IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jekata
    Първоначално изпратено от Ocтап Бендер
    Бойко ако продължава в същият дух ще има безрезервната подкрепа на Атака.
    Е нали вече я има. А само с проверки надали ще има подкрепата. Резултати !
    Прехвърлил го бил, а отде пари за вдигането ?!
    Бойко още не е встъпил в длъжност. Много сте припряни. Резултатите ще дойдат, нека започне работа. А ние патриотите от Атака ще му осигурим парламентарен комфорт.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ocтап Бендер
      Бойко ако продължава в същият дух ще има безрезервната подкрепа на Атака.
      Е нали вече я има. А само с проверки надали ще има подкрепата. Резултати !
      Прехвърлил го бил, а отде пари за вдигането ?!

Коментар

• Бойко ако продължава в същият дух ще има безрезервната подкрепа на Атака.

Коментар

• Re: Ха,де.....

Доган: Нямам имот в Дръндар, прехвърлих го
          21 юли 2009 / News.dir.bg
          Нямам имот в Дръндар и не очаквам нищо от проверката на данъчните.
          С тези думи лидерът на ДПС Ахмед Доган коментира за БГНЕС проверките около имотите, с които се свързва името му.
          Доган припомни, че в последната си декларация по публичния регистър е посочил, че е прехвърлил безвъзмездно двореца в Дръндар и той вече не се води на негово име.
          В сряда, 22 юли, изтича срокът, в който данъчните трябва да приключат ревизиите на всички физически и юридически лица, на които формално се водят петте имота, сред които е и лидерът на ДПС. Петте имота са т.нар. Боянски сарай на ул. "Стар Беловодски път" в столицата, хотелът "Каса Домини" в Рибарица, СПА комплексът "Орфей" в Девин, паркът "Росенец" до Бургас и Дворецът на децата в родното село на Доган Дръндар.

Коментар

• Re: Ха,де.....

Първоначално изпратено от neznaiko53
            "Аз ли криво ти се молих,ти ли криво ме разбра,Господи"!Става ми досадно вече!Не си спомням да съм оплаквал "готиното минало",но теб явно много те тормози!Изплачи си душичката!Не си бил оценен ли?Пречели са ти да се реализираш ли?Задушавали са волната ти мисъл ли?Или най-страшното: Не са те пускали в корекома?"Свободата,Панчо.......
            това са поредните ти "факти" предполагам.

Коментар

• Ха,де.....

"Аз ли криво ти се молих,ти ли криво ме разбра,Господи"!Става ми досадно вече!Не си спомням да съм оплаквал "готиното минало",но теб явно много те тормози!Изплачи си душичката!Не си бил оценен ли?Пречели са ти да се реализираш ли?Задушавали са волната ти мисъл ли?Или най-страшното: Не са те пускали в корекома?"Свободата,Панчо.......
              Аз знам,че нищо не знам!

Коментар

• Re: Ха,де......

Първоначално изпратено от neznaiko53
                Йосифчо,не с рогата,момичето ми!Това е елементарно словоблудство!Аз изложих факти!Опитай и ти,не боли!Напомняш ми един твой адаш,добър артист беше,какви сълзи и сополи редеше по едни по- далечни избори!Апропо,и аз искам да сме в "модерна" Европа,но с вдигната глава,а не приведен заднишком!
                потвърждаваш думите ми още веднъж.Ти си мислиш че това което си казал са факти.Там е работата че не са ,а си е чиста проба градски фолклор.А фактите са много елементарни..ако искаме да живеем в модерна България трябва и НИЕ да положим някакви услия и второто важно към момента е да дадем шанса на това бъдещо правителства , а не това което правим от 20 г.непрекъснато да се ровим в миналото и да вадим кой колко лош е бил.Едно нещо не искаме да разберем - това че си БИЛ не значи нищо само по себе си , защото всичко се променя на този свят и ако прочетеш христриянска история ще видиш че ревностни гонители на християните са ставали ревностни християни ,а някои дори са канонизирани в последствие.Така че спри да политиканстваш и да оплакваш "готиното" минало ,а погледни напред.

Коментар

• Ха,де......

