IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Село си нае частна охрана заради крадци
    21 юли 2009 / News.dir.bg
    Жителите на великотърновското село Велчево наеха охранителна фирма, която да се грижи за спокойствието им.
    Хората потърсили помощ, защото обирите в домовете им зачестили, а полицейски участък в селото няма, съобщи БНТ.
    Преди няколко години Велчево стана едно от първите села в страната с охранителни камери.
    Идеята за допълнителна охрана е на кмета и въпреки че в планинското селце живеят стотина пенсионери, всички единодушно решили да заделят по 10 лева месечно. Хората сами си избрали касиер, изготвили списък и обзавели офис на охранителите.
    "Виждаме как и денем и нощем колата на СОД обикаля по всяка една уличка на селото, дори и на най-затънтените, където няма асфалт. Присъствието на такава охрана е в полза на селото", казва Иванка Маринова, жителка на село Велчево.
    Два патрулни атомобила проверяват всеки съмнителен човек и непозната кола в селото. "От сега чувам възгласи, че поне спят спокойно вечерно време, дежурим постоянно", казва охранителят Кристиян Димитров. Охранителите следят и записите от видео камерите. По думите им, освен че дебнат за крадци, понякога дори карат възрастните хора до болницата във Велико Търново.

Коментар

• Гуд бай, оправяйте се
      От Дневник
      21 юли 2009,

След като министърът на енергетиката по повод сключения на тъмно нов газов договор с Русия обясни, че и булките могат да имат мустаци, вчера и финансовият му колега се усъмни дали някоя баба не е... мъж. На въпроса какво щеше да прави, ако тепърва ставаше министър, Орешарски отговори с дебелашката шегичка "ако баба ми беше мъж, щях да й казвам дядо" - напълно в стила на характерните за управлението на бюджета в края на мандата на тройната коалиция пълна непрозрачност и пренебрежение към многократно изразените тревоги на експертите.

Резултатът вече е ясен - само за юни дефицитът в бюджета е 381 млн. лв., а за първата половина на годината държавата е на плюс от едва 173 млн. лв. - сума, в пъти по-малка от ДДС-то, което чака за връщане. И всичко това на фона на предупрежденията, че финансовата стабилност на България в икономическата криза минава през поддържане поне на балансиран бюджет. Това означава, че новото правителство ще трябва да съкрати публичните разходи с поне 1.5 млрд. лв. до края на годината, или по над 10 млн. лв. на ден.

Запомнете тази сума. Тя прави финансовата политика на кабинета "Станишев" в последните месеци от управлението му сравнима като провал със спрените еврофондове, неосъществената съдебна реформа и победилата през мандата му корупция. Остава ни само да се надяваме, че направените поразии не са толкова големи, че цената да се окаже непосилна за плащане.

Дотук беше статията. Относно мейси мога отново да повторя свой пост:

Явно много от пиарите на БСП и ДПСне могат да преживеят поражението си, откакто благодарение на некадърноста си бяха разгромени от Бойко Борисов. Дори техния мракобесен изборен закон се обърна срещу тях.Затова те изпратиха тук. Докато траеше предизборната кампания, ти не се обаждаше и никой не си спомня да си критикувала когато и да е тройната коалиция. Фактът, че в края призоваваше за негласуване, е ясно доказателство че със сигурност си агент поне на ДПС. Само агент на тройната коалиция и враг на демокрацията и България може да призовава към негласуване - това целия народ го разбра.

Кога ще си признаеш, че си турско-комунистически трол?

Коментар

• Първоначално изпратено от forex_guru
        Лицето Мейси не е жена, а мъж който се е регистрирал с женски ник, за да не бъде обругавам и псуван каквото заслужава.Той или е някой долен Догански джагал или ебнат ляв педеруга, който му се иска да бъде жена.
        Не е възможно нормална жена, на каквато и да е възраст да кибичи нон-стоп в един форум, да плюе по всички различни от БСП и ДПС и да твърди че била безпартийна.
        Началното появяване на субекта Мейси беше с типичното мазно, подмолно, турско-комунистическо призивче да не се гласува, че нямало смисъл.Точно преди изборите, кой нямаше сметка да се гласува?Ами разбира се че фесовете и строените в две редици комуняги.
        От както минаха изборите не съм писал в този подфорум макар че съм пристрастен и симпатизант на десните сили.А някой си безпартиен и незинтересуван пише стотици мнения.Айде айде тея в Дръндър ходи да ги разправяш........

