IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Monbatsan
    Даниела Пеева очаквате ли нечестни номера от страна на Енерсис, след като закупиха Енергия, най-големите в света са тук до вас с тяхната мощ и най-доброт ноухау . Какво ви накара точно сега да направите това интервю ?
    Както казах по-долу ЕнерСис все още не са декларирали официално своите намерения, затова не бихме могли да знаем какво да очакваме.
    Кое интервю имате предвид? Може би влизането ми във форума. Ако е това - не сме търсили подходящ момент - това е израз на цялостната поликита за свободно общуване с инвеститорите и добри връзки с тях.
    Знаете ли, едно проучване, което имах честта да чуя в Лондон сочи, че нивото на връзките с инвеститори в България е доста ниско и това отблъсква чуждестранните инвеститори. Е нека с действията си всяка компания да го опровергае. Ние вече три месеца се стремим да го направим. Дали успяваме - вие настоящите и бъдещи инвеститори ще прецените.

Коментар

• Първоначално изпратено от Борис
      Хм, пощенска банка лапна едно пакетче за собствена сметка.
      От ДЗИ в Пощенска.....т.е. от единия джоб в другия

Коментар

• може би клиентите им са били на форума в Лондон
        някой следил ли е дали сертификатите събраха бройките през последния месец

Коментар

• Хм, пощенска банка лапна едно пакетче за собствена сметка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
            В такъв случай да задаваме ли и въпроси за КДН? Или за там няма шансове да получим някакъв отговор.
            Нали вече казах - това е инициатива на "Монбат" и за нея мога да отговарям. За КДН - не бих могла да отговарям. Ще го поставя като въпрос, но не мога да обещая нищо.

Коментар

• Даниела Пеева очаквате ли нечестни номера от страна на Енерсис, след като закупиха Енергия, най-големите в света са тук до вас с тяхната мощ и най-доброт ноухау . Какво ви накара точно сега да направите това интервю ?

Коментар

• В такъв случай да задаваме ли и въпроси за КДН? Или за там няма шансове да получим някакъв отговор.

Коментар

• Първоначално изпратено от каката
                  Привет и от мен!
                  Смятам постъпката Ви за много достойна, със сигурност ще принуди ръководствата на част от другите публични дружества сериозно да се замислят за комуникацията с инвеститорите.

Дано не се уплашите от въпросите, които ще ви залеят (не само от мен):

1. Може да е съвпадение на имената, но вие не сте ли и ДВИ на "Капитан Дядо Никола" АД?
                  2. В такъв случай няма ли конфликт на интереси?
                  3. Има ли връзка между собствениците на "Монбат" и "КДН"?
                  4. Предвиждате ли подобна инициатива и в темата за КДН?

И ако позволите един съвет:
                  У голяма част от инвеститорите останаха много сериозни съмнения за начина, по който "Елана" обявиха цената и % на удовлетвореност на поръчките. За съжаление в огромна степен това беше удар по имиджа на "Монбат". Развитието на търговията след Нова година също потвърждава тези съмнения. Препоръчвам Ви като ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС НА АДВИБ да запознаете останалите си колеги и КФН с необходимостта от КОНТРОЛ от страна на емитента и КФН върху процедурите при класиране на поръчките по време на IPO.
                  Да, точно така - аз съм ДВИ и на "Капитан Дядо Никола" АД и това го пише в биографията ми.
                  Законът не забранява едно лице да бъде ДВИ на няколко дружества. Освен това световната практика сочи, че специалисти по връзки с инвеститорите работят за много на брой компании. Само у нас и в Бразилия - това е скрепено със законодателна норма и е задължителна тази позиция по силата на закона. В много от страните това се извършва от компании, които се занимават специализирано с "Връзки с инвеститорите".
                  Не мисля, че има контфликт на интереси - двете компании са в различни браншове. Нямат никакви икономически връзки по между си. Все пак всеки от работодателите ми е дал своето разрешение да работя и допълнително при друг работодател. До настоящия момент съм доказала, че мога да се справям със работата си. Нито една от компаниите не е наказвана от КФН за закъснения при оповестяването на информация. Инвеститорите и на двете компании получават своевременно информация. Все пак не зная какво влагате в понятието "конфликт на интереси"
                  Собствениците на двете компании не са свързани лица, и никога не са били. Вие знаете кои са мажоритарните собственици на двете компании и всъщност сами можете да си направите извод.
                  Тази инициатива е на "Монбат" АД и мога само нея да коментирам. В КДН не е обсъждана подобна.

Коментар

• Привет и от мен!
                    Смятам постъпката Ви за много достойна, със сигурност ще принуди ръководствата на част от другите публични дружества сериозно да се замислят за комуникацията с инвеститорите.

