IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zvan76
    Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
    Първоначално изпратено от Красимир Йорданов
    Първоначално изпратено от Zvan76
    Били ми обяснил какво възстановява ГАГАРИН.
    Да не е като статиите за ПФ
    Продажби и печалба срямо Q1. Темпът на растеж на продажбите и печалбата през второто тримесечие на годишна база е голям и в крайна сметка за шестмесечието на годишна база спада в продажбите не е толкова голям.

Q1 е лошо за компанията, но Q2 успява до голяма степен да компенсира.

Това имам предвид.
    да се забрани писането на заглавия

заглавието да е просто
    "Гагарин" или "Монбат"
    впоследствие просто да се спре да се пише
    няма човек, няма проблем, казал Сталин
    а аз ще перефразирам
    няма Статия, няма проблем
    Какво се държиш, като ущипана девойка, много добре разбираш за какво ти говория, СПРЕТЕ ДА МАНИПУЛИРАТЕ.
    ЗАЩО ЗАБРАВИ ДА МИ ОБЯСНИШ,КАКВА Е РАЗЛИКАТА М/У ОЦЕНКА и ЦЕНОВА ЦЕЛ, когато говорим за анализ на дружество?
    За последен път ти казвам, че това е анализ на Елана, ако нещо те сърби се обърни към тях

Защо това е в заглавието?
    Запитал съм ги кое е есенцията на анализа им и в е-майла ми има писмо, с което ми казват че ценовата цел е за заглавието.

Така че
    какъв е проблема

Коментар

• Ей голям проблем го изкарахте - някаква статия.
      Едно показва със сигурност - много желаещи за влака, ама ако може още малко по-надолу.

Коментар

• Никъде не успях да прочета в тоя анализ всъщност тези, които са го писали имат ли акции на Монбат или не ... щото елански фондове имаха доста акции, нали така ? То е ясно че е с аналитичен характер и не е препоръка, ама ... нещо като хвалим си стоката се получава ...

Забелязвам, че все по често се появяват разни анализи от посредници, които са се набълбукали с акции и за да се оправдят, вземат и си пишат анализи колко очакват да стане въпросната акция .. не че е лошо, ама някакси не е гот да си хвалиш собствените инвестиции.

Тъй де ... поръчкови анализи им викам. Не са ми интересни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
          Имам едно предложение
          И аз имам предложение... Предложението ми е следствие от въпроса: Защо Мариане, избра точно този път да напишеш това под собственото си име, а не както в много други случаи с някой произволен псевдоним?

Предложението ми е журналистите от инвестор.бг никога да не пишат във форума под собствените си имена, кето те и без друго много често правят... И само в ИЗБРАНИ случаи го правят под собствени имена за да придадат повече "тежест" на написаното... безкористно разбира се?! !
          Tova e ujasno predlojenie. Togava koi shte pishe v temata za IBG?

Коментар

Като говориш за западни стандарти, вземи прочети малко Eticks и след това ще коментираме КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА.

ЗАЩОТО ЗАГЛАВИЕТО ЗАБЛУЖДАВА КАКВА Е ОЦЕНКАТА.
            И АКО INVESTOR.BG e COPY and PASTE, какви журналисти сте, ако не давата СЪЩНОСТТА в ЗАГЛАВИЕТО.
            Ами приятелю, аз бях направил чернова на заглавието "Анализ на Монбат показва оценка от 11.66 лв./акция"

Обаче, че не съм прочел хубаво анализа докрай и като погледнах се оказа, че има и ценова цел която е 15.96 лв.

Аз нямам нищо против да цитирам е 1:1, както е в анализа, защото аз просто предавам анализа на Елана, А НЕ ГО ТЪЛКУВАМ.

Питах и авторите каква е есенцията и те казаха, че е ценовата цел, демек 15,96. Имам си го на мейла

ВСЕ ПАК МОЯТА РАБОТА Е ДА ПРЕДАМ ДУМИТЕ ИМ
            а 15,96 е записано в изводите и е ценова цел
            може би е трябвало и ценовата цел и оценкта

НО КЪДЕ МЯСТО ЗА 100 думи в заглавие?
            това е дилемата на журналистиката - как да събере всичко в заглавието

Да си дойдем на думата
            Трябва да се забранят заглавията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
              Имам едно предложение
              И аз имам предложение... Предложението ми е следствие от въпроса: Защо Мариане, избра точно този път да напишеш това под собственото си име, а не както в много други случаи с някой произволен псевдоним?

Предложението ми е журналистите от инвестор.бг никога да не пишат във форума под собствените си имена, кето те и без друго много често правят... И само в ИЗБРАНИ случаи го правят под собствени имена за да придадат повече "тежест" на написаното... безкористно разбира се?! !
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Първоначално изпратено от Красимир Йорданов
                Продажби и печалба срямо Q1. Темпът на растеж на продажбите и печалбата през второто тримесечие на годишна база е голям и в крайна сметка за шестмесечието на годишна база спада в продажбите не е толкова голям.

Това имам предвид.

заглавието да е просто
                "Гагарин" или "Монбат"
                а аз ще перефразирам
                Какво се държиш, като ущипана девойка, много добре разбираш за какво ти говория, СПРЕТЕ ДА МАНИПУЛИРАТЕ.
                ЗАЩО ЗАБРАВИ ДА МИ ОБЯСНИШ,КАКВА Е РАЗЛИКАТА М/У ОЦЕНКА и ЦЕНОВА ЦЕЛ, когато говорим за анализ на дружество?

