IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ...само че при Холдинг пътища ключовата думичка е "изглеждаха".

Софкомът откак е на борсата, слушаме само колко е куц, колко мръсен е неговият бизнес, как съвсем скоро ще излъже акционерите си и т.н. И това е много хубаво, защото благодерание на това бльъ-бльъ-бльъ ний, повярвали в него, печелим сосно.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Каммен Разгледай мнение
      Приемането на залог само на злато е консервативна ,разбирай безрискова политика , съобразена с действителността - справка процента на необслужваните кредити по банките - магазини втора употреба не са нужни на никой, я им погледни онлайн магазина: телефони 11бр, tv 16бр, перални 17бр, другото е единични бройки на 163 офиса.
      Заитересувай се за фирмите, кредитиращи покупки от търговските обекти - някои започнаха да бавят разплащанията си с повече от месец,
      агресивното поведение в наше време си е доста рисково.

А предпоставката за бързо излизане ,
      печелиш 3млн на година и що да излизаш, освен ако нямаш предвид продаване на бизнеса ?
      Не съм казал,че заложните къщи трябва да се превръщат в магазини за втора употреба.Една заложна къща печели от лихви преди всичко,не от препродажба на стоки,но за да печели от лихви трябва да раздава достатъчно кредити.Е тук е момента ,че не всеки има злато което да заложи и заложната къща като му откаже залог ,той ще отиде в друга такава.Така той става клиент на друга заложна къща и другия път когато има нещо ценно, ще се върне пак ,а няма да отиде в заложната къща която са му отказали.Затова в колкото и да е невероятно, в някои заложни къщи се наблюдават опашки ,аз в София Комерс такива не съм виждал.Лошите кредити са около 25% и при достатъчно адекватна политика на залог ,няма опасност от задръстване със стоки.
      За излизането ...не съм казал,че ще излизат ,а че биха могли бързо да го направят при желание.То и холдинг пътища някога изглеждаха блестящо.
      Last edited by Bernard Madoff; 19.11.2011, 00:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bernard Madoff Разгледай мнение
        Приемането в залог само на злато е умишлено ограничаване на оборота и подържане на бърза ликвидност.Това според мен е предпоставка за бързо излизане от бизнеса при желание....тоест червена лампичка.
        Приемането на залог само на злато е консервативна ,разбирай безрискова политика , съобразена с действителността - справка процента на необслужваните кредити по банките - магазини втора употреба не са нужни на никой, я им погледни онлайн магазина: телефони 11бр, tv 16бр, перални 17бр, другото е единични бройки на 163 офиса.
        Заитересувай се за фирмите, кредитиращи покупки от търговските обекти - някои започнаха да бавят разплащанията си с повече от месец,
        агресивното поведение в наше време си е доста рисково.

А предпоставката за бързо излизане ,
        печелиш 3млн на година и що да излизаш, освен ако нямаш предвид продаване на бизнеса ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bernard Madoff Разгледай мнение
          Приемането в залог само на злато е умишлено ограничаване на оборота и подържане на бърза ликвидност.Това според мен е предпоставка за бързо излизане от бизнеса при желание....тоест червена лампичка.
          Защо реши, че Софкомът приема за залог само златце? - Това не е така.

Коментар

• Приемането в залог само на злато е умишлено ограничаване на оборота и подържане на бърза ликвидност.Това според мен е предпоставка за бързо излизане от бизнеса при желание....тоест червена лампичка.

Коментар

• Златцето е златце - да.
              Сребърцето е сребърце.
              Платинчичката е платинчичка.
              Паладийчецът е паладийчец.

...и четирите не ги произвеждат вече.

Коментар

• Златото си е златце, нали импе
                Не е препоръка... !!!
                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Разбира се - може да се изкарват ного повече кинти - ако се приемат безогледно крадени стоки - това го знаем... но в тая държава има закони - и работата и е да удари незаконните заложни къщи.
                  Говоря за верига която работи абсолютно по правилата и където е невъзможно да заложиш недвижим имот примерно.Колкото до крадените стоки комерса не приемат в повечето случай никакви освен злато,но това си е техен избор и не в плюс на бизнеса .Явно шефовете не обичат да раздават кеш ,пък било то и в полза на бизнеса.