Ако все пак греша моля да бъда извинен, ако една жена толкова време е оставена без мъжко внимание и цял ден виси в нета заслужава съчувствие и разбиране.
        Интересно защо трябва да си крия самоличността за да пиша ="forex_guru?Аз съм жена и пак казвам пиша като безпристрастна тъй като виждам ,че за 20 години все ни лъжат политиците ,а дефакто след като ги изберем забравят обещанията си и това мене ме отврати .Последно гласувах през 2005г .Ако си мислите ,че с гласуването си ще се промени статуткото на управление и крадене жестоко се лъжете.Според мене трябва да се изгради гражданското общесто и от там да тръгнем.Трябва същото да държи сметка на управляващите .Ето ми мнение което го бях писала под статия и във форум който е на интернет доставчикът ни в който съм си писала мнението за гласуването и управляващите на 15 и 16.06.2009.Ще ти го цитирам за да видиш гледната ми точка

няма ли да се отърси вече народът ни от тази заблуда която му натякват сателитчетата на чеврените кратуни ,че видите ли трябва да се гласува?Докато имаме тази Конституция която нищо не струва,няма да има промяна. Неточно се изразих! Тя струва, но с обратен знак. Тя прави злини - тя работи срещу гражданите на България. Още при съставянето й комунистите знаеха, че тя ще има този ефект - състоянието на обществената система ще се влошава - но я заложиха като мина със закъснител. Нима правителството на Костов не се възползва за да нанесе корекции в избирателния закон в последния момент, целящи служебна победа. Същото го правят сега Станишев и компания. СЪЩОТО ЩЕ НАПРАВИ И СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО! В края на мандата си, усещащо народната омраза към себе си, то ще се опита да смекчи загубата си с процедурни хватки, променяйки в последния момент закона за изборите.
        А ЗАЩО ВЪОБЩЕ КОНСТИТУЦИЯТА ПОЗВОЛЯВА СВОЕВОЛНИ ПРОМЕНИ В ЗАКОНА ЗА ИЗБОРИТЕ? И не само в този закон? Ако ще е гарга, да е рошава, ако ще е демокрация, да е СТАБИЛНА! И определена група закони, отнасящи се за базисни политически, икономически и идейно-комуникативни ценности, след като веднъж се установят като ДЕМОКРАТИЧНИ, да се пипат само ако усъвършенстват демокрацията ЗА ВСИЧКИ. И това "пипане" да става само с квалифицирано мнозинство и след одобрение на Конституционния съд. Отделен е въпроса, че конституционните съдии трябва да се избират на преки избори и с малък мандат, т.е. да се подменят често, за да нямат възможност да се корумпират, а от друга страна малкия мандат ще даде възможност на повече хора да участват в тази институция. Броя да съдиите може да се увеличи за сметка на броя на депутатите. Съдебната система също подлежи на вътрешно преустройване, както и установяване на друг тип зависимости между нея и другите две власти. Още много неща трябва радикално да се променят, за да стане България европейска. Защото сега е много повече африканска. Заради скапаната си Конституция.
        Много политици го знаят това. Но си траят. Защото така паразитират на гърба на гражданското общество. А една нова Конституция трябва да направи точно това най-напред: да узакони чрез извъндържавни, но легитимни институции КОНТРОЛА НА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО НАД ОФИЦИАЛНИТЕ ВЛАСТИ. Такава роля би трябвало да играят партиите, но у нас ТЕ СА МАФИОТИЗИРАНИ. Защото Закона за партиите позволява това. С една дума - единствения изход от този гибелен хаос е ГЕНЕРАЛНА ПРОМЯНА НА ПРОМЯНАТА
        netware5Което иде да покаже, че не трябваше да се допуска да има тема за политика! Налазиха ни тролове! На времето същото стана с темите за Левски и ЦСКА и само твърдата политика на Инвестора под наш натиск ни спаси от напастта
        Какво значи напаст netware5?Това ,че някой има друга гледна точка за политиците ни и партиите напас ли го наричате?Какви са мотивите да няма тема за политика в тоя форум?Който не желае да не пише в същата, а да си пише по теми за икономиката .
