IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бримечка не сме му се нахвърлили на Хана,а с аналгина го питаме кво търси при Монбат и кой се интересува от неговите стратегии.Тук основно се коментира Монбат.За Хана Монбат е история така че пак питам кво дири тук

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
      Първоначално изпратено от Investorrr
      Нетуеар, аз ти се чудя на теб как държиш портфейл от толкова много позиции. Аз сега съм със 7 и го имам за голяма грешка, която до 3 месеца ще е поправена. Ако човек иска да прави пари трябва да е концентриран, а не диверсифициран. Две-три позиции с хоризонт 6-12 месеца, това е истината, като третата позиция ако е Кеш, понякога е и най-добре. Бъфет е казал диверсификацията е за тези, които не знаят какво правят, за да бъдат защитени от риска.
      Не е толкова трудно. На практика двата договорни фонда и АДСИЦ-а не се управляват. Те са мно-о-го дългосрочна инвестиция, хич и не ги мисля. Седят си и правят парички От останалите половината са спекулативни позиции, а другите средносрочни инвестиции. Всъщност много по-важно от диверсификацията е активното управление на портфейла. При мен само две позиции са по-стари от две години, три са на около година и останалите са под 6 месеца. И тия дни също ще настъпят разни промени...

А диверсификация си трябва дори за спекулантите, щото иначе много лесно от спекулант се превръщаш в бивш спекулант
      Аз не съм спекулант, а инвеститор. Не ми е в кръвта спекулата. И за спекуланти и за инвеститори диверсификацията според мен е грешка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката
        Първоначално изпратено от don emilio
        Важно е количеството и качеството на акциите Пончо,а не кога си ги купил.
        не мога да разбера какво се нахвърлихте на Хана ... не бил инвеститор, яд го било, че няма Монбат и такива други глупости.
        Боримечка аз наистина не съм инвеститор, а спекулант....

Коментар

• Първоначално изпратено от don emilio
          Важно е количеството и качеството на акциите Пончо,а не кога си ги купил.
          не мога да разбера какво се нахвърлихте на Хана ... не бил инвеститор, яд го било, че няма Монбат и такива други глупости.

Коментар

• Да, колко повече толкова повече. Опита Емилио е много важен. Бъди предпазлив в сделките. А за Хана мисля че ще докара доста добра доходност. Успех в инвестициите!

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
              Нетуеар, аз ти се чудя на теб как държиш портфейл от толкова много позиции. Аз сега съм със 7 и го имам за голяма грешка, която до 3 месеца ще е поправена. Ако човек иска да прави пари трябва да е концентриран, а не диверсифициран. Две-три позиции с хоризонт 6-12 месеца, това е истината, като третата позиция ако е Кеш, понякога е и най-добре. Бъфет е казал диверсификацията е за тези, които не знаят какво правят, за да бъдат защитени от риска.
              Не е толкова трудно. На практика двата договорни фонда и АДСИЦ-а не се управляват. Те са мно-о-го дългосрочна инвестиция, хич и не ги мисля. Седят си и правят парички От останалите половината са спекулативни позиции, а другите средносрочни инвестиции. Всъщност много по-важно от диверсификацията е активното управление на портфейла. При мен само две позиции са по-стари от две години, три са на около година и останалите са под 6 месеца. И тия дни също ще настъпят разни промени...

А диверсификация си трябва дори за спекулантите, щото иначе много лесно от спекулант се превръщаш в бивш спекулант
              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Важно е количеството и качеството на акциите Пончо,а не кога си ги купил.

Коментар

• Първоначално изпратено от don emilio
                  PI4OVE KVO VZEHTE DA MU SE OBIASNIAVATE NA TOIA,NE RAZBRAHTE LI 4E E IZTURVAL VLAKA ZA MONBAT I SEGA SE JALI.
                  don emilio, първо ще те моля да пишеш на кирилица и не е задължително с главни букви.
                  Ако си направиш труда да се върнеш към началото на темата ще видиш интересни мнения от Хана. А ако се върнеш в началото на форума ще разбереш, че е инвеститор с дългогодишен стаж. Сега е приел стратегия да участва в ИПО-тата на 100 % и да не инвестира на пазара. Не мога до го упрекна. Ако може да класира добри поръчки само можем да му завиждаме.
                  Като си купил акции от няколко месеца не допускай да се излагаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната
                    Купон май тук се е оформил ))))))))))... а така ))) .. и последно кое е по на далавера със или без ИПОта )))))))) .