Дано не се уплашите от въпросите, които ще ви залеят (не само от мен):

1. Може да е съвпадение на имената, но вие не сте ли и ДВИ на "Капитан Дядо Никола" АД?
                    2. В такъв случай няма ли конфликт на интереси?
                    3. Има ли връзка между собствениците на "Монбат" и "КДН"?
                    4. Предвиждате ли подобна инициатива и в темата за КДН?

И ако позволите един съвет:
                    У голяма част от инвеститорите останаха много сериозни съмнения за начина, по който "Елана" обявиха цената и % на удовлетвореност на поръчките. За съжаление в огромна степен това беше удар по имиджа на "Монбат". Развитието на търговията след Нова година също потвърждава тези съмнения. Препоръчвам Ви като ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС НА АДВИБ да запознаете останалите си колеги и КФН с необходимостта от КОНТРОЛ от страна на емитента и КФН върху процедурите при класиране на поръчките по време на IPO.

Коментар

• Здравейте, Даниела Пеева моето питане е относно снабдяването с олово. Кой ви е основния доставчик, т.е. купувате ли от ОЦК и при какви договори и условия ако това не е тайна.
                      Винаги пазарувам евтино http://bureto.com

Коментар

• Re: Въпроси до Д. Пеева

Първоначално изпратено от H
                        Здравейте,

имам следните въпроси по темата. Благодаря предварително за отговорите.

1. Какъв растеж на продадените обеми и какви промени в продажните цени за България и чужбина предвиждате?
                        2. Какъв процент от продажбите за чужбина в момента са за Западна Европа и какъв за бившия СССР.
                        3. Каква част от производствения капацитет се използва в момента от максималния (който по ваши данни е 1 200 000 продукта/година) и колко се предвижда, когато влязат новите мощности в действие?
                        4. На колко възлизат на година предвидените минимални капиталови инвестиции за поддържане на производството? Тук не говоря за предвидените за новите заводи.
                        5. Предвиждат ли се нови закупувания на фирми и увеличения на капитала в следващите години?
                        6. Какъв е прогрозираният дивидент за следващите години?
                        7. Има ли целево ниво на дълг към собствен капитал?

Наясно съм, че за някои от тези въпроси ще ви трябва време и благодаря още веднъж за отговорите.

Поздрави,
                        Н
                        Ще Ви отговоря своевременно. Може би до утре сутринта.

Коментар

• Г-жо /це Пеева, акционер съм в Монбат АД (със значителна част от портфейла си ) и приветствам инициативата ви да отговаряте на въпроси на инвеститорите директно тук, във форума.
                          Искам да ви дам съвет като дългогодишен форумец. Моля ви не обръщайте никакво внимание на подобни дребни заяждания към вас от някой "доброжелателни" участници, защото такива винаги ще има и единствената доказано ефективна техника за "работа" с тях е 100%-товото им игнориране. Има достатъчно сериозни инвеститори които четат и пишат в този форум. Средоточете вниманието си на тях, те са достойните събеседници.

Очаквам с нетърпение отговорите на някой от зададените по-долу въпроси.
                          Успешен ден!

Коментар

• Re: Въпроси до Д. Пеева

Първоначално изпратено от H
                            Здравейте,

1. Какъв растеж на продадените обеми и какви промени в продажните цени за България и чужбина предвиждате?
                            2. Какъв процент от продажбите за чужбина в момента са за Западна Европа и какъв за бившия СССР.
                            3. Каква част от производствения капацитет се използва в момента от максималния (който по ваши данни е 1 200 000 продукта/година) и колко се предвижда, когато влязат новите мощности в действие?
                            4. На колко възлизат на година предвидените минимални капиталови инвестиции за поддържане на производството? Тук не говоря за предвидените за новите заводи.
                            5. Предвиждат ли се нови закупувания на фирми и увеличения на капитала в следващите години?

Наясно съм, че за някои от тези въпроси ще ви трябва време и благодаря още веднъж за отговорите.

Поздрави,
                            Н
                            Отговори на част от тези въпроси можеш да получиш от проспекта за публично предлагане, както и от инвестиционна програма на дружеството

Коментар

• Първоначално изпратено от rino
                              Първоначално изпратено от Даниела Пеева
                              Надявам се оценявате жеста ни - да дискотираме във форума.
                              Отнасям се с уважение към всеки инвеститор .
                              дискутираме
                              идва от дискусия, а не дискотека
                              Нямам намерение да се опрвдавам, но в забележката Ви личи явно заяждане. За дискусията и дискотеката - със сигурност знам и за двете повече от Вас.
                              Ще се постарая да не Ви отговарям.

Коментар

• Въпроси до Д. Пеева

Здравейте,

Поздрави,
                                Н

Коментар

Working...
                                X