107 купува. Красота наистина
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Anton Chigurh
О ДА!
Коментар
-
Много е хубаво да има песимисти по една позиция. Те точно са бъдещите оптимисти (купувачи) на някое по-горно ниво.
А иначе за да стане балон като Софарма цената му трябва да е около 33 лв./акция! Отделно продажбите на Софарма мърдат с 5-6% а печалбата дори е надолу, докато тук знаете за какво развитие става въпрос.
Сещате ли се какво значи основната ти суровина да ти е 4 пъти по-евтина от на конкурентите. Ако сега не се сещате, догодина ще се сетите
Коментар
-
Начина, по който си гледат акционерите, предполага
1. изключително добра корпоративна култура и
2. предстоящи увеличения на капитала и пр.
Тоест акцията предполага оптимизъм според мен за сега.
Инвесторрр, а и останалите, как би повлияла маржин търговията на пазара в момента според вас? Вчера четох, че делта сток са направили демо версия с такива, а това означава, че в близко бъдеще може да бъде факт. Къси продажби не се допускали.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MoshitoАбе екстра е дружеството, ама не си ли достигна таргетите за тази година вече. Струва ми се, че прекалявате с оптимизма и натоварвате мениджмънта с свръх очаквания.
Коментар
-
Гледам цената на оловото продължава да пори нагоре - 2600-2700 долара/тон.
А Монбат в какво инвестира - в заводи за рециклиране на олово!
И това ако не е далновиден, перфектен мениджмънт, не знам кое е!
Не на празно г-н Бобоков бе казал на ОСА че очаква сериозно презипълнение на заложените резултати за 2008-2009 г. Тогава вече рециклиращите ще работят на пълна пара и Монбат ще мачка конкуренцията из Европа с убийствено ниска себестойност на продукцията!
Поздрави на акционерите на това качествено дружество!
Коментар
-
Първоначално изпратено от justpassingbyПървоначално изпратено от Bilbo The EconomistПървоначално изпратено от justpassingbyKlasaziata e za 2006, puk IPO-to nali beshe na 03.01.07. Ako ima predprijatie zaslujilo tazi nagrada, to tova e MONBAT
Иначе публичното предлагане беше в края на ноември 2006 - както почти всички знаем. Justpassing, мислех че специално за Монбата следиш отблизо нещата... поне с такова впечатление съм останал от миналата година!
Увеличението на капитала на EURINS беше в средата на миналата година - най-малкото повече време бяха във фокуса на инвестиционната публика и е било сметнато [видяхте ли комисията?!?!], че 2-3 пресконференции с огласени фантастични "прогнози" са показател за добро корпоративно управление. Друг е въпросът, че в сравнение с други публични компании, при които corporate governance е налично само на хартия, тук има някакви, макар и побългарени, зачатъци.
To4no zatova se iznenadah na tvoya post, yavno ne sme se razbrali edin-drug. Za6toto dobre si spomniam postovete ti neposredstveno predi IPO protsedurata i planovete ti da zapisva6...
Ne sun se penil, prosto doiziasniavah ne6tata. I az smiatam 4e MONBAT sa primer za otvorenost kum aktsionerite v BG i se radvam 4e aktsiyata zapo4na da ot4ita i tova. Uspeh!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bilbo The EconomistПървоначално изпратено от justpassingbyKlasaziata e za 2006, puk IPO-to nali beshe na 03.01.07. Ako ima predprijatie zaslujilo tazi nagrada, to tova e MONBAT
Иначе публичното предлагане беше в края на ноември 2006 - както почти всички знаем. Justpassing, мислех че специално за Монбата следиш отблизо нещата... поне с такова впечатление съм останал от миналата година!
Увеличението на капитала на EURINS беше в средата на миналата година - най-малкото повече време бяха във фокуса на инвестиционната публика и е било сметнато [видяхте ли комисията?!?!], че 2-3 пресконференции с огласени фантастични "прогнози" са показател за добро корпоративно управление. Друг е въпросът, че в сравнение с други публични компании, при които corporate governance е налично само на хартия, тук има някакви, макар и побългарени, зачатъци.
Коментар
-
Първоначално изпратено от justpassingbyKlasaziata e za 2006, puk IPO-to nali beshe na 03.01.07. Ako ima predprijatie zaslujilo tazi nagrada, to tova e MONBAT
Коментар
Коментар