IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Han Krum
    Първоначално изпратено от аналгина
    Круме, по едно време ми беше много симпатичен, но много изпростя напоследък. От месеци занимаваш целия формур с това какво си направил и как другите едвали не са малоумници, че имат различна от твоята инвестиционна стратегия. Мислиш ли, че някой го е еня за твоя портфейл и като нямаш акции на Монбат къв го държиш в таз тема и в качеството на какъв даваш коментари? Доколкото разбирам нито си акционер , нито кандидат такъв.
    Абе аланколу, форума не за да се харесваме, а за да си помагаме за най-правилната стратегия, според мен тези ИПО-та на дружествата са 1000% по-правилният избор отколкото да стискам акция от която вече съм спечелил таргета си...
    Аз не съм срещнал някой досега да те упреква за избора ти. Въпреки, че ако питаш мен ( знам, че не ме питаш ), това да държиш портфейл от 2-3 позиции не е признак на висок инвестиционен професионализъм, но щом ти се чувстваш комфортно с толкова позиции, кой съм аз, че да ти казвам какво да правиш :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus
      Няма смисъл да се обиждаме. Всеки има право на мнение. Круме имам един въпрос само:
      Ако си кеширал както казваш всичко преди ИПО излиза така:
      100% Кеш
      30% Каолин
      Остатък 70%
      12% КТБ
      Остатък 58%
      да кажем презаписване 3 пъти при ПИБ
      19% ПИБ
      Ще ти останат 39 % кеш. Тези пари не вярвам да си ги държиш кеш и пак ще трябва да купуваш акциики на борсата. Много ясно, че сега ще говориш колко са надценени акциите за да си вземеш евтино. Ама доста хора ще останат с яко кеш и след ПИБ този ръст от последната седмица ще нищо пред това което предстои. Прогнозата ми е Софикс над 1400 и по-специално Монбат над 14 лева.
      Не е препоръка за нищо. Всеки си знае.
      Нищо няма да остане засега съм инвестирал повече от 78% от средствата си....е ако останат 5 % идва лято, морета и т.н.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
        ....... в момента портфейла ми е 60/40 КАО/КТБ......
        Колеги, като чета и Ви се чудя. Уж големи инвеститори, а портфейлите Ви само от две дружества, че има и юнаци с по едно даже Няма диверсификация, няма дявол. Този път ще си позволя да бъда нескромен и ще дам пример с моя портфейл, та белким някои начинаещи придобият малко по-различна представа за понятието портфейл, щото ако вземат пример от някои хора, ще си държат акции само от едно две дружества.

И така, портфейлът ми се състои от 11 дружества както следва (посочен е отрасъла или вида на дружеството и какъв процент от портфейла е):

Договорен фонд 10.51%
        Договорен фонд 8.94%
        АДСИЦ 7.76%
        Туризъм 9.34%
        Туризъм 13.65%
        Холдинг 6.03%
        Холдинг 4.91%
        Холдинг 2.21%
        Холдинг 4.66%
        Индустрия 28.38%
        Индустрия 3.61%

Три от позициите са губещи в момента, останалите са печеливши. Стойността на портфейла е нараснала с 18.69% от началото на годината, като през това време са купувани и продавани акции. За малко повече от две години (откакто търгувам на БФБ) портфейлът никога не е бил по-малко от 8 дружества и повече от 14, с изключение на първия месец, когато го създавах.

Без да съм нескромен, мисля че така се правят нещата, а не с инвестиране в едно-две дружества. Най-малкото се спи по-спокойно
        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Стига сте се карали на човека бре - кво като не е акционер? Всеки може да пише в която си тема иска. Това е свободен форум!

Поздрави на Аналгина - отдавна съм го признал за себе си. В някои случаи косвено много ми е помагал с мнения.

ПС - Имам акции тук и последно допълних на 9.05 - 9.10 така че не ми се карайте и на мен :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от don emilio
            TAZI AKCIA NOSI V SEBE SI MNOGO POVE4E OT JALKIA TI TARGET BE KRUM4O.VE4E SI GO VIDIAL NALI I SEGA VIE6 KATO KUC KOIOT..........
            Ъъъъ ти трябва да си новия ПАЛЯЧО на форума...

Коментар

• Няма смисъл да се обиждаме. Всеки има право на мнение. Круме имам един въпрос само:
              Ако си кеширал както казваш всичко преди ИПО излиза така:
              100% Кеш
              30% Каолин
              Остатък 70%
              12% КТБ
              Остатък 58%
              да кажем презаписване 3 пъти при ПИБ
              19% ПИБ
              Ще ти останат 39 % кеш. Тези пари не вярвам да си ги държиш кеш и пак ще трябва да купуваш акциики на борсата. Много ясно, че сега ще говориш колко са надценени акциите за да си вземеш евтино. Ама доста хора ще останат с яко кеш и след ПИБ този ръст от последната седмица ще нищо пред това което предстои. Прогнозата ми е Софикс над 1400 и по-специално Монбат над 14 лева.
              Не е препоръка за нищо. Всеки си знае.

Коментар

• TAZI AKCIA NOSI V SEBE SI MNOGO POVE4E OT JALKIA TI TARGET BE KRUM4O.VE4E SI GO VIDIAL NALI I SEGA VIE6 KATO KUC KOIOT..........

Коментар

• Stabilna, likvidna kompania sus otlchen potenzial za rastej i jasna strateia za razvitie, otvorena kum akzionerite i eksportno orientirana. E kakvo poveche da iska chovek. Idealnoto mjasto za vlizane na chujdi investitori, zastoto obemite go pozvoljavat. Taka che vie si znaete posokata veche.
                  Otnosno poslednite IPO-ta - ne sum tolkova bogat, che da kupuvam preskupi akzii ... tova e

Коментар

• Първоначално изпратено от аналгина
                    Круме, по едно време ми беше много симпатичен, но много изпростя напоследък. От месеци занимаваш целия формур с това какво си направил и как другите едвали не са малоумници, че имат различна от твоята инвестиционна стратегия. Мислиш ли, че някой го е еня за твоя портфейл и като нямаш акции на Монбат къв го държиш в таз тема и в качеството на какъв даваш коментари? Доколкото разбирам нито си акционер , нито кандидат такъв.
                    Абе аланколу, форума не за да се харесваме, а за да си помагаме за най-правилната стратегия, според мен тези ИПО-та на дружествата са 1000% по-правилният избор отколкото да стискам акция от която вече съм спечелил таргета си...

Коментар

• Първоначално изпратено от Brain
                      Интересно има ли някой, който още си държи акцийките от ИПО-то?
                      Има, имааа и допълвам както казах

Коментар

• I AZ 6TIAH DA GO POPITAM KUV GO DIRI TUK ????

Коментар

• Naistina,kakuv go durvi v temata niakoi pi4, koito ne e akcioner????
                          "Купуването и продаването на гласове е престъпление"

Коментар

• BRAVO ANALGIN.KRUMA E PULEN SME6NIK

Коментар

• Круме, по едно време ми беше много симпатичен, но много изпростя напоследък. От месеци занимаваш целия формур с това какво си направил и как другите едвали не са малоумници, че имат различна от твоята инвестиционна стратегия. Мислиш ли, че някой го е еня за твоя портфейл и като нямаш акции на Монбат къв го държиш в таз тема и в качеството на какъв даваш коментари? Доколкото разбирам нито си акционер , нито кандидат такъв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Brain
                                Щом има значи има и други, които до няколко месеца ще направят 100%- лично мнение.
                                чудесно лично мнение Brain присъединявам се към него ако позволиш

Коментар

Working...
                                X