Коментар

• Разбира се - може да се изкарват ного повече кинти - ако се приемат безогледно крадени стоки - това го знаем... но в тая държава има закони - и работата и е да удари незаконните заложни къщи.

Коментар

• Имам поглед върху този вид бизнес и заявявам,че ако аз си бях вложил парите в тази компания ,бих имал много безсънни нощи.Не казвам ,че компанията е измамна и ,че ще бъдете измамени (дано всичко да е наред),но моето виждане е ,че това е компания която е спряла да се развива и влошава показателите си.Ако трябва да сравня един офис на София Комерс и един офис на една друга верига на която няма да казвам името,то един офис на втората изкарва колкото пет офиса на С.Комерс.И макар ,че втората верига има 5 пъти по-малко офиси ,не може да се каже същото за печалбата и.
                      Причините за тази разлика са много и няма да ги изброявам тук,но явно шефовете на комерса имат други приоритети пред развитието на веригата.

Коментар

Армията учи мъжът да копае окоп, да коси със шмайзер, да фърля граната, да ръга врагът с щикът в търбухът. Учи го и да се грижи за себе си и за домът си - да пере, да се закръпи, да изчисти, както и да бъде отговорен, бръз и подреден.

Чесането на самолетът войникът би трябвало да го е научил доста преди това.
                        +1, ама това няма как да се знае от младото поколение А как обичах да ми се появят мамини синчета - за 2-3 седмици се научаваха, че не всичко що хвърчи, се яде и че тате не пее в градския хор и селските номера не вървят. Винаги съм пазил момчетата, дето всички ги тъпчат и съм правил луди калинки тарикатите. Едно момченце така и не излезе отпуск 3 месеца, щото някакси не се отбеляза ни един път в списъка за чакащите за отпуска, който случайно аз списвах. Е, на 4-тия месец се научи на ред, започна да чисти и да се къпе редовно и съответно изведнъж излезе 2 поредни седмици ГСП

Та така, не казам, че трябва да има казарма, но някаква форма на трудова повинност или нещо от сорта за 6-9 месеца за 18 годишните ще свърши много добра работа и най-вече ще намали сериозно педерастията и лигнявщината сред младите момчета....
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Мене ме кефи и по една друга причина: Всички знаем, че отвратителните хъхряци живеят на нашият гръб... Софкомът е един от малкото начини и ние законно да печелим от тия същества.
                          хм, не се бях замислял, но ми хареса логиката Успех
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
                            Казармата Ви учи на ...... (допишете изречението с ваши думи и без да преписвате от другарчето)
                            Армията учи мъжът да копае окоп, да коси със шмайзер, да фърля граната, да ръга врагът с щикът в търбухът. Учи го и да се грижи за себе си и за домът си - да пере, да се закръпи, да изчисти, както и да бъде отговорен, бръз и подреден.

Чесането на самолетът войникът би трябвало да го е научил доста преди това.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                              нека, софком-ът е от малкото компании, които плащат стабилен дивидент и то редовно. И макар бизнесът им да е меко казано не особено приветлив, то поздравявам хората, които има акции тук - едно добро решение във времената на криза. Дано и момата да изпълни очакванията ви - който с каквито очаквания е, че с мечката пооспамихме темата, за което се извинявам на останалите участници.
                              Мене ме кефи и по една друга причина: Всички знаем, че отвратителните хъхряци живеят на нашият гръб... Софкомът е един от малкото начини и ние законно да печелим от тия същества.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                                а аз при мъжете не пипам - традиционалист съм и някакси не ме влекат новите технологии, нито пък имаш маляшки корени. Като стане въпрос за подобни разговори винаги задвам един въпрос - ти в казарма ходил ли си?
                                Казармата Ви учи на ...... (допишете изречението с ваши думи и без да преписвате от другарчето)
                                Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

Working...
                                X