IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Даже Стамболов мълчи.....
    Досега плюеше руската политика, ама като "бащицата" клекна, какво ще каже...
    Сега се пишат послания до смълчаните русофоби...
    Нещо от рода- батман ги ступа и те клекнаха на нашите условия.....
    РЕКОНТРАДЕЗИНФОРМАЦИЯ.....

Коментар

• Стиснахме ръце с Русия за ”Южен поток” и ”Белене”
      18 септември 2009 / News.dir.bg
      Две работни групи се създават по проекта "Южен поток", а за АЕЦ "Белене" започват преговори. Това обяви на пресконференция министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков след неколкочасови разговори с руския енергиен министър Сергей Шматко.
      Разговорите с руската делегация, водена от Шматко, се пренесоха в Министерски съвет и продължиха в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов, предаде БТА.
      "Проведохме интензивни и много интересни разговори по големите проекти с руско участие в България, както и за договорите за доставка на газ до 2013 г. Впечатлен съм от министър Шматко, мислим по един и същи начин за работата по големите енергийни проекти, които трябва да се основават на прозрачност, ясна структура на финансиране", заяви Трайков.
      Той уточни, че по "Южен поток са се договорили за създаването на две работни групи - за създаване на компания и за обявяване на търга за предпроектно проучване.
      Трайков обяви, че за руската страна не е проблем участието на България в проекта "Набуко".
      "За АЕЦ "Белене" започват преговори за това каква част от проекта да задържим и каква част да бъде предоставена на инвеститори", заяви още енергийният министър. "При реализирането на проектите трябва да се придържаме към прагматичен подход с внимание към детайлите", заяви от своя страна Шматко.
      Той посочи, че проектът АЕЦ "Белене" е един от най-добрите, които осъществява руската страна.
      "Към реализацията му са привлечени като доставчици и други европейски страни - Франция и Германия и разчитаме, че и от тях ще получим подкрепа", добави руският енергиен министър.
      Нямаме комплекси относно работата си с Русия, коментира Бойко Борисов, цитиран от „Фокус”.
      "Българското общество ще знае какви ползи в следващите десетилетия би имала България, ако участва в съвместни проекти с руската страна. Ако има новост в двустранните отношения с Русия, то това е откритост и информираност. Важното за нас беше да чуем, че проектът „Набуко” и проектът „Южен поток” не са конкурентни. Точно обратното – ние еднакво участваме и в двата. Изгодата за нас е, че руският газ ще дойде на нашата граница", добави премиерът.
      По отношение на АЕЦ „Белене” той каза, че от руска страна е имало разбиране за това, че се търси всеки детайл от този проект. Затова е направено разделение на етапите на изпълнение на проекта, така че да е ясна и неговата цена и да не се стига до неустойки по изпълнението на проекта.
      Преговорите по детайлите ще продължат в министерството на икономиката и енергетиката.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
        Първоначално изпратено от GGeko
        За тези които не са толкова навътре в енергетиката: Защо инвестициите в безопасност са такава безмислица?
        Инвестиция е когато влагаш пари за да извлечеш бъдеща печалба. А безопасността е РАЗХОД, при това ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН, при това много често ДРУГ ТЕ ПРИНУЖДАВА (обикновено ядрения регулатор) да направиш този разход. Освен това съществува понятието "култура на безопасност", което най-общо означава постоянно сам да мислиш как да повишиш безопасността, т.е. как да си увеличиш тоя разход.

Освен това по закон въпросите на безопасността имат приоритет пред икономическите въпроси (чл. 3 от ЗБИЯЕ), така че ако се окаже, че един разход за безопасност може да влоши значително финансовите показатели на дружеството, то това няма значение - пак трябва да бъде направен! Теоретично това означава, че ако АЕЦ е публично дружество и регулаторът нареди да се извърши някакво подобряване на безопасността, то разходите за това се извършват безапелационно и никакво ОСА, например, не може да ги спре.

Та затова "безопасност" и "инвестиция" са думи, които не могат да седят една до друга.
        Нима Атомниците гледат само печалбата а не и безопасността!!!

Не смятам да влизам в полемика с теб по отношение на трактовката ти по долу!