        Мейси, Мейси... колкото е лесно да се види кога си се рег-нала, също толкова лесно е да се види и, че си написала първото си мнение на: Пуснато на: Вто Май 26, 2009 5:12 pm Така че мотивите ти са прозрачни. Аз просто исках да изразя съжалението си, че форумът доби такава висока популярност, в следствие на което качеството на мненията тук рязко се понижи... Разни политически агитатори, ъпъри, сривльовци и участници откровено псуващи всичко и всички постепенно изместиха мненията на участници, които винаги са имали какво да кажат.
        От тук си изваждам заключение ,че само потребители които са със сходни ваши виждания са желани и интересно защо да няма друга гледна точка ?Имам чувството ,че с това си изказване милеете за оно време татовото където хората нямаха право да имат гласност и да имат друго виждане от това на партията майка.
        [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Първоначално изпратено от мейси
          Всеки може да види ,че регистрацията ми не е от скоро а е от
          Информация за мейси
          Общо мнения: 153
          Питаш какви са ми мотивите Hakkinen,такива нямам и що се касае ,че едно време този форум се е водил финансов ,аз не го знам какъв е бил ,но видях ,че има тема политика и за това се регнах за да пиша като вас и да споделям гледната си точка.
          Мейси, Мейси... колкото е лесно да се види кога си се рег-нала, също толкова лесно е да се види и, че си написала първото си мнение на: Пуснато на: Вто Май 26, 2009 5:12 pm Така че мотивите ти са прозрачни. Аз просто исках да изразя съжалението си, че форумът доби такава висока популярност, в следствие на което качеството на мненията тук рязко се понижи... Разни политически агитатори, ъпъри, сривльовци и участници откровено псуващи всичко и всички постепенно изместиха мненията на участници, които винаги са имали какво да кажат.
          "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Първоначално изпратено от мейси
            Първоначално изпратено от Hakkinen
            Мейси, много ми е любопитно да споделиш какви бяха мотивите ти да си направиш регистрация и да пишеш в този форум Питам не за друго, ами защото едно време се водеше за финансов форум, а ти си пишеш само за политика и ми стана интересно... защо точно тук? Благодаря предварително!
            Информация за мейси
            Питаш какви са ми мотивите Hakkinen,такива нямам и що се касае ,че едно време този форум се е водил финансов ,аз не го знам какъв е бил ,но видях ,че има тема политика и за това се регнах за да пиша като вас и да споделям гледната си точка.
            Което иде да покаже, че не трябваше да се допуска да има тема за политика! Налазиха ни тролове! На времето същото стана с темите за Левски и ЦСКА и само твърдата политика на Инвестора под наш натиск ни спаси от напастта.
            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen
              Мейси, много ми е любопитно да споделиш какви бяха мотивите ти да си направиш регистрация и да пишеш в този форум Питам не за друго, ами защото едно време се водеше за финансов форум, а ти си пишеш само за политика и ми стана интересно... защо точно тук? Благодаря предварително!
              Информация за мейси
              [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Лицето Мейси не е жена, а мъж който се е регистрирал с женски ник, за да не бъде обругавам и псуван каквото заслужава.
                Не е възможно нормална жена, на каквато и да е възраст да кибичи нон-стоп в един форум, да плюе по всички различни от БСП и ДПС и да твърди че била безпартийна.
                Началното появяване на субекта Мейси беше с типичното мазно, подмолно, турско-комунистическо призивче да не се гласува, че нямало смисъл.Точно преди изборите, кой нямаше сметка да се гласува?Ами разбира се че фесовете и строените в две редици комуняги.
                От както минаха изборите не съм писал в този подфорум макар че съм пристрастен и симпатизант на десните сили.А някой си безпартиен и незинтересуван пише стотици мнения.Айде айде тея в Дръндър ходи да ги разправяш........