Поздрави на аналгина ))

Abe da ne stane kato s Todoroff ot tolkova mnogo IPO-ta ))) Vremeto ste pokaje )))

Коментар

• Купон май тук се е оформил ))))))))))... а така ))) .. и последно кое е по на далавера със или без ИПОта )))))))) .

Поздрави на аналгина ))
                      Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Sulgasen s Adribus, difersifikaziata se pravi za sigurnost i se dvijish kato sredno nivo s pazara, no tova che imash deversifiziran portfejl ne znachi avtomatichno, che si profesionalist ) V BG ima tvurde otskoro fondova borsa za da se pravim na golemi profesionalisti. Puk i na bichi pazar i baba znae, profita sa tezi deto turguvat ot godini v chujbina ... Ajde sus zdrave

Коментар

• netware5 Abritus e prav 4e vseki sam izbira strategiata si.Az sum se pozicioniral v 5 drujestva.Kato osnovnite mi sredstva sa v MONBAT I EUBG.I 30% ALBENA CHIM I FZLES.NE SUM SPEKULANT I O4AKVAM OTLI4 NI PERSPEKTIVI PRED TEZI POZICII V SREDNOSRO4EN PLAN.NE E PREPORUKA

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                            Първоначално изпратено от Han Krum
                            ....... в момента портфейла ми е 60/40 КАО/КТБ......
                            Колеги, като чета и Ви се чудя. Уж големи инвеститори, а портфейлите Ви само от две дружества, че има и юнаци с по едно даже Няма диверсификация, няма дявол. Този път ще си позволя да бъда нескромен и ще дам пример с моя портфейл, та белким някои начинаещи придобият малко по-различна представа за понятието портфейл, щото ако вземат пример от някои хора, ще си държат акции само от едно две дружества.

И така, портфейлът ми се състои от 11 дружества както следва (посочен е отрасъла или вида на дружеството и какъв процент от портфейла е):

Договорен фонд 10.51%
                            Договорен фонд 8.94%
                            АДСИЦ 7.76%
                            Туризъм 9.34%
                            Туризъм 13.65%
                            Холдинг 6.03%
                            Холдинг 4.91%
                            Холдинг 2.21%
                            Холдинг 4.66%
                            Индустрия 28.38%
                            Индустрия 3.61%

Три от позициите са губещи в момента, останалите са печеливши. Стойността на портфейла е нараснала с 18.69% от началото на годината, като през това време са купувани и продавани акции. За малко повече от две години (откакто търгувам на БФБ) портфейлът никога не е бил по-малко от 8 дружества и повече от 14, с изключение на първия месец, когато го създавах.

Без да съм нескромен, мисля че така се правят нещата, а не с инвестиране в едно-две дружества. Най-малкото се спи по-спокойно

Коментар

• netware5 всеки си има стратегия. Аз лично не съм инвеститор, а спекулант и инвестирам в две или три дружества близо 95% от средствата си. Тези дружества, които смятам за най-подценени от пазара и с най-добра възможност за значителен скок на цената в краткосрочен план. Аз търся максимално висока печалба, а не диверсификация.
                              Миналата година постигнах 1500 % доходност, тази година до днешна дата 40%.
                              Но всеки си има стратегия и всеки си преценява риска, който може да поеме.

Коментар

• PI4OVE KVO VZEHTE DA MU SE OBIASNIAVATE NA TOIA,NE RAZBRAHTE LI 4E E IZTURVAL VLAKA ZA MONBAT I SEGA SE JALI.

Коментар

Working...
                                X