Пиша си с хора отговарящи за безопастността,които са абсолютно наясно какво пишат и говорят за сметка на теб!
        Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Тъй вярно, Стамболов, слушам и изпълнявам
          Хайде сега ще вляза в твоя стил. Напълно си заслужаваш прозвището Стамболийски, защото си същия лаладжия с евтини похвати като него:
          1. не ми отговори на нито един въпрос и беше само на бла-бла, а аз винаги отговарям конкретно и с данни.
          2. Поиска данни-дадох ти ги, сега пък не искаш данни, кое е вярното, оплиташ се като пиле в кълчища
          3. Нищо не каза за нотата на Бойо до макетата - постни я тук да я видим всички, нали сте честни прозрачни
          4. да обсъждаш конкретни данни и имена било милиционерщина - е, те това е глупост свише, ми ти направо закри журналистиката и съдебната система (абе началника ти дали не чете темата, да ти изтегли малко ушите, че наистина се оплиташ брутално). Ако така ще я карате в герб - без ясни и точни данни и конкретни имена и факти - няма да вкарате нито един престъпник в затвора. Повтарям: нито един.
          5. Болднал си ми като обида:
          лъжете - имаш наглостта да го казваш при положение, че съм ти цитирал ваш източник за справка който вие сте писали и той е явно неточен. Е, това лъжа ли е?
          даскалица - ако не знаеш това е женски род на думата даскал и е старата форма на думата учител. Ако кажеш на някой данъчен "бирник" ще го обидиш ли?
          шапкар - това е общоприето название на хората, чиято униформа на работното място включва шапки (хората от силовите министерства), по същия начин, с термина "бели якички" се назовават хорта от администрацията. Това обида ли е?
          цитирането на пословици никога не е било обида, но явно за теб, не зная може да пишете нови правила?
          Всъщност защо не вземете да смените календара и той да започва от рождението на ББ, а? Предложи тази идея, може да те повишат
          6. И последно - ей това назначение как ще го коментираш (тук съм на 1000% убеден,че няма да ми отговориш, както няма да ми отговориш на нито дин от горните 5 въпроса, но съм длъжен да пробвам):

Ирина Костова Савина
          Заместник-кмет
          “Инвестиции и строителство”

Трудов стаж
          Дати 2006 г. - до момента
          Заемана длъжност или позиция Заместник-кмет „Инвестиции и строителство”, Столична община
          Име и адрес на работодателя Столична община,
          Дати 2003 г. - 2006 г.
          Заемана длъжност или позиция Public Relations мениджър
          Име и адрес на работодателя Microsoft Bulgariа
          Дати 2001 г. – 2003 г.
          Заемана длъжност или позиция Старши експерт
          Основни дейности и отговорности Администртивни
          Име и адрес на работодателя Областна администрация, Видин
          Технически сътрудник и „Човешки ресурси”
          Образование и обучение

Дати 2009 г. Магистър Специалност „Връзки с обществеността” СУ „Св. Климент Охридски”
          Дати 2003 г. Бакалавър Специалност „Икономика на социално-културната сфера” (УНСС)

Та значи диплома от УНСС в неква супер смотана специалност, в която влизат само тези дето са изкарали 3 и 4 на изпита (пък знам ли, може мечтата и да е била да следва това и да е изкарала 6 на изпита ), като докато учи редовно, бачка и в общината във Видин - как стават тези работи, не знам, сигурно много задълбочено е учила. След това идва у градО и почва като шишарка в ПР отдела на Майкрософт ( е, това как става като дори няма диплома за това - придобива я през 2009 и не е с връзки, не, просто си е умно момичето) и изведнъж през 2006 бива назначена за Заместник-кмет „Инвестиции и строителство” - о, Боже!!! Не, това хич не съвпада с идването на ББ на кметския стол на София, а изборът на ПР без диплома за зам.-кмет по инвестициите и строителството е най-точния избор - има нужните опит, квалификация и най-вече образУвание
          Та коментирай това и после пак ще си говорим за "професионалисти" и "провинциалисти"....

Първоначално изпратено от Стамболов
          Грую,

Ще се обръщаш към мен с името Стамболов. Другото е простащина.

Щом искаш, няма да има оцветяване. Но това не променя нищо.

Що се отнася д прозвището бай Ганьо, напълно си го заслужаваш. Оставих и подчертах множеството просташки епитети, които използваш и в последния си пост. Жалка история.

Най-същественото отново ще ти го копирам, защото изпитваш трудности да го разбереш - Да обсъждаш персонално имена - точно това е милиционерски подход. Няма да се ровя в биографии като теб и да плюя персонално.