Йосифчо,не с рогата,момичето ми!Това е елементарно словоблудство!Аз изложих факти!Опитай и ти,не боли!Напомняш ми един твой адаш,добър артист беше,какви сълзи и сополи редеше по едни по- далечни избори!Апропо,и аз искам да сме в "модерна" Европа,но с вдигната глава,а не приведен заднишком!
                  Аз знам,че нищо не знам!

Коментар

• Коя е Маргарита Попова
                    От Дневник
                    20 юли 2009,

Предложената за министър на правосъдието Маргарита Попова е прокурор от почти 20 години. Тя ръководеше окръжната прокуратура в София до 2004 г., когато беше отстранена от поста от бившия главен прокурор Никола Филчев, тъй като беше сред основните му критици в продължение на години.

Маргарита Попова е един от уважаваните прокурори в съдебната система. Тя е говорител на главния прокурор и ръководител на специализираното звено за борба с измамите с еврофондове към ВКП. В системата е от 1990 г., В продължение на девет години е била окръжен прокурор на София.

През този период при съвместни операции с МВР са разбити множество нарколаборатории в София-окръг (сред които и аферата Опицвет).

През 2004 г., без мотив тогавашния главен прокурор Никола Филчев я сменя и Попова става редови прокурор и постоянен преподавател в Националния институт по правосъдие.

Новият главен прокурор Борис Велчев връща Попова в екипа си, като първо я командирова във ВКП. На 14 февруари 2007 г., ВСС я назначава за редови обвинител в прокуратурата.

В държавното обвинение е известна с това, че когато се захване с нещо го довежда до край, изключително взискателна е към подчинените си и не не спестява упреци дори и към по-висшестоящи от нея.
                    Когато миналата година оглави специализираното звено на прокуратурата за разследване на финансовите измами с европейски средства, си извоюва специален статут. Попова беше на пряко подчинение на главния прокурор Борис Велчев, който единствен има право да контролира работата на екипа й.

Работата на спецзвеното, чиято организизация и екип създаде Попова, беше оценена в черновата на доклада на Европейска комисия за напредъка в областта на правосъдието и вътрешния ред.

"Аз съм политическо назначение, а екипът ми ще бъде единствено и само експертен", заяви Попова пред БНР и каза, че ще привлече в министерството на правосъдието колеги от прокуратурата. "Един прокурор има какво да даде, особено в този момент, когато знаем какво да правим, когато държавата има дневен ред, съдебната система има дневен ред. За един прокурор това е едно предизвикателство и възможност да даде своето, за да станат нещата по-добри", каза още тя. Попова посочи, че не е поставяла условия на Бойко Борисов. "Целите са едни и същи - съдебната система трябва да се реформира и да заработи така, че в държавата да има диктатура на закона", заяви тя.

„Експерт”: Новото ръководство на България е готово да се бори не само с корупцията, но и с руското влияние
                    21 юли 2009 | 03:07 | Агенция "Фокус"

София. В разгара на кризата начело на България застанаха решително настроени политици, коментира руското издание „Експерт”. За да заслужат доверието на Евросъюза те са готови да се борят не само с корупцията, но и с руското влияние.
                    България стана втората след Исландия страна в Европа, в която на фона на финансовата криза се смени властта. Според резултатите от вота на състоялите се в началото на юли избори със сформирането на ново правителство бе натоварена дясноцентристката партия ГЕРБ, която превърна в гвоздей на своята програма обещанието да се бори с корупцията и престъпността. Управляващата през последните четири години социалистическа партия събра на изборите едва 17% и се оказа в опозиция.

За следващите четири години българите довериха своята съдба на харизматичния лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Бъдещият премиер вече успя да демонстрира решителен стил, като обяви, че „временно замразява” два енергийни проекта с участието на Русия.

Коментар

• Това е част от статията.... http://news.expert.bg/n245418/,пряка последица от Комунистическо упрвавление на неразвитието и утопията... как е ...

"Необходим е обрат в манталитетите след десетилетия на диктатура и незавършен преход към демокрация, отбелязва той, като подчертава, че всяка оценка за състоянието на правовата държава в България не може да подмине икономическата, културната и социалната действителност. А времето, според него, е ключов фактор за това.

