IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от superlud
    Принцесо кога ще ми отговориш на въпроса за доставките на олово
    Днес по-късно. Трябва ми време за справка с други служители.
    Не мога да угодя на всички - единия вика - защо киснеш във форума и другия давай по-бързо. Шегичка
    Ще се постарая въпросите от днес и от петък да имат отговори или днес по-късно или до утре сутринта.

Коментар

• Реших да разведря обстановката във форума, а не да се заяждам...не се разбрахме явно...но и аз приветствам инициативата Ви да сте отворени и в близост до инвеститорите..

Коментар

• Принцесо кога ще ми отговориш на въпроса за доставките на олово
        Винаги пазарувам евтино http://bureto.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Monbatsan
          Наистина ли очаквате Енерсис да направят становище ! Те направиха първата стъпка като купиха завод тук, следващата стъпка е да започнат да вземат пазарен дял. И дали ще направят дъмпинг на цените или нещо друго тепърва ще видим. Как ще реагира Монбат ако те продват на загуба и изобщо имате ли стратегия за противодействие срещу тях ?
          Аз съм за Монбат все пак е българска компания, но Енерсис са огромни и от тях мойе да се очаква всичко.
          Прочетете отговорите ми от петък - нашето становище е, че ЕнерСис работят в друг сектор на акумулаторния бизнес и на този етап не виждаме конкуренция. Ако решат да работят и в друг сектор, то тогава нещата биха се променили. ЕнерСис е публична компания в Америка - защо не се обърнете и към тях, те са длъжни да разкриват информация.
          Пък и към Енергия не е лошо да зададете въпроси, докато са още публични.

Коментар

• Първоначално изпратено от rebound
            Не съм бил разбран значи...но както и да е...благодаря за отговора.
            Напротив - съвсем добре Ви разбрах и надявам се сте удовлетворен от отговора.
            За справка - ако реша да купувам акции от Монбат или друго дружество, с което работя - не трябва към този момент да има неразкрита вътрешна информация, която аз притежавам. В тази връзка не съм си правила труда да следя кога мога да пазарувам, просто не ми остава време.
            И още нещо в другите страни на такива компании и специалисти по връзки с инвеститорите, които купуват и продават акции от своите клиенти не се гледа с добро око. Все пак човек трябва да е професионалист и да знае как да си върши работата.

Коментар

• Наистина ли очаквате Енерсис да направят становище ! Те направиха първата стъпка като купиха завод тук, следващата стъпка е да започнат да вземат пазарен дял. И дали ще направят дъмпинг на цените или нещо друго тепърва ще видим. Как ще реагира Монбат ако те продват на загуба и изобщо имате ли стратегия за противодействие срещу тях ?
              Аз съм за Монбат все пак е българска компания, но Енерсис са огромни и от тях мойе да се очаква всичко.

Коментар

• Не съм бил разбран значи...но както и да е...благодаря за отговора.

Коментар

• Първоначално изпратено от rebound
                  Първоначално изпратено от Даниела Пеева
                  Забравих да ви кажа - не притежавам акции от "Монбат" АД, нито пряко, нито чрез свързани лица. Членовете на моето семейство, мои близки и роднини също не притежават.
                  Гледам, че вие сте коректни и оповестявате това обстоятелство.
                  Г-жо Пеева, виждам, че Ви допада да прекарвате времето си тук във форума - приятна работа било това да си ДВИ ...ще се възползвам от един въпрос, който ми възникна от горното, казано от Вас.

След като Монбат е първокласен син чип на нашата борса, подценен като цена на акция, предвид силните перспективи и очаквания за финансови резултати от дружеството, защо Вие или Ваши познати и роднини, както сте ги изредили, не притежавате акции от Монбат, не сте си купули все още и както се разбира и не желаете да си купуте?

Законът не ви забранява да притежавате акции от Монбат. Мисля, че и от биографията Ви е видно за всички, че не сте от вчера на пазара с акции и не вярвам да ми отговорите, че Вие и роднините Ви не инвестирате в акции по принцип.

Въпросът ми е малко хаплив, за което се извинявам - не целя заяждане, но ми е интересно какво ще отговорите.
                  Първо, отговарям в минутите, в които почивам. И изобщо не е лека работа да си ДВИ. Но, Вие може би знаете - има подтекст във въпросът Ви.
                  Второ - не сам от вчера на пазара, нито от завчера - близо 10 години, но спазвам някаква етика и най-вече закона. Аз съм вътрешно лице и притежавам вътрешна информация, поради което не купувам и продавам акции на "Монбат". Между другото не купувам и продавам акции от нито едно дружество, с което работя на трудов или граждански договор. Въпрос на гледна точка и както казах на етични принципи.
                  Хапете си колкото искате - не ми пречите.