И след това се осмеляваш да обвиняваш другите в милиционерско мислене, след като самия ти постоянно го демонстрираш? Да прехвърляш своите грехове на другите е една от основните характерни черти на комунистическия манталитет. Яво нивото ти е такова.

Работата ми не е да се хващам на евтините провокации на някакъв елементарен Грую с комунистически манталитет, който се заяжда на дребно, съзнателно обижда и на всичкото отгоре си мисли, че може би е много велик и никой не може да му излезе насреща. Типично провинциално мислене.

Първоначално изпратено от Грую Груев
          ми преполагах, че поне в сайта, който вие менажирате ще има верни данни. Щом лъжете в собствения си сайт (хайде по-точно - щом давате нешълни данни) няма как да изисквате от мен да ви ги променям, щото тогава ще излезе, че ви манипулирам данните. Пък и това е официалния сайт на Столична община, ако на него не вярвам, на кого да вярвам - на stamboliyski.blog.bg ли?
          би ли могъл да ми извадиш съдъражнието на тази нота (предполагам, че ти е под ръка, нали това ти е работата) та да може всички да се запознаем, че сте много ясни и точни в намеренията си.
          брех, тези вашите кадри много търсени бре, от 5 страни ги искат, ще ги разкъсат направо. боко не знае ли предварително какво са настроенията в организацията му, нали й е лидер? Всъщност сега се сетих защо толкова залагате на даскалици (то и Желева май за такова е учила и работила - поправи ме ако греша) - нали едно време правеха ПУЦ-овете за даскалици в местатат дето иамше военни училища и съсредоточаване на шапкари (В. Търново, Шумен, Благоевград), та белким поне те пристанат на горките шапкари, а и шапкар-даскалица е може би най-често срещаната комбинация на браовете в българия П.С. А колкото до ЕНП и Желева, то и Кунева много я хвалеха и от ЕС се скъсваха да и благодарят и как била най-добрия еврокомисар и т.н., ама сега вие се отричате от нея, пък май бяхте против лова на вещици, а?
          дадох ти ги, сега пък вече се отричаш и не искаш имена. Бе май си въртиш дупарата накъдето задуха вятъра, ма си забравил старото правило - колкото повече се въртиш, толкова повече ти влиза , ама знам ли, може и да ти харесва така
          Следващият пост го премисли малко повече, че много се излагаш, а това говори много лошо за ПР екипа на герб - жалко.
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Имам чувството, че някой подхлъзва Дянков с три неща.
            - цената на централата - 8-10млрд и нагоре
            - цената на тока , произведен от скъпата централа - 100-120 лв на Мв.
            - излишъка на мощностти в БГ
            Той е икономист и като тегли чертата сметката не излиза.
            да, ама не ...
            - като е скъпа на държавата да си продадат дела - на борсата, на руснаците, или на който даде повече.
            - за "чистите" енергии, към които дефакто се числи АЕЦ, цената е 5-10пъти по-ниска.
            - излишъка на мощности в БГ е временно.До 5г въглищарките са обречени.
            С възстановяването на икономиката и бесният ръст на климатиците ще ходим на "дискотеки"...
            И тук много политика....а не трябва.

Коментар

• Първоначално изпратено от GGeko
              Първоначално изпратено от netware5

Има по малко от всичко - и политика и икономика и лични интереси ..... И както винаги истината е някъде по средата Понякога ме хваща срам как важни решения се вземат и тежки изказвания се правят само на основата на "чул не дочул" или съвет от някой близък "експерт". Овчаров е ясен - той си защитава отрочето, цял живот е работил в тоя бранш, има много връзки и т.н. ..... А на Дянков някой му е подшушнал тия апокалиптични заключения. И когато, поради некадърността на предните управляващи се окаже, че финансовата част на проекта на практика я няма, тогава на Дянков какво му остава да каже? А ми той е човек, финансист, икономист, не е случаен ..... Ти как би реагирал, ако утре някой те калесва да купиш акции, а се окаже, че проспектът е една страница и е писан от първолак..... Грешката беше, че оставиха финансовата част от проекта на енергетиците ..... а не трябваше......

