IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Защо всички се занимавате с глупости Журналистите винаги са били проводници на опредлени интереси а пишат бомбастични заглавия за да привличат интереса По-важно е какво пише в статията и какви са референтните източници, които винаги трябва да са ясно упоменати и лесно достижими

Аз все пак ще препоръчам отново на Мариан (правил съм го и друг път) да не пейства статии във форума - когато се прави от журналист в investor.bg, това винаги изглежда манипулативно и тенденциозно

Коментар

• За съжаление вече доста неща ми станаха ясни относно МОНБАТ...!!!

Някои хора май си вкараха автогол!!!
      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Голямо напрежение последните месеци тука

Благодаря за анализа

Коментар

• Малиии каква стана....
          Това е просто един анализ на всеизвестната Ебана, който е копнат както онзи на ХДПътища и други преди това. Някой спори ли с това че е добре инвестора да ни информира че има такъв анализ?

Коментар

• ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Zvan76
              СЪВЕТВАМ ТЕ ДА ПРОЧЕТЕШ ETICKS,ETICKS и пак ETICKS
              ETICKS - е такава дума в английския език НЕМА!
              "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

INVESTOR.BG откога са на хранилка при ЕЛАНА, че ЕЛАНА им пишат на emai, какво да е заглавието.
                като журналист, трябва да напиша нещо четено
                представи си по Новините вечер да ти обясняват само за някои далечни теми, като научна конференция за опити с прахообразни вещества

какво по-четено, от това някой да каже че таргета за нещо което струва текущо около 11 лв., е 15.96

Ето тук във форума се спука да четеш и пишеш

значи съм си свършил работата перфектно

благодаря

Коментар

• Първоначално изпратено от Storm
                  Никъде не успях да прочета в тоя анализ всъщност тези, които са го писали имат ли акции на Монбат или не ... щото елански фондове имаха доста акции, нали така ? То е ясно че е с аналитичен характер и не е препоръка, ама ... нещо като хвалим си стоката се получава ...

Забелязвам, че все по често се появяват разни анализи от посредници, които са се набълбукали с акции и за да се оправдят, вземат и си пишат анализи колко очакват да стане въпросната акция .. не че е лошо, ама някакси не е гот да си хвалиш собствените инвестиции.

Тъй де ... поръчкови анализи им викам. Не са ми интересни.
                  Случаят май не е такъв. Сравненията с аналозите, със СОФИКС, WACC реално занижават оценката на дружеството. За сметка на това са позасилили ръста на продажбите и рентабилността, но за мен цената, която са изкарали през DCF е сравнително реална.

Коментар

• Първоначално изпратено от Красимир Йорданов
                    Първоначално изпратено от Zvan76
                    Какво се държиш, като ущипана девойка, много добре разбираш за какво ти говория, СПРЕТЕ ДА МАНИПУЛИРАТЕ.
                    ЗАЩО ЗАБРАВИ ДА МИ ОБЯСНИШ,КАКВА Е РАЗЛИКАТА М/У ОЦЕНКА и ЦЕНОВА ЦЕЛ, когато говорим за анализ на дружество?
                    Колега, а ти забрави да коментираш отговора ми относно Пловдив Юрий Гагарин БТ.
                    Ти си след малко)))

Коментар

Какво се държиш, като ущипана девойка, много добре разбираш за какво ти говория, СПРЕТЕ ДА МАНИПУЛИРАТЕ.
                      ЗАЩО ЗАБРАВИ ДА МИ ОБЯСНИШ,КАКВА Е РАЗЛИКАТА М/У ОЦЕНКА и ЦЕНОВА ЦЕЛ, когато говорим за анализ на дружество?
                      Колега, а ти забрави да коментираш отговора ми относно Пловдив Юрий Гагарин БТ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
                        Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
                        Като говориш за западни стандарти, вземи прочети малко Eticks и след това ще коментираме КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА.

