If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Били ми обяснил какво възстановява ГАГАРИН.
Да не е като статиите за ПФ
Продажби и печалба срямо Q1. Темпът на растеж на продажбите и печалбата през второто тримесечие на годишна база е голям и в крайна сметка за шестмесечието на годишна база спада в продажбите не е толкова голям.
Q1 е лошо за компанията, но Q2 успява до голяма степен да компенсира.
Това имам предвид.
да се забрани писането на заглавия
заглавието да е просто
"Гагарин" или "Монбат"
впоследствие просто да се спре да се пише
няма човек, няма проблем, казал Сталин
а аз ще перефразирам
няма Статия, няма проблем
Какво се държиш, като ущипана девойка, много добре разбираш за какво ти говория, СПРЕТЕ ДА МАНИПУЛИРАТЕ.
ЗАЩО ЗАБРАВИ ДА МИ ОБЯСНИШ,КАКВА Е РАЗЛИКАТА М/У ОЦЕНКА и ЦЕНОВА ЦЕЛ, когато говорим за анализ на дружество?
За последен път ти казвам, че това е анализ на Елана, ако нещо те сърби се обърни към тях
Защо това е в заглавието?
Запитал съм ги кое е есенцията на анализа им и в е-майла ми има писмо, с което ми казват че ценовата цел е за заглавието.
Никъде не успях да прочета в тоя анализ всъщност тези, които са го писали имат ли акции на Монбат или не ... щото елански фондове имаха доста акции, нали така ? То е ясно че е с аналитичен характер и не е препоръка, ама ... нещо като хвалим си стоката се получава ...
Забелязвам, че все по често се появяват разни анализи от посредници, които са се набълбукали с акции и за да се оправдят, вземат и си пишат анализи колко очакват да стане въпросната акция .. не че е лошо, ама някакси не е гот да си хвалиш собствените инвестиции.
Тъй де ... поръчкови анализи им викам. Не са ми интересни.
Коментар
�
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от Forex Master
Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
Имам едно предложение
И аз имам предложение... Предложението ми е следствие от въпроса: Защо Мариане, избра точно този път да напишеш това под собственото си име, а не както в много други случаи с някой произволен псевдоним?
Предложението ми е журналистите от инвестор.бг никога да не пишат във форума под собствените си имена, кето те и без друго много често правят... И само в ИЗБРАНИ случаи го правят под собствени имена за да придадат повече "тежест" на написаното... безкористно разбира се?! !
Tova e ujasno predlojenie. Togava koi shte pishe v temata za IBG?
И аз имам предложение... Предложението ми е следствие от въпроса: Защо Мариане, избра точно този път да напишеш това под собственото си име, а не както в много други случаи с някой произволен псевдоним?
Предложението ми е журналистите от инвестор.бг никога да не пишат във форума под собствените си имена, кето те и без друго много често правят... И само в ИЗБРАНИ случаи го правят под собствени имена за да придадат повече "тежест" на написаното... безкористно разбира се?! !
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Продажби и печалба срямо Q1. Темпът на растеж на продажбите и печалбата през второто тримесечие на годишна база е голям и в крайна сметка за шестмесечието на годишна база спада в продажбите не е толкова голям.
Това имам предвид.
заглавието да е просто
"Гагарин" или "Монбат"
а аз ще перефразирам
Какво се държиш, като ущипана девойка, много добре разбираш за какво ти говория, СПРЕТЕ ДА МАНИПУЛИРАТЕ.
ЗАЩО ЗАБРАВИ ДА МИ ОБЯСНИШ,КАКВА Е РАЗЛИКАТА М/У ОЦЕНКА и ЦЕНОВА ЦЕЛ, когато говорим за анализ на дружество?
Това имам предвид.