Коментар

• Първоначално изпратено от Красимир Йорданов

Това имам предвид.

заглавието да е просто
                  "Гагарин" или "Монбат"
                  а аз ще перефразирам

Коментар

• Като говориш за западни стандарти, вземи прочети малко Eticks и след това ще коментираме КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА.

ЗАЩОТО ЗАГЛАВИЕТО ЗАБЛУЖДАВА КАКВА Е ОЦЕНКАТА.
                    И АКО INVESTOR.BG e COPY and PASTE, какви журналисти сте, ако не давата СЪЩНОСТТА в ЗАГЛАВИЕТО.

Коментар

Това имам предвид.

Коментар

• Имам едно предложение
                        да се забрани писането на анализи
                        да се забранят медиите, да се уволнят анализаторите, да се уволнят брокерите
                        както казвал Мао, трябва им малко физически труд
                        и Вл. Каролев допълнил "журналистите да ходят да копаят"

тогава ще настъпи такъв живот, че само си викам ... дано

а да, да се забранят и мениджърите на компании
                        и политиците
                        и адвокатите
                        и нотариусите и лекарите

Коментар

Проблем има. Investor.bg докога ще пишат БЕЗУМИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Target-a е 11.66, а не 16.50.
                          Докога ще пишете каквото ВИ ИЗНАСЯ.

А вчера, ГАГАРИН се ВЪЗСТАНОВЯВА.

КАКВИ ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВАТЕ, питам.

ВЪЗМУТЕН СЪМ ИСКРЕНО
                          о боже мой
                          МАТЕРИАЛА Е 1:1 ЕЛАНА
                          Инвестор.бг ЦИТИРА
                          мисля, че бъркате оценка с ценова цел

Препоръка и ценова цел
                          Пазарът е в процес на преоценка на рисковете и на стойността на акциите. Това се отразява
                          не само върху текущата оценка, но и върху очакваната ценова цел, защото за изчислението
                          им се използват пазарните коефициенти или по-висок дисконтов фактор и рискова премия.
                          В значителна степен оценката отчита промяната на пазарната нагласа. Оценяваме по-
                          високият риск като използваме дисконтов фактор от 14%, но при стабилен и спокоен пазар
                          това ще подлежи на низходяща корекция и съответното покачване на ценовата цел.
                          Даваме Позитивна препоръка за акциите на Монбат поради стабилния фундамент, добрият
                          мениджмънт и високата стойност на акциите, изчислена чрез дисконтиране на паричните
                          потоци. Акцията се представяше по-добре от пазара по време на корекцията и е вероятно
                          да привлече вниманието на инвеститорите при възходящо движение на индексите. Набля-
                          гаме на краткосрочните рискове, тъй като ликвидация на дълги позиции лесно може да сва-
                          ли цената до нивото от 10 лв. или отдолу. Очакваме Монбат да продължи да се търгува на
                          по-високи коефициенти от средното за пазара през следващото тримесечие. Ценовата цел
                          за една година е 15.96 лв., което е оценката с дисконтиране на паричните потоци.
                          Анализ на Монбат дава позитивен рейтинг с ценова цел от 16 лв.
                          Това е заглавието и може ли да ми обясниш, каква е разликата между оценка и ценова цел.Защото какво ми даваш цялата статия.

ВИЕ СТАНАХТЕ КАТО ВСИЧКИ БАНКИ, ДЕТО РЕКЛАМИРАТ, ЧЕ ЛИХВАТА БИЛА 15 %( ама не уточняват, че било за последния месец на 3 година).
                          ЧИСТА МАНИПУЛАЦИЯ Е ЗАГЛАВИЕТО.
                          Обърни се към Елана или към анализа да ти обяснят
                          аз цитирам 1:1
                          журналиста е проводник, който не си измисля
                          обаче като всеки вестоносец, често бива убиван...
                          какъв е проблема

Коментар

http://failovebse.hit.bg/MONBAT-2008_07_18_BG.pdf

Ето анализа
                            позволявам си да го публикувам, защото е публикуван на 18 юли
                            вече е минала почти 1 седмица
                            и по западните практики, вече може да го четат и не-клиенти на посредника
                            Super mersi.

Коментар

• Били ми обяснил какво възстановява ГАГАРИН.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho
                                Първоначално изпратено от joda
                                Първоначално изпратено от Poncho
                                статията е активирана в 10:21, а редакционно е приключена малко преди това
                                днешните сделки са след 10:20 така че ...
                                какъв е проблема?
                                Проблема е че трябваше да се появи статия, за да се сключи някоя сделка.
                                Първата сделка е в 10,20 т.е. преди публикуване на статията!
                                в 10:20:59
                                а статията е пусната в 10:21:00
                                тоест за 1 секунда
                                и най вече

статията е активирана в 10:21, а редакционно е приключена малко преди това
                                днешните сделки са след 10:20 така че ...
                                какъв е проблема?
                                Мисълта ми беше, че до такава степен сме изпаднали в апатия, че трябва статии да ни напомнят за съществуването на едно или друго дружество. Извинявам се ако не съм се изразил правилно!
                                Нормално ,цената на една акция е 50/50 фундамент/психология, а понякога достига и 20/80!
                                自由西藏

Коментар

X