Коментар

• Първоначално изпратено от ssonyy
                  Кака Мейси сега и Сидеров награби ... давай Мейси - сега Станишев,Първанов и Доган останаха !!!
                  Да не вземеш да ги пропуснеш !?
                  Относно Сидеров имам отрицателно мнение за него, тъй като същият първо не е последователен и не държи на принципите си ,а е върти опашка и второ относно финансирането на партията си ,същият парите които му дават определени лица ,ги разхвърля на члениовете си уж като тяхно дарение а то не е.За доказателства в сайта на Сметната палата е качена информация за всяка една партия за даренията от членове и може да се провери.За шуробаджинащината му в листите за кандидати за НС няма да пиша ,тъй като тя е очевадна .И в заключение Сидеров ,Георги Георгиев и Христо Величков още не са си е подали декларацията за конфликт на интереси пред Сметната палата.
                  10-07-2009 Във Върховния административен съд (ВАС) са насрочени за разглеждане в открито съдебно заседание три дела, образувани по доклади на Комисията по въпросите на държавната администрация на Народното събрание за установяване на административно нарушение, във връзка с прилагането на Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси (ЗПРКИ), съобщиха от пресцентъра на ВАС. Комисията сезира съда с докладите, за да бъдат разгледани и да послужат като основание за налагане на глоби на трима народни представители.
                  http://www.ekipnews.com/?s=%D0%92%D0...BA%D0%BE%D0%B2
                  Делата са срещу депутатите Волен Сидеров, Георги Георгиев и Христо Величков. Тримата не са подали в законния срок имуществени декларации, които са задължителни за народните представители. Заседанията и по трите случая са насрочени за 13 юли.Ако бъдат признати за виновни, депутатите подлежат на глоба
                  http://moreto.net/novini.php?n=51946&c=02&p=7
                  Толкова за вожда .Сега няма проблем да подхвана и Доган Данъчните пак подбраха Доган,СерГЕЙЧО,агент Гоце ,но един по един ще да е . Започнаха проверки около имотите му.Това е втората данъчна проверка на Доган в рамките на една година.В първата не откриха разминаване между доходи, имоти и плащани данъци.И сега няма нищо да открият по простата причина ,че Доган не е вчерашен и използува опитни счетоводители и адвокати.

http://www.dnes.bg/politika/2009/07/...ha-dogan.74734
                  Ето и неговото мнение по тази проверка , а то е ,че
                  Доган: Не очаквам нищо от проверката на данъчните
                  http://www.segabg.com/online/new/art...ews&id=0000120
                  Едно не мога да разбера ,а то е защо не се разследват всички политици заемали постове в периодът от 1989г до днес за имотното им състояние,въпреки ,че няма да има полза от това,по простата причина ,че и те като Доган са си опекли нещата..

Коментар

• Мейси, много ми е любопитно да споделиш какви бяха мотивите ти да си направиш регистрация и да пишеш в този форум Питам не за друго, ами защото едно време се водеше за финансов форум, а ти си пишеш само за политика и ми стана интересно... защо точно тук? Благодаря предварително!
                    "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф
                      Първоначално изпратено от ssonyy
                      Кака Мейси сега и Сидеров награби ... давай Мейси - сега Станишев,Първанов и Доган останаха !!!
                      не не не ..тя е коректор на власта ..така се държеше и към тройната коалиция.Както се казва тя е вечната опозиция.Защо не знам , но просто тази й роля явно я кефи.
                      Така ли стана!
                      Явно съм се концентрирал върху последните и постове!
                      Сори како Мейси,ако си коректив !
                      Нищо не препоръчвам!

Коментар

• Първоначално изпратено от ssonyy
                        не не не ..тя е коректор на власта ..така се държеше и към тройната коалиция.Както се казва тя е вечната опозиция.Защо не знам , но просто тази й роля явно я кефи.

Коментар

• Кака Мейси сега и Сидеров награби ... давай Мейси - сега Станишев,Първанов и Доган останаха !!!
                          Нищо не препоръчвам!

