мен по ме интересува ако си изпълнят прогнозната печалба до края на годината дали ще чукне 22 кинта акцията
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от KOSTJUMARМоже да помислят по въпроса да снабдяват с акумулатори новите Дачии например. Има ли представа някой по известните марки автомобили с какви акумулатори са фабрично?
споко с тия темпове на развитие всички масовки от еврозоната ще излизат с монбатки - що пък не - акумулаторите им наистина са качествени
Коментар
-
Първоначално изпратено от БорисПървоначално изпратено от marcyНе лошо а много добресамо да не е скоклива много
а полекичка плавно Up
толково колкото заслужава за годината за да не е балон и да си я обичаме по дълго.
А иначе 2% до 4% надолу бива ама иначе става Сърце туп и не е здравословно.
Абе каквото борса покаже.Не се бъзи-кай !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от marcyНе лошо а много добресамо да не е скоклива много
а полекичка плавно Up
толково колкото заслужава за годината за да не е балон и да си я обичаме по дълго.
Коментар
-
Цената на оловото продължава да ръсте, съответно и цените на акумулаторите! А Монбат си произвежда 50% от нужното олово, а от догодина с новите заводи в Сърбия и Румъния ще си осигурява 90% от нужното олово на супер тънка цена. Нали се сещата как ще се отрази това на конкурентоспособността и на печалбите
Първоначално изпратено от Даниела ПееваВъприс № 2:
Как рекордните цени на оловото влияят на текущите продажби и успява ли Монбат да прехвърли повишената себестойност към цените за крайните потребители?
Отговор № 2
Провежда се строга ценова политика с оглед минимизиране на ефекта на повишаване на цените на оловото. Ежемесечно се актуализират цените на акумулаторите. По всичко личи, че ръководството на “Монбат” АД успява да се справя с рязкото покачване на цените на основния материал, тъй като ангажиментите относно реализираната печалба, поети още през лятото на 2006 г., се изпълняват. Печалбата би била и по-голяма, ако имаше стабилни цени на оловото. Не може да не се отбележи, че на фона на рекордните цени на оловото инвестиционната политика на дружеството за изграждане на рециклиращи мощности е напълно правилна.
Коментар
-
bondinio написа:
Днеска търговията е уникална :
Max за деня: 14.98 лв.
Min за деня: 14.94 лв.
Оборот за деня: 665 059 лв.
Такива тънки маржове не бях виждал на БФБ досега.. дали това не означава, че цената е достигнала някакво ниво на равновесие... но надали ще се задържи дълго тука.. все пак отчета се задава !
това значи ли че имаме доджи след дълга бяла свещ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bondinioДнеска търговията е уникална :
Такива тънки маржове не бях виждал на БФБ досега.. дали това не означава, че цената е достигнала някакво ниво на равновесие... но надали ще се задържи дълго тука.. все пак отчета се задава !
Коментар
-
Аз пък ви се чудя какво го чакате този отчет. Те хората ви дали вече два месеца от тримесечието, един месец не е определящ.
Когато става въпрос за месец, сметките може и да не са точни. Например, може част от продажбите за юни да се отложат за 1 юли, както и обратното, от юли към юни, без това да променя фундамента на компанията. За аналитични цели се взима някаква осреднена стойност, сходна на предишния месец. При различни, но разумни допускания, разликата в EPS ще е в рамките на 1 ст., което няма да промени P/E съществено.
Успех!
Коментар
-
Днеска търговията е уникална :
Коментар
Коментар