Слабостите на българската държава бяха известни при решението за присъединяването на страната към ЕС, в което определящи бяха стратегическите и енергийните залози, продължава публикацията.

Единственият начин, според Вилпен, е ЕС да помага за промените, без да се забравя, че на старите страни членки са били нужни понякога десетилетия, за да ги осъществят.

Трябва да се преосмислят механизмите на сътрудничество, единствено това ще даде гаранции на ЕС за собственото й бъдеще, като едновременно с това на България ще бъде даден шанс да се заеме със своето собствено бъдеще.

Успешната интеграция на България обуславя всяко ново разширяване и ще бъде пример за способността на Европа да прехвърли нов етап от своята история, заключава Доминик дьо Вилпен."

Коментар

• Стамболов написа:
                        Бойко Борисов: Звеното на Маргарита Попова е единственото, похвалено от Брюксел
                        Стаболов ето ти доказателства за някой неща ,които са свързани с прокуратурата от сайта на приятеля на Борисов Прокопиев и от europe.bg.Като пиша някой истини няма за какво да ме обиждаш . Разсъждавай по трезво ,а не с промит мозък на герберист да ми пишеш общи приказки
                        Брюксел - България - Бурунди
                        16 юли 2009-Уличните убийства продължават да са ежедневие, а добре известни престъпници изглеждат недосегаеми." Това е написала неправителствената организация Human Rights Watch в доклада си от април 2008 г. за Бурунди.
                        http://www.hrw.org/en/news/2009/06/0...nce-repression
                        Същото изречение обаче може да се прочете и в черновата на предстоящия евродоклад за... България, който ще бъде готов на 22 юли 2009 г.

Наред с познатите забележки, че за 30 месеца пълноправно членство в ЕС "капацитетът на разследващите и прокуратурата не е нараснал", "няма напредък в борбата с корупцията", "НПК страда от излишен формализъм" и т.н., експертите на Брюксел са констатирали и известен умисъл в липсата на политическа подкрепа срещу престъпността. А оттук и заключението им: мониторингът трябва да продължи, докато България не покрие и шестте критерия, по които се наблюдава напредъкът й.

Подобни изводи вече не изненадват никого, но като че ли за пръв път София предпочете да се държи така, все едно ЕК се занимава с някоя друга държава. По-нелепото: освен че осмелилите се да коментират се брояха на пръстите на едната ръка, всеки "прочете" черновата така, както си му изнася. Отиващата си власт (в лицето на министъра на правосъдието Миглена Тачева) забеляза само "похвалите" и обяви проектодоклада за "много добър". Новата власт (в лицето на бъдещия премиер Бойко Борисов) обаче видя преди всичко критиките и върна топката "изцяло на сегашното правителство". А магистратите (към които са повечето упреци) направо си измиха ръцете с "липсата на политическа воля за реформи".

Никой, както виждате, не се притесни. Което означава не друго, а че шансовете ни да заживеем "по-европейски" не са много повече от тези на... Бурунди.
                        http://www.dnevnik.bg/analizi/2009/0...iia_-_burundi/
                        От статията мога да си извадя заключенеи,че нямаме шансове да живеем като европейци скоро време, а по скоро като бурундинци.

17-07-2009
                        EUobserver: ЕК ще препоръча мониторинговият Механизъм за България и Румъния да остане в сила след 2009 година

http://www.europe.bg/htmls/page.php?id=23090&category=5
                        Европейската комисия официално ще представи доклада си за България и Румъния на 22 юли (сряда). В него е записано, че Комисията ще препоръча Механизма за сътрудничество и проверка за България и Румъния да остане в сила след 2009 година, предаде EUobserver
                        Причина за препоръката е изключително бавния прогрес на най-новите членове на Съюза по отношение на съдебната реформа и борбата с корупцията и организираната престъпност, допълва изданието, цитирайки неофициални източници. Според EUobserver нито България, нито Румъния са успели да постигнат достатъчен напредък, за да бъде вдигнат Механизма за сътрудничество и проверка, предава econ.bg.

"И в двете страни липсата на политическата воля за постигне на поставените цели продължава да е налице, като ЕК ще наблегне особено на този факт при официалното съобщение след няколко дни. Критиките към България ще са насочени към неспособността да се изправят пред съда и да бъдат осъдени големите фигури на организираната престъпност, особено тези, които имат силни политически връзки и достъп до европейските фондове".