Коментар

• Тази сутрин по Нова ТВ в предааването Челюсти бе гост вожда,който доказа ,че освен да говори все едно е на митинг за друго не става.Журналистката Диана Найденова ,браво на нея ,това се казва независим журналист който не лиже задника на политиците ,му припомня негови изказвания от зимата относно Герб и др.и го пита конкретно как може политик оно време едно да говори за Борисов ,а сега да го подкрепя и на какво се дължи това ,а вожда не даде смислиени отговори .С това интервю Найденова показа двуличието на Сидеров .Ето и статия по това Диана Найденова разкъса маската на Волен Сидеров
                            Дата: 21-07-2009 08:43
                            В интервю за „Челюсти” в „Здравей, България”, Диана Найденова успя виртуозно да извади от хастара лидера на Атака Волен Сидеров. Найденова успя да откъсне от лицето на Сидеров благата му маска, той изгуби равновесие и показа комплексите си.

Диана Найденова прочете в ефир как Волен Сидеров е нарекъл Бойко Борисов в свое изявление ибричкчия и попита невинно как сега безрезеревно подкрепя този ибрикчия. От този момент нататък Волен Сидеров предприе тактика да прекъсва непрекъснато Найденова и да обвинява в тенденциозност, поръчка и със зловещ пламък в очите изсъска: това не е ваше предаване, нали.

Гледахте ли интервюто с Бойко Борисов вчера при мен?, попита Найденова, но Сидеров се направи на разсеян и не отговори. Борисов е казал, че ще увеличи контингента в Афганистан дори и това да му струва разрив с Атака. Как тогава ще го подкрепяте безрезервно?, попита Диана Найденова. Сидеров не издържа: ама вие откъде знаете, че няма да ни подкрепят? Същият казус стои и с 10% данък – ГЕРБ е на една позици, Атака – на друга. Сидеров с общи и на места глуповати приказки се опита да излезе от положението и дори премина в ибрикчийство, казвайки, че възгледите на Бойко Борисов търпели еволюция.

Ще изядете ли тези листчета?, ехидно попита Сидеров. Найденова, айде да не си играем на въпроси и отговори, показа злобарското си личице той, като че ли се намира на баня, а не на интервю.

Проблем на лидера или проблем на партията Атака е, че хората си тръгват от нея, попита Найденова. Сидеров избяга с отговора, че Атака била коалиция и той бил с извити ръце. Той бил изнудван, за първи път призна Сидеров, но не обясни от кого.

Високомерието на Сидеров бе плоско и твърде смехотворно, ако не бе страшно, че този човек е във властта. Той непрекъснато подчертано снизходително и джандарски се държеше с журналистката и се обръщаше към нея на „Найденова”. Очевидно Сидеров прави опити да копира хашлашкото поведение на Борисов.

Найденова обаче нанесе саблен удар на Сидеров като „умилително” го попита на финала – ще останете ли да чуете какво мислят хората за това интервю и Сидеров с видимо неудоволствие не успя да се измъкне и остана в студиото при включването на директните телефони за зрители.

След рекламите обаче Волен Сидеров не се появи в ефир. Диана Найденова обяви, че той е напуснал студиото, казвайки, че са „жалки и нещастни”.
                            записът на предаването от тук
                            http://www.novatv.bg/bg/shows/videos/6?video=4
                            Утре гост в предаването Челюсти на Найденова по Нова тв ще бъде Иван Костов

Коментар

• Първоначално изпратено от Ocтап Бендер
                              Първоначално изпратено от Jekata
                              Първоначално изпратено от Ocтап Бендер
                              Бойко ако продължава в същият дух ще има безрезервната подкрепа на Атака.
                              Е нали вече я има. А само с проверки надали ще има подкрепата. Резултати !
                              Прехвърлил го бил, а отде пари за вдигането ?!
                              Бойко още не е встъпил в длъжност. Много сте припряни. Резултатите ще дойдат, нека започне работа. А ние патриотите от Атака ще му осигурим парламентарен комфорт.
                              Ей Остапе,мъдрото си е мъдро - където и да го сложиш ...
                              и на бфб-то и в политиката - като 300 годишна костенурка си е ... !
                              Нищо не препоръчвам!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ocтап Бендер
                                Бойко още не е встъпил в длъжност. Много сте припряни. Резултатите ще дойдат, нека започне работа. А ние патриотите от Атака ще му осигурим парламентарен комфорт.
                                Ясно, че трябва време. Просто ще се оценява по делата. Да видим като встъпи и се разположи какви ще ги свърши

Коментар

Working...
                                X