ЗАЩОТО ЗАГЛАВИЕТО ЗАБЛУЖДАВА КАКВА Е ОЦЕНКАТА.
                        И АКО INVESTOR.BG e COPY and PASTE, какви журналисти сте, ако не давата СЪЩНОСТТА в ЗАГЛАВИЕТО.
                        Ами приятелю, аз бях направил чернова на заглавието "Анализ на Монбат показва оценка от 11.66 лв./акция"

Обаче, че не съм прочел хубаво анализа докрай и като погледнах се оказа, че има и ценова цел която е 15.96 лв.

Аз нямам нищо против да цитирам е 1:1, както е в анализа, защото аз просто предавам анализа на Елана, А НЕ ГО ТЪЛКУВАМ.

Питах и авторите каква е есенцията и те казаха, че е ценовата цел, демек 15,96. Имам си го на мейла

ВСЕ ПАК МОЯТА РАБОТА Е ДА ПРЕДАМ ДУМИТЕ ИМ
                        а 15,96 е записано в изводите и е ценова цел
                        може би е трябвало и ценовата цел и оценкта

НО КЪДЕ МЯСТО ЗА 100 думи в заглавие?
                        това е дилемата на журналистиката - как да събере всичко в заглавието

Да си дойдем на думата
                        Трябва да се забранят заглавията.
                        Етиката изисква само ЕДНо
                        да предам дословно думите на говорещия или новината и т.н.
                        Затова съм се погрижил, като съм изготвил чернова и източника на анализа е направил каквото направил и ми е върнал текста.

така съм сигурен, че няма да каже "аз имах предвид друго, акцента беше другаде"

така че приятелю
                        какъв е проблема?
                        Смени си ника на "Какъв е проблема"!
                        自由西藏

Коментар

• INVESTOR.BG откога са на хранилка при ЕЛАНА, че ЕЛАНА им пишат на emai, какво да е заглавието.

Коментар

Като говориш за западни стандарти, вземи прочети малко Eticks и след това ще коментираме КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА.

И АКО INVESTOR.BG e COPY and PASTE, какви журналисти сте, ако не давата СЪЩНОСТТА в ЗАГЛАВИЕТО.
                            Ами приятелю, аз бях направил чернова на заглавието "Анализ на Монбат показва оценка от 11.66 лв./акция"

Обаче, че не съм прочел хубаво анализа докрай и като погледнах се оказа, че има и ценова цел която е 15.96 лв.

Аз нямам нищо против да цитирам е 1:1, както е в анализа, защото аз просто предавам анализа на Елана, А НЕ ГО ТЪЛКУВАМ.

Питах и авторите каква е есенцията и те казаха, че е ценовата цел, демек 15,96. Имам си го на мейла

Да си дойдем на думата
                            Етиката изисква само ЕДНо
                            да предам дословно думите на говорещия или новината и т.н.
                            Затова съм се погрижил, като съм изготвил чернова и източника на анализа е направил каквото направил и ми е върнал текста.

така съм сигурен, че няма да каже "аз имах предвид друго, акцента беше другаде"

така че приятелю
                            какъв е проблема?

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
                              Имам едно предложение
                              И аз имам предложение... Предложението ми е следствие от въпроса: Защо Мариане, избра точно този път да напишеш това под собственото си име, а не както в много други случаи с някой произволен псевдоним?

Предложението ми е журналистите от инвестор.бг никога да не пишат във форума под собствените си имена, кето те и без друго много често правят... И само в ИЗБРАНИ случаи го правят под собствени имена за да придадат повече "тежест" на написаното... безкористно разбира се?! !
                              и като го пусна с друг ник, все едно няма да се сетите че съм аз
                              нали под статията пише моето име
                              и нали всички знаете, че с ник Обзървър пиша аз
                              та не разбрах
                              какъв е проблема?

Коментар

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов

Да си дойдем на думата

Коментар

Working...
                                X