Очаква се ЕК да не препоръча налагането на допълнителни санкции, каквато беше замразяването на 800 млн. евро от помощта за нашата страна.

В последно време Букурещ направи неистови усилия да смекчи бъдещата оценка на ЕК и да намери изход от Механизма за сътрудничество и проверка, но слуховете от Брюксел сочат, че Германия, Холандия, Швеция (настоящ председател на ЕС), Дания и Австрия т.е. най-големите донори на средства за европейския бюджет са твърдо против вдигането на механизма. Все пак Румъния има предимство пред България заради приемането на нов Наказателен и Граждански кодекс, но ЕК иска да види ефекта от тези закони в близко бъдеще.

Какво пише в черновата на доклада по на новия доклад на Европейската комисия за България, цитирана от българските медии, четете ТУК
                        http://www.europe.bg/htmls/page.php?...3&category=223
                        http://dnevnik.bg/evropa/novini_ot_e...eska_podkrepa/

[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Стамболов ми се струва комунист или по точно член на сектата на драгалевския мангал.Щом някой критикува или не харесва неговите работотодатели значи е комунист.Ето това е фашистки манталитет.Какво стана бе юнак нали щеше да правите коалиция със сините.Какво стана Драгалевския цървул и мамин Мартинчо като се събудиха разбраха че докато са сънували постове и кресла са се напикали.Аз като ти пея от сума ти време че коалиция между Бойко и Гаргамел няма да има защо ми се катериш по дъртия.......Вече две седмици минаха откакто спечелихте изборите и реки от мед и масло не са потекли.Като ти пиша си го преписвай защото ти е трудно да помниш.Нищо чудно правителството на Бойко да се крепи с гласовете на Доган или червените.Големи смешки се задават.Вече няма за крадене и предстоят тежки реформи в здравеопазването намаляване на пенсии и заплати а парите и медиите са в ръцете на червените боклуци и доносника Доган.Много скоро бате ти Бойко ще разбере че се е осрал.А ти спри да се пенявиш като ти говорят по умни от теб

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов
                            Първоначално изпратено от мейси
                            Ще ви питам след 6 месеца като се издъни пожарникарският спасител каква песен ще пеете.
                            В този форум по адрес на Бойко Борисов така са се изказвали само яростните привърженици на БСП и ДПС.

Щом нямат фигура, да си сложат пак фигурант начело
                            от Иво Инджев ⋅ юли 19, 2009

Нямало фигура, която да замени Станишев на партийния връх. Това е върхът! Нали уж партията пращеше от кадри, все най-добрите, най-подготвените?!

Кликата на довчера управляващите направо може да учреди нова, този път неправителствена организация , „Нахалство без граници”. Доскоро тя съществуваше като правителствена. Сега може да работи за каузата на спасяването на давещите се, която, както казва Остап Бендер, е дело на самите давещи се.

Няма проблем в организационно отношение. Само трябва провалените управленци да си раздадат постове и да кандидатстват за субсидиране от еврофондовете. Все някой европейски другар може да ги подкрепи по линия на социалистическата солидарност- ако все още ги припознава като социалисти.

Всъщност ключовите фигури от властта, която ни заплашваше, че ще ни управлява още един мандат поради големите си успехи, са се подсигурили. Нека любителите на статистика си направят труда, ако желаят, да пресметнат. Но съм готов да се обзаложа, че безгранично нахалните приближени на Станишев бележат исторически рекорд по наглост с факта, че вкупом се намърдаха в парламентарния рай, за да виреят на завет под лъчите на имунитета и привилегиите ( към който Станишев е пристрастен от дете).

Ето това е прословутия принцип на солидарността в действие – кръгова отбрана срещу всички и всичко. За Станишев е ясно – той друго, освен партиец, не е работил през живота си. Сигурно се ужасява от мисълта да се яви на трудовия пазар, където определящи са качествата на кандидата за работа, а не партийната му биография ( и на предците му). Нищо че неговата другарка Масларова твърди, че пазарът е чудесно разработен и набъбнал под вещите коалиционни грижи.

