IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Останах като гръмнат като прегледах темата. ЕВАЛА!
    За такова отношение даже не си бях и мечтал!
    Поздравления от мен и комплименти!

Имам акции на МОНБАТ! Почвам да се фукам с тях!

Коментар

• Наистина трябва да се отнасяме с уважение към подобни инициативи...докато някои искат да ни закриват /да ни спират кобосите/ и се съмняват в нашите качества, има и отворени към нас и проблемите, които ни вълнуват при вземането на инвестиционни решения.....нищо чудно примера на г-жа Пеева да бъде последван и от други ДВИ....

Коментар

• Първоначално изпратено от rino
        Първоначално изпратено от Даниела Пеева
        Надявам се оценявате жеста ни - да дискотираме във форума.
        Отнасям се с уважение към всеки инвеститор .
        дискутираме
        идва от дискусия, а не дискотека
        Eй, все едно ти не си допускал грешки като си писал във форума. На мен лично ми се случва понякога и то е защото във форум е важно какво ще кажеш, а не как. Да не говоря че някои пишат и на латиница и се озорвам доста докато ги разшифрирам (Dundo1 това и за теб се отнася )

Коментар

• Рино, какво искаш да ни демонстрираш - брилянтни познания по БГ ли??? Такива като теб ще опропастят доброто начинание не г-жа Пеева и Монбат!

Коментар

• Първоначално изпратено от Даниела Пеева
            Надявам се оценявате жеста ни - да дискотираме във форума.
            Отнасям се с уважение към всеки инвеститор .
            дискутираме
            идва от дискусия, а не дискотека

Коментар

• Желая ва всички приятна събота и недаля и успех през новата седмица. В понеделник имам доста работа, така че може би ще се включа във форума към края на деня.
              Пращайте въпросите си и на мейла, тъй като ДВИ - то трябва да води регистър с въпросите, които са му зададени и отговорите, които дава. Отчета на ДВИ - съдържа тази информация.

Поздрави на всички инвеститори

Коментар

• Искам да ви предупредя, че жената е много стабилна. С невероятен бекграунд и опит. И въпреки, че е висока топка, от нея лъха сърдечност, скромност и отзивчивост. Излъчва, така да се каже , позитивност.
                http://www.monbat.com/materials/89_dpeeva_cv.pdf
                * think positive * think simple * think big *
                * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Вчерашната най-коментирана тема беше интервюто на председателят на Комисията за финансов надзор Апостол Апостолов и кометарите на някои бяха доста крайни, а и въпроса за ограничаване на правата на инвеститорите под каквато и да е форма няма как да не предизвикат разгорещен спор. За предпочитане е обаче най-коментираната тема днес Монбат да има и повече настроение. Все пак посрещаме един нов участник във форума, представител на една от сериозните компании на борсата, който пряко ще работи с нас -инвеститорите. Пък и настроението нещо се загуби напоследък във форума, така че няма лошо от някоя добронамерена шега, стига да е с вкус.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho
                    Да разбирам ли че срещу 4 133 000 + 350 000 = 4 483 000 лв. се придобиват 82 % от БАТ Холдинг? Знаете ли как е уговерен такава сделка? Параметрите са за завиждане!
                    Това е всичко. Това сме и оповестили.

Коментар

• Първоначално изпратено от орка
                      Първоначално изпратено от орка
                      Сред новите ИПО-та и компаниите, които вече добре познаваме, вероятно може да отделим мажоритарите с добро корпоративно управление и най-вече с коректно отношение към миноритарите.

Корпоративния календар на Монбат е нещо, което ми гали окото и ми се иска да демонстрираме нашето задоволство от него, така че и други да започнат да го правят.

Ако еврохолд имаше подобен календар вероятно нямаше да ни изненадват всяка седмица с нов аукцион, а и щяхме да сме по-наясно с "инвестициите" им в Еврофинанс Банк например...

За мен компнаията с най-добро корпоративно управление и ДВИ от началото на годината е Монбат
                      това включване на Даниела в темата потвърждава болднатото горе
                      новините около Монбат редовно си ги чета от техния сайт и на мен ми стигат
                      аз съм дългосрочен в позицията и очаквам късната пролет на следващата година цена от 17-18 лева и в края на следващата около 24-25 лева - основанията са в Прогнози и анализи на "връзки с инвеститори"

моя въпрос е имало ли е досега интерес към мажоритарен дял от компанията (имам предвид най-вече ЕнерСис)
                      Поне аз не знам за такъв интерес и незнам да се провеждали срещи. Както казах очакваме изявление от страна на ЕнерСис за тяхните намерения.

Коментар

• Да разбирам ли че срещу 4 133 000 + 350 000 = 4 483 000 лв. се придобиват 82 % от БАТ Холдинг? Знаете ли как е уговерен такава сделка? Параметрите са за завиждане!

