IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BSE Will Rise Разгледай мнение
    На база на информация от www.infostock.bg - http://www.infostock.bg/infostock/co...atement/SOFCOM

Информацията не е верифицирана с официалните годишни отчети на фирмата, но ако приемем тази информация за реална, общо паричните средства + парични еквиваленти е равна на 1 946 хил. лв, разделени на общия брой акции 2 340 хил. броя = 0.8316 Лв на акция!

Ти как прецени, че сумата не е такава?
    Хахахаххаахахаххаа.......................... Ясен си ми.... Няма какво да пиша повече...

Боже, но тия в профит БГ или са некомпетентни или нз...
    Отвори си 4-месечния отчет на дружеството... Има го на сайта http://www.sofiacommerce.net/ и се позапознай малко с дружеството...
    Last edited by Мажоритаря; 31.01.2012, 11:39.
    Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
      BSE Will rise... и как изчисли, че кеша на акция е толкова колкото казваш...
      Защото той не е толкова...
      На база на информация от www.infostock.bg - http://www.infostock.bg/infostock/co...atement/SOFCOM

Информацията не е верифицирана с официалните годишни отчети на фирмата, но ако приемем тази информация за реална, общо паричните средства + парични еквиваленти е равна на 1 946 хил. лв, разделени на общия брой акции 2 340 хил. броя = 0.8316 Лв на акция!

Ти как прецени, че сумата не е такава?

Коментар

• BSE Will rise... и как изчисли, че кеша на акция е толкова колкото казваш...
        Защото той не е толкова...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Спад с около половин милион, сравнено с предната година.

Нищо - пак има за 1 кинт дивидент.
          Бих искал да те коригирам, относно единия кинт. за обикновените. В момента Cash per Share = 0.832 лв, което на практика означава, че е невъзможно да има такъв дивидент за обикновените, освен ако не изкупят още малко собствени акции!
          За съпоставка паричните средства към края на 2010 са били по 1.372 лв на акция и по 2.155 лв на акция към 31.12.2009г.
          В ОПП ясно се виждат причините - "Плащания, свързани с възнаграждения":
          - 2008 г. -906 хил. лв
          - 2009 г. -1 198 хил. лв; +32.23%
          - 2010 г. -1 573 хил. лв; +32.30%
          - 2011 г. -2 876 хил. лв; +82.84%,

На фона на "Постъпления на клиенти":
          - 2008 г. + 38 879 хил. лв;
          - 2009 г. + 46 599 хил. лв; +19.86%
          - 2010 г. + 49 518 хил. лв; +6.26%;
          - 2011 г. + 60 787 хил. лв; +22.76%,

Както и "Получени Лихви":
          - 2008 г. + 4 985 хил. лв;
          - 2009 г. + 4 106 хил. лв; -17.63%
          - 2010 г. + 5 322 хил. лв; +29.62%
          - 2011 г. + 5 908 хил. лв; +11.01%

Както се вижда на тази база от гледна точка на Отчета за Паричните Потоци, ръста във възнагражденията не е релевантен на останалите тенденции!

ПП: Не е препоръка! Коментарът е с аналитичен характер представлява лична гледна точка, на база на актуалните финансови отчети на фирмата!

ППП: Както споменах и в предните коментари, не ме притеснява факта, че регионалните мениджъри ще бъдат по-стимулирани по отношение на възнагражденията си, а по-скоро, че увеличението е прекалено рязко!
          Имам само привилегировани, за което се радвам в текущия момент, няма да се учудя, ако тенденцията продължи още едно тримесечие, цената на обикновените да падне под или да достигне тази на привилегированите!

НЕ Е ПРЕПОРЪКА за търговия с Ценни Книжа!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от BSE Will Rise Разгледай мнение
            Да, така е. Сумата е над милион на годишна база, но трябва да погледнем и новия отчет - Q3 2011, за да сме по-детайлни (да извадим бонусите). Мен лично не ме притеснява чак толкова, най-малкото защото имам само привилегировани акции
            Притеснява ме по-скоро факта, че повишението е "рязко", считам че подобно решение е малко прибързано. Би могло да се тълкува по няколко начина, но най-логичното обяснение е, че вероятно заплатите им са били прекалено ниски...
            Даа, продължава тази тенденция, да видим до къде и кога ръста на приходите ще компенсира рязкото удвояване на разходите за заплати!!!

ПП: Не е препоръка!!!

Коментар

На следващото събрание ще дойда и аз... Ако не за друго да се запозная с младата Ирена.
              Другото ако е златна жаба с изумрудено око опашката е след Каммен

Поздрави и успех !

Коментар

• [QUOTE=Императорът;1059206444]
                Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение

Хъх - не мога да си спомня, дали го коментирахме официално или не.

Дали ще е един кинт или три четръвти, не зная - ще видим... но така или иначе аз имам основно привилегировани Жабоци.
                Е кажи неофициално какво сте коментирали. Ти си като неофициален "Връзки с обществото (акционерите)"

Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от Каммен Разгледай мнение
                  увеличението на заплатите е в ущърб единствено на основните акционери и за го решат, де факто си намаляват дивидента, значи има защо - лишават се сега, за сметка на бъдещи резултати
                  Защо да е само в ущърб на основните акционери? Нали печалбата се разпределя пропорционално според броя притежавани акции. Намаляването на печалбата в следствие на удвояването на заплатите засяга както едрите така и малките акционери, количествено има разлика но ефекта е същия.

Това може на теб да ти се иска да е така,ама...катогледам какъв глад е в България за управленски кадри та насред кризата да им удвояват заплатите сакън да не идат в конкуренцията или емигрират, че и в чужбина такива кадри са супер ценни

За да не ти прозвучи че се заяждам с теб ще ти кажа и мойта версия. Увеличението н заплатите е било планирано при съответните добри резултати в края на 2010 и първите месеци на 2011. Грубо казано преди савзимали 500лв сега взимат 1000лв за постигане на таргети и т.н. Дали е така не знам, просто предполагам.
                  Просто на тея събрания дети Импето ходи трябва да се дискутират тези неща и да се документират в протокола а не само да се тупат по рамената. Единствено е споменато в протокола, че новата Изп. Директорка щяла да е на 2000лв, а за удвояването на заплатите на служителите нито дума
                  Успех с инвестирането

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    А това е резонен въпрос - а и нали гласувахме да изкупим още...

...я сега покрай поспадналата печалбичка манко паника, та Ирен (от името на дружеството, то се знай) да обере няколко хиляди бройки на цена около Пънкар на парче...
                    На следващото събрание ще дойда и аз... Ако не за друго да се запозная с младата Ирена.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir2 Разгледай мнение
                      Колко собствени акции притежаваше дружеството?
                      А това е резонен въпрос - а и нали гласувахме да изкупим още...

...я сега покрай поспадналата печалбичка манко паника, та Ирен (от името на дружеството, то се знай) да обере няколко хиляди бройки на цена около Пънкар на парче...
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir2 Разгледай мнение
                        Колко собствени акции притежаваше дружеството?
                        60k обикновенни

Коментар

• Колко собствени акции притежаваше дружеството?

Коментар

• [QUOTE=Императорът;1059207003]....[QUOTE]

Аз доволен...

Коментар

Текуща печалба до 31.12.2011 - 2 517 хил. лева
                              Спад с около половин милион, сравнено с предната година.

Нищо - пак има за 1 кинт дивидент.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Текуща печалба до 31.12.2011 - 2 517 хил. лева

Коментар

Working...
                                X