Ами като няма фигура, която да конкурира Станишев (както ни уведоми Антон Кутев, един от най.приближените му бодигардове от кръговата отбрана), вместо фигура , да си сложат фигурант. Какъвто си беше самият Станишев преди да се обкръжи с обръч от лично предани защитници на колективното им благо.

От Сталин, до Горбачов и Живков, партийната традиция е точно такава – да бъде издиган фигурант като компромис между боричкащите се за партийната власт котерии. Ще чакаме да видим и да чуем как гордите с приемствеността другари ще отиграят стандартната ситуация и що за заек ще извадят от каскета този път.
                            Какво ми се изцепваш за БСП и ДПС като първата е правоприемник на БКП , втората е създадена от ДС ,а бат ти Бойко е бивш член на БКП с което много се гордее и няма как да съм им привърженичка на тия ,тъй като ги мразя черените кратуни Стамболов.Така ,че това твое твърдение,че съм привърженичка отпада .И друго едно не мога да разбера ,защо ми цитираш изказвание на агенти на Първо главно на ДС Стамболов?Иво Инджев учил в Московския държавен университет като стипендиант на Държавна сигурност.Лице облагодетелствало се оно време ,а след 1989г ми се пишат на ,,демократ''?
                            http://www.comdos.bg/images/stories/reshenia/50-.doc
                            [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Първоначално изпратено от мейси
                              Ще ви питам след 6 месеца като се издъни пожарникарският спасител каква песен ще пеете.
                              В този форум по адрес на Бойко Борисов така са се изказвали само яростните привърженици на БСП и ДПС.

Щом нямат фигура, да си сложат пак фигурант начело
                              от Иво Инджев ⋅ юли 19, 2009

Нямало фигура, която да замени Станишев на партийния връх. Това е върхът! Нали уж партията пращеше от кадри, все най-добрите, най-подготвените?!

Кликата на довчера управляващите направо може да учреди нова, този път неправителствена организация , „Нахалство без граници”. Доскоро тя съществуваше като правителствена. Сега може да работи за каузата на спасяването на давещите се, която, както казва Остап Бендер, е дело на самите давещи се.

Няма проблем в организационно отношение. Само трябва провалените управленци да си раздадат постове и да кандидатстват за субсидиране от еврофондовете. Все някой европейски другар може да ги подкрепи по линия на социалистическата солидарност- ако все още ги припознава като социалисти.

Всъщност ключовите фигури от властта, която ни заплашваше, че ще ни управлява още един мандат поради големите си успехи, са се подсигурили. Нека любителите на статистика си направят труда, ако желаят, да пресметнат. Но съм готов да се обзаложа, че безгранично нахалните приближени на Станишев бележат исторически рекорд по наглост с факта, че вкупом се намърдаха в парламентарния рай, за да виреят на завет под лъчите на имунитета и привилегиите ( към който Станишев е пристрастен от дете).

Ето това е прословутия принцип на солидарността в действие – кръгова отбрана срещу всички и всичко. За Станишев е ясно – той друго, освен партиец, не е работил през живота си. Сигурно се ужасява от мисълта да се яви на трудовия пазар, където определящи са качествата на кандидата за работа, а не партийната му биография ( и на предците му). Нищо че неговата другарка Масларова твърди, че пазарът е чудесно разработен и набъбнал под вещите коалиционни грижи.

Ами като няма фигура, която да конкурира Станишев (както ни уведоми Антон Кутев, един от най.приближените му бодигардове от кръговата отбрана), вместо фигура , да си сложат фигурант. Какъвто си беше самият Станишев преди да се обкръжи с обръч от лично предани защитници на колективното им благо.

От Сталин, до Горбачов и Живков, партийната традиция е точно такава – да бъде издиган фигурант като компромис между боричкащите се за партийната власт котерии. Ще чакаме да видим и да чуем как гордите с приемствеността другари ще отиграят стандартната ситуация и що за заек ще извадят от каскета този път.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов
                                Безсрамен, по-безсрамен, най-безсрамен, социалист, Сергей Станишев. И вече носи доверието си като роза на ревера. Да му е честито прочее – то ще му послужи толкова, колкото дрънкулката на хотентота.
                                Амин!

Коментар

X