Коментар

• Брей, опасни сте бе! Нахвърлихте се като глутница вълци на агне! Оставете момичето да си поеме дъх и да свикне с духа на форума и разните чешити тук Ние тук си се знаем и сме си свикнали, но на нов човек му трябва малко време. Ами като се появи и някоя "тежка артилерия" като Императорът например ? Между другото, духът на долния постинг показва, че госпожа Пеева май ще влезе доста бързо във форма и ще свикне със специфичната атмосфера във форума

Усещам аз, че скоро ще я наричаме само "Даниела" А дотогава, моля по-кротко! В края на краищата, така ли се държим с малкото дами във форума като Съни (тя), Красимира, Десислава и др.?

Браво, бе човече - спекулантите не са ли инвеститори. Аз съм във форума заради всички инвеститори - независимо, дали са спекуланти или не. Ако не ме искате - да си хода.
                          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от орка
                            Сред новите ИПО-та и компаниите, които вече добре познаваме, вероятно може да отделим мажоритарите с добро корпоративно управление и най-вече с коректно отношение към миноритарите.

Корпоративния календар на Монбат е нещо, което ми гали окото и ми се иска да демонстрираме нашето задоволство от него, така че и други да започнат да го правят.

Ако еврохолд имаше подобен календар вероятно нямаше да ни изненадват всяка седмица с нов аукцион, а и щяхме да сме по-наясно с "инвестициите" им в Еврофинанс Банк например...

За мен компнаията с най-добро корпоративно управление и ДВИ от началото на годината е Монбат
                            това включване на Даниела в темата потвърждава болднатото горе
                            новините около Монбат редовно си ги чета от техния сайт и на мен ми стигат
                            аз съм дългосрочен в позицията и очаквам късната пролет на следващата година цена от 17-18 лева и в края на следващата около 24-25 лева - основанията са в Прогнози и анализи на "връзки с инвеститори"

моя въпрос е имало ли е досега интерес към мажоритарен дял от компанията (имам предвид най-вече ЕнерСис)
                            http://imoti.start.bg
                            http://pravo.start.bg
                            [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus
                              Както казвал преди време Монбат е образец на публична компания и съм убеден че пазара тепърва ще го оценява. Подобни компании за съжаление в България са малко. Първо искам да поздравя г-ца/г-жа Даниела Пеева с интересната, но и много отговорна длъжнаст ДВИ. Не искам да досаждам с въпроси, но и аз имам един: знае ли се кога и къде ще се проведе общото събрание на дружеството. Аз за съжаление никога не съм стъпвал в Монтана и ще се радвам ако е там, за да имам повод да го посетя.
                              Колега, абсолютно споделям мнението ти и изказвам възмущението си ,че досега пазара не оцени акцията подобаващо, вярно е,че борсовата история не е голяма, но все пак качествена компания като Монбат се набива в очите от пръв поглед, още повече,че няма много такива у нас ,за съжаление и нека и не забравяме ,че Монбат влиза в Софикс, като една от компаниите с най-добри показатели. Аз съм оптимист и вярвам, че пазара ще отсее качеството и ще заложи на него !

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho
                                Първоначално изпратено от Poncho
                                Какви ще са параметрите на увеличението на капитал на БАТ Холдинг?
                                Нали ги оповестихме.
                                Ето пак -
                                «Монбат» АД чрез покупката «БАТ Холдинг» АД, гр. Добрич ще придобие непряк контрол върху «Старт» ООД, гр. Добрич. Стойността на договора е 4 133 000 лева. Съгласно неодитирания баланс на «Старт» АД приходите от продажби на дружеството през 2006 г. възлизат на 6 650 000 лева. Общо приходите за 2006 г. са 6 663 000 лева, а разходие за периода 5 740 000. Годишната счетоводна печалба възлиза на 923 000 лева.
                                На 05.02.2007 г. в гр. Добрич е свикано Общо събрание на акционерите на «БАТ Холдинг» АД, гр. Добрич. На общото събрание ще бъдат подложени на гласуване следните решения: Промяна в състава на Съвета на директорите; Промяна в капитала – увеличаване на капитала на дружеството на 400 000 лева чрез издаване на нови 350 000 лева при условията на чл. 195, във връзка с чл. 194, ал. 4 от ТЗ, които да бъдат записани и платени от «Монбат» АД; и Приемане на нов устав.

Продажбите и прогнозите за тях - също сме ги оповестили в инвестиционната програма.
                                Интересуваше ме по-конкретно емисионната стойност - горното всички го знаем! Така или иначе си намерих отговора - 350 000 обикновени поименни акции с право на глас, всяка с номинална стойност 1 лв., при условие че цялата емисия от 350 000 акции съгласно чл. 195 ТЗ се закупи по техния номинал от нов инвеститор - "Монбат" - АД. Имате грешка и в датата на ОС.
                                Да, да датата е 05.03.2007 г. Емисионната стойност е такава, каквато е записана - 1 лев. Точно това, което сте подчертал.

Коментар

Working...
                                X