IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vladimir.karolev Разгледай мнение
    Акъл или умения. В много видове спорт и много течения на културата се правят пари без много задълбочени познания в основни сфери на науката. Това, че Мандела има по-малко пари от Митко Пайнера, не го прави по-малко вещ в човешките права и международната политика от Митко, нали? Но гаранция го прави по-неук в бизнеса с музика/чалга. Е, аз никога не съм имал амбиции да уча Стоичков на футбол. И не споря с него по футболни въпроси. Но да си мерим ...... за да установим кой е по-кадърен в икономиката, май е глупаво, не мислите ли?
    Прав сте, че всеки печели парите си по различен начин и не може да се прави сравнение. Но за да спечелиш добри пари трябва да си кадърен в нещо. Трябва да си номер 1 на Пазара. Посредсвен ли си нищо добро не те очаква.
    А за да си номер 1 трябва да получиш стабилно образование, Да те научат да мислиш а не да зубриш. Жалкото в Бг е ,че много от списващите в тази тема не знаят какво мислят преди да са го написали! (м-тел)

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      Чий?
      Не беше ли сред предизборните обещания - герберски и това за повишение на доходите до средните на европейските?
      Я поне веднъж ти да аргументираш твърденията си с доказателства. Хайде на работа...

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение

А бе ти няма ли да спреш да приказваш глупости. По тази логика минималната заплата е обект на произволно решение на правителството. Ако реши то може да я вдигне и на 1200 лв. Какъв жалък популизъм...
        ......
        Чий?
        Не беше ли сред предизборните обещания - герберски и това за повишение на доходите до средните на европейските?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Напротив не е произволно. 600 лева е грубо 30% под средната заплата в момента. А средната заплата си е пазарно определена. 1200 е доста над средната.

Така е напълно възможно икономиката доста бързо да се приспособи към 600 лева минимална заплата - като не мисля че и вдигането на безработицата ще бъде кой знае какво. Но при 1200 лева икономиката ще се срути.
          Ох, на всичкото отгоре ти излезе и скрит комунистически плановик. Комунизмът отдавна се срути именно поради икономическа несъстоятелност, но вие пак не разбрахте че правителството не може да определя с декрет производителността на труда...

Да, очевидно трябва да започнеш с А и Б. Като да речем ето този линк: http://www.investor.bg/news/index/119.html

Коментар

• Първоначално изпратено от 4un4o Разгледай мнение
            Не веднъж съм коментирал,че това е антипазарно поведение. (пренебрегват се пазарните принципи и това ще доведе до отлив на инвеститори, оттам по висока безработица и по малко приходи в бюджета. Като добавим и китайската конкуренция където един работник работи за 50$ месечно по 12-14 часа на ден и там осигуровки не се правят, рано или късно ще настъпят динената кора.
            П.П. Господин Каролев по добре може да го обясни ,като виден икономист.
            Не знам колко съм виден, но ако може да ме въведете в темата, че има много страници и не съм наясно точно за какво спорите. Нещо за МРЗ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнение
              Владо, ти още ли си от НДСВ или ще се включиш в проекта "България на гражданите"?
              Звучен икономист си и не трябва заради една партия-политически труп да останеш просто анализатор и консултант. Нужен си в политиката.
              В НДСВ съм си и ще си остана в НДСВ. Статусът ми е редови член и не заемам други длъжности, партийни или публични.

Оставам в НДСВ, докато НДСВ защитава либералните ценности и има подкрепата на Сакскобурготски.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение

А бе ти няма ли да спреш да приказваш глупости. По тази логика минималната заплата е обект на произволно решение на правителството. Ако реши то може да я вдигне и на 1200 лв. Какъв жалък популизъм...
                ]
                Напротив не е произволно. 600 лева е грубо 30% под средната заплата в момента. А средната заплата си е пазарно определена. 1200 е доста над средната.

Така е напълно възможно икономиката доста бързо да се приспособи към 600 лева минимална заплата - като не мисля че и вдигането на безработицата ще бъде кой знае какво. Но при 1200 лева икономиката ще се срути.

