IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Момчета не е сигурно че покачващата се цена на оловото е нещо лошо за бизнеса на Монбат и въобще за производителите на акумулатори. Все пак зависи доколко успяват да прехвълрят това поскъпване към крайните клиенти.
    Знам например как се увеличи печалбата на ЕМКА след ръста на цената на медтта, просто успяха да увеличат цените на проводниците си достатъчно за да спечелят, когато всички очаквахме да потънат.

Коментар

• Първоначално изпратено от boogie
      Първоначално изпратено от superlud
      Г-жо Пеева дано не ви се сторя досаден но 43% от активите ми към момента са в Акции на Монбат и задова се задълбавам в детайли
      Ами диверсифицирай бе пич
      Един велик инвеститор е казал: "Диверсификацията е за тези които не знаят какво правят!"

Коментар

• доставки на олово

Значи давам примерна форсмажорна ситуация В. Захариев (ОЦК) вдига едностранно цената до неприемливо ниво независимо от сключени договори между ОЦК и Монбат. Това ще наруши ли производствения цикъл на Монбат или Мениджмънта може да намери бързо алтернатива за доставка на суровина? Колко дълго може да работи монбат без доставка на олово така, че да не си намали продукцията?

Не знам защо си задълбал в доставките на олово. Цените на оловото са котирани на LME и г-н Захариев не може да си вдига цените до където си иска, просто защото няма да може да продава оловото, защото има и КЦМ-Пловдив, така че споко.
        По-скоро би те притеснило, че в средносрочен план прогнозите сочат повишаване на цената на PB, което в по-голяма степен би се отразило на дейността на МОНБАТ

Коментар

• Първоначално изпратено от superlud
          Г-жо Пеева дано не ви се сторя досаден но 43% от активите ми към момента са в Акции на Монбат и задова се задълбавам в детайли
          Ами диверсифицирай бе пич

Коментар

Ще поставя този въпрос и казус и отново ще ви отговоря.

Коментар

• http://www.bloomberg.com/apps/news?p...efer=exclusive

Без чуждите инвестиции сме за никъде!!! Дано се успокоят тия американци..., че разклатиха черешата

Коментар

• Г-жо Пеева дано не ви се сторя досаден но 43% от активите ми към момента са в Акции на Монбат и задова се задълбавам в детайли
                Винаги пазарувам евтино http://bureto.com

Коментар

• Значи давам примерна форсмажорна ситуация В. Захариев (ОЦК) вдига едностранно цената до неприемливо ниво независимо от сключени договори между ОЦК и Монбат. Това ще наруши ли производствения цикъл на Монбат или Мениджмънта може да намери бързо алтернатива за доставка на суровина? Колко дълго може да работи монбат без доставка на олово така, че да не си намали продукцията?

Коментар

• на Monbatsan и на superlud

1. Към настоящия момент от стойността на разходите 85 % представляват разходи за материали и суровини. От тези 85 % - 90 % е делът на разходите за олово.
                    2. Не се предвижда намаляване на маржа на печалбата за бъдеще, тъй като до края на 2008 г. се очаква да бъдат построени заводите в Румъния и Сърбия за преработка на стари акумулатори. С тези инвестиции ще се набавят около 50 % от необходимото олово за нуждите на "Монбат" АД. Ефектът от инвестициите в
                    Сърбия и Румъния се очаква да бъдат - компенсиране на растежа на цените на оловото, респективно снижаване на себестойността на произвежданата продукция. По този начин ще се запази темпа на растеж на печалбата.

Основните доставчици на олово, които са посочени в проспекта към този момент са ОЦК и КЦМ

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho
                      Предлагам ви да се концентрираме върху дейността на г-жа Пеева като ДВИ на Монбат и да оставим настрана личните въпроси и евентуално нападки. Така или иначе е позната отдавна на пазара и има и приятели и врагове. Да се опитаме да ни е полезна - все пак това е голям жест от страна на ръководството на Монбат АД.
                      И един въпрос на който предполагам няма да ми отговорите: Продавали ли са от началото на годината акции на Монбат АД лица свързани с мажоритарните собственици, с лица от управителните и контролни органи или самите те?
                      Не не са продавали. В актуализирания проспект ще оповестим информация за притежаваните от членове на НС и УС акции. Търпение.

Коментар

• ЕнерСис произвеждат ВСИЧКИ ВИДОВЕ АКУМУЛАТОРИ. Те ще вземат пазарен дял така или иначе . Може да са листвани в щатите, но ще продават и произвеждат тук. И това, че се правите, че не ги забелязвате не е стратегия. Те ще са вашата основна конкуренция ? В тях акционер са и Мерил Линч който сигурно ги съветват относно пазарните движения на оловото. Вие как анализирате движението на цената на оловото ? То все пак е основен разход и се вдигна с 300% за две години.
                        Успех все пак !

Коментар

• Първоначално изпратено от devils
                          Принцесо кога ще ми отговориш на въпроса за доставките на олово
                          Колега, нека запазим добрия тон, тук няма принцеси, има ДВИ на Монбат. Имаме привилегията да задаваме въпроси на човек от ръководството, да коментираме неща ,които ни вълнуват - и не прави така ,че да я загубим.
                          Предполагам, че повече те интересува ОЦК, така,че ходи пиши там !

Не бе пич интересува ме дали монбат купува олово от ОЦК т.е. имам съмнения във В. Захариев ако продава на олово на монбат значи си е знак за опасносност това е... така че не ми казвай какво ме интересува акционер съм в монбат а не в ОЦК

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho
                            Предлагам ви да се концентрираме върху дейността на г-жа Пеева като ДВИ на Монбат и да оставим настрана личните въпроси и евентуално нападки. Така или иначе е позната отдавна на пазара и има и приятели и врагове. Да се опитаме да ни е полезна - все пак това е голям жест от страна на ръководството на Монбат АД.
                            И един въпрос на който предполагам няма да ми отговорите: Продавали ли са от началото на годината акции на Монбат АД лица свързани с мажоритарните собственици, с лица от управителните и контролни органи или самите те?
                            Абсолютно подкрепям Ponchо ..нека да подкрепим страхотната инициатива на МОНБАТ и да се възползваме максимално!
                            мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Предлагам ви да се концентрираме върху дейността на г-жа Пеева като ДВИ на Монбат и да оставим настрана личните въпроси и евентуално нападки. Така или иначе е позната отдавна на пазара и има и приятели и врагове. Да се опитаме да ни е полезна - все пак това е голям жест от страна на ръководството на Монбат АД.

Коментар

Принцесо кога ще ми отговориш на въпроса за доставките на олово
                                Колега, нека запазим добрия тон, тук няма принцеси, има ДВИ на Монбат. Имаме привилегията да задаваме въпроси на човек от ръководството, да коментираме неща ,които ни вълнуват - и не прави така ,че да я загубим.
                                Предполагам, че повече те интересува ОЦК, така,че ходи пиши там !

Коментар

Working...
                                X