Коментар

• Първоначално изпратено от devils
                    Г-жо Пеева, смята ли Монбат да използва услугите на маркет мейкър ,който да гарантира достигане на минимални дневни обеми и оборот на търговия, в съответствие с приложение№13 от правилника на БФБ.

Аз лично го смятам за неудачно, изхождайки от основните принципи на пазарната икономика, би ми било интересно да разбера и вашето мнение.
                    Не не смята

Коментар

• Първоначално изпратено от Даниела Пеева
                      Забравих да ви кажа - не притежавам акции от "Монбат" АД, нито пряко, нито чрез свързани лица. Членовете на моето семейство, мои близки и роднини също не притежават.
                      Гледам, че вие сте коректни и оповестявате това обстоятелство.
                      Г-жо Пеева, виждам, че Ви допада да прекарвате времето си тук във форума - приятна работа било това да си ДВИ ...ще се възползвам от един въпрос, който ми възникна от горното, казано от Вас.

След като Монбат е първокласен син чип на нашата борса, подценен като цена на акция, предвид силните перспективи и очаквания за финансови резултати от дружеството, защо Вие или Ваши познати и роднини, както сте ги изредили, не притежавате акции от Монбат, не сте си купули все още и както се разбира и не желаете да си купуте?

Законът не ви забранява да притежавате акции от Монбат. Мисля, че и от биографията Ви е видно за всички, че не сте от вчера на пазара с акции и не вярвам да ми отговорите, че Вие и роднините Ви не инвестирате в акции по принцип.

Въпросът ми е малко хаплив, за което се извинявам - не целя заяждане, но ми е интересно какво ще отговорите.

Коментар

• Г-жо Пеева, смята ли Монбат да използва услугите на маркет мейкър ,който да гарантира достигане на минимални дневни обеми и оборот на търговия, в съответствие с приложение№13 от правилника на БФБ.

Аз лично го смятам за неудачно, изхождайки от основните принципи на пазарната икономика, би ми било интересно да разбера и вашето мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от devils
                          Г-жо Пеева, бихте ли ни казали с няколко думи, по интересните неща от представянето на Монбат , на форума в Лондон. Разбрах от Вас,че то е било успешно ,и все пак от къде имаше най-сериозен интерес, ще доведе ли това в краткосрочен и средносрочен план до увеличаване на интереса от страна на големи чуждестранни инвеститори ,респективно до увеличаване на износа и завоюването на нови пазарни позиции .
                          На форума представихме инвестиционната програма. Г-н Бобоков получи много въпроси не само от аудиторията по време на презентацията, но и в кафе паузите. Интересът беше главно от Firebird Management - те управляват инвестиции в България за около 80 милиона, Morgan Stanley и West LB. Въпросът Ви малко е неясен "до увеличаване на интереса от страна на големи чуждестранни инвеститори ,респективно до увеличаване на износа и завоюването на нови пазарни позиции ". Все пак ние се представяме пред инвестиционна общност, а не пред потенциални клиенти. Така, че се надяваме да се увеличи интереса на чуждестранните инвеститори към книжата на компанията. Това едва ли обаче е свързано с увеличаване на износа и т.н.

Коментар

• Г-жо Пеева, бихте ли ни казали с няколко думи, по интересните неща от представянето на Монбат , на форума в Лондон. Разбрах от Вас,че то е било успешно ,и все пак от къде имаше най-сериозен интерес, ще доведе ли това в краткосрочен и средносрочен план до увеличаване на интереса от страна на големи чуждестранни инвеститори ,респективно до увеличаване на износа и завоюването на нови пазарни позиции .

Коментар

• Чудесно
                              ако М.Велчев намираше врема да го прави, се надявам и г-н Бобоков да има какво да ни каже
                              макар че и твоите отговори са достатъчно добри

Коментар

• Между другото - с г-н Бобоков обсъждахме вариант, в който той да отговаря на вашите въпроси след всеки отчет - т.е. веднъж на три месеца, като влиза във форума. Мисля, че ще е полезно.

Коментар

Working...
                                X