заглавието да е просто
"Гагарин" или "Монбат"
а аз ще перефразирам
Имам едно предложение
да се забрани писането на анализи
да се забранят медиите, да се уволнят анализаторите, да се уволнят брокерите
както казвал Мао, трябва им малко физически труд
и Вл. Каролев допълнил "журналистите да ходят да копаят"
тогава ще настъпи такъв живот, че само си викам ... дано
а да, да се забранят и мениджърите на компании
и политиците
и адвокатите
и нотариусите и лекарите
Проблем има. Investor.bg докога ще пишат БЕЗУМИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Target-a е 11.66, а не 16.50.
Докога ще пишете каквото ВИ ИЗНАСЯ.
А вчера, ГАГАРИН се ВЪЗСТАНОВЯВА.
КАКВИ ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВАТЕ, питам.
ВЪЗМУТЕН СЪМ ИСКРЕНО
о боже мой
МАТЕРИАЛА Е 1:1 ЕЛАНА
Инвестор.бг ЦИТИРА
мисля, че бъркате оценка с ценова цел
Препоръка и ценова цел
Пазарът е в процес на преоценка на рисковете и на стойността на акциите. Това се отразява
не само върху текущата оценка, но и върху очакваната ценова цел, защото за изчислението
им се използват пазарните коефициенти или по-висок дисконтов фактор и рискова премия.
В значителна степен оценката отчита промяната на пазарната нагласа. Оценяваме по-
високият риск като използваме дисконтов фактор от 14%, но при стабилен и спокоен пазар
това ще подлежи на низходяща корекция и съответното покачване на ценовата цел.
Даваме Позитивна препоръка за акциите на Монбат поради стабилния фундамент, добрият
мениджмънт и високата стойност на акциите, изчислена чрез дисконтиране на паричните
потоци. Акцията се представяше по-добре от пазара по време на корекцията и е вероятно
да привлече вниманието на инвеститорите при възходящо движение на индексите. Набля-
гаме на краткосрочните рискове, тъй като ликвидация на дълги позиции лесно може да сва-
ли цената до нивото от 10 лв. или отдолу. Очакваме Монбат да продължи да се търгува на
по-високи коефициенти от средното за пазара през следващото тримесечие. Ценовата цел
за една година е 15.96 лв., което е оценката с дисконтиране на паричните потоци.
Анализ на Монбат дава позитивен рейтинг с ценова цел от 16 лв.
Това е заглавието и може ли да ми обясниш, каква е разликата между оценка и ценова цел.Защото какво ми даваш цялата статия.
ВИЕ СТАНАХТЕ КАТО ВСИЧКИ БАНКИ, ДЕТО РЕКЛАМИРАТ, ЧЕ ЛИХВАТА БИЛА 15 %( ама не уточняват, че било за последния месец на 3 година).
ЧИСТА МАНИПУЛАЦИЯ Е ЗАГЛАВИЕТО.
Обърни се към Елана или към анализа да ти обяснят
аз цитирам 1:1
журналиста е проводник, който не си измисля
обаче като всеки вестоносец, често бива убиван...
какъв е проблема
Коментар
�
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
http://failovebse.hit.bg/MONBAT-2008_07_18_BG.pdf
Ето анализа
позволявам си да го публикувам, защото е публикуван на 18 юли
вече е минала почти 1 седмица
и по западните практики, вече може да го четат и не-клиенти на посредника
статията е активирана в 10:21, а редакционно е приключена малко преди това
днешните сделки са след 10:20 така че ...
какъв е проблема?
Проблема е че трябваше да се появи статия, за да се сключи някоя сделка.
Първата сделка е в 10,20 т.е. преди публикуване на статията!
в 10:20:59
а статията е пусната в 10:21:00
тоест за 1 секунда
и най вече
статията е активирана в 10:21, а редакционно е приключена малко преди това
днешните сделки са след 10:20 така че ...
какъв е проблема?
Мисълта ми беше, че до такава степен сме изпаднали в апатия, че трябва статии да ни напомнят за съществуването на едно или друго дружество. Извинявам се ако не съм се изразил правилно!
Нормално ,цената на една акция е 50/50 фундамент/психология, а понякога достига и 20/80!
Коментар