IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето ... (архив до 7.06.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    Неправилно задавате като аксиома, че има затъпяване при 30-. Аз примерно мисля, че няма. Вие сте много умни. Трябва да се сравнявате с най умните младежи. За възпитанието съм съгласен.
    Мечо, прав си. Не мисля, че сме по-умни. (драча се малко ) Поддаваме се на клишета били актуални когато нас са ни възпитавали. Има хора, които и една книга не са прочели в живота си, но въпреки всичко имат изящна словесност (това за 30-).
    Малко сме роби на представата, че познанието идва непременно чрез четене на дебели книги, а то има и други канали.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
      Нервната им система не може да се справи с огромното количество информация, с която биват заливани от бебета.
      Телевизорът/компютърът като бавачка е лошо решение (не, че не съм го правила).
      Интелигентността се възпитава, а емоционалната таква ми се струва по-важна от аналитичната.
      Неправилно задавате като аксиома, че има затъпяване при 30-. Аз примерно мисля, че няма. Вие сте много умни. Трябва да се сравнявате с най умните младежи. За възпитанието съм съгласен.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение

П.П. И докато сме по темата - А какво предизвика масовото затъпяване на тези 30- ?
        Нервната им система не може да се справи с огромното количество информация, с която биват заливани от бебета.
        Телевизорът/компютърът като бавачка е лошо решение (не, че не съм го правила).
        Интелигентността се възпитава, а емоционалната таква ми се струва по-важна от аналитичната.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
          Не виждам место за съгласен/несъгласен.

Фактите са: 2053 взрива на ядрени бомби на Земята в периода 1945 - 1998 година, всеки един от тях стотици пъти по мощен от аварията в Чернобил и стотици пъти повече замърсил ядрено Земята. Една трета от тези взривове са в атмосферата.

http://www.youtube.com/watch?v=I9lquok4Pdk

http://www.wired.co.uk/news/archive/...uclear-weapons

Е?

Е?!

Досега, ако верваме на вас и журналята, да сме измрели сите я от рак, я от генетични поражения.

----------------------
          Боже, прибери глупаците или прибери мен, не се търпи, мааму стара!
          Еволюираме бе вманков, еволюираме.
          Има даже такава теория за появата на разума.

Да ги прибира Бог глупаците. Аз страхове в тази посока нямам.

Коментар

Не виждам место за съгласен/несъгласен.

Фактите са: 2053 взривове на ядрени бомби на Земята в периода 1945 - 1998 година, всеки един от тях стотици пъти по мощен от аварията в Чернобил и стотици пъти повече замърсил ядрено Земята. Една трета от тези взривове са в атмосферата.

Е?

Е?!

Досега, ако верваме на вас и журналята, да сме измрели сите я от рак, я от генетични поражения.

Ти пък що така скачаш?!?!

Еволюцията на Земята е породена точно от мутациите, които до голяма степен са причинени от гама-лъчите.

Ти може да си станал толкова умен, точно поради тези ядрени взривове в миналото.
            Сигурно си и красавец......

П.П. Аз, необлъчения, очаквам с нетърпение всеки твой пост.....
            Last edited by anon6706; 27.04.2012, 19:49.

Коментар

• Не виждам место за съгласен/несъгласен.

Фактите са: 2053 взрива на ядрени бомби на Земята в периода 1945 - 1998 година, всеки един от тях стотици пъти по мощен от аварията в Чернобил и стотици пъти повече замърсил ядрено Земята. Една трета от тези взривове са в атмосферата.

Е?

Е?!

----------------------
              Last edited by vmаnkov; 27.04.2012, 19:47.
              Свободен във виелицата.
              http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

Teзи дни се навършиха 26 г. от катастрофата в Чернобил. Мисля, че ескалацията на онко заболявания сред 30+ годишните има много общо с това.
                Не споделям това.
                Ако има нещо от Чернобил, по-скоро трябва да се търси в малформации при децата и младежите на 15-23 години, т.е. при 30-. Дозите не са били толкова силни у нас, че да предизвикат рак в организма на зрял индивид или дори на вече роден. При млад организъм ракът се развива много бързо и щяхме да ги чуем тези неща.