BTW, сега се сетих за един виден "експерт", който тия дни се изявява много по медиите...... Толкова е елементарен, че се издаде. Плюе проекта, защото иска да се назначат допълнителни експертизи за някакви си дребни 20 млн евро.... Ха познай, чия фирма ще прави тази експертиза? При това абсолютно законно, защото наистина е компетентна. Абе направо ме е срам как от алчност съсипаха проекта ......
              Ако те разбирам правилно - в случай че се намери изгодно финансиране, проекта би бил изгоден за България?
              Категорично да! Дори държавата да притежава само една "златна акция", т.е. без да разчита на дивиденти, пак си заслужава. Но трябва да се намери инвеститор, защото в момента е непосилен за нас.
              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Има по малко от всичко - и политика и икономика и лични интереси ..... И както винаги истината е някъде по средата Понякога ме хваща срам как важни решения се вземат и тежки изказвания се правят само на основата на "чул не дочул" или съвет от някой близък "експерт". Овчаров е ясен - той си защитава отрочето, цял живот е работил в тоя бранш, има много връзки и т.н. ..... А на Дянков някой му е подшушнал тия апокалиптични заключения. И когато, поради некадърността на предните управляващи се окаже, че финансовата част на проекта на практика я няма, тогава на Дянков какво му остава да каже? А ми той е човек, финансист, икономист, не е случаен ..... Ти как би реагирал, ако утре някой те калесва да купиш акции, а се окаже, че проспектът е една страница и е писан от първолак..... Грешката беше, че оставиха финансовата част от проекта на енергетиците ..... а не трябваше......

BTW, сега се сетих за един виден "експерт", който тия дни се изявява много по медиите...... Толкова е елементарен, че се издаде. Плюе проекта, защото иска да се назначат допълнителни експертизи за някакви си дребни 20 млн евро.... Ха познай, чия фирма ще прави тази експертиза? При това абсолютно законно, защото наистина е компетентна. Абе направо ме е срам как от алчност съсипаха проекта ......
                Ако те разбирам правилно - в случай че се намери изгодно финансиране, проекта би бил изгоден за България?

Коментар

Първоначално изпратено от GGeko

Един допълнителен коментар по т.2

Ако говориш за ГОЛЕМИ енергийни проекти е региона, т.е. такива, които могат да бъдат алтернатива на на Белене, то това са турската АЕЦ и румънската АЕЦ. И двете са много по назад от Белене, ама много. Всъщност енергийния бранш в Европа счита само три проекта в момента за "намиращи се на етап строителство" - това са Белене, една френска и една финландска АЕЦ. Всичко останало се счита на ниво "идея". Така че "големите" проекти просто няма да се осъществят, ако започне строителството на Белене. Ако обаче сега отложим Белене с примерно 3 години, то има голям риск някой от другите да се опита да ни изпревари. Такава е истината - който превари, той ще натовари. Жалкото е, че предните две правителства не структурираха правилно финансовата част на проекта (по-точно направо нямаше финансов проект) и поради това се стигна до закъснение от 1-2 години. А кризата пък нанесе последния фатален удар.
                  Интересна тема... Имаш ли идея защо Дянков обяви проекта за неефективен и неизгоден за България? А Овчаров например е силен привърженик? Само политка ли е това или има солидни аргументи зад позициите им?

Според мен от руснаците и особено от тяхната колониална администрация в БГ трудно можеш да очакваш добра финансова обосновка. Просто нашите русофили са с манталитет на изпълнители.

Виж, за експертизата на Дянков и Трайков не се съмнявам.

А иначе опасноста от конкурентни други проекти също никак не е малка - само мое мнение. Дори теоретично да сме първи, те отново могат да се случат и тогава ние сме в капана.

Като цяло твърде голям риск. Ще ми е интересно да видя дали руснаците са готови да го поемат изцяло.

Коментар

Ако говориш за ГОЛЕМИ енергийни проекти е региона, т.е. такива, които могат да бъдат алтернатива на на Белене, то това са турската АЕЦ и румънската АЕЦ. И двете са много по назад от Белене, ама много. Всъщност енергийния бранш в Европа счита само три проекта в момента за "намиращи се на етап строителство" - това са Белене, една френска и една финландска АЕЦ. Всичко останало се счита на ниво "идея". Така че "големите" проекти просто няма да се осъществят, ако започне строителството на Белене. Ако обаче сега отложим Белене с примерно 3 години, то има голям риск някой от другите да се опита да ни изпревари. Такава е истината - който превари, той ще натовари. Жалкото е, че предните две правителства не структурираха правилно финансовата част на проекта (по-точно направо нямаше финансов проект) и поради това се стигна до закъснение от 1-2 години. А кризата пък нанесе последния фатален удар.
                    Интересна тема... Имаш ли идея защо Дянков обяви проекта за неефективен и неизгоден за България? А Овчаров например е силен привърженик? Само политка ли е това или има солидни аргументи зад позициите им?

