Първоначално изпратено от Han Krum
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от AbritusНяма смисъл да се обиждаме. Всеки има право на мнение. Круме имам един въпрос само:
Ако си кеширал както казваш всичко преди ИПО излиза така:
100% Кеш
30% Каолин
Остатък 70%
12% КТБ
Остатък 58%
да кажем презаписване 3 пъти при ПИБ
19% ПИБ
Ще ти останат 39 % кеш. Тези пари не вярвам да си ги държиш кеш и пак ще трябва да купуваш акциики на борсата. Много ясно, че сега ще говориш колко са надценени акциите за да си вземеш евтино. Ама доста хора ще останат с яко кеш и след ПИБ този ръст от последната седмица ще нищо пред това което предстои. Прогнозата ми е Софикс над 1400 и по-специално Монбат над 14 лева.
Не е препоръка за нищо. Всеки си знае.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Han Krum....... в момента портфейла ми е 60/40 КАО/КТБ......Няма диверсификация, няма дявол. Този път ще си позволя да бъда нескромен и ще дам пример с моя портфейл, та белким някои начинаещи придобият малко по-различна представа за понятието портфейл, щото ако вземат пример от някои хора, ще си държат акции само от едно две дружества.
И така, портфейлът ми се състои от 11 дружества както следва (посочен е отрасъла или вида на дружеството и какъв процент от портфейла е):
Договорен фонд 10.51%
Договорен фонд 8.94%
АДСИЦ 7.76%
Туризъм 9.34%
Туризъм 13.65%
Холдинг 6.03%
Холдинг 4.91%
Холдинг 2.21%
Холдинг 4.66%
Индустрия 28.38%
Индустрия 3.61%
Три от позициите са губещи в момента, останалите са печеливши. Стойността на портфейла е нараснала с 18.69% от началото на годината, като през това време са купувани и продавани акции. За малко повече от две години (откакто търгувам на БФБ) портфейлът никога не е бил по-малко от 8 дружества и повече от 14, с изключение на първия месец, когато го създавах.
Без да съм нескромен, мисля че така се правят нещата, а не с инвестиране в едно-две дружества. Най-малкото се спи по-спокойноHe was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Стига сте се карали на човека бре - кво като не е акционер? Всеки може да пише в която си тема иска. Това е свободен форум!
Поздрави на Аналгина - отдавна съм го признал за себе си. В някои случаи косвено много ми е помагал с мнения.
ПС - Имам акции тук и последно допълних на 9.05 - 9.10 така че не ми се карайте и на мен :-)
Коментар
-
Няма смисъл да се обиждаме. Всеки има право на мнение. Круме имам един въпрос само:
Ако си кеширал както казваш всичко преди ИПО излиза така:
100% Кеш
30% Каолин
Остатък 70%
12% КТБ
Остатък 58%
да кажем презаписване 3 пъти при ПИБ
19% ПИБ
Ще ти останат 39 % кеш. Тези пари не вярвам да си ги държиш кеш и пак ще трябва да купуваш акциики на борсата. Много ясно, че сега ще говориш колко са надценени акциите за да си вземеш евтино. Ама доста хора ще останат с яко кеш и след ПИБ този ръст от последната седмица ще нищо пред това което предстои. Прогнозата ми е Софикс над 1400 и по-специално Монбат над 14 лева.
Не е препоръка за нищо. Всеки си знае.
Коментар
-
Stabilna, likvidna kompania sus otlchen potenzial za rastej i jasna strateia za razvitie, otvorena kum akzionerite i eksportno orientirana. E kakvo poveche da iska chovek. Idealnoto mjasto za vlizane na chujdi investitori, zastoto obemite go pozvoljavat. Taka che vie si znaete posokata veche.
Otnosno poslednite IPO-ta - ne sum tolkova bogat, che da kupuvam preskupi akzii ... tova e
Коментар
-
Първоначално изпратено от аналгинаКруме, по едно време ми беше много симпатичен, но много изпростя напоследък. От месеци занимаваш целия формур с това какво си направил и как другите едвали не са малоумници, че имат различна от твоята инвестиционна стратегия. Мислиш ли, че някой го е еня за твоя портфейл и като нямаш акции на Монбат къв го държиш в таз тема и в качеството на какъв даваш коментари? Доколкото разбирам нито си акционер , нито кандидат такъв.
Коментар
-
Круме, по едно време ми беше много симпатичен, но много изпростя напоследък. От месеци занимаваш целия формур с това какво си направил и как другите едвали не са малоумници, че имат различна от твоята инвестиционна стратегия. Мислиш ли, че някой го е еня за твоя портфейл и като нямаш акции на Монбат къв го държиш в таз тема и в качеството на какъв даваш коментари? Доколкото разбирам нито си акционер , нито кандидат такъв.
Коментар
Коментар