IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zvan76
    А вчера, ГАГАРИН се ВЪЗСТАНОВЯВА.
    Статията за въпросното дружество я писах аз. Нямам акции от него в момента. Моля, кажи сега какво те притеснява в нея?

Коментар

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
      Първоначално изпратено от Zvan76
      Проблем има. Investor.bg докога ще пишат БЕЗУМИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Target-a е 11.66, а не 16.50.
      Докога ще пишете каквото ВИ ИЗНАСЯ.

КАКВИ ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВАТЕ, питам.

ВЪЗМУТЕН СЪМ ИСКРЕНО
      о боже мой
      МАТЕРИАЛА Е 1:1 ЕЛАНА
      Инвестор.бг ЦИТИРА
      мисля, че бъркате оценка с ценова цел

Препоръка и ценова цел
      Пазарът е в процес на преоценка на рисковете и на стойността на акциите. Това се отразява
      не само върху текущата оценка, но и върху очакваната ценова цел, защото за изчислението
      им се използват пазарните коефициенти или по-висок дисконтов фактор и рискова премия.
      В значителна степен оценката отчита промяната на пазарната нагласа. Оценяваме по-
      високият риск като използваме дисконтов фактор от 14%, но при стабилен и спокоен пазар
      това ще подлежи на низходяща корекция и съответното покачване на ценовата цел.
      Даваме Позитивна препоръка за акциите на Монбат поради стабилния фундамент, добрият
      мениджмънт и високата стойност на акциите, изчислена чрез дисконтиране на паричните
      потоци. Акцията се представяше по-добре от пазара по време на корекцията и е вероятно
      да привлече вниманието на инвеститорите при възходящо движение на индексите. Набля-
      гаме на краткосрочните рискове, тъй като ликвидация на дълги позиции лесно може да сва-
      ли цената до нивото от 10 лв. или отдолу. Очакваме Монбат да продължи да се търгува на
      по-високи коефициенти от средното за пазара през следващото тримесечие. Ценовата цел
      за една година е 15.96 лв., което е оценката с дисконтиране на паричните потоци.
      Анализ на Монбат дава позитивен рейтинг с ценова цел от 16 лв.
      Това е заглавието и може ли да ми обясниш, каква е разликата между оценка и ценова цел.Защото какво ми даваш цялата статия.

ВИЕ СТАНАХТЕ КАТО ВСИЧКИ БАНКИ, ДЕТО РЕКЛАМИРАТ, ЧЕ ЛИХВАТА БИЛА 15 %( ама не уточняват, че било за последния месец на 3 година).
      ЧИСТА МАНИПУЛАЦИЯ Е ЗАГЛАВИЕТО.

Коментар

• http://failovebse.hit.bg/MONBAT-2008_07_18_BG.pdf

Ето анализа
        позволявам си да го публикувам, защото е публикуван на 18 юли
        вече е минала почти 1 седмица
        и по западните практики, вече може да го четат и не-клиенти на посредника

Коментар

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
          Първоначално изпратено от joda
          Първоначално изпратено от Poncho
          Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
          статията е активирана в 10:21, а редакционно е приключена малко преди това
          днешните сделки са след 10:20 така че ...
          какъв е проблема?
          Проблема е че трябваше да се появи статия, за да се сключи някоя сделка.
          Първата сделка е в 10,20 т.е. преди публикуване на статията!
          в 10:20:59
          а статията е пусната в 10:21:00
          тоест за 1 секунда
          и най вече

какъв е проблема?
          Мисълта ми беше, че до такава степен сме изпаднали в апатия, че трябва статии да ни напомнят за съществуването на едно или друго дружество. Извинявам се ако не съм се изразил правилно!

Коментар

• явно наистина сме в мечи пазар, след като 1 секунда е проблем
            никой не разбира че статия се пише над 1 секунда

и освен това, когато цитираш нещо 1:1, ти обясняват че пишеш глупости

цитирам

ВЪЗМУТЕН СЪМ ИСКРЕНО
            мечи индикатори

Коментар

• Мариане, би ли дал линк към анализа, явно не само аз не го намирам.