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов
                        Въпросите ти не са свързани с ядрената енергетика, а с икономиката. Ще изкажа мнение, но не го считай за последна инстанция Виж ако си говорим за техническата част и безопасността - тогава вече мога да го играя последна инстанция

И така:

1. Имаме ги разбира се Въпросът е дали да ги похарчим за това или за друго.
                        2. Пазар на ток ще има региона. А и не забравяйте, че ресурсът на 5 блок на АЕЦ Козлодуй изтича през 2017 г., а на 6-ти - през 2021 или 2023 май. Разбира се, можем да очакваме, че ще поискат удължаване на ресурса, както се прави в много други държави, но засега няма заявени такива намерения, а и не се знае дали Главният Конструктор - руската Гидропрес, ще се съгласи.
                        3. Този проект може да се осъществи от който и да е с пари
                        Бих искал да дам и своите отговори, като също не ги считай за последна инстанция :

1. 10 млрд. евро са почти равни на стойноста на републиканския бюджет за една година (20 955 014 хил лв) и са малко по-малки от една трета от БВП. Съмнявам се, че ги имаме като държава. И много рисковано е да ги похарчим за който и да е голям проект.

2. Много държави от региона вече имат енергийни проекти. Освен това региона ни не е най-платежоспобния, за съжаление. Такъв проект следва да разчита на външно търсене от най-близкия платежоспобен пазар ЕС.

3. Да всеки с пари може да го направи. Включително и руснаците. Този с най-много пари най-лесно. Особено ако е и потребител.

Коментар

Въпросите ти не са свързани с ядрената енергетика, а с икономиката. Ще изкажа мнение, но не го считай за последна инстанция Виж ако си говорим за техническата част и безопасността - тогава вече мога да го играя последна инстанция

И така:

1. Имаме ги разбира се Въпросът е дали да ги похарчим за това или за друго.
                          2. Пазар на ток ще има региона. А и не забравяйте, че ресурсът на 5 блок на АЕЦ Козлодуй изтича през 2017 г., а на 6-ти - през 2021 или 2023 май. Разбира се, можем да очакваме, че ще поискат удължаване на ресурса, както се прави в много други държави, но засега няма заявени такива намерения, а и не се знае дали Главният Конструктор - руската Гидропрес, ще се съгласи.
                          3. Този проект може да се осъществи от който и да е с пари
                          Бих искал да дам и своите отговори, като също не ги считай за последна инстанция :

1. 10 млрд. евро са почти равни на стойноста на републиканския бюджет за една година (20 955 014 хил лв) и са малко по-малки от една трета от БВП. Съмнявам се, че ги имаме като държава. И много рисковано е да ги похарчим за който и да е голям проект.

2. Много държави от региона вече имат енергийни проекти. Освен това региона ни не е най-платежоспобния, за съжаление. Такъв проект следва да разчита на външно търсене от най-близкия платежоспобен пазар ЕС.

3. Да всеки с пари може да го направи. Включително и руснаците. Този с най-много пари най-лесно. Особено ако е и потребител.

Коментар

За тези които не са толкова навътре в енергетиката: Защо инвестициите в безопасност са такава безмислица?
                            Инвестиция е когато влагаш пари за да извлечеш бъдеща печалба. А безопасността е РАЗХОД, при това ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН, при това много често ДРУГ ТЕ ПРИНУЖДАВА (обикновено ядрения регулатор) да направиш този разход. Освен това съществува понятието "култура на безопасност", което най-общо означава постоянно сам да мислиш как да повишиш безопасността, т.е. как да си увеличиш тоя разход.

Освен това по закон въпросите на безопасността имат приоритет пред икономическите въпроси (чл. 3 от ЗБИЯЕ), така че ако се окаже, че един разход за безопасност може да влоши значително финансовите показатели на дружеството, то това няма значение - пак трябва да бъде направен! Теоретично това означава, че ако АЕЦ е публично дружество и регулаторът нареди да се извърши някакво подобряване на безопасността, то разходите за това се извършват безапелационно и никакво ОСА, например, не може да ги спре.

Та затова "безопасност" и "инвестиция" са думи, които не могат да седят една до друга.