По-скоро може да се твърди за евентуални повреди в половата система на бъдещите родители. Тя е доста по-чувствителна.

П.П. И докато сме по темата - А какво предизвика масовото затъпяване на тези 30- ?
                Last edited by anon6706; 27.04.2012, 19:43.

Коментар

Деца...

Доказано се счита, че радиацията предизвиква рак само у индивиди, изложени на толкова високи дози, като тези, оживели в района на атомен взрив, като пожарникарите и останалите потушаващи пожара в ЧАЕЦ и подобни гигантски дози.

За по-ниските дози (да речем, работиш 20 години в АЕЦ или около научен реактор) няма данни за повече случаи на рак, отколкото средното.

Моля, не ставайте уфсе.
                  Моля, мислете със своя мозък, а не с мозъка на папагалските журналя.
                  ВМанков, съгласна съм, че хората по различен начин понасят радиацията. Акцентът е в/у различен.
                  Ето, на- Анатолий Дятлов на 2 пъти е приемал дози достатъчни да убият друг човек, но не и него, така че малко трудно се доказва подобна теза освен ако не се експериментира директно с хора и в достатъчно количество, като има и достатъчна представителност по пол, раса, възраст, здравен статус, за да е вярно....
                  Колко Sv или Gy е била радиацията в Бг и за колко дена и т.н.?

Коментар

• Хайде едно поздравче и от мен http://www.youtube.com/watch?v=-6uX0...hannel&list=UL Днес е един от редките случай,в които правя такъв.Сигурно защото нямам запаса от песни,с които разполагат женските никове във форума.

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
                      И какво забелязах днес...нормално излизайки по едно и също време и пътувайки по един маршрут да срещаш едни и същи хора, та в този ред на мисли както си пеех тази сутрин tra me e te - http://www.youtube.com/watch?v=_KN_nyGehek и изведнъж един глас отзад продължи песента Лелееей щях да потъна от срам някъде, но се засмях и продължих с бодра стъпка смело напред

Лудите, лудите те да са живи...
                      Трудно може да ти се постави диагноза, защото липсват данни за анамнезата.

Има два варианта:

1. Обръщаш се - човек пее зад теб.

2. Обръщаш се - никого не виждаш, но "някой" продължава да пее зад теб. (това е по-опасния вариант).

П.П. А ти си продължила - хубаво си направила.
                      Last edited by anon6706; 27.04.2012, 19:09.

Коментар

Teзи дни се навършиха 26 г. от катастрофата в Чернобил. Мисля, че ескалацията на онко заболявания сред 30+ годишните има много общо с това.

http://www.youtube.com/watch?v=VxyZ0...eature=related
                        Деца...

Доказано се счита, че радиацията предизвиква рак само у индивиди, изложени на толкова високи дози, като тези, оживели в района на атомен взрив, като пожарникарите и останалите потушаващи пожара в ЧАЕЦ и подобни гигантски дози.

За по-ниските дози (да речем, работиш 20 години в АЕЦ или около научен реактор) няма данни за повече случаи на рак, отколкото средното.

Моля, не ставайте уфсе.
                        Моля, мислете със своя мозък, а не с мозъка на папагалските журналя.
                        Свободен във виелицата.
                        http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                          Само един ле ???
                          Аз си меслех, че общувам с хора професьоналисти, .. разбиш ле..
                          Един път по телевизора една кака, общуваше с 5-6 едновременно ...
                          Обръча де ...
                          Недей да ме стресираш и ти сега!
                          Професионалисти сме били на млади години. Сега общуваме с един ... обръч де
                          Last edited by tnm; 27.04.2012, 19:34.
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                            Очакваш следващият му въпрос нали?
                            ВМанков е непредвидим като лятно време на връх Ботев Не знаеш в кой момент ще започнат да падат гръмотевици и светкавици
                            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                            Мечо

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=VxyZ0...eature=related
                              Не знам дали е вярно, но съм чувал слухове, че държавните люде си внасяли само за тях си плодове и зеленчуци от Америка.
                              tnm

Коментар

• Малко по сериозно за щастието:

1. Здраве
                                2. Боен дух
                                3. При наличие на 1. и 2. всичко друго е на една ръка разтояние.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X