Коментар

ВЪЗМУТЕН СЪМ ИСКРЕНО
                о боже мой
                МАТЕРИАЛА Е 1:1 ЕЛАНА
                Инвестор.бг ЦИТИРА
                мисля, че бъркате оценка с ценова цел

Препоръка и ценова цел
                Пазарът е в процес на преоценка на рисковете и на стойността на акциите. Това се отразява
                не само върху текущата оценка, но и върху очакваната ценова цел, защото за изчислението
                им се използват пазарните коефициенти или по-висок дисконтов фактор и рискова премия.
                В значителна степен оценката отчита промяната на пазарната нагласа. Оценяваме по-
                високият риск като използваме дисконтов фактор от 14%, но при стабилен и спокоен пазар
                това ще подлежи на низходяща корекция и съответното покачване на ценовата цел.
                Даваме Позитивна препоръка за акциите на Монбат поради стабилния фундамент, добрият
                мениджмънт и високата стойност на акциите, изчислена чрез дисконтиране на паричните
                потоци. Акцията се представяше по-добре от пазара по време на корекцията и е вероятно
                да привлече вниманието на инвеститорите при възходящо движение на индексите. Набля-
                гаме на краткосрочните рискове, тъй като ликвидация на дълги позиции лесно може да сва-
                ли цената до нивото от 10 лв. или отдолу. Очакваме Монбат да продължи да се търгува на
                по-високи коефициенти от средното за пазара през следващото тримесечие. Ценовата цел
                за една година е 15.96 лв., което е оценката с дисконтиране на паричните потоци.

Коментар

• Da sravnenieto sus Sofix prosto me ubi....
                  ocenqvash kompania prez index............
                  Daite link kum analiza molq biii

Коментар

ВЪЗМУТЕН СЪМ ИСКРЕНО
                    Таргета си е от DCF. Методологията, с която докарват 11,66 си е направо комична.....

Коментар

• Първоначално изпратено от joda
                      какъв е проблема?
                      в 10:20:59
                      а статията е пусната в 10:21:00
                      тоест за 1 секунда
                      и най вече

какъв е проблема?

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho
                        какъв е проблема?
                        自由西藏

Коментар

ВЪЗМУТЕН СЪМ ИСКРЕНО
                          Uchat se oshte dai im vreme!

Коментар

• Проблем има. Investor.bg докога ще пишат БЕЗУМИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ВЪЗМУТЕН СЪМ ИСКРЕНО

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat
                              Първоначално изпратено от Nikola
                              Първоначално изпратено от Valuator
                              PR-aкцията, базирана на DCF анализ май започва отново
                              Сега очаквам и EquityPrivate (Куроператор) да се включи отново с актуализирана версия
                              Abe ako produljavate da hranite samo she trqbva da investirate na bezumiata na Elana. Imaite malko uvajenie kum truda na horata. :wink:
                              То голям труд- да сравняваш P/S и P/B на Монбат и СОФИКС
                              Tochno tova iskam da vidq Elana prez kakvi multupuli sa go ocenqvali.

Коментар

• Poncho, аз също понаимвах допреди два-три месеца и последните ги продадох на около 27.50, основно поради следните причини:

(1) Ставам много внимателен при PR-акции, обслужващи продавачи, дори и когато са добре планирани и организирани.

(2) Спадът на цената на оловото, рецесията и етапа на развитие на компанията предполагат навлизане в период на доста по-умерени ръстове.

(3) Действителните разходи по инвестиционната програма системно надхвърлят планираните и понякога имам усещането, че чрез Монбат се финансират и други бизнеси около Бобокови. Даже бях задал въпрос тук, Даниела Пеева обеща да има отговор, но така и не получих задоволителен такъв.

(4) Според мен цената ще продължи да флуктуира в диапазона 11 - 12 докато фундаментът я настигне още. Е, разбира се, може да има "акции" за вдигане на цената и увличане на нови участници.

Аз бих купил (1) при цени около и под 10 или (2) на текущите нива, но в края на 2008 или в началото на 2009.

Valuator, ти как я виждаш акцията? Питам щото понаимвам.

Коментар

Working...
                                X