Коментар

• Грую,

Ще се обръщаш към мен с името Стамболов. Другото е простащина.

Щом искаш, няма да има оцветяване. Но това не променя нищо.

Що се отнася д прозвището бай Ганьо, напълно си го заслужаваш. Оставих и подчертах множеството просташки епитети, които използваш и в последния си пост. Жалка история.

Най-същественото отново ще ти го копирам, защото изпитваш трудности да го разбереш - Да обсъждаш персонално имена - точно това е милиционерски подход. Няма да се ровя в биографии като теб и да плюя персонално.

И след това се осмеляваш да обвиняваш другите в милиционерско мислене, след като самия ти постоянно го демонстрираш? Да прехвърляш своите грехове на другите е една от основните характерни черти на комунистическия манталитет. Яво нивото ти е такова.

Работата ми не е да се хващам на евтините провокации на някакъв елементарен Грую с комунистически манталитет, който се заяжда на дребно, съзнателно обижда и на всичкото отгоре си мисли, че може би е много велик и никой не може да му излезе насреща. Типично провинциално мислене.

Първоначално изпратено от Грую Груев
                              ми преполагах, че поне в сайта, който вие менажирате ще има верни данни. Щом лъжете в собствения си сайт (хайде по-точно - щом давате нешълни данни) няма как да изисквате от мен да ви ги променям, щото тогава ще излезе, че ви манипулирам данните. Пък и това е официалния сайт на Столична община, ако на него не вярвам, на кого да вярвам - на stamboliyski.blog.bg ли?
                              би ли могъл да ми извадиш съдъражнието на тази нота (предполагам, че ти е под ръка, нали това ти е работата) та да може всички да се запознаем, че сте много ясни и точни в намеренията си.
                              брех, тези вашите кадри много търсени бре, от 5 страни ги искат, ще ги разкъсат направо. боко не знае ли предварително какво са настроенията в организацията му, нали й е лидер? Всъщност сега се сетих защо толкова залагате на даскалици (то и Желева май за такова е учила и работила - поправи ме ако греша) - нали едно време правеха ПУЦ-овете за даскалици в местатат дето иамше военни училища и съсредоточаване на шапкари (В. Търново, Шумен, Благоевград), та белким поне те пристанат на горките шапкари, а и шапкар-даскалица е може би най-често срещаната комбинация на браовете в българия П.С. А колкото до ЕНП и Желева, то и Кунева много я хвалеха и от ЕС се скъсваха да и благодарят и как била най-добрия еврокомисар и т.н., ама сега вие се отричате от нея, пък май бяхте против лова на вещици, а?
                              дадох ти ги, сега пък вече се отричаш и не искаш имена. Бе май си въртиш дупарата накъдето задуха вятъра, ма си забравил старото правило - колкото повече се въртиш, толкова повече ти влиза , ама знам ли, може и да ти харесва така
                              Следващият пост го премисли малко повече, че много се излагаш, а това говори много лошо за ПР екипа на герб - жалко.

Коментар

Първоначално изпратено от badboy333
                                Няма значение къде работиш,а колко си разбираш от работата!
                                Техническата грамотност и компетентност не се определя от твойта работа а от нивото на твоя интелект!
                                Същото е в сила и за образованието - то не е определящо за възпитанието!
                                Пиша си активно с хора от АЕЦ"Козлодуй" и съм наясно с доста неща,отделно повече от половината живот ми е минал в енергетиката!
                                Не се стремя да те обждам,предварително ти се извинявам ако съм те обидил,но не означава ,че и ти ще реагираш първосигнално на една грешка допусната при бързото писане - доста често го правя,просто мисълта ми изпреварва реакциите!
                                Ако беше само грешно написаната дума - с мед да те намаже човек. Аз се опитвам да ти обясня да не пишеш за неща от които не разбираш. Самият факт, че поставяш една до друга думите "безопасност" и "инвестиция" говори достатъчно. А твърдението ти, че си наясно с много неща, защото си пишеш с хора от АЕЦ - още повече! Компетентност в областта на ядрената енергетика и особено на ядрената безопасност не може да се изгражда на основата на "писане с приятели от АЕЦ" и опит в енергетиката изобщо. Да не говорим, че зависи с кой точно от АЕЦ си пишеш ...... Не се сърди, нищо лично ........ Що се отнася до това дали си върша работата и колко ми е интелекта - не си ти този, който да го преценява.

Коментар

Working...
                                X