Коментар

данните за 50$ и 14 часов работен ден са от посещение в най големият завод за синтетични обУвки С КАПАЦИТЕТ 50000 ЧФ НА ДЕН И 13000 заети. събитието 2007
                  най-лесното нещо е да потърсиш каква е мрз за провинцията, в която е въпросния завод днес и ще знаеш колко минимум получават, пак ще повторя - днес

А "днес" и темповете са много важен момент, когато тръгвате да сравнявате с Китай, защото само до преди 20-на години, там са се борили с глада на милиардното население (през 80-те е имало 10млн. умиращи от глад годишно)
                  С тези темпове, скоро няма да стават и за сравнение с нас, но вие се радвайте на неясно каква точно политика на нашия Дянков.

Между другото, този човек е невероятно непоследователен - до онзи ден говореше как ще се свалят цените на лекарствата, сега залага на цените на бензина....просто в медиите само отеква как той нещо сваля от гадните капиталисти, а резултатът е все по-голямо закрепостяване от монополи и нови повишения на държавни такси и квазиданъци...и все по-бедно население

Коментар

Аз знам едно. Хората които правят пари имат акъл. Дори и от престъпна дейност да са пак трябва да имаш много мозък за да не те хванат. Това ми беше тънката мисъл, а не кой какъв е . Щом са направили пачки и не са ги хванали, значи са по умни и по кадърни от тези които не са направили. Това е идеята имена много.
                    Акъл или умения. В много видове спорт и много течения на културата се правят пари без много задълбочени познания в основни сфери на науката. Това, че Мандела има по-малко пари от Митко Пайнера, не го прави по-малко вещ в човешките права и международната политика от Митко, нали? Но гаранция го прави по-неук в бизнеса с музика/чалга. Е, аз никога не съм имал амбиции да уча Стоичков на футбол. И не споря с него по футболни въпроси. Но да си мерим ...... за да установим кой е по-кадърен в икономиката, май е глупаво, не мислите ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                      Че те ако ще ми произвеждат по 4 чифта за 14 часа и 50 кинта на месец им е много
                      Хаха - верно. Ами ето като са им станали заплатите по 200 долара - защото най-вероятно сега са някъде там и вече почти сигурно са им купили шевни машини

Коментар

И как се нарушава този принцип с 600 лева минимална заплата. Точно никак. Просто ще се вдигне безработицата.

И откъде ти хрумна безумието че минималната заплата определя желаната производителност на труда. Подобна тежка форма на невежество не съм срещал досега. То бива стремеж към червена демагогия но това на нищо не прилича. Ignorantia non est argumentum.

Ето данни за Китай и България, които опровергават твоите фантазии:

http://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.PP.KD

GDP per capita, PPP (constant 2005 international $)
                        Country name 2007 2008 2009 2010 2011

Bulgaria 11,238 11,992 11,390 11,512 11,799

China 5,239 5,712 6,206 6,819 7,404

Коментар

е като не му дадеш той ,че огладнее зверски и като си вземеш 600 те лева ,ще те причака и ще ти резне зелката.
                          То и сега има 3 милиона извън работната сила и поне половин милион безработни и отказали се да търсят работа. Но като гледам това не е причина да се вдигат социалните помощи.

Коментар

данните за 50$ и 14 часов работен ден са от посещение в най големият завод за синтетични обУвки С КАПАЦИТЕТ 50000 ЧФ НА ДЕН И 13000 заети. събитието 2007
                            Че те ако ще ми произвеждат по 4 чифта за 14 часа и 50 кинта на месец им е много

Коментар

Не - съответно няма и да го наема Или ще бачка както трябва че да си заслужава 600 лева или ще стои без работа.
                              е като не му дадеш той ,че огладнее зверски и като си вземеш 600 те лева ,ще те причака и ще ти резне зелката.
                              П.П. Трябва да се мисли и за Цосиалната политика

Коментар

ти ще дадеш ли 600 лв на циганин без никаква квалификация и неграмотен.
                                Не - съответно няма и да го наема Или ще бачка както трябва че да си заслужава 600 лева или ще стои без работа.

Коментар

Working...
                                X