основната им работа е да слухтят и да пускат сигнали и за най малките технически или управленски нередности. И се почват проверки, глоби, спирания на производства и т.н.
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                Леле, мале. УжасТ. Ъм, как не те заболя сърцето да го напишеш туй нЯщо!? Аз мислех да дам предложение да празнуваме индийските или китайските официални празници, ти се хвана сега за един 1 май
                Не мой с лошо. Аз мисля за тебе. Не се доверявай на никого. Дори и на себе си. Ти си умна и кадърна. Неминуемо ще дойде време и ще станеш чорбаджийка. Ще кажеш тогава "Ееех прав беше Мечо"
                tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                  В соц Канада работната седмица е 4 дни
                  Профсъюзите там се опитват да го наложат като мярка с/у безработицата т.е. повече хора за по-малко време, но все още не е факт. Това не се приема с радост от работещите, но синдикатите там не си поплюват.
                  Гледал ли си "Нашествието на варварите" на Д. Аркан? Покрай основната фабула се прави и сериозен социален разрез на канадското общество и в частност синдикатите (е, и други неща), които са нещо като местните мутри.

Коментар

Всички англоезични го празнуват, щото е английски празник. Май се украсява майско дърво. Също е и еврейски празник и евреите са го наложили в много държави по света. Но няма българска традиция. Нашата традиция повелява 6 и 24
                    Леле, мале. УжасТ. Ъм, как не те заболя сърцето да го напишеш туй нЯщо!? Аз мислех да дам предложение да празнуваме индийските или китайските официални празници, ти се хвана сега за един 1 май
                    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                      В САЩ, Канада, Великобритания, Австралия НЕ ГО празнуват (поне тази година). Ето ви календар за всички страни:

http://www.timeanddate.com/calendar/...012&country=27

Социалистическа Канада, която е част от Г8 и разни други букви, има 10 неработни дни, които трябва да удовлетворят многонационалното й население. Ние, великата икономика на чиновниците, колко делници и празници имаме????
                      В соц Канада работната седмица е 4 дни

Коментар

Мечо, може и да го отбелязват, но НЕ Е почивен ден (поне тази година). Знам го от сестра ми, която живее от години там, а сега и го видях.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                          В САЩ, Канада, Великобритания, Австралия НЕ ГО празнуват (поне тази година). Ето ви календар за всички страни:

tnm

Коментар

• В САЩ, Канада, Великобритания, Австралия НЕ ГО празнуват (поне тази година). Ето ви календар за всички страни:

Социалистическа Канада, която е част от Г8 и разни други букви, има 10 неработни дни, които трябва да удовлетворят многонационалното й население. Ние, великата икономика на чиновниците, колко делници и празници имаме????
                            Last edited by val/she; 01.05.2012, 17:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar) Разгледай мнение
                              Не е така коки. Открай време си имаш тази особеност в характера, да се изразяваш по всякакви теми, но винаги подготвена само с "доколкото ми е известно". А моята реакция е по-скоро към квалификацията ти за България като "ден на мързела".

И понеже ме пита как е уреден въпроса в Германия,ето и отговора ми:
                              В Германия всяка една провинция си има отделен закон за празничните и почивните дни. Тоест изброяват се в отделни закони и се кръщават по различному. По отношение на 1 май се срещат следните варианти. Цитирам различите наименования :
                              1. 1 май
                              2. 1 май (ден на труда)
                              3. 1 май като ден на свободата, мира, социалната справедливост, помирението между народите и човешкото достойнство (der 1. Mai als Tag des Bekenntnisses zu Freiheit und Frieden, sozialer Gerechtigkeit, Völkerversöhnung und Menschenwürde)

Както и да се върти , все си остава ден на труда. Още повече, че точно Германия е една от държавите с най-стари традиции по отношение на този празник.
                              Германците да си празнуват Германските празници. Българските такива са 6 май (ден на бойния дух на българите) и 24 май (ден на българската просвета и култура).
                              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar) Разгледай мнение
                                Не е така коки. Открай време си имаш тази особеност в характера, да се изразяваш по всякакви теми, но винаги подготвена само с "доколкото ми е известно". А моята реакция е по-скоро към квалификацията ти за България като "ден на мързела".

И понеже ме пита как е уреден въпроса в Германия,ето и отговора ми:
                                В Германия всяка една провинция си има отделен закон за празничните и почивните дни. Тоест изброяват се в отделни закони и се кръщават по различному. По отношение на 1 май се срещат следните варианти. Цитирам различите наименования :
                                1. 1 май
                                2. 1 май (ден на труда)
                                3. 1 май като ден на свободата, мира, социалната справедливост, помирението между народите и човешкото достойнство (der 1. Mai als Tag des Bekenntnisses zu Freiheit und Frieden, sozialer Gerechtigkeit, Völkerversöhnung und Menschenwürde)

Както и да се върти , все си остава ден на труда. Още повече, че точно Германия е една от държавите с най-стари традиции по отношение на този празник.
                                Петър благодаря за изчерпателният ти отговор.Относно България и квалификацията ми ,е при положение ,че в държавата ни за чиновниците се обявяват доста почивни дни особенно през м април /през седмица /,е как да се изразя?И като инфо
                                През май почивни дни са: 1, 24, 25, 26 и 27 май. 25 май ще се отработва на 19 май. През септември ще почиваме на 6, 7, 8 и 9 септември, като 7 септември ще отработваме на 29 септември. В последния месец от годината - декември, ще почиваме на 22, 23, 24, 25 и 26 декември. Преди нова година също ни очакват много почивки - на 29, 30 и 31 декември.
                                По данни на компаният Mercer HR в Испания минималният брой неработни дни на година е 14, в Португалия - 13, в Гърция - 12, във Франция - 11, в Германия и Ирландия – 9.
                                А в България колко са общо?Някой ако знае да напише
                                Last edited by коки; 01.05.2012, 17:27.
                                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Working...
                                X