Първоначално изпратено от Zvan76
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Мариян ЙордановПървоначално изпратено от Zvan76Проблем има. Investor.bg докога ще пишат БЕЗУМИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Target-a е 11.66, а не 16.50.
Докога ще пишете каквото ВИ ИЗНАСЯ.
А вчера, ГАГАРИН се ВЪЗСТАНОВЯВА.
КАКВИ ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВАТЕ, питам.
ВЪЗМУТЕН СЪМ ИСКРЕНО
МАТЕРИАЛА Е 1:1 ЕЛАНА
Инвестор.бг ЦИТИРА
мисля, че бъркате оценка с ценова цел
Препоръка и ценова цел
Пазарът е в процес на преоценка на рисковете и на стойността на акциите. Това се отразява
не само върху текущата оценка, но и върху очакваната ценова цел, защото за изчислението
им се използват пазарните коефициенти или по-висок дисконтов фактор и рискова премия.
В значителна степен оценката отчита промяната на пазарната нагласа. Оценяваме по-
високият риск като използваме дисконтов фактор от 14%, но при стабилен и спокоен пазар
това ще подлежи на низходяща корекция и съответното покачване на ценовата цел.
Даваме Позитивна препоръка за акциите на Монбат поради стабилния фундамент, добрият
мениджмънт и високата стойност на акциите, изчислена чрез дисконтиране на паричните
потоци. Акцията се представяше по-добре от пазара по време на корекцията и е вероятно
да привлече вниманието на инвеститорите при възходящо движение на индексите. Набля-
гаме на краткосрочните рискове, тъй като ликвидация на дълги позиции лесно може да сва-
ли цената до нивото от 10 лв. или отдолу. Очакваме Монбат да продължи да се търгува на
по-високи коефициенти от средното за пазара през следващото тримесечие. Ценовата цел
за една година е 15.96 лв., което е оценката с дисконтиране на паричните потоци.
Това е заглавието и може ли да ми обясниш, каква е разликата между оценка и ценова цел.Защото какво ми даваш цялата статия.
ВИЕ СТАНАХТЕ КАТО ВСИЧКИ БАНКИ, ДЕТО РЕКЛАМИРАТ, ЧЕ ЛИХВАТА БИЛА 15 %( ама не уточняват, че било за последния месец на 3 година).
ЧИСТА МАНИПУЛАЦИЯ Е ЗАГЛАВИЕТО.
Коментар
-
http://failovebse.hit.bg/MONBAT-2008_07_18_BG.pdf
Ето анализа
позволявам си да го публикувам, защото е публикуван на 18 юли
вече е минала почти 1 седмица
и по западните практики, вече може да го четат и не-клиенти на посредника
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мариян ЙордановПървоначално изпратено от jodaПървоначално изпратено от PonchoПървоначално изпратено от Мариян Йордановстатията е активирана в 10:21, а редакционно е приключена малко преди това
днешните сделки са след 10:20 така че ...
какъв е проблема?
а статията е пусната в 10:21:00
тоест за 1 секунда
и най вече
статията е активирана в 10:21, а редакционно е приключена малко преди това
какъв е проблема?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zvan76Проблем има. Investor.bg докога ще пишат БЕЗУМИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ВЪЗМУТЕН СЪМ ИСКРЕНО
МАТЕРИАЛА Е 1:1 ЕЛАНА
Инвестор.бг ЦИТИРА
мисля, че бъркате оценка с ценова цел
Препоръка и ценова цел
Пазарът е в процес на преоценка на рисковете и на стойността на акциите. Това се отразява
не само върху текущата оценка, но и върху очакваната ценова цел, защото за изчислението
им се използват пазарните коефициенти или по-висок дисконтов фактор и рискова премия.
В значителна степен оценката отчита промяната на пазарната нагласа. Оценяваме по-
високият риск като използваме дисконтов фактор от 14%, но при стабилен и спокоен пазар
това ще подлежи на низходяща корекция и съответното покачване на ценовата цел.
Даваме Позитивна препоръка за акциите на Монбат поради стабилния фундамент, добрият
мениджмънт и високата стойност на акциите, изчислена чрез дисконтиране на паричните
потоци. Акцията се представяше по-добре от пазара по време на корекцията и е вероятно
да привлече вниманието на инвеститорите при възходящо движение на индексите. Набля-
гаме на краткосрочните рискове, тъй като ликвидация на дълги позиции лесно може да сва-
ли цената до нивото от 10 лв. или отдолу. Очакваме Монбат да продължи да се търгува на
по-високи коефициенти от средното за пазара през следващото тримесечие. Ценовата цел
за една година е 15.96 лв., което е оценката с дисконтиране на паричните потоци.
Коментар
-
Anton Chigurh
Da sravnenieto sus Sofix prosto me ubi....
ocenqvash kompania prez index............
Daite link kum analiza molq biii
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zvan76Проблем има. Investor.bg докога ще пишат БЕЗУМИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ВЪЗМУТЕН СЪМ ИСКРЕНО
Коментар
-
Първоначално изпратено от jodaПървоначално изпратено от PonchoПървоначално изпратено от Мариян Йордановстатията е активирана в 10:21, а редакционно е приключена малко преди това
какъв е проблема?
а статията е пусната в 10:21:00
тоест за 1 секунда
и най вече
статията е активирана в 10:21, а редакционно е приключена малко преди това
какъв е проблема?
Коментар
-
Първоначално изпратено от PonchoПървоначално изпратено от Мариян Йордановстатията е активирана в 10:21, а редакционно е приключена малко преди това
какъв е проблема?自由西藏
Коментар
-
Anton Chigurh
ВЪЗМУТЕН СЪМ ИСКРЕНО
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от kubratПървоначално изпратено от NikolaПървоначално изпратено от ValuatorPR-aкцията, базирана на DCF анализ май започва отново
Сега очаквам и EquityPrivate (Куроператор) да се включи отново с актуализирана версия
Коментар
-
Poncho, аз също понаимвах допреди два-три месеца и последните ги продадох на около 27.50, основно поради следните причини:
(1) Ставам много внимателен при PR-акции, обслужващи продавачи, дори и когато са добре планирани и организирани.
(2) Спадът на цената на оловото, рецесията и етапа на развитие на компанията предполагат навлизане в период на доста по-умерени ръстове.
(3) Действителните разходи по инвестиционната програма системно надхвърлят планираните и понякога имам усещането, че чрез Монбат се финансират и други бизнеси около Бобокови. Даже бях задал въпрос тук, Даниела Пеева обеща да има отговор, но така и не получих задоволителен такъв.
(4) Според мен цената ще продължи да флуктуира в диапазона 11 - 12 докато фундаментът я настигне още. Е, разбира се, може да има "акции" за вдигане на цената и увличане на нови участници.
Аз бих купил (1) при цени около и под 10 или (2) на текущите нива, но в края на 2008 или в началото на 2009.
Първоначално изпратено от PonchoValuator, ти как я виждаш акцията? Питам щото понаимвам.
Коментар
Коментар